Pages

29 Mart 2013 Cuma

Ağzınızda balık kokusu varsa böbrek hastası olabilirsiniz

GOOGLE REKLAMLARI

Özel Avrupa Hastanesi Diş Doktoru Ahu Alçı Karayılan, günlük karşılaşılan en önemli sorunların başında gelen ağız kokusuna karşı uyarılarda bulundu.Ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamanın zor olduğunu söyleyen Karayılan, "Ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamak zordur ancak birçok hastalığın belirtisi olarak bize ipuçları verir" dedi. Ağız kokusunun ikiye ayrıldığını söyleyen Karayılan, "Fizyolojik ve patolojik olarak ağız kokusu ikiye ayrılmaktadır. Fizyolojik dediğimiz herkesin sabah uyandığında ağızındaki sindirim boşluğundan gelen gazların kokusu, bakterilerin üretmiş olduğu sülfürün kokusu veya fırçalamadan yatıldığındaki yemek kalıntılarının kokusudur. Bunu geçirmek gayet kolaydır. Dilimizi fırçalayarak, ağız gargaraları kullanarak ve çinko içeren sakız ve gargara kullanarak ağız kokusu geçirilir. Bir de patolojik denilen ağız kokusu vardır. Bu da enfeksiyon sonucu oluşur. Sinüs ve akciğer enfeksiyonlarının sonucudur. Böbrek rahatsızlıklarında ağızda balık kokusu oluşur. Karaciğer, yetmezliğinde, açlıkta, diyette ağız kokusu her zaman karşımıza çıkar. Oruçluyken de ağız kokusu meydana gelir bu daha çok nefesin kokusu diye adlandırılır ama aslında vücut aç kaldığında proteinlerin, enzimlerin sindiriminde açığa çıkan gazların sonucu oluşan kokudur. Şeker hastalığında özelde aseton kokusu oluşur. Patolojik ağız kokusunun kaynağını bulup sorunu kökünden çözebiliriz" şeklinde konuştu.
Ağız kokusunun başka bir sebebinin de ağız boşluğundan kaynaklandığını söyleyen Karayılan, "En önemli nedeni dilin üzerindeki bakterilerdir. Yüzde 51 oranında dilden, yüzde 17 oranında diş eti hastalıklarından, diğeri de ağızdaki kötü protezlerden, bakteri tutunabilen alanlardan kaynaklanır. Bunun içinde bize en çok yardımcı olacak kişiler diş hekimleridir. Diş eti iltihapları tedavi edildiğinde, kötü protezler değiştirildiğinde, krom köprülerini değiştirip yerine yenilerini taktırdığımız takdirde ağız kokusu azalır" ifadelerini kullandı.
Karayılan, "Ağız kokusunun en önemli nedeni dilden kaynaklanır. Bu yüzden dili fırçalamak çok önemlidir. Dili fırçalamak, dişin ara yüzlerini diş ipiyle temizlemek gerekir. Bunlar yapılmadığında bakteriler ağız yüzeyinde tutunur bu da ağız kokusuna sebep olur. Soğan, sarımsak gibi ürünlerinde vücuda bıraktığı bir aroma vardır. Bunun da getirdiği bir ağız kokusu vardır. Bunun içinde çinko içeren diş macunları, sakızlar ve gargaralar öneriyorum" diye konuştu.
"Bir de ağız kuruluğundan dolayı ağız kokusu oluşmaktadır" diyen Karayılan, "Tükürük çok önemlidir. Tükürüğü az olanlarda özellikle şeker hastalarında ağız kokusu oluşmaktadır. Ayrıca sigara kullanımında ağız kokusu fazla miktarda artmaktadır. Sigara kullanan insanlar fark etmese de gelen hastalara içmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:sabah

İstiridye mantarı bağışıklığa bire bir iyi geliyor

GOOGLE REKLAMLARI

Ege Lokmanı Şevki Güngör, istiridye mantarının sık tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruyabileceğini söyledi.Bitkisel destek tedavisi konusunda önemli isimler arasında yer alan ve çevresinde Ege Lokmanı olarak tanınan Şevki Güngör, Manisa'ya bağlı Kırkağaç ilçesinde istiridye mantarı yetiştiricileriyle bir araya geldi. Evinin bahçesinde bulunan kulübeyi düzenleyerek istiridye mantarı yetiştirmeye başladığını dile getiren Sait Kocabaş, "Üç ayda iki yüz kilo mantar üretiyorum. Bu mantarları marketlere veriyorum. Talep çok fazla yetiştirmekte güçlük çekiyorum" dedi.
Ege Lokmanı lakabıyla tanınan Şevki Güngör de, çok sayıda mantar türü olduğunu anlatarak "hepsinin ayrı ayrı yararları var, ancak istiridye mantarının bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi fazla. Mantarlar zengin bir besin kaynağıdır. Bol miktarda madensel tuz içeren mantarlar, zihinsel yorgunluğa ve kansızlığa iyi gelir. Bilişiminde A,B ve D vitaminleri bulunur.
Düşük kalorisiyle açlık duygusunu giderir. Kalsiyum fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantar, şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanıdır. Mantar, bağışıklık sistemini güçlendirerek bünyeyi de hastalıklara karşı korur. Mantardaki 'lentinian' adı verilen maddenin tümörleri azalttığı bilinmektedir. İstiridye mantarı, diyetik açıdan da pek çok vitamin ve oligoelement içinde barındırır. Yağ oranı yok denecek kadar düşük olan ve kesinlikle kolesterol içermeyen mantarlar, sağlıklı diyet listesinde kullanılabilir."

Kaynak:sabah

Mersin İdman Yurdu - Beşiktaş Müsabakası 1 Nisan

GOOGLE REKLAMLARI

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak Beşiktaş,hazırlıklarını Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Fethiye Stadyumu'nda, teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk bölümünde futbolcular, tempolu koşu ve ısınma hareketlerinin ardından kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışma yaptı.
Antrenmanın ikinci bölümünde iki gruba ayrılan siyah-beyazlı oyuncular, kanatlardan yapılan ortalara "gol vuruşu" çalışması gerçekleştirdi. Uzaktan şut atışlarıyla devam eden antrenmanda Aybaba, sık sık çalışmayı durdurarak, oyuncularına uyarılarda bulundu. Antrenman, yarı sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
Antrenmana, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Sivok, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral katılmadı.
Bu arada, antrenmanı izlemeye gelen bir grup taraftar tezahüratlarıyla futbolculara destek verdi. Antrenmanın sonunda sahaya inen bazı taraftarların futbolcularla fotoğraf çektirmek istemesiyle yaşanan kısa süreli izdihamı polis önledi.
Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.Antrenmanın ikinci bölümünde iki gruba ayrılan siyah-beyazlı oyuncular, kanatlardan yapılan ortalara "gol vuruşu"çalışması gerçekleştirdi. Uzaktan şut atışlarıyla devam eden antrenmanda Aybaba, sık sık çalışmayı durdurarak, oyuncularına uyarılarda bulundu. Antrenman, yarı sahada yapılan çift kale maçla sona erdi.
Antrenmana, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Sivok, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral katılmadı.
Bu arada, antrenmanı izlemeye gelen bir grup taraftar tezahüratlarıyla futbolculara destek verdi. Antrenmanın sonunda sahaya inen bazı taraftarların futbolcularla fotoğraf çektirmek istemesiyle yaşanan kısa süreli izdihamı polis önledi.
Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

Fenerbahçe - Akhisar Belediye Müsabakası 31 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe'den çekinmediklerini söyledi. "Kadıköy'den mutlaka puanla döneceğiz. Bu 1 de olabilir 3 de" diyen Hamzaoğlu, "Takım olarak havamız iyi. Sahaya kazanmak için çıkacağız ama kazanamazsak, en azından kaybetmemeyi düşüneceğiz" şeklinde konuştu.
Özellikle topun kendilerine geçtiği bölümlerde üretken olmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen genç teknik adam şöyle devam etti:
"Kesinlikle kendi sahamıza çekilip beklemek gibi bir düşüncemiz yok. Sahanın her noktasında iyi savunma yapacağız ama topu kazandığımız anlarda futbol oynamaya, skor bulmaya çalışacağız. Yani tek taraflı bir maç olmayacak. Biz de en az rakibimiz kadar oynamayı düşüneceğiz."Sarı-lacivertli futbolcular Webo ile Ziegler, İstanbul Fuar Merkezi'ndeki Ev Dışı Tüketim Ürünleri, Ekipmanları, Sarf Malzemeleri, Üreticileri&Dağıtım Kanalı Tedarikçileri Fuarı'nda kulüp hijyen sponsorlarından Diversey'nin standını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamerunlu Webo, uzun bir sakatlık dönemini geride bıraktığını ve hafta sonunda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Akhisar Belediyespor maçında forma giyebilecek durumda olduğunu kaydetti.
Fenerbahçe takımı olarak birden fazla kulvarda mücadele ettiklerini kaydeden Webo, 'Önceliğimiz Akhisar Belediyespor maçı. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Ligde şampiyon olmak Fenerbahçe için çok önemli. Bu maçı iyi bir şekilde geride bıraktıktan sonra Lazio mücadelesi için hazırlıklarımıza başlayacağız' şeklinde konuştu.İsviçreli oyuncu Ziegler, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde eşleştikleri İtalyan temsilcisi Lazio ile 4 Nisan'da önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını ancak önceliklerinin Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor maçı olduğunu anlattı.
Lazio'nun İtalya'nın en önemli 5 takımı içinde yer aldığını belirten Ziegler, 'Sampdoria'da oynarken Lazio maçları her zaman çok zor geçiyordu. Onun için bizi çok yüksek seviyede bir karşılaşma bekliyor. Bir yandan Lazio mücadelesini bekliyoruz, bir yandan da Türkiye ligi devam ediyor. Onun için önce Akhisar Belediyespor maçını düşünmeliyiz' diye konuştu.
Lazio ile deplasmanda oynayacakları rövanş maçının seyircisiz olacağının hatırlatılması üzerinde İsviçreli savunma oyuncusu, 'Seyircilerimizin önünde oynayacak olmak bizim için çok büyük avantaj. Hangi takım olursa olsun Kadıköy'e gelerek o müthiş atmosferi gördüğünde çok etkileniyor. Biz daha önce seyircisiz oynayarak bu başarıları elde ettik. Seyircimizle daha kuvvetli olacağız. Deplasmandaki karşılaşmaya gelince, seyircili de seyircisiz de olsa Lazio çok iyi bir takım. O yüzden hiçbir şekilde alttan almamak ve rahatlamamak gerekiyor. Bütün konsantrasyonumuzla maça ve tura hazırlanmaya devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Etkinlikte ambalajlama köpüğüne ayak basarak izlerini imzalayan Webo ile Ziegler, daha sonra otomatik yer yıkama makinesi kullandı.

Trabzonspor - Antalyaspor Karşılaşması 31 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Şampiyonluk hedefiyle başladığı ligde düşme potasının iki puan üzerinde yer alan Trabzonspor'da yönetimden taraftara kadar herkes pazar günü oynayacağı Medical Park Antalyaspor maçı için alarm durumuna geçti.Futbolcularıyla yaptığı toplantıda karşılaşmada alacakları galibiyetin kendilerini biraz olsun rahatlatacağını, aynı zamanda özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı olacağını belirten Trabzonspor teknik direktör Tolunay Kafkas, şöyle dedi:
"Tüm gücünüzle bu maça asılın ve kazanın. Maç kazandıkça güvenimiz yerine gelecek. İyi futbolculardan kurulu bir takımız. Üst üste aldığımız kötü sonuçlar futbolcular arasında güvensizliğe yol açtı. Bunu aşmak için Antalyasor maçından mutlak galibiyetle ayrılmak istiyoruz."Karşılaşmayı stadyumda tam kadro olarak izleyecek yönetim kurulu üyeleri, antrenmanlarda da takımlarını yalnız bırakmadılar. Başkan Sadri Şener’in de son iki gün takımın yanında olacağı öğrenildi. Hafta sonunu Trabzon’da geçirmeyi planlayan Başkan Şener'in bu arada Tolunay Kafkas’la gelecek sezonun transfer planlaması üzerinde çalışacağı belirtildi. Başkan Şener, ayrıca yönetim kuruluyla da muhtemel kongre tarihleri üzerinde değerlendirmelerde bulunacak.Pazar günü Avni Aker Stadyumu’nu doldurmak için çeşitli organizasyonlar düzenleyen taraftarlara, Trabzon Belediyesi’nden de destek geldi. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçelerden gelecek taraftarlara kolaylık olması açısından talep gelmesi halinde ücretsiz otobüs seferleri koyabileceklerini söyledi.Trabzonspor’da Antalyaspor maçı öncesinde takımdan ayrı çalışan Emerson ve Janko dışında tek eksiğin gribal enfeksiyon geçiren Sapara olduğu belirtildi. Sapara’nın maça yetiştirilmesi için kulüp doktorları iyileşebilmesi için seferber oldu.2010–2011 sezonu şampiyonluk kupasının hakkı olduğu halde kendisine verilmediği ileri süren Trabzonspor, bir çok platformda kendisini şampiyon ilan etmişti. Bordo mavililer takım otobüsünün üzerinde yer alan ve kazanılan kupaları simgeleyen amblemlere 2010–2011 kupasını da ekletmiş, internet sitesindeki haberlerde "Şampiyon takımımız" ifadesini kullanmaya başlamıştı. Ancak bir süre önce internet sitesindeki haberlerde, "şampiyon takımımız" yerine sadece 'takımımız' ifadesi kullanılmaya başlandığı dikkati çekti.

Galatasaray İstanbul Büyükşehir Belediye Müsabakası 30 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde gerçekleştirilen ısınma ve açma - germe hareketlerinin ardından üç grup hâlinde beşe iki top kapma çalışması yapıldı. Antrenmanın ana bölümünde ise taktik çalışmalar üzerinde duruldu.
Bu arada Hollanda Milli Takım kampında sakatlanan Wesley Sneijder, antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Çağlar Birinci'nin tedavisine ise devam edildi.
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşmasının hazırlıklarını yarın akşam saat 18.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak. Sarı - kırmızılı ekip, daha sonra Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.Spor toto süper ligin 27. haftasında lider Galatasaray kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek. Sarı kırmızılı takım Real Madrid maçı öncesi moral bozukluğu yaşamak istemiyor. Aslanlar Avrupa Arenasın'da kükrüyor, Ligi ellerinde tutmak istiyor. Galatasaray İstanbul Büyükşehir Belediye maçı ne zaman saat kaçta?
Galatasaray kendi sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un hazırlıklarına devam ediyor, sakatlıkları bulunan Tomas Ujfalusi, Johan Elmander ve Wesley Sneijder dışında tam takım halinde çalışmalarını sürdürüyor. Galatasaray şampiyonluk yolunda sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında puan kaybı yaşamak istemiyor. Galatasaray kendi sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını seyircisinin de desteğini arkasına alarak sahadan 3 puanla ayrılmak istiyor. Galatasaray hafta içi Şampiyonlar ligi çeyrek final'inde Real Madrid ile oynayacağı maç öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenerek Real Madrid maçına moralli çıkmanın planlarını yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise deplasmanda güçlü rakibi Galatasaray karşısında puan yada puanlarla ayrılmanın hesaplarını yapıyor...
Spor toto süper ligin 27. haftasında oynanacak olan Galatasaray İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının biletleri Biletix gişelerinden satışa sunulmuştur. Ayrıca internet üzerinden Galatasaray İstanbul BŞB Maçına bilet almak isteyen taraftarlarda bilet.galatasaray.org sitesi üzerinden bilet temin edebilirler.

