Pages

1 Ocak 2013 Salı

Muhteşem Yüzyıl 80.Bölüm 02 Ocak

GOOGLE REKLAMLARI
Muhteşem Yüzyıl'da Pargalı İbrahim Paşa ile Hürrem Sultan Sultan arasındaki iktidar savaşı hız kesmeden devam ediyor. Birbirlerini bitirmek için karşılıklı hamleler yapan ikili, her fırsatı kendi lehine değerlendirmenin peşinde.  Muhteşem Yüzyıl 80. bölümde bu kez hamle sırası Pargalı İbrahim Paşa'da. Pargalı, Hürrem'in Şehzade Mustafa'yı öldürtmek için Manisa'ya gönderdiği casusu yakalayarak İstanbul'a getirtir.  Pargalı o casusu Hürrem Sultan'ın karşısında dikerek, " Şehzade Mustafa'yı öldürtmek için gönderdiği casus, Hünkarımızın huzuruna çıkartılmak üzere gönderildi. Artık herşeyin bedelini ödeme vakti geldi Sultanım"  der.  Pargalı'nın bu sözleri karşısında ise Hürrem Sultan büyük bir şaşkınlık ve çaresizlik yaşar..
Muhteşem Yüzyıl 80. bölüm Pargalı dediği gibi yakaladığı casusu Kanuni Sultan Süleyman'ın huzuruna çıkarıyor. Ve Kanuni Sultan Süleyman'a " Az sonra buraya bir hatun getirecekler. Hünkarım bu hatunu Manisa'da yakalamışlar. Şehzademizin canına kast etmeye çalışmış" sözleri ile tanıtır. Pargalı'nın bu sözleri ile hiddetlenen Kanuni casusa " Sen kimsin hatun, kime hizmet edersin? " diye soruyor. Pargalı burada hemen devreye girer ve casusun Hürrem Sultan'ın emri ile Manisa'ya gittiğini ve Şehzade Mustafa'yı öldürmeye teşebbüs ettiğini söyler.
Taht kavgalarında hürremin daha ön plana çıkması akıllardan cıkmazke muhteşem yüz yıl 80 bölümde heyecan dorukta.muhteşem yüzyıla ramazan geiyor ve ramazan ayında herkesin camiye gitmesi önerildi ve Hürrem ilk kez namaz kıldı muhteşem yüzyıl da dizinin formatnda ilk yayın bölümleriyle degişiklik saglanması seyirçiyi nasıl etkileyecek ilerleyen günler de hep beraber görecegiz.
Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm ile hiç şüphesiz yine en çok izlenen yine en çok konuşulan dizi olmaya devam edecek. Yeni bölümde yeni kan yeni can geliyor. Deniz Çakır diziye katılıyor. Hürrem'in dişine göre bir rakip geliyor. Diziye Yaprak Dökümü'nün kök söktüren gelini Ferhunde karakteriyle ün kazanan Deniz Çakır geliyor. Bakalım yeni bölümlerde Şah Sultan karakteriyle diziye katılan Deniz Çakır Hürrem'e rakip olabilecek mi?
Hürrem ve İbrahim'in savaşı gittikçe kanlı bir hal almaya başladı. Hürrem, Pargalı'yı öyle bir tuzağa düşürdü ki Pargalı'nın resmen sonu gelmişti. İbrahim Paşa kimseye haber vermeden Hürrem ile görüşmeye gitti. Hürrem bunun burası ne kadar güven olur?.. Hürrem ise resmen bir ordu ile gelmiş. Pargalı Hürrem'in gazabından üstün başarı ile kurtuldu. Şimdi sıra Pargalı'da.. Yara bere içinde saraya giden Pargalı Sultan Süleyman'ın karşısına çıktı. Süleyman'ın yanında Hürrem 'de vardı. Hürrem Pargalı karşısında görünce neye uğradığını şaşırdı. Öldü diye haberi gelen Pargalı sapa sağlam kanlı canlı Hürrem'in karşısındaydı. Sultan Süleyman deliye döndü Pargalı'yı öyle görünce. Hesap sordu kim yaptı sana bunu diye ama Pargalı gerçeği söyleyemezdi söylese de inanmazdı zaten padişah. Kendi yöntemleri ile halledecekti.
Canına kast eden Hürrem'in canını yakmalıydı. Bunu da en güzel Şehzade Mehmet ile yapabilirdi. Mehmet'i alıp bir geziye çıkan Pargalı uçurumun kenarına götürür Şehzade'yi. Şehzade'ye bir kaftan hediye eder. Şehzade'nin eski kaftanın da uçurumdan aşağıya atarak Hürrem'e bir anlık da olsa o büyük acıyı yaşatır. Hürrem deliye döner. Neyse ki Şehzade Mehmet hayatta. Pargalı Hürrem kadar acımasız değil.
Hatice Sultan, Pargalı'nın başına gelenlerin Hürrem'in işi olduğunu bilir. Hürrem'e olan kini kat be kat artar. Artık Hürrem'e birinin dur demesi gerekir. Hürrem ile başa çıkamayan Hatice Sultan kız kardeşi Şah Sultan'ı çağırır. Anlaşılan o ki Hürrem ile başa çıkabilecek kadar güçlü bir kişi Şah Sultan.. Böylece diziye kötü gelin Ferhunde Şah Sultan olarak katılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.