Pages

23 Ocak 2013 Çarşamba

Fenerbahçe Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası 2. Karşılaşma

GOOGLE REKLAMLARI
Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda yenilgisiz lider olan Fenerbahçe, 4. maçında Bursaspor ile kendi sahasında karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

MEIRELES'İN CEZASI SONA ERDİ
Spor Toto Süper Lig'de 16. haftada Galatasaray ile yapılan maçın ardından ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hareketleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 11 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından 4 maça düşürülen Meireles'in cezası sona erdi. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın son 5 resmi maçta forma giyemeyen Meireles'e Bursaspor karşısında görev vermesi bekleniyor.

GÖKHAN VE TOPUZ CEZALI
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta kırmızı kart gören Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz, Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Afrika Uluslar Kupası için Nijerya Milli Takımı'nda bulunan Yobo da Bursaspor maçında yer alamayacak. Bu arada, sarı kart cezaları nedeniyle Sanica Boru Elazığspor maçında forma giyemeyen Bekir İrtegün ve Hasan Ali Kaldırım, yarınki maçta oynayabilecek. Kocaman'ın kupa maçında sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyu sürmesi bekleniyor.
KANARYA SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYOR
Fenerbahçe bu sezon Z.Türkiye kupasında oynadığı 5 maçı da kazandı. Fenerbahçe bu sezon Ziraat Türkiye kupasında 4.turda Pendikspor’u 1-0, 5.turda Göztepe’yi 4-0, grup maçında Sivasspor ve 1461 Trabzon’u 2-0, Bursaspor’u 3-2 yenmeyi başardı. Fenerbahçe kupa tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisini 2008-09 sezonunda yaşamıştı. Grup maçlarında 4 galibiyet alan Fenerbahçe, çeyrek finalde Bursaspor’u 2 maçta da yenmiş yarı final ilk maçında Sivasspor’u sahasında mağlup etmişti. Yarı final rövanş maçında deplasmanda Sivasspor ile 0-0 berabere kalıp galibiyet serisini yitiren Fenerbahçe finalde Beşiktaş’a 4-2 kaybetmişti.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Mert
Orhan
Bekir
Egemen
Hasan Ali
Kuyt
M. Topal
Meireles
Salih
Stoch
Semih

BURSASPOR

Carson
Şener
Serdar
İbrahim
Vederson
Tuncay
Edu
Musa
Ferhat
Forsell
Pinto

Hakem: Kuddusi Müftüoğlu
Stat: Şükrü Saracoğlu
Yayın: ATV
Saat: 20.30

KUPADA BARONİ DAMGASI
Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni bu sezon Ziraat Türkiye kupasında 3 maçta 3 gol attı. Cristian Baroni deplasmanda 2-0 kazanılan 1461 Trabzon maçında 90 dakika sahada kalırken gol atamamıştı. Cristian oyuna sonradan girdiği Sivasspor maçında 2 gol, Bursaspor maçında 1 gol atmayı başardı.
10 MAÇTIR YENİLGİ YOK
Geçen sezon 29 yıl sonra Ziraat Türkiye kupasını kazanan Fenerbahçe 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik (penaltılarla geçmişti) almıştı. Fenerbahçe bu sezonda Ziraat Türkiye kupası 4.tur maçında Pendikspor’u 1-0, 5.tur maçında Göztepe’yi 4-0, grup maçında Sivasspor ve 1461 Trabzon’u 2-0, Bursaspor’u 3-2 yenmeyi başardı. Fenerbahçe böylece son 2 sezonda Z.Türkiye kupasında oynadığı 10 maçta da yenilmemiş oldu. 2010-11 sezonunda Ziraat Türkiye kupası grup maçlarında 1 galibiyet 3 yenilgi alan Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde Z.Türkiye kupasında toplamda oynadığı 14 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi aldı.
16. RANDEVU
Bursaspor ile Fenerbahçe arasında Z.Türkiye kupası tarihinde 15 karşılaşma oynadı. Fenerbahçe 10 kez kazanırken 4 kez Bursaspor galip geldi 1 maç berabere bitti. İki takım Z.Türkiye kupası gruplarında 2008-09 sezonunda karşılaşmış Fenerbahçe rakibini evinde 2-0 yenmişti. Bu sezonda grupta oynanan ilk maçı Fenerbahçe deplasmanda 3-2 galip bitirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.