27 Mart 2013 Çarşamba

Tatlandırıcılar kaliteli beslenmenin yardımcısı oluyor

GOOGLE REKLAMLARI

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanların tercih ettiği tatlandırıcılar; dünyanın önde gelen kurumlarının onayıyla piyasaya sunuluyor ve kaliteli bir yaşam sürmeye yardım ediyor!Sağlıklı bir yaşam için; aldığımız kalorilerle harcadığımız kalorilerin dengelenmesi gerekiyor. Bu dengeyi sağlarken, fiziksel olarak aktif olmanın yanı sıra yeterli ve çeşitli bir beslenme uygulamak şart. İşte bu noktada, mevcut kilomuzu korumak veya kilo vermeye yardımcı olmak için yardımımıza tatlandırıcılar yetişiyor.
FAZLADAN KALORİ VERMEZ
Ama son zamanlarda tatlandırıcıların kilo almaya neden olduğuna dair iddialar gündeme geliyor. Oysa Washington Üniversitesi Halk Sağlığı ve Beslenme Merkezi Direktörü Dr. Adam Drewnowski, tatlandıcıların kilo almayla bir ilişkisi olmadığını söylüyor: "Biz, işin uzmanları; tatlandırıcı kullanan kişilerin genelde kilolu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla genelde kilo verme amacıyla kullanılan tatlandırıcılar; kalori vermez, fakat tüketilen tatlandırıcılı gıda ya da içeceğin belli bir hacmi olduğu için kısa süreli doygunluk hissi yaratır."
TOKLUK HİSSİ 20 DAKİKA
Kilo vermeye çalışırken insanların yaşadığı en önemli sorunlardan biri, tokluk hissinin hemen kendini göstermemesidir. Dr. Drewnowski, vücudumuzda doygunluk hissinin nasıl oluştuğunu ise şöyle anlatıyor: "Tokluk hissi, örneğin düşük kalorili bir içecek tükettiğimizde oluşan hacim ve kalori birlikteliğiyle gerçekleşir. İlk 20 dakikada vücudumuz; portakal suyu mu, yoksa süt mü içtiğini ayırt edemez. Diyet bir içecek olup olmadığını anlamaz. Sadece şişkinlik olarak ifade edilen şeyi hisseder. Fakat 20 dakikadan sonra kaloriler devreye girer ve içeceğin içeriği etkisini göstermeye başlar. Bir başka deyişle; düşük kalorili içecekler, 20 dakikadan sonra tokluk hissi yaratmaz."
TATLI ARZUSU DOĞUŞTAN
Dr. Drewnowski, tatlı yeme arzusunun doğuştan olduğunu söylüyor: "İnsanlar, şekerli tada sahip gıdaları tüketmeyi; doğuştan doğal bir şekilde arzular. Yiyeceklerde ve içeceklerde tatlandırıcı tercih etmek, daha çok şeker tüketme isteğine neden olmaz. Nitekim Amerika'da yapılan araştırmalara göre; tatlandırıcı kullananlar daha az şeker, karbonhidrat ve katı yağ tüketiyor. Amerika'da görüyoruz ki; kalorili içecekleri genelde 20'li ve 30'lu yaşlardaki gençler tüketiyor. Tatlandırıcı kullananlar ise daha yaşlı, maddi olarak daha iyi durumda olan, daha iyi eğitimli kişiler. Bu kişilerin sosyo-ekonomik standartları daha yüksek, beslenmeleri de daha iyi. Daha çok sebze, meyve, tahıl tüketiyor, daha çok egzersiz yapıyorlar. Daha az sigara içiyorlar. Yani, kaliteli yaşayanlar tatlandırıcı kullanıyor diyebiliriz."
DÜZENLEYİCİ KURUMLARDAN ONAYLI
Prof. Dr. Emel Alphan, yiyecek ve içecek ürünlerinde kullanılan enerji içermeyen tatlandırıcıların; hem Amerika, hem de Türkiye'deki ilgili düzenleyici kurumlar tarafından onay alınarak piyasa sunulduğunu söylüyor: "Amerikan Diyabet Birliği, Amerikan Diyetetik Birliği ve İngiliz Diyabet Birliği gibi otoriteler; sağlığa zararı olmadığı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından da onaylanan aspartam, sakarin, sukraloz ve asesulfam-K gibi düşük kalorili/kalorisiz tatlandırıcıların, yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için kullanılabileceği konusunda görüş birliği içinde."
Prof. Dr. Emel Alphan'dan bir tarif
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ (8 Kişilik)
 Porsiyon ölçüsü: 1 porsiyon
 Porsiyon adedi: 8
 Değişim ölçüsü: 1/2 ekmek, bir süt
MALZEMELER
 5 su bardağı diyet süt
 1 su bardağından az buğday unu
 2 yemek kaşığı yumuşak margarin
 Yeteri kadar tarçın
 25 adet aspartam tablet veya 10 yemek kaşığı aspartam toz tatlandırıcı veya 8 yemek kaşığı aspartam- asesulfam-K toz tatlandırıcı. YAPILIŞI
Soğuk diyet süte, unu ilave edin ve mikserle karıştırın. Ateşe koyduğunuz bu karışımı, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. İnmesine yakın margarini katın ve iyice karıştırın. Ocağı kapattıktan sonra, birkaç dakika bekleyin, hafif ılıyınca tatlandırıcıyı ekleyin. Karışımı 15-20 dakika mikserle çırpın. Su ile ıslatılmış dikdörtgen şeklindeki cam kaba karışımı dökün ve buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman üzerini tarçınla süsleyin. Sekiz eşit parçaya bölerek servis yapın.
DİYABETLİLER İÇİN TATLANDIRICILAR
Prof. Dr. Emel Alphan; diyabetliler, obezler ve kilosunu korumak isteyenler için öncelikli konunun, sağlıklı beslenme davranışlarını hayat tarzı haline getirmek olduğunu söylüyor: "Diyabetliler, obezler ve kilosunu korumak isteyenler; eğer tatlı yemek istiyorlarsa, tatlandırıcılarla yapılmış yiyecek ve içecekleri rahatlıkla kullanabilirler. Bu tarz besinlerin kullanılması ile diyabetliler, sağlıklı beslenme programlarına daha rahat uyum sağlayabilir ve kan şekerlerinin yükselmesini önleyebilirler. Tatlandırıcılı ürünler, kan şekerini yükseltmeden tatlı tadını sağlar. Kan şekerindeki yükselmelerin önlenmesi ile, diyabet komplikasyonlarının oluşması azaltılabilir. Bu da, diyabetli kişilerin kaliteli bir yaşam sürmesini, komplikasyonların azalması nedeni ile genel sağlık harcamalarının azalmasını sağlayabilir."

Kaynak:sabah

Sentetik yapay kemik ve kıkırdak üretildi

GOOGLE REKLAMLARI

Türk bilim adamlarının ürettiği sentetik malzeme, kanser veya kazaların yol açtığı travmalarda oluşan kemik ve kıkırdak kayıplarında kullanılabiliyor.Hacettepe Teknokent'te faaliyeti sürdüren bir firma, vücuda uyumlu sentetik kemik ve kıkırdak üretti. Üretilen malzeme, kanser veya kazaların yol açtığı travmalarda oluşan kemik ve kıkırdak kayıplarında kullanılabiliyor.

Vücuda uyumlu sentetik kemik ve kıkırdak üreten firmanın Bilimsel Operasyonlar Direktörü ve HÜ Biyomühendislik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Murat Aydın, 2009'dan bu yana temel olarak seramik ve polimer tabanlı, doku mühendisliği yaklaşımıyla iyileşmeyi sağlayan ürünleri ürettiklerini ve bu yıl da Almanya'da ilk vaka çalışmalarına başladıklarını söyledi. ''Patentlerimiz var ve Türkiye'de alanımızdaki tek üreticiyiz'' diye konuşan Aydın, şunları söyledi:

''Farklı formülasyonlardaki malzemelerimiz sert doku kayıplarında, travma veya kanserli bir dokunun alınması ile oluşan bir bozulma durumunda kullanılabiliyor. Farklı endikasyonlar ve farklı bölgeler için toz, granül, oyun hamuru ya da enjekte edilebilir formlarda seramik, polimerik ve kompozit yapılarda ürünlerimiz var. Bu ürünler doku mühendisliği tabanlı yeni bir teknoloji ile çalışıyor. Normal şartlarda iyileşmeyecek büyüklükte kemik kayıplarında, insandan alınan hücrelerle birleştirilerek de uygulama yapılabiliyor. Cerrah kayıbın olduğu alana ulaştıktan sonra malzememizi kemik iliği, kan, hastanın kendi kemiği gibi farklı elemanlarla birleştirebiliyor.

Vücudun iyileşmesine yardımcı olmak için ürettiğimiz kemik ya da kıkırdak onarıcı malzeme, hücrelere bir ev görevi yapıyor. Hücreler bu eve yerleşiyor. Eve uyum sağlayınca kemik, kıkırdak, yumuşak doku onarılmaya başlıyor. Bizim malzemelerimizin herhangi bir hastalık bulaştırma riski yok. Genelde 3 ila 6 ayda yeni doku oluşuyor ve ardından bizim malzememiz eriyerek yerini doğal dokuya bırakıyor ve bu sayede hastayı bir kez daha ameliyat edip onarıcı malzemenin alınmasına gerek kalmıyor.''

Vücuda uyumlu sentetik kemik ve kıkırdağın, kırıklarda, travmalarda, el, ayak çene ve omurga cerrahisinde, eklem kıkırdağında görülen hasarlarda kullanılabildiğini anlatan Doç. Dr. Aydın, ''Bu malzemeler ileri yüzey ve yığın özellikleri sayesinde iyileşmeyi hızlandırmakta ve metal implantlardaki gibi ikinci bir ameliyatla alınma ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır'' dedi.
CERRAHLAR İNANMADI
Suprabone adını verdikleri ilk ürünün piyasaya verilmesinin ardından geçen yaklaşık 4 yıllık süreci anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Cerrahlar, Türkiye'de böyle bir malzemenin üretiliyor olmasına dahi inanmıyorlardı ancak yakın zamanda bu kadar vakadan almış olduğumuz çok iyi sonuçlar neticesinde ürünlerimize güven de oldukça arttı ve her geçen gün vaka sayılarımız ve ürün çeşitliliğimiz de buna paralel artıyor. Öncelikle bu ürünler oldukça büyük bir bilgi birikimi ve yatırımın sonucunda elde edilmiş ürünler, CE belgesine sahip olup tüm Avrupa'da satılabilecek standartlara da sahip. Almanya'da bu yıl ilk vaka çalışmalarımız başladı.

Belgelendirme kuruluşumuz İngiliz Standartları Enstitüsü'dür. CE belgemizde bu bellidir ve kalitemizin bir göstergesidir. Olabilecek en üst standartlarda üretim yapmakta olduğumuz bu belgelerimizle tespit edildi. Tüm bunların yanı sıra bu tür katma değeri yüksek ürünlerin Türkiye'de üretiliyor olması başlı başına desteklenmesi gereken bir efor. Kimi zaman daha iyi performans bile gösteren bu ürünleri çok yüksek fiyatlarla yabancı firmalardan almanın bir anlamı yok. Türkiye'de artık çok ileri biyomalzemelerin de üretilebileceğinin bir gösterdik.''

Kaynak:sabah

Ali Ayşe'yi Seviyor 9. Bölüm 28 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Bu dizi küçük kendi halinde bir berber dükkanın da çalışan baba ile oğulun hikayesidir. Yıllardır bekar yaşayan baba oğuldan baba kendine göre birini bulur. Ancak asıl konu çocuğunun babasına kız istemeye gittiği gece başlar. Tatlı bir aşk hikayesini anlatan Ali Ayşe'yi seviyor sizlere güzel vakit geçirtmeye yardımcı olacaktır.Dizinin saati değiştirildiği için bu hafta yayın yapılmamıştı. Geçen 8. Bölümün özeti şu şekilde olmaktadır.Ayşe, Ali ile aralarındaki kırgınlığa bir son vermek için Ali'yle buluşmaya karar verir. Ayşe'yle ayrılığından sonra tam bir derbedere dönüşen Ali'nin, Ayşe'nin bu atağından haberi yoktur. İki sevgili Kemal'in evinde buluşur. Ayten'de tıpkı kızı Ayşe gibi Kemal'le aralarındaki dargınlığa bir son vermek için soluğu Kemal'in yanında alır. Kemal dışarıda buluşmak yerine evde bir araya gelmelerinin daha doğru olacağını söyler. Bekir içine düştüştüğü borç batağından kurtulmak için Ali'den yardım istemeye karar verir ve Kemal'in evine gider. Böylelikle asla bir araya gelmemesi gereken insanlar aynı anda, aynı mekanda buluşur. Ne mi olur? Tam bir karmaşa, köşe kapmaca... Aynı gün Ali'nin doğum günüdür. Ahu herkesten habersiz Ali için bir doğum günü kutlaması hazırlar. Ahu'nun amacı doğum gününde Gülnihal'i, Ali'ye yamamaktır. Tüm bu karmaşanın içine bir de Ahu'nun sürprizi eklenince işler içinden çıkılmaz bir hal alır.İstanbul’un sakin bir mahallesinde geçen hikaye, Kemal Bey’in Ayten Hanım’a aşık olup evlenme teklif etmesi ile başlıyor. Ayten Hanım da bir o kadar istekli… Kemal Bey oğlu Ali’yi alıp Ayten Hanım’ı istemeye gidiyor. Ve bir büyük aşkın daha kıvılcımları çakıyor; Ali, Ayten Hanım’ın kızı Ayşe’ye bir görüşte aşık oluyor. Ayten Hanım’ı babasına, Ayşe’yi kendine isteyiveriyor. Ama kavuşmak bu kadar kolay değil elbet; Ayten Hanım’ın oğlu önlerindeki en büyük engel… Ama baba oğul, her ne olursa olsun, tüm engelleri aşmaya kararlı, çünkü onlar sırılsıklam aşık…
Birisi genç kuşağın aşk hikayesi, diğeriyse eskilerin… Fonda eski Türk filmleri, kahkahası bol sıcacık bir aşk serüveni…
Ali Ayşe'yi Seviyor'un bir önceki bölümünde Ayşe, aradaki kırgınlığa bir son vermek için Ali'yle Kemal'in evinde buluşmuştu. Aynı saatlerde Ayten de Kemal'le barışmak için onun evine gelmişti. Bekir ise borçlarından kurtulmak için Ali'den yardım istemeye karar vererek onun evine gitmişti. Tüm bu buluşmalar yanlış zamanda aynı yerde denk gelince işler sarpa sarmıştı. Aynı evin içinde bir köşe kapmaca yaşanmış ve ortaya komik görüntüler çıkmıştı. Ahu, doğum günü olan Ali için sürpriz bir parti organize etmişti. Doğum günü partisinde Gülnihal ile Ali'nin arasını yapmaya çalışan Ahu, işlerin iyice karışmasına yol açmıştı.

