Pages

10 Kasım 2012 Cumartesi

Mersin İdman Yurdu - Galatasaray 11 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Süper ligin 10.haftasında Galatasaray Mersin İdman Yurdu Karşı karşıya gelecek.Maç saat:19:00 da oynanacak

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndaki mücadele 11 Kasım 2012 Pazar akşamı saat 17.00’de. Spor Toto Süper Lig’de Lider Galatasaray Süper Lig’de 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 14. haftada Fenerbahçe’yi mağlup ederek yükseldiği birinci sırayı sezonun kalan 27 haftası boyunca muhafaza etmişti. Takımımız, yeni sezonda ise liderlik koltuğunu kazanmak için sadece iki hafta bekledi. Birinci haftada Kasımpaşa’yı 2-1 yenen Terim’in öğrencileri, ikinci maç haftasında Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldıktan sonra Bursaspor’u 3-2 mağlup ederek üçüncü haftada birinci sıraya yükseldi. Galatasaray, üçüncü hafta ile birlikte devam eden yedi haftada pozisyonunu koruyarak son 37 haftanın 35’inde lider kalmayı başardı.
Galatasaray: Yüzde Yetmiş İhtimalle En Az Üç Gol Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, geride kalan 10 haftalık süreçte rakip ağları 25 kez havalandırarak bu alanda da 17 takımın önünde yer aldı. Maç başına ortalama 2,5 gol üreten takımımız, 10 maçın yedisinde ise en az üç gol atarak sahadan puanlarla ayrılmayı başardı. Beşiktaş (ikinci hafta) ve Gençlerbirliği (sekizinci hafta) karşılaşmalarında 3-3’lük skorla birer puan alan Fatih Terim’in öğrencileri, Bursaspor (üçüncü hafta) önünde 3-2 ile sonuca gitti. Akhisar Belediyesi (beşinci hafta) ve Kayserispor’a (dokuzuncu hafta) karşı 3-0’lık skorla kazanan Galatasaray, İstanbul BŞB’yi 10. haftada deplasmandaki maçta 3-1 yendi. Takımımız, en yakın rakibi Antalyaspor’u ise dördüncü haftada 4-0 mağlup etti.
Fatih Terim ile Lider Geçilen Dördüncü 10. Hafta Galatasaray teknik direktörü olarak sekizinci sezonunu yaşayan Fatih Terim, takımının başında daha önce üç kez ligin 10. haftasını lider tamamlamıştı. Dört sezon süren şampiyonluk serisinin son halkasındaki ilk 10 maçından sekiz galibiyet ve bir beraberlik çıkaran Galatasaray, 1996-1997 sezonunun 10. haftasını lider geçerken, aynı dönemde 1997-1998 sezonunda beşinci, 1998-1999 sezonunda ikinci, 1999-2000 sezonunda birinci, 2002-2003 sezonunda birinci, 2003-2004 sezonunda üçüncü sırada yer alıyordu.
Galatasaray, Fatih Terim’in üçüncü kez teknik direktör olarak görev almaya başladığı 2011-2012 sezonunun 10. haftasında 18 puanla üçüncü sırada bulunuyordu. Takımımız, son şampiyonluğunu kazandığı sezonun 10. haftasına göre üç puan ileride bulunuyor.
Burak Yılmaz: Son 100 Maçta 70 Gol, %70 Yaz mevsiminde Trabzonspor’dan transfer edilen Burak Yılmaz, Galatasaray kariyerine oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CFR Cluj ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray adına fileleri üç kez havalandırarak 3-1’lik galibiyete ciddi bir katkıda bulunan golcü oyuncu, Galatasaray’daki 13. resmi maçında 10 gole ulaşmış oldu. Süper Lig’in son gol kralı, Türkiye Milli Takımı’nın da hücum hattındaki en büyük kozlarından biri konumunda. Son dönemde durdurulamaz bir gol makinesine dönüşen Burak Yılmaz; Trabzonspor, A Milli Takım (dostluk maçları dâhil) ve Galatasaray’da forma giydiği son 100 karşılaşmada 70 gol sevinci yaşayarak olağanüstü bir performansın altına imzasını kazıdı. Burak Yılmaz’ın forma giydiği son 100 karşılaşma ve attığı gollerin listesi şu şekilde:
Golcü oyuncu, Süper Lig’in son üç sezonunda ise 73 maçta 58 gol atarak sıradışı bir diğer performans çizgisine ulaştı. Beşiktaş (altı gol), Fenerbahçe (sıfır gol), Manisaspor (dokuz gol) ve Eskişehirspor (bir gol) kariyerinin ardından Trabzonspor’daki yarım sezonunda üç gol atan Burak Yılmaz’ın Spor Toto Süper Lig’de toplam 77 golü bulunuyor.
Yükselen Grafik: Hamit Altıntop & Selçuk İnan Galatasaray’ın orta sahasındaki iki milli oyuncu, son haftalarda skora yansıyan ayırt edici performanslarıyla dikkat çekiyor. Takımımızın beş maçlık aranın ardından yeniden galip gelmeye başladığı Kayserispor maçından itibaren gelişen süreçte Hamit Altıntop ve Selçuk İnan, toplam altı golün asistini aralarında eşit olarak paylaştı. Ayrıca Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki İstanbul BŞB karşılaşmasında Selçuk İnan, bir kez rakip fileleri havalandırdı. Hamit Altıntop’un arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar ise o gün için değerlendirilemedi.
Hamit Altıntop ve Selçuk İnan ikilisi, Galatasaray’ın üçer golle kazandığı üç maçtaki dokuz golün yedisine direkt katkı sağladı. Sadece İstanbul BŞB karşılaşmasındaki ilk golde Umut Bulut, pası Burak Yılmaz’dan aldı. Üçüncü golde ise Emre Çolak rakibi hataya zorladı.
Umut Bulut: Kariyerinin En Skorer Başlangıcı Süper Lig’de sezonun ilk dört haftasında sırasıyla Kasımpaşa (2), Beşiktaş, Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarında rakip ağları toplam beş kez havalandırmayı başaran Umut Bulut, beşinci haftadaki Akhisar Belediyesi karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle şans bulamamıştı. Golcü oyuncu, Orduspor ve Eskişehirspor önünde gol atamadıktan sonra Gençlerbirliği, Kayserispor ve İstanbul BŞB maçlarında art arda birer kez gol sevinci yaşayarak toplamda sekiz gole ulaştı. Ve kariyerinin en hızlı başlangıcını gerçekleştirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.