Pages

23 Ocak 2013 Çarşamba

Çocuk boşanmadan çok fazla etkileniyor

GOOGLE REKLAMLARI
Sekiz yıllık evliyim ve 3 yaşında bir oğlum var. Son zamanlarda karımla anlaşamıyoruz. Boşanma davası açtım ama bunu oğluma nasıl söylemeliyim?
Ebeveynlerin boşanması, çocuğun onlara olan bağlılığını yok etmez. Oğlunuzun hayatında sizin ve annesinin yerini hiç kimse dolduramaz. Çocuğunuz her ikinizden de farklı şeyler bekleyeceği için bir arada olmanız elbette ki çok önemlidir.

KÖTÜLEMEYİN!
Fakat boşanma dönemine giren bir çift olarak sahip olduğunuz öfke, kızgınlık, başarısızlık, yetersizlik gibi duyguları çocuğunuza yansıtmaktan kaçınmalısınız. Tek başına boşanma kavramı çocuğa zarar vermez. Burada önemli olan sizin ve eşinizin bu krizi atlatmaya çalışırken; birbirinize ve oğlunuza karşı olan davranışlarınızdır. Çocuğunuzun iyiliği için birbirinize karşı yumuşak davranmalı ve ipleri hemen koparmamalısınız. Ayrıca çocuğunuza boşanmanızın nedeninin sevgisizlik değil anlaşamama olduğunu, birbirinizi kötülemeden anlatmalısınız.
***

Görücü usulü evlilik

Görücü usulü ile evlendik. Şu an dört aylık hamileyim. Eşim benimle zorunlu olduğu için yaşadığını söylüyor. Çok üzülüyorum. F.S./Malatya

Görücü usulü ya da anne/baba baskısı ile evlenmek; ilişkinin zorunlu hale gelmesine neden olacaktır. Bu tarz evliliklerde erkek ya da kadın; birbirini sevdikleri için mi yoksa baskıdan dolayı mı evlendikleri konusunda kuşkuya kapılır. Sizin ilişkinizde de benzer bir durum yaşanıyor olabilir. Bu durum karşısında üzüntünüzü dile getirmek için eşinizle konuşmayı denemelisiniz. Ayrıca bebeğinizin olacağını ve sağlıklı gelişimini tamamlayabilmesi için ikinizin sevgisine ihtiyacı olduğunu ona anlatmalısınız.

***
Nişanlım doğru erkek mi?

Dokuz aydır bir ilişkim var ve iki ay önce nişanlandık. Haziran ayında da evleneceğiz. Her şey çok güzel gidiyor ama ya doğru insan değilse? M.S./Çorum

Evleneceğiniz kişinin kim olduğuna karar vermek; bundan sonra hayatınızı sürdüreceğiniz kişiye karar vermek demektir. Bu nedenle, eş seçimi insanın hayatında vereceği en önemli kararlardan biridir. Eşiniz olacak kişiyi iyi tanımadığınızı düşündüğünüz ya da düğün psikolojisine girdiğiniz için konuya olumsuz yaklaşıyor olabilirsiniz. Kendinize ne istediğinizi, sonra da eşinizden ne beklediğinizi sormalısınız. Evlilik bir mecburiyet değil, gönüllü bir seçimdir.

Kaynak:Sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.