Galip Derviş 2.Bölüm 28 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Kanal D'nin yeni dizisi Galip Derviş 2. Bölüm fragmanı ekranlarda görülmeye başlandı. Yeni dizinin başrollerinde Engin Günaydın, Algı Eke, Ersin Korkut ve Orhan Güner rol almaktadır. Dizinin ilk bölümü geçen hafta ekranlara geldi ve izleyiciler tarafından tam not aldı. Dizinin tarzı ise polisiye komedidir.Yeni dizinin 2. Bölümü 28 Mart Perşembe günü ekranlara geliyor. Bakalım ilk bölümdeki yakaladığı çekiciliği devam ettirebilecek mi? yeni bölümde Esra Dermancıoğlu ve Mustafa Uğurlu'nun da konuk oyuncu olarak yer alacağını görebilirsiniz.Dizi hakkında verilmesi gereken önemli bir bilgi de bir uyarlama dizisi olmasıdır. Amerika'da 8 sezon boyunca yayınlanan Monk adlı bir diziden uyarlama yapılmıştır. Dizinin yeni bölümü merakla beklenmektedir.
Resmi siteden yapılan özet şu şekilde olmaktadır.
Kanal D'nin, başrollerinde Engin Günaydın, Algı Eke, Ersin Korkut ve Orhan Güner'in oynadıkları, ilk bölümü geçtiğimiz hafta ekrana gelen ve izleyicilerden tam not alan yeni komedi polisiye dizisi "Galip Derviş" bu akşam ikinci ve yeni bölümü ile ekrana geliyor. Dizinin bu bölümüne, Esra Dermancıoğlu ve Mustafa Uğurlu da konuk oyuncu olarak katılıyor. Amerika'da 2002 - 2009 yılları arasında 8 sezon yayınlanan ve izlenme rekorları kıran, Altın Küre ve Emmy ödüllü "Monk" dizisinin uyarlaması olan "Galip Derviş"in bu akşam ekrana gelecek bölümünün konusu şöyle; Galip Derviş, eski müfettiş Mithat Akman'ın ortadan kaybolan eşini bulmak için gönüllü olur. Ancak kendisinden evvel meşhur falcı Şuşu, merhumun cesedini esrarengiz bir şekilde buluverir. Görünüşe göre kadın basit bir trafik kazası sonucu ölmüştür. Ancak Derviş, her zamanki gibi şüpheci davranarak, işin aslını ortaya çıkarmaya kararlıdır. İzleri sürerek müfettişin karısını öldürmüş olabileceğini düşünse de, 'şüphelinin' konumundan dolayı Emniyet'tekiler Derviş'i temkinli olması için uyarmaktadır. Derviş'in çıkış noktası falcı Şuşu'dur ancak, Şuşu'nun iddia ettiği gerçeküstü hikayeler Derviş'i çileden çıkarmaktadır.

Intikam 12. Bölüm 28 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Yağmur"un hedefinde ünlü yazar Seçkin Işık var
Yağmur hedefine bu kez, Arsoy"ların para ile satın aldığı, Adil Çelik hakkında yazdığı kitapla halkı yalanlara inandıran ünlü yazar Seçkin Işık"ı koyuyor.Selen akıl hastanesine yatırılır. Aynı zamanda Adem"i öldürmekle de suçlanmaktadır. Ondan uzun bir süreliğine kurtulan Yağmur"un yeni hedefi ise, Arsoy"ların para ile satın aldığı ünlü yazar Seçkin Işık"tır.
Küçük bir çocukken tanıştığı bu kişi, ona da babasına da gerçekleri bildiği halde ihanet etmiş, Adil Çelik hakkında yazdığı kitapla halkı yalanlara inandırmıştır. Seçkin Işık, Şahika"nın daveti üzerine yıllar sonra tekrar ortaya çıkmıştır. Şahika, ondan Derin"in ile ilgili bir ricada bulunur. Karşılığında yeni yazdığı ve anılarını anlattığı kitabın tanıtımına destek sözü verir.
Cemre"nin evde yaşananlar yüzünden derslerle arası iyi gitmemektedir. Barış ona yardımcı olmaya çalışır ancak, Cemre yine de dikkatini bir türlü toplayamaz ve yanlış bir yol seçer. Selen"in Adil Çelik ile ilgili söylediklerinden etkilenen Rüzgar da bu konuda araştırma yapmaya başlar. Yağmur bu konuyu Emre"ye açtığında ise ikili arasında tartışma yaşanır.
Şahika ve Haldun"un boşanma sürecinde ise ortam giderek sertleşir. Haldun ve avukatı, Şahika"yı fena köşeye sıkıştırır. Seçkin Işık, Derin"e röportaj teklifinde bulunur. Parayı cazip bulan Derin, Yağmur"dan habersiz yazara randevu verir. Yağmur ise Seçkin"in babasını karalayarak bu güne kadar kazandığı ne varsa elinden almak için çoktan harekete geçmiştir. Hakan da her zaman olduğu gibi takım oyunundaki yerini alır.
Emre ise boşanma ile ilgili, anne ve babası arasında kalmıştır. Şahika oğlunu bu işe bulaştırmak istemez ancak, Emre"nin vereceği önemli bir karar bütün dengeleri bir anda değiştirebilecek güçtedir. Seçkin Işık"ın evine gizli bir ziyaret düzenleyen Yağmur, onun babası ile yaptığı tüm görüşmelerin kasetini alır ve orada bilmediği bir gerçekle yüz yüze gelir.

Kurtlar Vadisi Pusu 187.bölüm 28 Mart

GOOGLE REKLAMLARI

Türkiye'de en çok raiting alan dizi Kurtlar Vadisi Pusu 187. bölümü ile 28 Mart 2013 Perşembe akşamı ATV ekranlarından sevenleri ile buluşuyor.
Atv ekranları ve Türkiye'nin en eski dizisi olan Kurtlar Vadisi Pusu yeni bölümü ile yarın akşam sevenleri ile buluşuyor.
Geçen hafta yayınlanan bölümü ile dizinin hayranlarını ekran başına kilitleyen Fenomen dizi Kurtlar Vadisi Pusu bu hafta yine adından söz ettirecek bir bölüm ile ekranlara gelecek.
Kurtlar Vadisi Pusu 187. bölüm özeti
Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar, Adil Bey'in intikamını almak için Poyraz'ın vazgeçemeyeceği 'baba figürü'nün peşine düşecek!
Atv'de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisi yeni bölümüyle ekranlara gelecek.
Aksaçlı'nın gözlerini çıkaran Poyraz, Türkiye'deki görevini tamamladı mı?
Hastaneden kaçan Haydar, Sencer'le buluşmak isteyecek. Aynura, Haydar'ın peşinden gidip Sencer'e ulaşacak mı?
Sağlık durumu iyiye giden Polat Alemdar artık maskesinden tamamen kurtulacak mı?
İhtiyarlar Heyeti, Sencer olmadan toplantı yapacak mı? Heyet, Sencer'in hain olduğunu öğrenecek mi? Sencer, heyetin ölüm emrini kime verecek?
Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 28 Mart Perşembe akşamı atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 187. bölümünde olacak..
Ana karakter Atilla Polat 'ın Kurtlar Vadisi Pusu'daki hedefi Türkiye'nin de üzerinde bulunduğu Avrasya coğrafyasına hâkim olmak isteyen uluslararası güçlerin oluşturduğu ve dünyanın en zengin ailelerinin idaresindeki “Küresel Çete”dir. Polat Alemdar en yakın arkadaşı Süleyman Çakır'dan kalan adamlarıyla birlikte yine bir göreve girerler.Dizi, yardım sever ve dürüst bir işadamı olan Çağrı Toros'a yapılan bir suikastla başlar. Olayı bir terör örgütü üstlenmiş ve eylemin tetikçileri yakalanmış olsa da Polat Alemdar, suikastın arkasında açıklananlardan başka nedenler ve güçler olduğuna inanmaktadır. Polat, daha önce Türkiye'yi yıllardır etkileyen terörün üstüne gitmeye çalışmış ancak bir kısım güçler Polat Alemdar ve ekibini bu davadan alıkoymuşlardır.
Çağrı Toros cinayeti ile Polat, artık terörün arkasındaki güçlerle faili meçhullerin sebep ve sonuçlarıyla, yani çağın en önemli silahı olan “para”yla savaşacaktır. Adım adım delillere ulaşmaya çalışan Polat, Toros Ailesi’yle doğrudan temas kurmaya çalışır. Polat Alemdar ve ekibinin yolu dizinin ilerleyen bölümlerinde küresel çetenin güdümündeki terörle tekrar kesişir. Polat alemdar dizinin 30. bölümüne kadar tekrar mafyaların türemesini engellemek, devletin güvenliğini sağlamak gibi işlerle uğraşırken 30. bölümde "ihtiyarlar" adı verilen gizli bir oluşum tarafından görevlendirilmiş, kırmızı kitabı okumuş ve Türkiye'yi bir süper güç yapma görevini üstlenmiştir.
Bu doğrultuda yoluna çıkan ilk engel eski bir devlet görevlisi olan ama sürgüne gönderilen İskender Büyük'tür. Büyük, Kare As'lara iş birliği teklif etmiş, bunu kabul etmeyen Davut Tataroğlu'nu öldürmeye karar vermiştir. Dizide İskender Büyük'ün asıl amacı Türkiye'nin başına geçmektir. Polat Alemdar'ın bir diğer düşmanı bölücü örgüt üyesi olan Muro'dur. Muro diziye dahil olduğu ilk bölümlerde acımasız ve gaddar bir teröristken senaristler ilerleyen bölümlerde onu sempatik ve örgütten soğumuş bir sosyalist rolünü üstlenir.Muro en yakın arkadaşı Çetoyla dizinin 65.bölümünde diziye ve hayata veda etmiştir.
Polat Alemdar, Aron Feller'in başında oldugu gladio yapılanmasını çözmeye çalışırken 70. Bölüm'de 5. Adam zannettiği Ercüment Duru'yu öldürmüştür. İlerleyen bölümlerde 5.Adam Yalçın Yıldız kendini açık etmiş ve Davut tataroğlu,Yalçın Bulut'a Yıldız'ı öldürme emri vermiş ve anlaşmıştır. Bunun karşılıgında İhtiyarlar Heyeti Mahremi'nin yerini Gladio'ya söylemiştir...

Sakarya Fırat 140. Bölüm 27 Mart 2013

GOOGLE REKLAMLARI

Poyraz Timi çarşı izninde...
Poyraz Timi çarşı iznine çıktığı ilçede, başını belaya sokar. Bu durum Osman'ın bütün planlarını altüst eder.
Diğer taraftan Hamza'yı hastanede ziyaret eden Durali Başçavuş onun durumunu hiç iyi görmez. Tedbir almayı düşünürken Hamza hastaneden kaçar. Bu olay Çeliktepe karakolunu harekete geçirir.Bakır ise Teo'yla birlikte bombalı eylem hazırlığındadır. Hedefinde de Çeliktepe Karakolu vardır.Osman, Halis, Metin, Vedat ve Fatih özel bir operasyon için sivil olarak görevlendirilirler. Örgütten kaçan bir terörist Osmanlara ulaşmak için bir köye sığınmıştır. Ama aynı adamın peşinde Miro, Jiyan ve Teo da vardır.
Köyde Osman'ın timi Miro'nun adamları tarafından çembere alınır. Bu çemberden çıkamayan Halis ve Metin ölümle burun buruna gelir. Osman adamlarını teröristlerin elinden almak için çok riskli bir plan yapar. Diğer taraftan Ercü'ye gelen bir ziyaretçi Çeliktepe Karakolu'nu karıştırır.
 Dağda büyük hesaplaşma!
Osman'ı kurtarmak için sınır ötesine geçen, Barut Yüzbaşı, Uğur, Durali ve Halis kararlı bir şekilde hedefe ilerlemektedir. Miro, Osman'ı canlı bomba olması için hazırlamaya devam eder. Ama Miro, kendilerine doğru gelen Barut Yüzbaşı'nın yaptığı planla paniğe kapılır. Dağda büyük bir hesaplaşma başlamıştır.
Diğer taraftan karakolda, Albay Hüsamettin ve Poyraz Timinin gergin bekleyişi sürer. İlçede Nilgün öğretmen evlilik söylentilerini duyar ve Halil'e tepki gösterir. Halil ne yapacağını bilemez. Teo ise Jiyan'la ilgili planlarını harekete geçirir. Jiyan hapishanede şişlenir.

23 Mart 2013 Cumartesi

23 Mart Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI

Ankaragücü - Adana Demirspor
Bucaspor - Gaziantep Bld.Spor
Konyaspor - Denizlispor
Mersin Bşb - Antalya Bşb
Ted Kolejliler - Aliağa Petkim
Edirne Olin - Türk Telekom
Karşıyaka - Hacettepe Univer
Endonezya - Suudi Arabistan
Kartalspor - 1461 Trabzon
Kamerun - Togo
Congo - Gabon
K.İrlanda - Rusya
Namibya - Malavi
Nijerya - Kenya
Türkiye (U21) - Makedonya (U21)
Kıbrıs Rum Kesimi - İsviçre
St Patricks - Bohemian
Grosseto - Cesena
Barcelona Atletic - Huesca
Lugo - Santander
Erciyesspor - Rizespor
Manisaspor - Göztepe
Ş.Urfaspor - Tavşanlı Linyitspor
Fildişi Sahili - Gambia
Senegal - Angola
Burkina Faso - Niger
Tunus - Sierra Leone
Güney Afrika - Orta Afrika Cumhuriyeti
Botafogo Ribeirao - Linense
Penapolense - Sao Bernardo
Girona - Mirandes
Sligo Rovers - Limerick
Ucd - Dundalk
Padova - Modena
Xerez - Ponferradina
Atletico Sorocaba - Xv De Piracicaba
Sao Paulo - Bragantino

22 Mart 2013 Cuma

Sıtma aşısı etkisini 4 yıl sonra kaybediyor

GOOGLE REKLAMLARI
İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline'ın geliştirdiği, bugüne kadarki en güçlü sıtma aşısının 4 yıldan sonra etkisini kaybettiği belirlendi.
Oxford Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı klinik araştırma, ''RTS,S'' adlı test aşamasındaki aşının, uygulandıktan sonraki ilk yıl yüzde 43,6 koruma sağladığını ancak etkisinin 4. yılın sonunda tamamen kaybolduğunu gösterdi.
Kenya'da 447 çocuğa bu aşıyı yapan bilimadamlarından Phillip Bejon, zamanla etkisini kaybetse de aşının umut vadettiğini, 4 yıllık süreçte 65 sıtma vakasının önlenebildiğini belirtti.
Bejon, aşının tekrarlanmasının etkinin daha uzun sürmesini sağlayıp sağlamayacağının araştırılacağını vurguladı.
''New England Journal of Medicine'' dergisinde yayımlanan araştırmada, aşının etkisinin sıtmaya yol açan P. falciparum paraziti ile temasa göre de farklılık gösterdiği görüldü.
Parazitle daha fazla temas halinde aşının etkisinin ortalama yüzde 15,9, az temasta ise yüzde 45,1 olduğu belirlendi.
Araştırmaya imza atanlardan Ally Olotu, sonuçların aşıdan hangi grubun daha fazla yararlanacağının belirlenmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.
1987'de GlaxoSmithKlin'in geliştirdiği RTS,S, çocuklarda etki gösteren ilk ''aşı adayı''.
Test aşamasındaki aşının, 5-17 aylık Afrikalı bebeklerde sıtma hastalığı riskini yarı yarıya azalttığı belirlenmişti. Ancak sıtmanın yaygın görüldüğü bölgelerde aşının etkisinin yeni doğanlarda çok daha az olduğu görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2010'da dünya genelinde 219 milyon vakaya rastlanan sıtmadan yüzde 80'i 5 yaşın altında 660 bin kişi öldü.

