Pages

17 Aralık 2012 Pazartesi

Pepino Kavunu Nedir? Faydaları Zararları Nelerdir Nerede yetişir

GOOGLE REKLAMLARI
Pepino kavunu hangi hastalıklara iyi gelir, Pepino kavunu meyvesini tadı neye benzer, Pepino kavunu nedir, Pepino kavunu nerelerde yetişir, Pepino kavununun faydaları, Pepino kavununun yararları, Pepino kavunu hakkındaki bilgiler.

Pepino kavunu ismini son zamanlarda sıkça duymaya başladık. Peki pepino nedir biraz tanıyalım. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olarak bilinen pepinonun faydaları nelerdir?

Pepino kavunu nedir faydaları nelerdir?

Pepino kavunu ismini son zamanlarda sıkça duymaya başladık. Peki pepino nedir biraz tanıyalım. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olarak bilinen pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebiliyor.

Dünyada üretimi yapılan başlıca pepino çeşitleri Schmidt, Kawi, Suma, Asca, Lincoln, Gold, Golden Litestipe, Miski, ve Comeraya"dır.Türkiyede üretimi yapılan pepino ise Miski çeşitidir.Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir.Meyve ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar çıkabilmektedir. Genellikle 150-600 gram arasındadır.

Türkiye"de üretimine yeni başlanan pepino kavunu, son zamanlarda eczaneler gibi ilgi gören aktarların da yeni gözdesi oldu. pepinonun tadının kavun, ananas ve muza benziyor.Yeterince olgunlaşmamış olan pepino kavunlarına özellikle diyabet hastalarına iyi gelmektedir.

Yapılan araştırmalara göre görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor. Ayrıca A, B ve C vitaminleri içeriyor, bu özelliğinin kanser ve kalp krizine karşı koruma sağladığı belirtiliyor. Kolesterolü düşürdüğü, hücre yenileyici özelliği olduğu, içerdiği C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığı bilinen diğer yararları. Cinsel isteği uyardığı, uyku düzenini dengede tuttuğu, menopoz döneminde yaşanan gerginliklerin giderilmesinde etkili olduğu kaydediliyor. Bu pepino kavunu bir sağlık iksiri. Pepino kavununun kilosu 10 liradan satılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.