Pages

15 Aralık 2012 Cumartesi

Gençlerbirliği - Beşiktaş müsabakası 15 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Beşiktaş-Ankaragücü maçında yaşanan olayların ardından Ankara'da güvenlik had safhada olacak. 3 ayrı noktada barikat olacak ve 1200 çevik kuvvet, 400 de özel güvenlik görev alacak karşılaşmada Ankara Emniyeti ve Halk Sağlığı Ekipleri ortak hareket edecek.
Türkiye Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı için özel güvenlik önlemleri alınacak. Ankara'ya gelmesi muhtemel Beşiktaş taraftarları ve Ankara'da karşılaşmayı izlemeye gelecek olan taraftarlar ile Ankaragücü taraftarları arasında herhangi bir olayın yaşanmaması için stadyuma yakın sokaklarda önlem alınacak.
Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak ve üç ayrı noktada barikatlar olacak. İlk barikattaki kontrollerde biletsiz taraftar içeri alınmayacak ve üst araması yapılacak. İkinci barikatta ise emniyet güçleri tekrar kontrol yapacak. Üçüncü barikat ise stada giriş turnikelerinde olacak. Alkollü ve biletsiz hiçbir taraftar alınmayacak. Ankara emniyeti ise stat dışında 1200 personel ile önlemler alacak. Özel güvenlik ise 400 kişilik bir ekip ile görev yapacak.
Spor Toto Süper Lig 16. haftasında yapılacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında bugüne kadar kapalı alanlarda sigara içilmesine uygulanan ceza işlemlerinde Ankara emniyeti ile Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. 5326 kabahatler kanununun 39. maddesine göre uygulanan kapalı alanlarda tütün yasağına uymayanlar hakkında uygulanan 83 TL'lik ceza uygulamasında Ankara'da oynanan karşılaşmalarda bugüne kadar 10 bin TL civarında ceza kesildi. Kısa bir süre önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve iki yöneticiye de bu ceza işlemi uygulanmıştı. Bu hafta ise Ankara Emniyeti ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. Ekipler, taraftarların arasına girerek önce sağlıkla ilgili zararları anlatacak ve emniyet ekipleri ile birlikte, sigara içenlere 83 TL ceza işlemi uygulanacak.
Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olacak Beşiktaş, rakibini mağlup ederek zirveden kopmamayı hedefliyor.
Siyah-beyazlı takım, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin oynanacağı haftada rakibini yenip, haftayı 3 puanla tamamlamayı amaçlıyor.
Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma Cumartesi günü saat 19.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Suat Arslanboğa yönetecek.
-Tek hedef lig-
Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyen Beşiktaş'ın, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'na veda ettikten sonra önündeki tek hedefi lig kaldı. Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maçı 2-1 yitiren ve elenen ''Kara Kartallar'', Spor Toto Süper Lig'de başarı hedefini kovalayacak.
-Son 8 lig maçında yenilmedi-
Spor Toto Süper Lig'de son dönemde başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, son 8 maçta yenilmedi. Ligdeki son yenilgisini Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, bu yenilginin ardından yaptığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Son 8 lig maçında 18 puan toplayan ''Kara Kartallar'', zirve yarışındaki rakipleriyle puan farkını da kapadı.
-En büyük kozu Holosko-
Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısında en güvendiği oyuncuların başında Filip Holosko geliyor.  Bu sezonki resmi maçlarda rakip filelere 8 gol bırakan Slovak oyuncu, ligde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının yaptığı son 8 maçta 6 gole imza attı.
-Oğuzhan cezalı-
Siyah-beyazlı takım, Cumartesi günkü karşılaşma öncesi Oğuzhan Özyakup ve Manuel Fernandes'in yokluğunun sıkıntısını yaşıyor. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Fernandes'in yanı sıra, sarı kart cezası bulunan genç oyuncu Oğuzhan da Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.
Siyah-beyazlı ekipte savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm ise cezasını tamamladı. Ligde bu sezonki 4. sarı kartını Orduspor karşısında gören ve cezası nedeniyle Eskişehirspor karşısında forma giymeyen Ersan, yarınki lig karşılaşmasında takımdaki yerini alabilecek.
-3 futbolcu ceza sınırında-
Beşiktaş'ta Gençlerbirliği karşılaşması öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte savunma oyuncuları Tomas Sivok ve Uğur Boral ile golcü Hugo Almeida 3'er sarı kartlı olarak mücadeleye çıkacaklar. Bu oyuncular Gençlerbirliği karşısında kart gördükleri takdirde ilk yarının son haftasındaki Kayserispor maçında forma giyemeyecekler.
-Antalya'dan Ankara'ya geçecekler-
Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor ile oynadığı maç sonrası Antalya'da kalan Beşiktaş, buradan Ankara'ya geçecek.
Siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Ankara'da gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, uzun zamandır üzdükleri taraftarlarını Beşiktaş karşısında alacakları galibiyetle tekrar sevindirmek istediklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş'ı konuk edecek Gençlerbirliği hazırlıklarını tamamlayarak İlhan Cavcav Tesileri'nde kampa girdi. Günü tek çalışma ile tamamlayan kırmızı-siyahlılarda Fuat Çapa nezaretinde yapılan antrenman yaklaşık bir saat sürdü. Isınma koşusu ve hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması yapan oyuncular daha sonra iki bölüme ayrılarak şut ve kanatlardan orta çalışması yaptı.
Antrenman sonrası Beşiktaş maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan Fuat Çapa, uzun zamandır üzdükleri taraftarlarını sevindirmek istediklerinin söyledi.
Mersin İdman Yurdu'na yenilerek elendikleri kupa maçını bir an önce unutmaları gerektiğini dile getiren Çapa, "Ne kadar üzgün olsak da ligde son iki haftaya mutlu girmek istiyoruz. Çünkü Beşiktaş ve Bursaspor karşısında alacağımız puanlar bizim ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek." diyerek şunları söyledi:
"Bu nedenle Beşiktaş için ne kadar önemli ise bizim içinde bir o kadar önemli bir karşılaşma olacak. İç sahada oynuyoruz. Taraftarımızı tekrar sevindirebilmemiz için gayret göstermeliyiz. Uzun süredir onları üzdük. Bir an önce toparlanıp Beşiktaş maçıyla onları sevindirmek istiyoruz."

Kaynak:guloxim.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.