Kaynak:sabah

Soğuk algınlığının doğal ilacı şalgam

GOOGLE REKLAMLARI
Soğuk algınlığı oldukça yaygın bir hastalık özellikle yoğun çalışanlar ve beslenmesine dikkat edemeyenler bağışıklık sistemleri zayıfladığı anda grip ve soğuk algınlığı ile yüz yüze geliyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği ile vücut direncini arttıran şalgam suyu tam da bu anda ihtiyaç duyulan doğal şifa kaynağı...Yüzyıllardır Anadolu'da yemeklerin, özellikle de etlerin yanında hazmettirici olarak tüketilen şalgam suyu vücut direncini arttırarak hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici özellikler sunuyor. İçeriğindeki A-B-C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına da iyi gelen şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Soğuk algınlığının ilerleyip boğaza hatta ciğerlere indiği durumlarda en iyi bitkisel çözüm; göğsü yumuşatıp, akciğer ve bronşları temizleyen şalgam suyu.
ÇOCUKLARA "ANTİBİYOTİK YERİNE ŞALGAM"
Vücuttan toksinleri atmaya yarayan ve kansızlık için ideal bir ilaç olan şalgamın yaprakları da kökü gibi kalsiyum, demir, bakır ve iyot içeriyor. Çocuklarının gazlı içecekler içmesi konusunda endişe duyan aileler, bitkisel bazlı bu içeceği onların günlük demir, bakır ihyiyaçlarının karşılanması açısından da oldukça önemsiyorlar. Anti-enfeksiyon olarak bilinen bu doğal içecek, annelerin grip mikrobuna maruz kalmış çocuklarına gönül rahatlığıyla içirebilecekleri ender ürünlerden.
Aileler, küçük yaşlarda sık sık hasta olan çocuklarını mümkün olduğu kadar antibiyotikten uzak tutmaya çalışıyorlar. Böyle durumlarda alternatif tıbbı ve bitkisel çözümleri arayanlara fiyatının uygunluğuyla da dikkat çeken şalgam suyu oldukça cazip geliyor.
K.B.B. Mütehassısı Op.Dr.M.Sezai Yavaşça: Şalgam(Brassica napus) kökleri sebze olarak yenilebilen turpgillerden bir bitkidir.100 gr şalgam içerisinde ; 23 kalori,0.2gr yağ,24mg fosfor,35mg kalsiyum,188mg magnezyum,yanında B1,B2,B3 ve C vitaminleri ihtiva eder. Havuç (Davas carota) maydanozgiller familyasından etli kökleri için yetiştirilen bir bitki olup,A,B,C,D ve E vitaminleri yönünden zengindir. Adana ve Mersin yöresinde bu iki mucize sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle hazırlanan ŞALGAM SUYU tamamen organik bir karışım olup ,hiçbir kimyasal katkı içermez.
Yıllardır çok sevilerek içilen ve güney illerimizin vazgeçilmezi olan şalgam suyu, bu gün tüm dünyada ciddi araştırmalara konu olmaktadır. Özellikle Çin'de yaşanan SARS GRİBİ sırasında Çinli araştırmacılar tarafından ısrarla tüketilmesi önerilmiş ve ülkemizden Çin'e Şalgam suyu ihraç edilmiştir. Kışın yaşanacak gripal enfeksiyonlardan korunmada ihtiva ettiği C vitamini ve prebiyotik etkisinden dolayı şalgam suyu içilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir.

Arka Sokaklar 279. Bölüm 22 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Ekip, bombalı bir saldırının ortasında kalıyor.
Nadir, beraber iş yaptıkları Faik’le, bir otoyol ihalesinde, ihaleden çekilmeyi kabul etmeyen Tayangir İnşaat firmasının sahibi Andaç’ın kardeşi Güngör’ü kaçırarak adamlarına dövdürür. Güngör sürünerek eve gider. Andaç, kardeşinin başına gelenleri polise haber vererek Güngör’ü hastaneye götürür. Rıza Baba ve ekip, hemen Nadir’in adamı Cemo’yu, Faik’i ve Nadir’in karısı Pelin’i emniyete alır. Pelin ve Nadir’in çocukları olmamaktadır. Problem Nadir’dedir ve hiçbir şekilde tedaviyi kabul etmez. Pelin bu duruma çok içerler ve yeniden konuyu açtığı anda patlayan kavgayla Nadir evi terk edip otele gitmiştir. Faik sorguda olayı inkar eder.Cemo’yu, Nadir’le iletişime geçebilir diye serbest bırakırlar. Andaç kardeşi Güngör’ü hastaneden almış eve gelmiştir. İçeri girdiklerinde Nadir’le karşılaşırlar ve yardımcıları da öldürülmüştür. Nadir, ikisini de alarak depo gibi bir yere gider. Nadir bir gün önce dövdüğü Güngör’ün kanının sıçradığı gömleği evde çıkarırken karısı Pelin görmüştür. Pelin, Murat ve Zeynep tarafından eve bırakılınca, Nadir’in kanlı gömleğini onlara verir. Depoda Andaç ve Güngör’ü bırakıp çıkan Nadir ve Cemo, takipteki polis arabasıyla uzaklaşırken, kumandayla bomba düzeneğini patlatırlar. Bomba patladığında ekip de olay yerindedir. Metin 18. yaş gününü evde ailesiyle beraber kutladıktan sonra dışarı çıkmak İster.
Tunç ve Tekin’le beraber plan yaparlar. Evde akşam ailece yapılan kutlamadan sonra, Tunç’lara gidiyoruz diyerek evden çıkarlar. Tunç, onları tanıdığı bir bodyguardın çalıştığı bara götürür. Eve gelen Mesut ve Melek kimseyi bulamaz. Barmen çocukların durumunu anlar ve onlara alkolsüz bira verir. Metin, Tekin ve Tunç kendilerinden geçmiş bir şekilde eğlenirken, bodyguard durumu haber vermek için Mesut’a telefon eder. Mesut fena halde kızmıştır.

Beyaz Show 22 Mart Konukları

GOOGLE REKLAMLARI
Niran Ünsal, Gürkan Uygun, Dilşad Çelebi, Carlos Martin, Pinhani ve Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, bu Cuma "Beyaz Show"da. Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı “Beyaz Show”a bu hafta, pop müziğin güçlü isimlerinden Niran Ünsal, başarılı oyuncu Gürkan Uygun, “İntikam” dizisinin Aslı’sı Dilşad Çelebi,  duruşuyla, fiziğiyle dikkatleri çeken, diziler aleminin İspanyol ekolü Carlos Martin, muhteşem performansıyla Pinhani ve Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı konuk oluyor. Sohbeti, eğlencesi, birbirinden komik vtr’leri, esprileri, skeçleri ve canlı yayın sürprizleriyle "Beyaz Show" yine şahane
Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı “Beyaz Show”a bu hafta, pop müziğin güçlü isimlerinden Niran Ünsal, başarılı oyuncu Gürkan Uygun, “İntikam” dizisinin Aslı’sı Dilşad Çelebi,  duruşuyla, fiziğiyle dikkatleri çeken, diziler aleminin İspanyol ekolü Carlos Martin, muhteşem performansıyla Pinhani ve Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı konuk oluyor.
Sohbeti, eğlencesi, birbirinden komik vtr’leri, esprileri, skeçleri ve canlı yayın sürprizleriyle "Beyaz Show" yine şahane! Sakın kaçırmayın!

Dila Hanım 25. Bölüm 22 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Beklenen an geldi ve sonunda Rıza Dila’yı kurtarmayı başardı.Ancak bu ikilinin düşmanları boş durmayacak gibi gözüküyor
Dila Hanım 24. bölümde Dila'yı kurtarmak için harekete geçen Rıza bir kez daha Azer ile karşı karşıya gelecektri. Azer’in imza attığı büyük hata, Rıza'yı adeta çılgına çevirir. Sultan yaptığı kötülüğün meydana çıkması ile son bir gayret ile kurtulmaya çalışır. Fakat bu zorlu durumdan kurtulmasına hiç hesap etmediği birisi mani olacaktır. Dila Hanım 24. bölümde Dila’nın kaçırılmasıyla ilgili olarak haksız yere annesini suçlayan Rıza’yı çok bir süreç beklemektedir.
Sarıgöl’de yaşayan iki büyük aile Barazoğulları ve Selamoğulları’nın kaderleri Barazoğlu İhsan ve eşi Dila’nın kasabaya yerleşmeleri ile yeniden yazılacaktır. İhsan Barazoğlu ve Dila’nın mutlu evliliği talihsiz bir olayla gölgelenir.Barazoğullarının reisi Seyit Bey, arsasını Selamoğlu Ailesi'nin dürüst ve saygıdeğer ismi Rıza’ya satmak için anlaşınca ailenin küçük oğlu Azer kavga çıkartır. Senelerdir Rıza’ya kin besleyen Azer’in silah çekmesi ile kavga başka bir boyuta taşınırken araya giren İhsan vurulur. İhsan, arkasında seven bir kadın ve düşmanlık bırakarak bu dünyadan ayrılır. İhsan Bey'in eşi Dila Hanım, silahlı kavgada eşini vuran Karadağlı Rıza'yı öldürmeye yemin eder. Dila, bir rastlantı neticesi, hiç tanımadığı Rıza'yla tanışır. Ona eşinin katili olduğunu bilmeden büyük bir aşk ile bağlanır. Rıza da Dila Hanım'a büyük bir aşk beslemektedir. Rıza, Dila’nın kim olduğunu öğrendiğinde kimliğini gizleme yolunu seçer. Rıza bir taraftan İhsan’ın ölümünden dolayı vicdan azabı çekerken diğer taraftan giderek aşık olduğu Dila’nın intikam hırsı ile karşı karşıyadır. Dila’dan gerçek kimliğini gizlemiş olması ve aralarında günden güne büyüyen aşk, olayı daha da içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır.

Huzur Sokağı 27. Bölüm 22 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Bilal'in kullandığı taksi, polis tarafından uçurumun kenarında terk edilmiş halde bulunur. Bilal kayıptır ve arabadaki tüm kan izleri ona aittir. Bilal'in kayıp haberi, Huzur Sokağı'na ateş gibi düşer. Şükran, böbrek ameliyatına hazırlanırken, son anda Bilal'in kaybolduğunu öğrenir ve deliye döner. Saadet, böbreğini vererek kızının hayatını kurtaracak olan Hacer'e karşı hala mesafelidir. Hacer ise ameliyat sonrasında mahalleden tamamen gitmeye kararlıdır. Gece gündüz Bilal'den haber bekleyen Feyza'nın en yakın destekçilerinden biri, patronu Selim olacaktır. Feyza'yla birlikte Bilal'in ailesi de, emniyetten gelen ve onları morga kadar sürükleyecek her haberle biraz daha yıkılırlar.
Huzur Sokağı dizisinin 26. bölümden sonra dizi ekibiyle yeniden anlaşma masasına oturulacağı haberlerine Set Film'den yalanlama geldi.
İşte, Huzur Sokağı için yapılan o açıklama:
ATV'de yayınlanmakta bulunan Huzur Sokağı adlı televizyon dizimizle ilgili Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan habere dair açıklamamız aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi çerçevesinde yaptığımız bu açıklamayı dikkatlerinize sunarız.
Huzur Sokağı dizisinin bu hafta 27. bölüm çekimleri tamamlanmış ve değerli ekibimiz 28. bölümün hazırlıklarına başlamıştır. Bu çerçevede haberde söz edildiği gibi 26. bölümden sonra anlaşmaların yenilenmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yine haberde iddia edildiği gibi başta başrol oyuncularımız olmak üzere tüm oyuncularımızla ilgili yeni bir sözleşme yapma sorunumuz da yoktur.

21 Mart 2013 Perşembe

Çocuklarda hiperaktivite bozukluğuna dikkat

GOOGLE REKLAMLARI
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mehmet Çolak, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülen çocukların mutlaka bir hekime gösterilmesi gerektiğini söyledi.Hiperaktivite bozukluğunun üç temel alanda gözüktüğünü belirten Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Mehmet Çolak, "Dikkat alanında, hareketlilik anında ve dürtüsellik alanında belirtileri gözüküyor. Dikkat alanında görülen belirtiler çocuğun yaşından ve zeka düzeyinden beklenen dikkat süresini sergileyememesi, dış uyaranlarla dikkatinin dağılması gibi temel belirtilerle kendisini gösteriyor. Hareketlilik alanında ise oturulması beklenen ortamlarda okul ve ev ortamı gibi yerlerde beklenen sürelerde oturmaması hareketlilik göstermesi ya da oturduğu yerde kıpır kıpır olması gibi belirtilerle seyreden bir bozukluktur" dedi.
Dürtüsellik denilen alanın ise, çocuğun riskli davranışlar sergilemesi düşünmeden hareket etmesi gibi temel üç alanda belirtilerle ortaya çıkan bir bozukluk olduğunu ifade eden Çolak, bu belirtilen iki alanda gözükmesinin önemli olduğunu söyledi. Çolak, "Hem okul alanında, hem de evde iki ortamda görülüyor olması tanı açısından önemlidir. Burada aile bize başvurduğunda, biz çocukla klinik bir görüşme yapıyoruz. Ailesi ile bir görüşme yapıyoruz, okulda ve ev ortamındaki durumuyla ilgili bilgi alıyoruz. Ondan sonra da bir tedavi ortamına geçiyoruz. Bu tedavi aşamasında dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunu ilaç tedavisini uyguluyoruz. İlaç tedavisi ile birlikte okul ve ev ortamında yapılacak düzenlemeler de çok etkilidir.
Ev ortamında yapılacak düzenlemelerden birincisi çocuktan beklenen beklentileri düzenlemektir. Yaşından ve zeka düzeyinden uygun olmayan beklentiler içinde bulunmamak ev içerisinde bir günlük program yapmak, bu program içerisinde çocuğun hangi saatlerde hangi aktiviteleri ya da hangi sorumlukları yerine getirebileceğini belirlemektir. Bir aktivite programı düzenlemek gerekir" şeklinde konuştu.
Çocuğun mutlaka bir sportif veya sosyal aktiviteye katılması gerektiğini belirten Çolak, bunun da dikkat eksikliği hiperaktivite eksikliğinde çok önemli, aynı zamanda başarılı olduğu alanlarda desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Çolak, "Olumlu pekiştireçler kullanmak çocuğun motivasyonunu artırmak için önemlidir.
Çünkü çocuklar akademik olarak zorlanabiliyorlar ve bu motivasyonlarını olumsuz olarak etkileyebiliyor. Ailenin motivasyonu artırıcı olumlu pekiştireçler kullanması, ödüller kullanması da çocuğun ev ortamında yapacağı başarılarını da artıracak şeylerdir. Okul ortamında ise öğretmenle bir iş birliği kurulması gerekir. Belki biraz daha ön sıralarda oturması, öğretmenle göz teması ile rahat iletişim kurabileceği bir mesafede olması önemlidir. Öğretmenin onun dikkatinin dağıldığını fark ettiğinde ufak uyaranlarla dikkatini toplamasını sağlaması gerekir. Ona fiziksel aktiviteler oluşturabilecek ufak görevler vermesi çocuğa tedavisinde yardımcı olabilecek şeylerdir" diye konuştu.

