Pages

20 Aralık 2012 Perşembe

Beni Affet Dizisi Konusu

GOOGLE REKLAMLARI
 Osman KOZAN, yıllar önce Kayseri’den gelmiş ve Ankara’nın sayılı zenginleri arasına girmiş bir iş adamıdır. Siteler’de bir atölye ile başlayan mobilya üretimini, şimdi bir mağazalar zincirine, şirketini de Ortadoğu’ya ihracat yapan büyük bir Holding’e dönüştürmüştür. Katı bir adamdır Osman. Disipline her şeyden çok değer verir. Şirketi ve ailesini adeta ‘demir yumruk’la yönetir. Ancak işte çok iyi işleyen bu yöntem, ailede maalesef işlemez.Çocuklarının ayrı ayrı mutsuzluğuna sebep olur Osman. Tabii Karısı Zühre’nin de.

Ailenin büyük kızı Yıldız, babasının ortaklık kurduğu Doğulu bir ailenin oğlu Ferman ile adeta iş antlaşmasının bir uzantısı olarak evlenir. Her ne kadar kocası kendisine son derece saygılı olsa da, kaynana Sultan ile arası hep biraz mesafeli olur.

Hele bir de çocuk sahibi olamayınca, Sultan hayatını zindana çevirir Yıldız’ın. Ama Yıldız arada babası varken boşanmayı asla göze alamaz. Sürekli doktorlara taşınır durur. Sultanınsa niyeti, oğluna evlat verecek yeni bir gelin bulmaktır.

Yıldız gözlerinin önünde oynanan bu oyunu sadece seyredebilir.

Büyük oğul Cüneyt ailenin bel kemiğidir aslında. Üniversite’yi bitirir bitirmez babasının yanında işe başlamıştır. Babasının bütün sertliklerine uysallıkla karşılık vererek şirketi yönetmektedir. Birkaç yıl önce başından tatsız bir ilişki geçen Cüneyt kadınlara karşı güvensizdir. Ancak eve gelen annesinin uzak akrabası Feride ile her şey değişir.

Cüneyt Feride’de aradığı saflığı ve samimiyeti bulur. Feride de sever onu. Ancak Osman bu ilişkiye asla onay vermez. Feride aileye karşı minnet doludur. Bu yüzden baba ile oğulun arasının bozulmasını istemez ve uzaklaşır Cüneyt’ten.

Tam o sırada da Cüneyt’in hayatına Eylül girer. Osman için ideal gelin adayıdır Eylül. Hırslı, zengin ve alımlı. Oğlunun Eylül’le evlenmesi için her şeyi yapar Osman. Oysa bunun ailesinin felaketini hazırladığından haberdar değildir.Eylül, yıllar önce Osman’ın öldürttüğü ustabaşı’nın kızıdır. Babaları öldüğünde Eylül beş yaşındadır. Kız kardeşi ise iki. Eylül ve kardeşi bir yetimhaneye verilir. Kısa süre sonra Eylül, kardeşinin izini kaybeder. Yıllarca onu arasa da bulamaz. Şimdi tek hedefi kalmıştır: Osman’dan intikam almak ve bu aileyi yok etmek. Bunu isteyen biri daha vardır: Kuzen Tunç.

Tunç’un da yıllar öncesine dayanan bir hesabı vardır dayısı ile. Ve iki gözü dönmüş karakter işbirliği ederek içten yıkmaya başlarlar Kozan ailesini. En önce de Feride’ye ağır bir iftira atarak Cüneyt ile Feride’yi ayırırlar. Feride evden gider, ancak Eylül’ün Feride ile işi bitmez. Cüneyt’in hala onu sevdiğini bildiği için, her gittiği yerde karşısına çıkar, Feride’nin hayatını tam bir cehenneme çevirir.

Eylül Feride’ye son darbeyi indirmeye hazırlanırken, öğrendiği gerçekle şok olur…

Bu arada Cüneyt Eylül’ün geçmişine dair yeni bilgilere ulaşmıştır. Artık onu sevmediğini fark eder. O da gerçek aşkı Feride’nin peşine düşer. Üçlünün karşılaşmaları büyük patlamalara gebedir artık…

Mehmet Kemal ise ailenin en başına buyruk ferdidir.

Babasının katı kurallarına hep karşı çıkmıştır. Avrupa’da tahsilini tamamlayarak eve dönmüştür. Osman artık oğlunun Handan ile evlenmesini beklemektedir. Handan Mehmet Kemal’in hem çocukluk arkadaşı, hem de uzatmalı sözlüsüdür. O da Ankara’nın sayılı zenginlerinden olan bir ailenin kızıdır.

Mehmet Kemal aşık olmasa da sever Handan’ı. Bahar’la karşılaşmasa belki evlenir de. Ama Bahar alt üst eder onun hayatını. Başka bir dünyadan, bambaşka bir kızdır Bahar. Mehmet Kemal, evin emektarlarından Nazire’nin oğlu Berat ile de çocukluk arkadaşıdır. Ve onun çalıştığı minibüs durağına takılmayı çok sever. Yine böyle bir günde karşılaşır Bahar ile. Ve aşık olur. Bahar da sever onu. Ama zengin Mehmet Kemal olarak değil, minibüs şoförü Mehmet Kemal olarak. Ve Mehmet Kemal bir türlü bu gerçeği söyleyemez kıza. Onun yalana karşı ne kadar hassas olduğunu bildiğinden hep erteler gerçekleri söylemeyi. Oysa Osman bir gün takip eder oğlunu.
Ve Bahar’ın karşısına çıkarak tüm gerçeği anlatır. Onun Mehmet Kemal için sadece bir eğlence olduğunu söyler. Gönül rahatlığı ile döner eve Osman. Artık bu hikayeye bitmiş gözüyle bakar.

Oysa onun bilmediği, gönül işlerinin ferman ile çözülemeyeceği, çocuklarının birer çalışanı olmadığı gerçeğidir.

Geçen zamanla bu gerçeği çok acı bir şekilde öğrenecektir Osman


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.