Pages

1 Aralık 2012 Cumartesi

Mısır şurubuna dikkat edilmesi gerekiyor

GOOGLE REKLAMLARI
Oxford ve California Üniversitesi'nin ortak yürüttüğü bir araştırmaya göre bisküvi, dondurma, enerji içecekleri ve daha birçok yerde kullanılan mısır şurubunun tip 2 diyabete neden olduğu ortaya çıktı.
HFCS olarak geçen mısır şurubunun kullanan ülkelerde tip 2 diyabetin kullanmayan ülkelere göre yüzde 20 daha fazla olduğu belirlendi. Mısır şurubu ayrıca obezite seviyesini ve toplam şeker miktarını da artırıyor.

Makaleye göre 42 ülke üzerinde incelemeler yapıldı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde HFSC yani mısır şurubunun kullanımı en yüksek miktarda olduğu tespit edildi. Bu oran ABD'de yıllık kişi başı 25 kg ile 55 kg arasında. En yüksek ikinci tüketimin ise Macaristan'da oldupu belirlendi. Burada ise miktar kişi başı 16 kg.

Kanada, Slovakta, Bulgaristan, Belçika, Arjantin, Kore, Japonya ve Meksika da yüksek HFSC tüketimi olan ülkeler arasında. İngiltere ise kişi başı tüketim yıllık yarım kilodan daha az.

Araştırma ekibinden Profesör Stanley Ulijazsek: "İnsanlar fruktozun masum bir meyve şekeri olduğunu düşünüyor. Meyve ve sebzelerde bulunan doğal fruktoz gerçekten de zararsız çünkü örneğin elmanın hücrelerinde bulunuyor ve elma lifli olduğu için kana yavaş karışıyor. Ama meyve bazlı olmayan fruktoz son derece zararlı. Tip 2 diyabette dünyada şu an en önemli ölüm sebepleri arasında bulunuyor."

Kaynak:Hürriyet

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.