Kaynak:sabah

Tek sigara ömrü 11 dakika kısaltıyor

GOOGLE REKLAMLARI
Sigarayı bir kez deneyen 4 kişiden 3'ünün bağımlı olduğunu anlatan uzmanlar, içilen her bir sigaranın ömrü 11 dakika kısalttığına dikkat çekiyor.Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. M. Serhat Yamalı, Şehit Jandarma Er Selim Koçdemir Lisesi öğrencilerine sigaranın zararlarını anlattı. Yamalı, sigaranın hiçbir otobur (koyun, at, eşek, inek) canlının yemediği zehirli bir bitki olan tütünün ince bir kağıt içine sıkıştırılarak sarılmış hali olduğunu söyledi. Bir nargilenin 100 sigaraya eşit olduğunu anlatan Yamalı, sigaradaki bağımlılık oranının alkol ve uyuşturucu maddeye göre daha yüksek olduğuna işaret etti.
Yamalı, 'Sigarayı 1 kez deneyen 4 kişiden 3'ü bağımlı hale gelir. Nikotin zihni ve ruh halini değişikliğe uğratır. Nikotin bağımlılığı esrar, eroin, kokain, alkol bağımlılığından 8 kat daha fazladır. Sigara içenlerin, alkol ve uyuşturucu maddeye de geçiş yapma ihtimalleri daha yüksektir. Akciğer kanseri ölümlerinin yaklaşık yüzde 85'i sigaradan kaynaklanıyor. Türkiye'de ölümlerin yüzde 37'si kalp hastalıklarından kaynaklanıyor. Sigara, kalp damarlarını tıkayarak kalp krizi riskini yüzde 20-70 oranında artırıyor' dedi.
'BİR SİGARA 11 DAKİKALIK ÖMÜR'
Türkiye'de 17 milyon sigara bağımlısı olduğunu, yılda 100 bin günde 270 kişinin sigaradan dolayı öldüğünü söyleyen Yamalı, şöyle devam etti:
'Her içilen sigara insan ömrünü ortalama olarak 11 dakika kısaltıyor. Bu süre, genetik ve diğer hastalıklara bağlı olarak artıp azalıyor. 17 milyon kişinin 4 milyonu ömründen 7 yıl, 4 milyonu ise 22 yıl kaybederek ölecek. Sigaranın ömrü ortalamada 12 yıl kısalttığı saptanmıştır. Hamile anne sigara içerse bebek yeterli oksijeni alamaz. Hamileliğinde sigara içen annelerin bebekleri yüzde 10-15 oranında eksik kilolu ve yine aynı oranda zeka geriliği ile doğmak zorunda kalıyor.'
"SİGARA CİLDİ KIRIŞTIRIYOR"
Sigaranın kalıcı çizgi veya kırışıklıklara yol açtığını da vurgulayan Yamalı, aynı zamanda deride renk değişikliğinin de olabileceğini söyledi. Yamalı, 'Sigara aynı zamanda yara iyileşmesinde gecikme, deri hastalıklarının tedavisinde başarısızlıklara yol açar. Sedef hastalığı sigara içenlerde iki kat fazladır. Sigara içen 40-49 yaş arasındaki kişiler, onlardan 20 yıl daha yaşlı, sigara içmeyen kişilerle aynı görünüme sahiptir. Sigara içen erkeklerde sperm kalitesi bozulur. İktidarsızlığa yakalanma oranı yüzde 50 daha fazladır. Sigara, akciğer başta olmak üzere gırtlak, ağız, dil, mide, on iki parmak bağırsağı, ince ve kalın bağırsak, cilt, meme, rahim ve prostat kanserlerinin, göz ve beyin tümörlerinin çoğunlukla temeldeki sebebidir. Günde 1 paket sigara içen birinin içmeyene göre akciğer kanserine yakalanma ihtimali 20 kat fazladır' şeklinde konuştu.

kaynak:sabah

Galip Derviş 1. Bölüm 21 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Amerika’da 2002 - 2009 yılları arasında 8 sezon yayınlanan ve izlenme rekorları kıran, Andy Breckman’ın yaratıcısı olduğu, NBC Universal’in  fenomen dizisi, Altın Küre ve Emmy ödüllü “Monk” dizisinin uyarlaması olan “Galip Derviş”, 21 Mart Perşembe günü Kanal D’de başlıyor. NBC Universal’dan format hakları satın alınan  “Galip Derviş”, her bölümü kahkaha ve macera dolu olan, harika bir komedi polisiye dizisi.
Engin Günaydın’ın “Galip Derviş”, Algı Eke’nin “Hülya”, Orhan Güner’in “Başkomiser İzzet” ve Ersin Korkut’un da “Komiser Ahmet” karakterlerini canlandırdıkları dizinin başkahramanı, eski bir komiser olan ve obsesif kompulsif kişilik bozukluğu nedeni ile açığa alınan Galip Derviş.
Milyonların yeni ekran tutkusu olmaya aday olan dizinin yönetmenliğini Barış Pirhasan, senaryo uyarlamasını Ahmet Saatçioğlu yapıyor, yapımını da Barakuda Film üstleniyor.

İntikam 11.Bölüm 21 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
İntikam 11. bölümü ile 21 Mart 2013 Perşembe günü Kanal D ekranlarında kaldığı yerden devam edecek.
Sevilen dizi İntikam yeni bölümü ile Kanal D ekranlarından sevenleri ile buluşacak.
Selen, Yağmur’un Emre için organize ettiği doğumgünü yemeğine davetsiz misafir olarak geliyor. Ve, elindeki silahı Yağmur’a doğrultuyor. Selen, Hakan’ın gizli kamerasını almıştır.
Hakan, kamerayı Selen’den güzellikle almaya çalışır fakat başarılı olamaz. Yağmur’un ise bu önemli gelişmeden haberi yoktur. Şahika, Emre’ye sürpriz doğumgünü partisi hazırlar ve Yağmur’dan yardım istemeye gider.
Esas amacı ise, yaşadığı yere geri dönen Derin hakkında bilgi almaktır. Evden eşyaları toplanan ve içeri alınmayan Selen, Haldun’a şantaj yapar.
Onu, Leyla’nın intiharı ve Adil Çelik davası ile ilgili tüm gerçekleri anlatmakla tehdit eder. Ve en önemlisi, elinde bunları kanıtlayacak video olduğunu söyler. Karşılığında da eski hayatını ve Emre’yi ister.
Parası biten Derin, Yağmur’u ziyaret eder ve ikili arasında pek de hoş olmayan bir konuşma geçer. Morali bozuk ve aklı karışık olan Derin, Rüzgar’a çocukluk aşkı olmasa da onu sevip sevmeyeceğini sorar.
Gizli kameranın Selen’de olduğunu öğrenen Yağmur, kamerayı almak için Hakan ile plan yapar. Ancak Selen kaldığı otel odasına erken döner.
Sürpriz doğumgünü partisini ağzından kaçıran Yağmur, Emre’nin isteği üzerinde ona evinde bir yemek düzenler. Bunu öğrenen ve kendi partisi iptal olan Şahika küplere biner. Yağmur’a hazırlıklarda Derin yardım eder. Rüzgar da Derin’in gönlünü almak için Yağmur’un evine gelir.
Herkes doğumgünü için toplanır, bir tek Hakan yoktur. Hakan’ı telefonla arayan Yağmur’u büyük bir sürpriz beklemektedir. Çünkü partiye geç gelen Hakan’ın yanında, elinde Yağmur’un silahını tutan Selen de vardır.

Kurtlar Vadisi Pusu 186. bölüm 21 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar Vadisi Pusu 10. yılında ATV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Kurtlar Vadisi Pusu'nun 186. bölümünde neler olacağı merak ediliyor. Kurtlar Vadisi Pusu'ya yeni katılan Poyraz Polat'ın ailesine zarar verecek mi?. Kurtlar Vadisi Pusu 186. bölümü bu akşam ATV ekranlarında olacak. Abdülhey'in elinden Son anda kaçan ve Sonrasında Polat'ın ailesinin peşine düşen Poyraz, aileye ne yapacak? Hastanede yatan Haydar'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Polat, Haydar'ın hain olduğunu öğrenebilecek mi?
Eski Ak Saçlı'yı yok etmek isteyen Poyraz intikamını alabilecek mi? Adil Bey'in korumalığını üstlenen Mete görevini yapabilecek mi yoksa Adil Bey ölecek mi? Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 21 Mart Perşembe akşamı Atv ekranlarında yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 186. bölümünde olacak.Haydar hastaneden çıkacak mı? Polat Alemdar, Haydar’ın hainliğini öğrenecek mi?
Namlunun ucundaki Poyraz ölecek mi?
Poyraz, Aksaçlı ve Polat Alemdar’a ulaşabilecek mi? Poyraz Aksaçlı’dan intikamını alabilecek mi? Mete Aksaçlı'yı koruyabilecek mi yoksa Aksaçlı ölecek mi?
Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası, 21 Mart Perşembe Sebastiyan.com’da yayınlanacak Kurtlar Vadisi Pusu'nun 186. bölümünde olacak.

15 Mart 2013 Cuma

Kemoterapide Koenzim Q10 etkisi

GOOGLE REKLAMLARI
Vücutta doğal olarak bulunan bir enzim olan Koenzim Q10, bağışıklığı güçlendirerek kanserle savaşıyor. Ayrıca, kemoterapinin ağır yan etkilerinin azaltılmasına yardımcı oluyor.Kemoterapi tedavisi uygulanan birçok kanserli hasta; bağışıklık sisteminin çökmesi sonucu ağır bir süreçten geçer. Yapılan araştırmalar; Koenzim Q10'un, bağışıklık fonksiyonunu olumlu etkileyerek kemoterapinin tolere edilmesini sağladığını gösteriyor. Kanserle mücadelede etkin bir savaşçı olan Koenzim Q10; tıp dünyasında kemoterapi ilaçlarına yardımcı olarak kullanılıyor. Kalp ve beyin sağlığı için hayati katkıları olan Koenzim Q10; kanser tedavisinde yeni keşifler ve yeni rollere de öncülük ediyor. Hücresel bir koruyucu olan bu madde; toksik etkileri azaltma potansiyeli sebebiyle onkoloji tedavilerinde kullanılıyor.
HÜCREYE OKSİJEN TAŞIR
Vücutta doğal olarak bulunan bir enzim olan Koenzim Q10; hücre içinde oksijenin kullanımını artırarak hücredeki enerjinin yükselmesini ve tüketilmesini sağlar. Ayrıca, karaciğer hücrelerine enerji taşınmasını sağlayarak karaciğere bağlı halsizliğin giderilmesinde yardımcı olur. Bu enzim; nefes darlığı, çarpıntı, çabuk yorulma gibi şikayetlere neden olan kalp yetersizliği vakalarında, kalp kasına olumlu etki eder. Kanser; enflamasyon (iltihap) ile ilişkili serbest radikallerin yarattığı hasarın bir sonucudur. Bu kritik ilişki; bilimadamlarını, kanserin yayılmasını önlemek için serbest radikal hasarını sınırlandırma yollarını aramaya itti. Diğer yandan araştırmacılar; sağlıklı dokularda kemoterapi ilaçlarının yıkıcı etkilerini kontrol etmek için yeni yöntemler denemeye başladı. Daha sonra tıp araştırmacıları, doku koruyucu ve anti-oksidan bir molekül olan Koenzim Q10'un kalp ve beyin sağlığı konusundaki şaşırtıcı etkilerini keşfetti.
ÖNEMLİ BİR KORUYUCU
Onkologların, üç yıl öncesine kadar hayvanlarla yürüttüğü çalışmalar; bu enzimin serbest radikal salımına karşı koruyucu olabileceğini gösterdi. Birçok kanser türünde etkili olan Koenzim Q10'un; hem kanserden koruyucu, hem de kanser sırasında tümör karşıtı etkileri olduğu tespit edildi.
MEME KANSERİNDE DE ETKİLİ
Japon bilimadamları; Koenzim Q10'un kolon kanserinde tümör sayısını azalttığını ve tümörlerin diğer dokulara sıçramasını önlediğini saptadı. Yapılan çalışmalarda, Koenzim Q10'un Tamoksifen isimli maddeyle beraber verildiği tedavilerde; meme kanseri tümörlerini küçülttüğü de görüldü. Hem hayvanlar, hem de insanlar üzerinde yürütülen bir diğer çalışmada ise; önemli bir bağışıklık artırıcı olarak nitelendirilen Koenzim Q10'un kalpte toksiteyi azalttığı tespit edildi. Yeni araştırmalar; Koenzim Q10'un sağlıklı hücreleri koruma altına aldığını, aynı zamanda kemoterapinin yan etkilerine ve kanser hücrelerinin vücutta yarattığı hasara karşı koruduğunu gösteriyor.
TIP DÜNYASI 56 YIL ÖNCE KEŞFETTİ
1957 yılında keşfedilen Koenzim Q10, yarım asrı aşkın bir geçmişe sahip. Hücresel metobolizmayla ilgili bir besin maddesi olan Koenzim Q10'un etkileri ömür boyu sürüyor. Bu enzim; son yıllarda yararlı etkileriyle ön plana çıkıyor.
BAĞIŞIKLIĞI ARTIRIYOR
Koenzim Q10; insan sağlığını korumada ve yaşam süresini uzatmada çok etkili bir enzim. Birçok kanser tedavisinde kullanılan Koenzim Q10'un, meme kanserinde çok yönlü bağışıklık artırıcı ve tümör düşürücü etkisi bulunuyor. Koenzim Q10'la ilgili Roma'da yapılan bir araştırmada; bu enzimin tedaviye dirençli kanserlerde, hastaların bağışıklığını artırdığı tespit edildi. Ayrıca, cerrahi müdahale gerektiren cilt kanserlerinde de tedavinin temelini oluşturduğu görüldü. Koenzim Q10; kanser tedavisinin yan etkilerini de azaltıyor. Kemoterapinin hücrelerde yarattığı hasarı en aza indiren bu madde; ayrıca hastaların sitokin değerlerini dengeleyerek tümörün yayılmasını engelliyor.
KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR
Kalp ve damar sistemi üzerinde sayısız olumlu etkisi bulunan Koenzim Q10; vücutta enflamasyonun (iltihap) azaltılmasında da rol oynar. Yüksek kan basıncını düşürücü etkisiyle hipertansiyonla da mücadele eden bu enzim; ayrıca Parkinson hastalığının zararlarının azaltılmasında da çok önemlidir.

Kaynak:sabah

Kemik erimesine lahana iyi geliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Uzmanlar, yaşın ilerlemesiyle birlikte özellikle menopozdaki kadınlarda görülen kemik erimesi (osteoporoz) için lahana, avakado ve karabiber öneriyor.Eski Güreş ve Basketbol Milli Takımları doktoru Op. Dr. Adnan Bağrıaçık, özellikle menopozdaki kadınlar için bir problem olan kemik erimesi tavsiyelerde bulundu. Kemik erimesi görülen hastalara kandaki östrojen seviyesini artırdığı için lahana tavsiye eden Bağrıaçık, lahananın kemikleri koruduğunu belirtti.

Yüksek D vitamini içerdiği için avakadonun kemiklerin dostu olduğunu söyleyen Bağrıaçık, 4 değişik anti osteoporoz içeren karabiber ve alıç meyvesi çayını da tavsiye etti.

Bağrıaçık, çocuklarda ve gençlerde kemiği güçlendirmek için de, günde 4-5 tatlı kaşığı polen, kuşburnu çayı, 2 çorba kaşığı keçi boynuzu pekmezini önerdi.

