Pages

20 Aralık 2012 Perşembe

Maya Takvimi Nedir ? Kehanetleri nelerdir ?

GOOGLE REKLAMLARI
Maya takvimi insanların 260 günde dönen ruh haritalarını çıkartarak belirli bir sistematiğe dökmüşlerdir. Bununla beraber belirli periyotlarda dünyanın içersinde bulunacağı sosyal ve ekonomik çöküntüler de tahmin edilmiştir. 21 Aralıkta neler olacak? Şirince'de kıyamet kopacak mı? Son Durum.

Tüm dünya nefesini tuttu ve 21 Aralık'ta yaşanacak olayları bekliyor

Dünyamız oluşum sürecine başladığı günden bu yana farklı evreler geçirmiştir. İnsanlar yaşama ortamları uygun olduktan sonra dünyada var edilmiştir. Her dönemde farklı sosyal yapılara sahip olan insanların aklında ise değişmeyen bazı sorular vardır. Bunların en başında ise dünyanın sonunun nasıl olacağıdır. Kişilerin mensup olduğu dinler bu konulara açıklık getiriyor olsa da yayılan bazı haberler her zaman korkutucu olmuştur.

Özellikle son dönemde Maya takvimine göre kıyametin kopacağının söyleniyor olması tüm dünyada korku ve telaş yaratıyor. İnsanların ölümden olan korkularından kurtulmak için ise farklı çözüm yolları bulunuyor. Enerjisi yüksek olduğu için İzmir'in Şirince beldesinde kıyametin kopmayacağı iddiası dünya çapında ün yapmış kişileri dahi buraya gelmeye itmiştir.

Mayalar oluştukları sistemleri sayesinde dünyanın her dönemine karşı farklı kehanetlerde bulunmuşlardır. Bunlardan kimileri gerçekleşmiş, kimileri ise gerçeklememiştir. Maya takvimi aslında insanların anlayacağı gibi sıradan bir yapıya sahip değildir. Bu takvimin sıradan güneş ve ay merkezli takvimlerin yanı sıra bir de ruh döngüsü vardır.

Maya takvimi insanların 260 günde dönen ruh haritalarını çıkartarak belirli bir sistematiğe dökmüşlerdir. Bununla beraber belirli periyotlarda dünyanın içersinde bulunacağı sosyal ve ekonomik çöküntüler de tahmin edilmiştir. Günümüze yakın n önemli kehanetleri ise 2008 yılındaki finansal krizdir. Bu krizin ardından dikkatleri üzerine toplayan takvimin ön gördüğü 2011 yılındaki daha deri çöküntü ise gerçekleşmemiştir.

Bu durumda takvimin güvenilirliği konusunda farklı düşünceler ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Medyumlar ve Astroloji konusunda önde gelenlerden olan Mayaların ileri sürdüğü yapıda ise 21 Aralık günü yeni bir dünya düzeninin oluşum sürecine başlayacağı işaret edilmiştir. Dünyayı kasıp kavuran kıyamet söylentilerinin altında yatan sebep ise budur.

Tamamen cehalet örneği sergileyen günümüz dünyası, sosyal paylaşım siteleri ve vurguncuların oyununa gelmektedir. Din liderleri ve önemli bilim merkezleri dünyanın sonunun 21 Aralık 2012 günü olmayacağını açık bir dille ifade etmektedir. Dinlerin kıyamet için belirlediği senaryolar günümüz dünyasından farklılık göstermektedir. Kıyamet için farklı alametlerin henüz yerine gelmediğini belirten din adamları bu durumun kişiler üzerinde oluşturduğu psikolojik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek insanların ölüme her zaman hazırlıklı olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Maya Takvimi Kehanetler bakımından epey geniş bir yer tutmaktadır. Bu alanda gelişimlerini sürdürmüş olan toplumun insanlar üzerindeki ruhsal döngüyü açıklar iken her sonun yeni bir başlangıca işaret ettiğini de unutmamak gerekmektedir. Birbirinden zorlu dönemlerden geçen insanlık bu durumu da kısa süre içerisinde atlatacaktır.

Yapısal olarak değişimini tamamlayan toplumların bilim ve teknolojiye değil de kehanetlere ve uydurma haberlere kendilerini bu kadar kaptırmış olmaları gerçekten vahimdir. Dünyanın sonu teorileri kısa süre içerisinde çürüyecek olsa da bu durumu fırsata çevirenler için yeni bir dünya düzeni çoktan kurulmaya başladı bile.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.