Pages

20 Aralık 2012 Perşembe

Trabzonspor Galatasaray Derbi Karşılaşması 23 aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve koşunun ardından yapılan top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenmanın ana bölümünde 3 gruba ayrılan futbolcular, dar alanda çift kale maç oynadı.

Sakatlığı bulunan kaleci Fernando Muslera’nın katılmadığı ve salonda çalıştığı, hafif sakatlığı bulunan Felipe Melo ile 1461 Trabzon ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kasığından sakatlanan Sercan Yıldırım’ın ise takımdan ayrı salon ve saha çalışması yaptığı antrenmanda futbolcuların neşeli halleri dikkati çekti.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube’nin hayata geçirdiği ”Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı” kapsamında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan liselerden 80 öğrenci antrenmanı izledi.

Antrenman boyunca oyunculara destek veren öğrenciler, çalışma sonunda Fatih Terim ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.
Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta programı dün akşam açıklandı. Son haftadaki Trabzonspor, Galatasaray maçı 23 Aralık pazar günü 19.00'da oynanacak. Beşiktaş-Kayserispor mücadelesi 21 Aralık saat 20.00'de, Fenerbahçe- Kardemir Karabük karşılaşması ise 22 Aralık cumartesi saat 19.00'da start alacak ve takımlar devre arası tatiline girecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Aralık Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçında Yunus Yıldırım düdük çalacak.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında görev yapacak hakemler şunlar:

21 Aralık Cuma:
20.00 Akhisar Belediyespor-Orduspor: Hüseyin Göçek
20.00 Beşiktaş-Kayserispor: Halis Özkahya

22 Aralık Cumartesi:
15.00 Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Volkan Bayarslan
19.00 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor: Bülent Yıldırım

23 Aralık Pazar:
13.00 Sivasspor-Sanica Boru Elazığspor: Fırat Aydınus
16.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Tolga Özkalfa
16.00 Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu: Mustafa Öğretmenoğlu
19.00 Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor: Cüneyt Çakır
19.00 Trabzonspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım


Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 8 puan kaybeden Trabzonspor bir fırsat haftasını daha değerlendiremezken, ligin ilk yarısında ise hedeflediği puanın altında kaldı.

Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor kayıplarda. Galatasaray-Fenerbahçe derbi haftasının yanı sıra, üst sıralardaki diğer rakiplerinin de yaşadığı puan kayıplarını değerlendirmek isteyen bordo-mavili takım, rakibine yenilince bir fırsat haftasını daha elinin tersiyle iterek değerlendiremedi. Karadeniz ekibi son 4 haftalık bölümde deplasmanda sadece Gençlerbirliğini 4-0 mağlup ederken, sahasında Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olurken, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo Mavililer, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilerek son 4 haftada 8 puan kaybederek zirve yarışında büyük bir yara aldı ve düşüşünü sürdürdü.



KAYBETTİĞİ PUANLAR KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK

Trabzonspor, 16 hafta sonunda 23 puan toplarken, ligin ilk yarısının bitimine 1. hafta kala puan kaybı 25 oldu. Bordo-mavililerin kaybettiği puanlar kazandığından çok olurken, zirvede yer alma şansını iyi kullanamayarak camiasında hayal kırıklığı yaşadı.

Karadeniz ekibi iç sahada oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederken, attığı 9 gole karşılık kalesinde 7 gol görerek 14 puan topladı. Avni Aker'de 10 puan kaybeden, Bordo-mavili takım iç saha sıralamasında ise 6. sırada yer aldı.

Bordo-mavili takım dış sahada ise oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyet alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü ve 10 puan topladı. Dış sahada 15 puan kaybeden Trabzonspor deplasmanda sıralamasında ise 7. sırada yer aldı.



HEDEF TUTMADI

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısında hedeflediği puanını tutturamadı. Sezon başlarında Avrupa’da mücadele etmeyen bir takımın ligdeki puan durumuna bakıldığında teknik direktör Şenol Güneş'in en az 35 puan ve üzerine planlarken, ilk yarıda son 3 haftaya girildiğinde de puan hedefi tutmadı. İlk yarının bitimine son 3 hafta kala Kayesirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray maçlarından 9 puan hedefleyen Trabzonspor, son iki maçta ise sadece 1 puan hanesine yazdırabildi.



SAVUNMAYA NAZAR DEĞDİ.

Trabzonspor savunması son haftalarda yediği hatalı gollerle dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi Kayserispor, Ziraat Türkye Kupası'nda Kasımpaşaspor ve son olarak İstanbul Büyükşehir Beylediyespor maçlarında yediği hataları gollerle ön plana çıkmayı başladı. Spor Toto Süper Lig'in 15 golle en az golünü yiyen bordo-mavili takımın son haftalarda yediği hatalı goller başta teknik direktör Şenol Güneş'in canını sıkmaya başladı. Duran topların bordo-mavili takımın savunmasında etkili olması ligin en az golünü yiyen takım üzerinde olumsuz etki yapıyor. Karadeniz ekibi son 4 haftada kalesinde 6 gol gördü.



FIRSAT HAFTALARINI DEĞERLENDİREMEDİ

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yakaladığı fırsat haftalarını iyi değerlendiremedi. Takımların birbirine yakın puanlar elde ettiği ligde bordo-mavili takım zirveyi yakalama şansını iyi kullanamayarak lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı. 3. hafta deplasmanda Gaziantepspor 1-0 mağlup olan bordo-mavililer söz konusu haftada kazansaydı puanı 7 olacaktı ve Galatasaray ile aynı puanları paylaşarak 2. sırada yer alacaktı. Söz konusu haftada 10. sırada yer aldı. 6. haftada Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada eline geçen fırsatı yine kullanamadı. 8. haftada ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi yine Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı iyi kullanamadı ve sarı-kırmızılı takım ile puanlarını eşitleyecek fırsatı yakaladığı haftada 13 puan ile 8. sırada yer aldı. Bordo-mavili takım 9. haftada ise evinde ağırladığı Bursaspor'a 1-0 mağlup olarak zirvede kendisine yer bulma şansını yitirerek 9. sırada yer aldı. 13. Haftada evinde Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olan Trabzonspor söz konusu maçı kazansaydı 19 olan puanın 22 yapacaktı ve 4. sıraya yerleşecekti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan bordo-mavili takım rakibini yenmiş olsaydı puanını 26 yapacaktı ve üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatıp zirve ile arasındaki puan farkı koruyacaktı.

Kaynak: Trabzonspor'da Düşüş Sürüyor haberi 17 Aralık 2012 Pazartesi haberleri http://www.medya73.com/trabzonsporda-dusus-suruyor-haberi-1138717.html#ixzz2FdlxOH9h
<a title='haber' href='http://www.medya73.com/'>Haber</a>

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.