Antalyaspor - Fenerbahçe 17 Mart Pazar Müsabakası

GOOGLE REKLAMLARI
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, üst sahada yapılan antrenman saat 10.30'da başladı ve 1 saat 15 dakika sürdü. Dün akşamki Viktoria Plzen maçının on birinde başlayan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmana 2 grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı.
Antalyaspor maçı hazırlıkları 16 Mart Cumartesi günü Can Bartu Tesisleri'nde yapılacak antrenmanla tamamlanacak. Saat 11.00'de başlayacak bu antrenmanın ardından, öğleden sonra sarı - lacivertliler özel uçakla Antalya'ya hareket edecek.
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finali gören Fenerbahçe, Viktoria Plzen'i geçtiği maçta Mehmet Topal'ı kaybetti. Avrupa'da yoluna devam eden ve Lazio ile eşleşen Fenerbahçe'de moraller yerinde ve takıma biraz daha özgüven geldi. Plzen maçının bitimiyle birlikte Medical Park Antalyaspor maçına yoğunlaşan sarı-lacivertliler, kazanarak ligde de şampiyonluk iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Antalyaspor ise  kazanarak güçlü rakibiyle farkı 3 puana düşürmenin hesaplarını yapıyor. Ancak Antalyaspor ilk yarıdaki performansının çok uzağında ve Fenerbahçe'yi devirebilmeleri ciddi anlamda zor. Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında da önce rakibini durdurarak bulacağı gol ve gollerle galibiyet arayacaktır. Fenerbahçe'nin deplasman taktiği Antalyaspor karşısında mutlaka sonuç getirecektir. Sarı-lacivertliler, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Pierre Webo'nun yokluğunda da Antalya'dan galibiyetle dönecektir. Alternatif arayanlar ise 2-3 gol tercihini kuponlarda işaretleyebilir. Antalyaspor'a konuk oluyor.17 Mart Pazar günü Antalya Akdeniz Üniversitesi Stad'ında oynanacak olan mücadelenin başlama saati 19:00.
Bu sezon geçtiğimiz sezonlara oranla başarılı bir grafik çizen Antalyaspor ilk devredeki başarısını arıyor.Ligin 2.devresinde ilk devredeki görüntüsünden uzak olan Antalyaspor kendi sahasında Fenerbahçe karşısında yeniden üst sıralara çıkmak için kazanmak istiyor.Lig de 37 puanla 6.sırada bulunan Antalyaspor'da hedef 3 puan.
Konuk Fenerbahçe lider Galatasaray ile arasındaki puan farkının 4 düşmesinden sonra şampiyonluk yolunda oldukça umutlanmış durumda.Hafta içi Plzen ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Lig'inde çeyrek finale kalan Kanarya'da moraller yerinde.Fenerbahçe lider Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkın açılmaması hatta kapanması için mutlak bu maçtan 3 puan bekliyor.Fenerbahçe'de sakatlığı süren Webo forma giyemeyecek,Emre'nin durumu ise maç saatinde belli olacak.Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 17 Mart Pazar günü deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla başladı.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, üst sahada yapılan antrenman saat 10.30'da başladı ve 1 saat 15 dakika sürdü. Dün akşamki Viktoria Plzen maçının on birinde başlayan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmana 2 grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı.
Emre Belözoğlu ve Pirrre Webo, tedavi ve özel program dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Dün akşamki Plzen maçında sakatlanan Mehmet Topal'ın tedavisine devam edildi.
Antalyaspor maçı hazırlıkları 16 Mart Cumartesi günü Can Bartu Tesisleri'nde yapılacak antrenmanla tamamlanacak. Saat 11.00'de başlayacak bu antrenmanın ardından, öğleden sonra Sarı - Lacivertliler özel uçakla Antalya'ya hareket edecek.

Kayserispor - Galatasaray Karşılaşması 17 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Real Madrid teknik ekibi, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak Kayserispor-Galatasaray maçını tribünde izleyeceği bildirildi.
UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final’de Galatasaray ile eşleşen İspanya devi Real Madrid’in sarı-kırmızılıların Kayserispor ile oynayacağı maç için Kayseri’ye gelecek. Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak mücadelede İspanyol ekibinin Galatasaray’ı Kayserispor karşısında izleyerek gerekli analizleri yapacağı öğrenildi. Real Madrid’in Kayserispor ile temasa geçerek gerekli izinlerin alındığı ifade edilirken 3 Nisan Çarşamba günü Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak ilk karşılaşma için notlar tutulacağı belirtildi.Kayserispor'a konuk olacak.17 Mart Pazar günü Kayseri Kadir Has Stadın da oynanacak olan mücadele saat 16:30 da başlayacak ve Ligtv aynı zamanda TRT Radyo dan naklen yayınlanacak.Maçın TRT Radyo anlatımını siteniz haberaj.com dan dinleyebileceksiniz.
Ligin 2.devresinde çıkış yakalayan Kayserispor ligde bir türlü üstünlük sağlayamadığı lider Galatasaray'ı konuk ediyor.2.devrede iyi bir çıkış yakalayan Kayserispor Galatasaray'ı yenerek üst sıralara tırmanmanın hesaplarını yapıyor.Ev sahibi ekip kendi saha ve seyirci avantajı ile kazanmanın peşinde.Maça Kayserispor taraftarının büyük ilgi gösterdiği ve biletlerin tükendiği belirtiliyor.
Lider Cimbom Şampiyonlar Liginde şeyrek finale kalmanın morali ile zorlu Kayseri deplasmanında 3 puan kovalayacak.Hafta içi deplasmanda Schalke'yi güzel futbolu ile 3-2 deviren Galatasaray'da tüm gözler lige çevrilmiş durumda.Kura çekimi sonrası Dünya'nın en iyi takımlarından biris olan Real Madrid ile eşleşen Galatasaray yakın takipçilerinin aradaki puan farkını kapamaması için sahaya 3 puan parolası ile çıkacak.
Kayserispor kulübü pazar günü oynanacak Kayserispor- Galatasaray maçında güvenlik nedeniyle misafir tribünü dışındaki bölümlere Galatasaray formalı, atkılı ve flamalı taraftarın alınmayacağını açıkladı.
Kayserispor kulübünden yapılan açıklamada, bazı Galatasaray taraftarının misafir tribünü dışında, Kayserili futbolseverlere ayrılan tribünlerden bilet aldıklarına dikkat çekilerek, "Güvenlik nedeniyle 17.03.2013 Pazar günü saat 16.30'da oynayacağımız müsabakada misafir tribünü hariç hiçbir tribüne Galatasaray formalı, atkılı, flamalı veya bayraklı taraftar alınmayacaktır. Ayrıca, bileti olmayan çocuklarda maça alınmayacaktır'' denildi.

Beşiktaş - Kasımpaşa Müsabakası 16 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen idman 1.5 saat sürdü. Kondisyon ve taktik antrenmanı yapan siyah-beyazlılar, çalışmaya ısınma koşularıyla başladı. 5'e 2 çalışmasını takiben kısa kondisyon koşuları yapan futbolcular, taktik çalışmasının ardından yarım sahada yaptığı taktik maçıyla hazırlıklarını tamamlayarak, kampa girdi.
Antrenmana, tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı ve Uğur Boral katılmadı.
Beşiktaş, yarın saat 19:00'da Kasımpaşa ile BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Samet Aybaba'nın takımını Kasımpaşa karşısında şu ilk 11 ile çıkarması bekleniyor:
Cenk, Hilbert, Sivok, Ersan, Emre, İbrahim Toraman, Veli, Oğuzhan, Olcay, Holosko ve Niang.
Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların kondisyon ve taktik çalışmaların ardından yarı sahada çift kale maç oynadıkları bildirildi. Pendikspor ile oynanan hazırlık maçında forma giyen futbolcuların kısa koşuların ardından antrenmanı tamamladıkları kaydedildi.
Almeida ve Ersan antrenmanda
Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Hugo Almeida ile sakatlığı geçen Ersan Adem Gülüm'ün antrenmanda takımla birlikte çalıştıkları ifade edildi. Antrenmana, tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Manuel Fernandes ve Veli Kavlak'ın katılmadığı bildirildi. Beşiktaş, yarın yapacağı antrenmanla Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Samet Aybaba gözetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma koşularıyla başladı. Daha sonra kondisyon koşuları, 5'e 2, kanat ve şut çalışmalarıyla devam eden antrenman, çift kale maçla sona erdi.
Basına kapalı yapılan ve 1.5 saat süren çalışmaya İsmail Köybaşı ve Uğur Boral katılmadı. Manuel Fernandes ve McGregor özel program dahilinde çalışmalarını sürdürürken, Veli Kavlak ise takımla birlikte çalışmalara katıldı. Bu arada çift kale maçı 1-0 kazanan yeşil takım, maç sonunda sevinç fotoğrafı çektirdi.
Siyah-beyazlılar, hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve kampa girecek.

Behzat Ç 88.Bölüm 15 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Karışık Zamanlar
Bir özel dedektiflik bürosunda cesedi bulunan Arif Özcan, tasmayla boğularak öldürülmüştür. Olay yerine gelen Behzat Ç. ve Cinayet Büro ekibi, Arif’in yakın zamanda ortaklığını bitirdiği arkadaşından şüphelense de olayın iç yüzü çok başkadır.
Öte yandan Behzat Ç., annesine açtığı savaşı kazanabilmek ve Savcı Esra suikastinin yaklaşan davasında gerçek failleri ortaya çıkartmak için hazırlık yapmaya başlamıştır. Kaçınılmaz savaşı Esra için kazanmak zorundadır.Behzat Ç. bu haftaki bölümde, kamerayı set arkasına çeviriyor.
Behzat Ç., Selim Ermiş adlı senaryo yazarının ölümünü araştırıyor. Dizi dünyasında yaşanan bazı olaylara tanık oluyor.
 Selim Ermiş, dizi sektöründe senaryo yazarı olarak çalışmaktadır. Bir gece evinde ölü olarak bulunur. Behzat Ç. ve cinayet büro ekibi senaristin ölümünü araştıracak ve dizi dünyasında yaşanan bazı olaylara da tanık olacak.Behzat Ç. Cinayet masasında bir polis. Akademiden 1985 yılında mezun olmuş. Sınıf arkadaşı mesleğinde en üst mevkiiye yükselirken o aldığı cezalardan dolayı hep aynı yerde kalmış. Çünkü Behzat Ç. yazılı adalete karşı çıkıyor. Kanun onun umurunda değil! Onun için varsa yoksa vicdan. Özel hayatında yaşadığı travmalar iş hayatını doğrudan etkiliyor.O yüzden belki de bu kadar tutarsız.Hayatta hiç kimseye özellikle kadınlara güvenmiyor.Tek güvendiği insan kızı Berna.

Arka Sokaklar 278. Bölüm 15 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Yüzyıllara meydan okuyan, büyülü, kocaman bir şehir; İstanbul. Ve bu şehrin her sokağını, herkes için daha güzel, daha yaşanır bir yer yapmak uğruna her türlü kötülüğe ve sıkıntıya meydan okuyan yürekli polislerimiz… İstanbul Polis Teşkilatı Asayiş Şubede görev yapan sivil bir ekip, minibüsleriyle bu metropolün sokaklarını arşınlamakta ve karşılarına çıkan her türlü kanunsuzlukla savaşmaktadırlar.Arka Sokaklar 278.Bölüm ile 15 Mart Perşembe günü Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşuyor.Yeni bölümde ekip bir dolandırıcılık çetesinin peşine düşüyor.Son bölümdede aksiyon ve maceranın dorukta olacağı sinyalleri fragmanda kendini belli ediyor.Melek, Zeynep ve Aylin, motosikletle kapkaç yapan iki suçluyu yakalamak için, sokaklarda canlı hedef olarak görev yapıyor. Muzaffer ve Haktan adlı şahıslar, motosikletle, sokakta gördükleri kadınlara saldırıp, paralarını çalarlar. Kurbanları Güliz, ağır yaralı olarak hastaneye getirilir. Olayı incelemeye başlayan ekip, aynı bölgede üçüncü kez aynı olayın yaşandığını anlayınca, Melek, Zeynep ve Aylin’in canlı hedef olarak sokakta olmalarına karar verilir.

Rıza, Murat, Mesut ve Ali de takiptedir. Gece yarısı olmuştur. Kızlar gizli görevdedir ve motorcuları kendilerine çekecek yerlerde dolanırlar. Muzaffer ve Haktan, Zeynep’in yanında biter. Suratına aldığı darbeyle “geldiler” diye bağıran Zeynep’in sesi tüm telsizlerden duyulur. Bahri adında serseri bir genç, Necdet Dayı’nın köstekli saatini görünce, yardım etme bahanesiyle yanına geçtiği adamın saatini çalar. Necdet Dayı polise giderek olayı anlatır, Rıza’nın da adını verir. Babasından kalma köstekli saat, Atatürk’ün hediyesi olduğu için daha da önemlidir ve Rıza bulmaya söz vermiştir. Bulduğunda ise güzel bir sürprizle karşılaşacaktır. Mesut, Melek’i eve kahve içmeye davet etmiştir. Kapıyı açar açmaz kolilerle karşılaşırlar.

Tunç, Bingöl’deki bir okul için, arkadaşlarıyla beraber kitap toplamıştır ve kargo için para bulduklarında onları okula göndereceklerdir. Sabah gittiği marketten döndüğünde kolileri bulamayan Tunç panikle kolileri ararken, Mesut, sabah bir kargocuyla gelip bütün kolileri adrese yolladığını söyler. Nazike, her gün kapının önündeki sokak hayvanlarına yiyecek verir. Yine aynı işlemi yapmak için çıktıp, eve döndüğünde kaşıntı tutmuştur. Bitten şüphelenen Suat, hemen Hüsnü’ye haber verir. Eve gelen Hüsnü, Nazike’yi kapının önüne koyar ve belediye ekiplerine haber verir.

Dila Hanım 24. Bölüm 15 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Çok sevdiği atının ölümünün arkasında kimin olduğunu tahmin eden Dila öfke içindedir. Dila bu işin hesabını sormak için harekete geçer ve bakın neler olacak...Dila Hanım cuma akşamı saat 20:00'da Star TV ekranlarında.
Ekip usulsüz bir şekilde işçi çalıştıran taşeron firma sahibi Kamil’in peşine düşüyor. Bir inşaat projesinin taşeron firma sahipliğini yapan Kamil, projede masrafları azaltmak adına işçi sigortalarını ödemez. Müteahhit Aydın bu konuda Kamil’i ikaz etse de işe yaramaz. Bu konu işçilerin arasında da huzursuzluğa sebep olur ve ilk ses Üzeyir’den çıkar. Üzeyir, sigortanın ödenmediğini, geçici bir süreliğine giriş yapıldığını sonra yine sigortasız çalıştırıldığını söyleyerek isyan eder.
Bu duruma işçilerinde şahit olmasına bozulan Kamil, adamları ve mühendis Hidayet’le Üzeyir’i oradan uzaklaştırır. Üzeyir’den bir daha haber alınamaz. Üzeyir’in ortadan kaybolması ve işçilerin haklarının yerine getirilmemesi işçilerden Fırat’ın bir şeyler yapmasına sebep olacaktır. Fırat önce olayı incelemeye gelen iş müfettişi Umut’a, Üzeyir’den söz eder, sonrada işçilere sendika tüzüğünü dağıtır. Fırat’ın bu başkaldırısı Kamil’i huzursuz eder. İşler Kamil’in sözleşmesinin feshedilmesine kadar gider. Kamil, işsiz kalmanın acısını Fırat’tan çıkaracaktır. Olayı inceleyen İş müfettişi Umut’un intihar değil, cinayet sonucu öldüğü anlaşılınca, emniyete alınan Hidayet, Üzeyir cinayetini de anlatır.
Ekip Hidayet’le beraber cesedin gömüldüğü yere giderken, Kamil’in adamları Ferdi’yle beraber Fırat’ın barakasının her yerine benzin dökerler.
Ekip şantiyenin uzak bölümünde Üzeyir’in cesediyle ilgilenirken gelen yangın haberiyle inşaata koşarlar ve gördükleri manzara yüreklerini burkar.Rıza babanın Sümbül Hanım’ın lokantasına sık gitmeye başlaması Ayla’da değişimlere sebep olur. Ayla hem kendinde hem evinde radikal değişiklikler yapar. Melek, alışveriş yaptığı mağazanın verdiği promosyon kuponunu Mesut’la beraber gittikleri sinemadan çıkınca bulur ve beraber gitmeyi teklif eder. Promosyon beş yıldızlı bir otelin, çiftlere ücretsiz masaj hizmetidir. Mesut’la Melek masaja giderler. Tam masaj sırasında arayan Aylin, masaja beraber gittiklerini öğrenince, ekibin diline düşerler. Ekibin yürüttüğü bir diğer operasyon kadın pazarlayan bir şebekeyle ilgilidir.
Rıfkı özellikle arap turistlere kadın pazarlayan bir eşcinseldir. Rıfkı’nın müşterileriyle sadece telefonda konuşması, hiç yüz yüze gelmemesi onun yerine başkasının gitmesiyle işin içinde ki herkesi ortaya çıkarabilecektir. Ve Rıfkı’nın yerine geçecek kişi Hüsnü olur. Hüsnü makyajı ve kıyafetiyle tüm emniyetin esprilerine konu olur. Hele ki Rıfkı yerine operasyona gittiğinde ki karşılaştıkları sürpriz görülmeye değerdir.Dila"nın kaçırılmasıyla ilgili olarak haksız yere annesini suçlayan Rıza"yı çok zor bir görev beklemektedir.
Sultan"ın hapse girmesinin ardından Azer"in Fatma"ya olan aşkı yeniden alevlenir. Ama Fatma ile ilgili gizli planları olan başkaları da vardır.
Dila"nın Seyit Bey"e verdiği sözü ne pahasına olursa olsun tutmaya kararlı olması Rıza ile aralarında bir gerilime sebep olmak üzeredir.
Adana"ya özel bir amaçla dönmüş olan milletvekili Selçuk Rıza ile yakınlaşmak için her fırsatı kullanmaya çalışır.
Selçuk"un evinde verdiği yemek davetine giden Dila ile Rıza orada görmeyi hiç tahmin etmedikleri birisiyle karşılaşır. Yemek sırasında gelen bir telefon ise herkes için önemli bir dönüm noktası olacaktır.

