Yağda eriyen vitaminler grubunun bir üyesi olan E vitamini en iyi antioksidanlardan biridir. Hücrelerimizin yenilenmesini ve daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olan E vitamini ayrıca zehirli bileşiklerden, ilaçlardan, radyasyon etkilerinden hücreleri korur. Yaşlanmaya karşı da etkileri bulunan bu vitamin genellikle yaşlanma ile birlikte görülen hafıza zayıflığını da engelleyici faktörler arasında. Kolestrolü de dengelemede görev yapar, ayrıca deri ve kasların sağlığı için de önemlidir.
Vucüt sağlığı için oldukça önemli olan ve düzenli olarak alınması gereken E vitamini; marul, kereviz, maydanoz, lahana, ıspanak, buğday, mısır, mısırözü yağı, yulaf, gibi besinlerde bulunmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.