Beyaz Show 15 Mart Konukları Kimler

GOOGLE REKLAMLARI
Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Ahmet Mümtaz Taylan ve Bülent Özdemir ve Hande Dönmez bu hafta "Beyaz Show" da. Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı “Beyaz Show” a bu hafta, Kelebeğin Rüyası filminin oyuncuları konuk oluyor. Yönetmenliğiyle, oyunculuğuyla, şairliğiyle kalplerin sahibi, Yılmaz Erdoğan, son yılların en çok parlayan ismi, Türk sinemasının yükselen değeri Kıvanç Tatlıtuğ, Başarılarıyla dikkat çeken son dönemin gözde oyuncularından Belçim Bilgin, yine son dönemde adından sıklıkla söz ettiren Mert Fırat, Tiyatro sahnelerinin yıkılmaz ustası Ahmet Mümtaz Taylan, ayrıca müzik dünyasından müthiş bir ikili Bülent Özdemir & Hande Dönmez Cuma akşamı Beyaz Show” a konuk oluyor. Sohbeti, eğlencesi, birbirinden komik vtr’leri, esprileri, skeçleri ve sürprizleriyle “Beyaz Show” yine şahane! Sakın kaçırmayın!Beyaz Show'a bu hafta, başarılı haber spikeri Nazlı Öztarhan, usta oyuncu Mustafa Avkıran, farklı tarzıyla Türk halk müziğini ekranlara taşıyan Sevcan Orhan, bozlakların tartışmasız ustası İsmail Altunsaray, Karadeniz’in genç ve yetenekli ismi Selçuk Balcı ile taraftarıyla bütünleşmede tarih yazan, Anadolu Efes'in, birbirinden başarılı oyuncuları, Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm, Sinan Güler ve Jordan Farmar konuk oluyor.Yetenek Sizsiniz'in Türkiye'ye tanıttığı isimlerden Aref dün gece Beyaz Show'un konuğu oldu.
GAZETE İLANLI İLLÜZYON GÖSTERİSİ
Yaptığı birbirinden ilginç illüzyon gösterilerini hayli güzel bir şovla izleyiciye sunmayı başaran Aref, Beyaz Show için hazırladığı gösterisinde başta Beyazıt Öztürk olmak üzere stüdyodakileri yine hayrete düşürdü.
"BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"
Aref şovunda yine stüdyodaki izleyicilerden birini kullanırken, gazete ilanıyla sonlandırdığı şovu izleyenleri şaşkına uğrattı. Beyaz Aref'in gösterisi için "Ben böyle bir şey görmedim arkadaş" ifadesini kullandı.Beyaz Show’da Kimler Var?
Yıllardır büyük zevkle izlenen, Cuma gecelerinin vazgeçilmez talk-show programı Beyaz Show geçen hafta Beyazıt Öztürk’ün reklam çekimleri için yurtdışında olması sebebiyle yayınlanmamıştı. İki hafta önce de aynı nedenden dolayı banttan yayın yapılmıştı. Beyaz Show bu hafta ise 15 Mart Cuma günü 23:15′te canlı olarak ekrana gelecek. Bu haftaki bölüme Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Ahmet Mümtaz Taylan, Bülent Özdemir ve Hande Dönmez konuk olarak katılacak.

Huzur Sokağı 26.Bölüm 15 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Huzur Sokağı'nda dengeler değişiyor.
Saaddet'in evden kovduğu Hacer biricik kızı Şükran'ın hayatını kurtarıyor. Bilal ile Feyza tam yakınlaşıyorlar ama araya bu kezde Feyza'nın patronu girecek gibi duruyor.
Şükran böbrek hastası bir an önce böbrak nakline ihtiyacı var. Anne ve babasının dokuları uymayınca ümitsizliğe düşen ailenin yardımına Saadet'in mahalleden kovduğu Hacer koşuyor. Hacer acılarını yanına alıp gitmek istesede gidemedi. Kardeşi Şükran'ın yardımına koşup O'na böbreğini verme kararı aldı. Bakalım bunun üzrerine Saadet hala Hacer'den nefret edecek mi?
Bilal ve Feyza aşkı son sürat devam ediyor ama her zaman olduğu gibi engeller çıkıyor karşılarına. Annesinin ölümü üzerine dengesini kaybeden Emre silahı beline taktı ve Bilal'in arabasına bindi bakalım Emre Bilal'i vuracak mı ?Bilal'in kullandığı taksi, polis tarafından uçurumun kenarında terk edilmiş halde bulunur. Bilal kayıptır ve arabadaki tüm kan izleri ona aittir.
Feyza, Bilal’in Şükran’a karşı duyguları olduğundan her geçen gün daha çok şüphelenmektedir. Diğer taraftan, Rezzan’ın bir sözü sayesinde yüreği yeniden umutla dolar. Hacer ise kız kardeşi Şükran’ın Bilal’le olması için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Düğün öncesi kına gecesi hazırlıkları sürerken; Saadet bir fırsatını bulup nişanı bozmak istemekte ve bunun için de Bilal’den bir hareket beklemektedir. Kendini, Şükran’ı yanlış evlilik kararından döndürmek zorunda hisseden Bilal, bunu yaparken Feyza’yı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu arada yeni bir şirkette çalışmaya başlayan Feyza’yı ilk iş gününde, büyük bir sürpriz beklemektedir. 22 Şubat Cuma Günü Saat 20:00'de atv'de

12 Mart 2013 Salı

Kuzey Güney 65.Bölüm 13 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Kuzey Güney dizisi 24. bölümünde uzun bir ayrılıktan sonra iki aşık Cemre ve Kuzey yeniden bir araya geliyor. Kuzey'e hasretle sarılan ve ona sevgi dolu gözlerle bakan Cemre artık bu hasretin tamamen bitmesini istemektedir. Ancak Kuzey hala çevresinden gelecek tepkiler yüzünden biraz daha temkinlidir. Ama Kuzey'in tüm çekinmelerine rağmen Kuzey Güney dizisinin bu haftaki bölümüne Kuzey ile Cemre arasındaki aşk damgasını vuracak.
Kuzey Güney 65. bölümü hakkında Kanal D'nin resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi.
Kuzey'le Cemre'nin gazetede çıkan fotoğrafları, ikisinin de inkar edemeyecekleri bir durumu ortaya çıkarmıştır. Barış'la yaptığı anlaşmaya göre Cemre şimdi daha büyük bir tazminat ödemekle karşı karşıyadır. Güneyin mutsuzluğuna, öfkesi de mutsuzluğuda eklenmiştir. Kuzey'in sahip olduğu her şey, Güney'in hayatındaki boşlukları daha da arttırmaktadır. Banu ise Güney'le evliliğinin büyük bir yalandan ibaret olduğununun farkına varmıştır.
Ne yaşanırsa yaşansın, Kuzey'in Cemre'den kopamayacağını anlayan Sami sonunda sessizliğini bozar ve Kuzey'e biraz daha serbestlik tanır.
Sinaner holdingin borsaya açılmasından hemen önce yaşanan fotoğraf skandalı, Ebru Sinaner'i yeni bir anlaşma yapmak üzere atağa geçirir. Cemre, Kuzey'in karşı çıkmasına rağmen son bir kez Barış'ın dediklerini yapmak zorunda kalır.

Merhamet 5. bölüm 13 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Merhamet dizisinin 5. bölüm fragmanında Narin'e çocukluğundan beri deli gibi aşık olan Sermet, Fırat'ın babasına, Narin'in aşkı için nelere yaptığını öfkeli bir şekilde anlatıyor. Öfkeden adeta deliye dönen Sermet, oğlu Fırat'ın bir daha Narin ile aralarına girmleri durumdan onu öldüreceğini söylüyor.
Merhamet dizisi yeni bölümü fragmanında öte yandan Narin'de Fırat'a ne kadar çok acı çektiğini anlatıyor. Ona duyduğu aşk yüzünden neredeyse öleceğini ifade ediyor.
Merhamet 5. bölümde Yaslıhan'da ise işler oldukça karışıktır. Çünkü Narin'in amcasının kızı Fırat'tan hamile kalmıştır. Bu şok gerçek karşısında Narin adeta yıkılır, Fırat ise çareyi kaçmakta bulur.
Mermahmet dizisinin 13 Mart Salı akşamı yayınlanacak 5 bölümü ile ilgili olarak Kanal D'nin resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi.
Narin'in hayatı iyice alt üst oluyor
Narin’in hayatı patronu Erol’un bir dayatması sonucu iyice alt üst oluyor. Fırat’ın bankasının aldığı önemli bir karar, Sermet’in keyfini iyice kaçıracaktır. Fırat’ın Narin’i alıp götürmesinin altında, onu, Sermet’ten kaçırma isteği yatmaktadır. Fırat bankadan ayrılmayı düşünürken, babası Hikmet duruma el koyar ve ondan bir müddet daha bankada kalmasını ister. Hikmet’in, Sermet’le yıllardır sürdürdüğü gizli ilişkisi, Sermet’in öfkesini durdurmaya yetmeyecektir.Narin’in hayatı patronu Erol’un bir dayatması sonucu iyice karışıyor.
Fırat’ın bankasının aldığı önemli bir karar, Sermet’in hiç hoşuna gitmeyecektir. Fırat’ın Narin’i alıp götürmesinin altında, onu, Sermet’ten kaçırma isteği vardır. Fırat bankadan ayrılmayı düşünürken, babası Hikmet duruma el koyar ve ondan beklemesini ister.
Hikmet’in, Sermet’le yıllardır sürdürdüğü gizli ilişkisi, Sermet’in öfkesini frenlemeye yetecek midir? Öte yandan geçmişte Narin’in, Fırat’la ilişkisinden dolayı dayıkızı Sema’ya kini büyürken, Sema’nın başına gelenler Narin’i büyük bir öfke ile yollara döker.
Irmak’ın, Fırat ve Narin hakkında gittikçe büyüyen şüpheleri, onları takip etmesi için tuttuğu dedektif Ayhan’ın getirdiği yeni bir bilgiyle yön değiştirecek ancak, Narin’in hayatı patronu Erol’un bir dayatması sonucu iyice karışacaktır.
Deniz ise, araları bozuk olan Irmak ve Fırat’ı tekrar birleştirmek için, Irmak’ın doğumgününü vesile ederek bir parti düzenleyip, Fırat’ı da haberdar eder. Fırat’ın bu partiye gelip gelmeyeceği ise, hem Deniz, hem Irmak ve hatta Narin için büyük merak konusudur.

Pis Yedili 60. bölüm 13 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Show Tv ekranlarında tüm hızı ile devam eden dizilerinden olan "Pis Yedili " beklenen 60.bölüm fragmanı pirsushaber'den izliyebilirsiniz. Pis Yedili 60.bölümü ile 13 mart 2013 çarşamba akşamı kaldığı yerden devam ediyor. Pis Yedili'de bu bufta neler olacak. Resmi web sayfasındaki Pis Yedili 60.bölüm özeti şöyle geçmektedir.
Bayrampaşalı'nın telefonuna düşen fotoğraftan sonra Cimbom Dizel'in kafeye Paşa'nın yanına gelir. Cimbom her şeyi açıklayacağı sırada Ceyhun çok sinirli bir halde gelir ve Paşa ile kavga ederler.
Esma Sultan, Dizel'in kafeye gittiğinde karşılaştığı kişi karşısında şok olur. Dizel'in annesi Numune Hanım"ın gözü Esma Sultan'ı hiç tutmamıştır.Bayrampaşalı'nın telefonuna düşen fotoğraftan sonra Cimbom Dizel'in kafeye Paşa'nın yanına gelir. Cimbom her şeyi açıklayacağı sırada Ceyhun çok sinirli bir halde gelir ve Paşa ile kavga ederler.
Esma Sultan, Dizel'in kafeye gittiğinde karşılaştığı kişi karşısında şok olur. Dizel'in annesi Numune Hanım"ın gözü Esma Sultan'ı hiç tutmamıştır.
Orço, Alis'i yemeğe çıkarabilmek için para bulmak zorundadır. Bu arada tesadüfen keşfettiği bir yöntemle ve PC'nin de yardımıyla para kazanmaya başlar. Fakat sonunda hiç beklemediği bir şekilde tüm parasını kaybeder.

Muhteşem Yüzyıl 90. Bölüm 13 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Muhteşem Yüzyıl 13 Mart 2013 çarşamba akşamı 90. bölüm ile yeniden ekrana geliyor, nefesleri kesecek yeni bölümüyle yarın akşam Starda...
Hürrem, büyünün etkisinden kurtulmak istiyor. Aradığı çare ise hain olduğunu düşündüğü Fahriyeden geliyor.
Mustafanın, Manisada Yeniçerilere para dağıtması Süleymanı öfkelendiriyor. İkili arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlıyor. Şah Sultan ise Hürremin haremdeki gücüne son vermek için harekete geçiyor. Hürrem ağır bir darbe alıyor. Ancak Hürrem kayıp altınların yerini öğrenince, hem Haticeden hem Şah Sultandan kurtulma fırsatını yakalıyor!
Büyüyle birlikte hayatı kabusa dönen Hürrem, buna bir son vermek ister. Hain olduğunu düşündüğü Fahriyeyi takibe alır. Fahriye ise Şah Sultandan haremde birini öldürmek üzere emir almıştır. Fahriye, harekete geçtiğinde öyle bir sürprizle karşılaşır ki işler tersine döner.
Şah Sultan, Hürremin haremdeki gücünden rahatsızdır. Haremi ele geçirmek için ilk hamlesini yapar ve Hürrem ağır bir darbe alır. Hatice ise İbrahimden kalan eşyaların mezatta satıldığını öğrenir. Hepsini satın almak isteyince dikkatleri üzerine çeker. Manisada ise sular ısınmaya başlar. Şehzade Mustafa, seferden dönen askerlere para dağıtır. Barbaros da yanında olur. Süleyman, kulağına fısıldanan haberlerden memnun değildir. Oğlu taht hayalleri mi kurmaktadır?
Malkoçoğlu, kendi ağzından Mihrimaha mektup yazanın Rüstem olduğunu anlar. Mihrimah yeniden umutlanmıştır. Çocukluktan gelen aşkına bir karşılık bekler. Bali Bey Mihrimaha istediği cevabı nihayet verir.
Haremde ağır bir darbe alan Hürremin imdadına Rüstem yetişir. Altınların izini süren Rüstem, nihayet istediği bilgiye ulaşır. Zekice kurduğu bir oyunla Şah Sultanı ve Haticeyi tuzağa düşürür.

9 Mart 2013 Cumartesi

Aspirin kanser riskini yüzde 20 düşürüyor

GOOGLE REKLAMLARI
Her gün düşük dozda alınan Aspirin, kanser türlerine karşı koruyucu etki sağlıyor. 55 yaş ve üzerindeki kişilerde maksimum etkiyi gösteren ilaç; kansere yakalanma riskini yüzde 20 oranında azaltıyor.Aspirin ve kanser arasındaki ilişkiyle ilgili çalışmalar, 20 yıldır devam ediyor. Uzmanlar, günlük 75 miligram Aspirin alımının; kanser riskine karşı yüksek bir koruma sağladığını belirtiyor. Aspirin'in her gün kullanımının, tüm kanser türlerindeki risk oranını yüzde 20 azalttığı biliniyor. Özellikle 54-65 yaş arasındaki kişilerde, kansere bağlı ölümlerin azaltılmasında önemli etkiler gözlendi. Bu kişilerde, kanserden ölüm oranının yüzde 30-40 oranında azaldığı tespit edildi.
20 YIL BOYUNCA İZLENDİ
Aspirin'in kolon kanserinin önlenmesinde de büyük rol oynadığı belirtiliyor. Amerikalı araştırmacılar; Aspirin tedavisiyle, 20 yılda kolon kanserinden ölme riskinin yüzde 35 azaldığını tespit etti. İlacın, en çok üst kolon kanserlerinde fayda sağladığı görüldü. Yine Amerika'da yürütülen bir çalışmada; beş yıl boyunca Aspirin kullanımının, yaşlı erişkinlerde sıkça görülen kolorektal kanser riskini azalttığı görüldü. Oxford Üniversitesi araştırmacıları da, kolorektal kansere yakalanma riskinin Aspirin tedavisi sonrası yüzde 20 azaldığını tespit etti.
SEKİZ ÇALIŞMA YAPILDI
Aspirin'le ilgili yürütülen toplam sekiz çalışma; 2010 yılında İngiliz The Guardian gazetesine de konu oldu. Gazetede; her gün Aspirin alan kişilerin anti-kanser mekanizmasının geliştiği ifade edildi.
55 YAŞ ÜZERİNDE ETKİLİ
Aspirin'in kanser önleyici etkisinin; en çok 55 yaş ve üstündeki kişilere yarar sağladığı görüldü. Uzmanlar; çok düşük dozda alınan bu ilacın faydalarının, yan etkilerinden fazla olduğuna ve olumlu etkisinin tüm kanser türleri için geçerli olduğuna dikkat çekiyor. Aspirin'in içeriğinde bulunan moleküller, kansere neden olduğu bilinen COX-2 enzimini sindirmeye yardımcı olur. İlaç bu özelliğiyle, kanserle mücadele eder ve kanserli hücreyi yok eder. Aspirin'in mide üzerinde bazı yan etkileri vardır. Doğal gıdalarla bu etkileri en aza indirmek mümkündür.
GECE YOĞURT VE SÜTLE BİRLİKTE ALINABİLİR
Aspirin'le ilgili yürütülen bir çalışmada; 12 bin 500 kişi üzerinde inceleme yapıldı. Bu çalışmada, Aspirin'in kanser ölümlerinde 20 yıllık süreçte, ortalama yüzde 20 azalma sağladığı görüldü. Bu oran kanser türlerine göre değişirken; özofagus kanserinde yüzde 50, bağırsak kanserinde yüzde 40, akciğer kanserinde yüzde 60 ve prostat kanserinde ise yüzde 10 oranında düşüş tespit edildi. Uzmanlar, Aspirin kullanmaya başlamak için en uygun dönemin 45-50 yaş arası olduğunu söylüyor. İlacın, geceleri kalsiyum içeren yoğurt ve süt gibi gıdalarla birlikte alınmasının etkisini artırabileceği belirtiliyor. Bu durumda, Aspirin'in yan etkilerine karşı da koruma sağlanıyor.
MİDENİZE DOĞAL KORUMA
Aspirin'in bazı durumlarda mide kanaması ve ülser gibi yan etkileri olabilir. Mideyi bu olumsuz etkilerden korumak için doğal besinlerden yararlanılabilir. Güçlü bir antioksidan olan böğürtlen; birçok koruyucu besin maddesi içerir. Böğürtlen özleri; sindirim sistemiyle ilgili kanserlere karşı koruyucu etki sağlar. Ahududu özleri de mide enfeksiyonlarını bloke eder. Birçok ülkede reçeteyle satılan çinko da, mideyi koruyucu etkiye sahiptir. Bu madde, ülser ilaçlarının içinde de bulunmaktadır.
KANSER ENZİMİYLE SAVAŞIP YOK EDİYOR
Aspirin'in kanser karşıtı etkisi; COX-2 isimli enzimi yok etme gücünden kaynaklanıyor. COX-2, 1991 yılında yapılan çalışmaların ardından kanserin başlangıç merkezi olarak kabul edildi. Son çalışmalara göre Aspirin, cilt kanseri türlerinde de tümör oluşumunu engelliyor.

Kaynak:sabah

Fenerbahçe - Bursaspor Karşılaşması 10 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Spot Toto Süper lig 25. haftasında Fenerbahçe Bursaspor'u konuk edecek. Fenerbahçe Bursaspor maçı ne zaman saat kaçta? Viktoria Plzen maçından galibiyetle dönen Fenerbahçe Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada puan kaybetmek istemiyor. Şampiyonluk yarışına ortak olmak isteyen Fenerbahöçe Bursaspor maçına mutlak galibiyet için çıkacak. Fenerbahçe Bursaspor maçı ne zaman saat kaçta? Webo'nun ve Sow'un mükemmel bir form yakalaması Aykut Kocaman'ı sevindirirken UEFA Avrupa liginde alınan sonuçlarda taraftarın yüzünü güldürdü. Fenerbahçe Bursaspor maçı ne zaman saat kaçta?Ev sahibi Fenerbahçe hafta içi Avrupa Ligi maçın da deplasmanda Plzen'i 1-0 yenerek büyük moral kazandı.Lig de devam yada tamam maçında Fenerbahçe 3 puan arayacak.Zorlu Bursaspor maçın da Plzen maçında sakatlanan Webo forma giyemeyecek.Öte yandan Emre ve Meireles'in ilk 11 de yer alması bekleniyor.
Rakip Bursaspor ise çıkışını devam ettirmek istiyor.Üst sıralardan kopmak istemeyen Bursaspor bu sezon ilk İstanbul deplasmanı galibiyeti peşinde.
Bu zorlu mücadeleyi Tolga Özkalfa yönetecek.Yardımcıları Muhittin Gürses ve İsmail Şencan.Maçın 4.hakemi ise Koray Gençeler.
Fenerbahçe ligde 3.sırada ve puanı 40 Bursaspor ise 4.sırada ve puanı 37.
İSTANBUL UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımını 1-0 yenen Fenerbahçe'de gözler Bursaspor maçına çevrildi.
Sarı-lacivertli takım, Spor Toto Süper Lig'de 10 Mart Pazar günü sahasında Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Viktoria Plzen maçında görev alan oyuncuların yenileme çalışması yaptığı belirtildi. Diğer futbolcuların ise koordinasyon çalışması, pas ve kanat organizasyonları ile şut çalışmasının ardından dar alanda çift kale maçla antrenmanı tamamladığı kaydedildi.
Çek ekibi ile yapılan maçta sakatlanan Pierre Webo ve Gökhan Gönül'ün tedavisine devam edildiği, 18 Yaş Altı Milli Takımı'nda bulunan Recep Niyaz'ın ise antrenmana yer almadığı duyuruldu.
Sarı-lacivertli takım, Bursaspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak."Oynanan Viktoria Plzen maçının son dakikalarında sol hamstring adalesinde batma ve ağrı hisseden, ayrıca adelesinde ses duyan oyuncumuz Pierre Webo'nun tedavisine maçın hemen ardından başlanmıştır. Oyuncumuzun bugün yapılan manyetik rezonans sonuçlarında hamstring adalesinde kısmi kas yırtılması ve 10 cm kanama tespit edilmiştir.
Öte yandan maç sonrasında sol hamstring adalesinde ağrı hisseden Gökhan Gönül'ün de tedavisine maçın ardından başlanmıştır. Bugün yapılan manyetik rezonans sonuçlarında hamstring adalesinde kas zarında kısmi yırtık ve 3 cm kanama tespit edilmiştir. Her iki oyuncumuzun da tedavilerine devam ediliyor."

Trabzonspor - Beşiktaş Derbi Müsabakası 9 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Trabzonspor Beşiktaş bu akşam saat 19.00'de karşı karşıya gelecek. Trabzonspor Beşiktaş maçı Avni Aker'de oynanacak. Trabzonspor Beşiktaş maçı Lig TV'den canlı yayınlanacak. Trabzonspor Beşiktaş maçını Fırat Aydınus yönetecek. Trabzonspor Beşiktaş Tuttur Cup hazırlık maçında karşı karşıya gelmişti. Süper Lig ' de bu sezon yaşanan birçok sürprizin ardından, puan tablosu ilginç bir şekil aldı. Eşine az rastlanır bir şekilde, ligin üst sırasıyla alt sırası arasında çok az bir fark oluştu. Peş peşe gelen kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışından koptu denilen Beşiktaş, Fenerbahçe ' yi yenerek yeniden zirve için iddialı konuma geldi.
Trabzonspor ise Kasımpaşa deplasmanında kazanıp ilk 5 ' e yaklaşmak isterken, 2-0 yenilip tehlike hattına iyice yaklaştı. Arada sadece 3 puanlık bir fark kaldı. Bu nedenle bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı ' nda oynanacak olan mücadele, iki takım açısından da çok kritik bir hâl aldı. Özellikle de ev sahibi ekip için.

10 Mart Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Spartak Moskova - Terek
Athletic Bilbao - Valencia
Villarreal - Sporting Gijon
Erciyesspor - Samsunspor
Kartalspor - Bucaspor
Tofaş - Fenerbahçe
Roda - Feyenoord
Atalanta - Pescara
Karabükspor - Eskişehirspor
Rubin Kazan - Zenit
Mordovia Saransk - Anzhi Makhachkala
Hibernian - Hearts
Sion - Lausanne
Thun - Zurich
Horsens - Odense
Nice - Montpellier
Adanaspor - Göztepe
Karşıyaka - Tavşanlı Linyitspor
Ajax - Zwolle
Utrecht - Waalwijk
Millwall - Blackburn
Cagliari - Sampdoria
Chievo - Napoli
Juventus - Catania
Palermo - Siena
Parma - Torino
Sivasspor - Antalyaspor
Hannover - Eintracht Frankfurt
Newcastle - Stoke
Basel - Young Boys
Elazığspor - Orduspor
Twente - Vitesse
Fc Copenhagen - Silkeborg
Liverpool - Tottenham
Bordeaux - Bastia
Levante - Getafe
Manchester Utd - Chelsea
Stuttgart - Hamburg
Fenerbahçe - Bursaspor
Denizlispor - Rizespor
Aarhus - Brondby
Celta - Real Madrid
İnter - Bologna
Lazio - Fiorentina
Lyon - Marsilya
Atl. Madrid - Sociedad

8 Mart 2013 Cuma

Galatasaray Gençlerbirliği Karşılaşması 8 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Süper Lig ' in 25. haftasının açılış maçında bugün saat 20.00 ' de TT Arena ' da Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak olan Galatasaray ' da 3 boyutlu bir plan hazırlandı. Sarı-Kırmızılılar, Sneijder ' in en yüksek verimle oynamasının düşünüldüğü 4-3-1-2 düzeniyle sahada olacak. Bu sistem değişimi, Schalke deplasmanına yönelik bir prova olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte hafif sakatlıkları bulunan Drogba ve Dany gibi isimlerle, kart cezasılısı Melo ' nun dinlendirilmesi sağlanacak. Plandaki üçüncü boyut ise ligdeki puan farkına yönelik.Spor toto süper ligde haftanın ilk maçında Galatasaray Gençlerbirliği karşılaşıyor. Galatasaray Gençlerbirliği Maçı hangi kanalda işte ayrıntılar.
Geçen hafta Eskişehirspor deplasmanından beraberliği son anda kurtaran Sarı Kırmızılı ekip bu hafta Şampiyonlar liginde oynayacağı zorlu karşılaşma öncesi Gençlerbirliği'ni yenerek büyük bir moral depolamak amacında. Galatasaray takımında bütün planlar bu karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmak ve taraftarlarına 3 puan hediye etmek.

6 Mart 2013 Çarşamba

Kurtlar Vadisi Pusu 184. bölüm 7 Mart

GOOGLE REKLAMLARI
Vadi hayranlarını 7 Mart akşamı ATV ekranlarında aksiyon dolu, nefes kesen bir bölüm bekliyor
 Kurtlar Vadisi Pusu' dizisindeki Savcı Leyla karakteriyle izleyici karşısına çıkan Çiğdem Batur, şimdilerde Ortadoğu'nun göz bebeği oldu.Tuba Büyüküstün ve Beren Saat'in tahtını sallayan genç oyuncu, yeni bir sinema filmi için kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. Uzun süredir sert kadın rolleriyle ekranda yer alan Batur, özellikle Savcı Leyla karakteriyle çoğunluğu erkek olan bir dizi izleyicisine 'güçlü kadın karakterini' sevdirdiğini söylüyor.
Kurtlar Vadisi Pusu 184. bölümü ile yine televizyon ekranlarında fırtınalar estirmeye hazırlanıyor. 10 yıldırı Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden birisi olmayı başaran Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin heyecanla beklenen 184. bölüm Vadi'nin yeni bölüm Polat Alemdar'ın yüzündeki sargıların açıldığı sahne damgasını vuruyor.
Kurtlar Vadisi Pusu 184. bölüm fragmanıdan Polat Alemdar'ın yüzündeki sargılar açılıyor. Bölüm fragmanı "Polat bey, bundan sonra yüzünüzde sargı olmayacak" sözü ile başlıyor. Uzun zamandır yüzünde sargılarla gezen Polat Alemdar'ın yüzünü özleyen seyirciler için bu sözler adeta bir müjde niteliğinde.
Kurtlar Vadisi Pusu'da yavaş yavaş eski sağlığına kavuşan Polat Alemdar, bu hafta da, geçen hafta gibi yine birbirini ardına operasyonlar düzenliyor. Polat Alemdar, bir taraftan Sencer'le kıyasıya bir mücadeleye girerken, Sencer'in yeni politikaları da kendini iyiden iyiye Vadi'de kendisini hissettirmeye başladı.
Kurtalr Vadisi Pusu 183. bölümün sonunda vurulan ve Polat Alemdar'ın kucağına düşen Akif'in yaşayıp yaşamayacağı ise merak konusu idi. Yayınlanan fragmanda yaşadığı görülen Akif için daha herşe bitmiş değil. Kurtlar Vadisi Pusu izleyicisi diziye renk kattığını düşündüğü Akif'in yaşamasını istiyor.