Pages

26 Şubat 2013 Salı

Hapşırmak ve öksürmek bel fıtığını tetikliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Uzmanlar, günlük hayatta yaptığımız bazı hataların bel fıtığı oluşmasına yol açtığını belirtti.Doktorlara göre karın kasları ve bel kasları doğal bir korse görevi yükleniyor. Bu doğal korse hareketsizlik, şişmanlık, hamilelik sonrası gibi nedenlerle zayıflıyor. Bu tutucu gücün eksikliği omurgaya, omurların arasındaki yastığa gelebilecek ters güçleri önlemede başarısız kaldığında da omurlar arasındaki yastıklarda yırtılma ve fıtıklaşmaya neden oluyor.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakkı Kaya Aksoy, bu yırtılma ve fıtıklaşma için çok büyük bir güç gerekmediğini, hapşırma, öksürme, aksırma, ani dönüş, doğrulup ani yataktan kalkma, yatağa yatma sırasında bile bel ağrısı oluşabileceğini, omurlar arasındaki yastığın kılıfının yırtılmış olabileceğini belirtiyor. İnsan vücudunun hareket üzerine yaratıldığını, ancak bu hareketin de bilinçli ve dengeli yapılmasının önemine işaret eden Aksoy, günlük hayatta yaptığımız hatalarla bel fıtığı oluşmasına en sık yol açan 7 nedeni söyle sıraladı:
"Günlük hayattaki en sık hatalarımız oturmaya bağlı hatalardır. Modern çağda çoğu çalışanın çalışma masasındaki bilgisayar göz hizasında değildir. Ofis çalışanları bilgisayar ekranını daha rahat görebilmek amacıyla kaykılarak yada kamburlaşarak oturuyor. Oysa ofiste çalışırken sırtı yaslamak, bel boşluğuna yumuşak bir yastık koymak, her iki ayağın tabanı yere basacak şekilde oturuşun ayarlanması gerekiyor"
"Gece yatağa yatılacağı zaman kendini yatağa atmak, ani hareketler yapmak doğru değildir. Aynı şekilde yataktan kalkarken ani hareketlerle birden fırlamak yanlıştır. Bunun yerine yataktan kalkarken yan dönüp bacakları karına doğru kıvırıp, ayakları yataktan sarkıtıp, kol yardımı ile gövdeyi kaldırmak gerekiyor. Bu şekilde bele en az yükün binmesi sağlanabilir"
"Uzun süre sabit pozisyonda oturarak televizyon seyretmek omurgaya yapılan bir eziyettir. Filmlerin uzun sürmesi, televizyon seyrederken kaykılarak yatmak, uzun süre bu pozisyonda kalmak omurgaya zararlıdır"
"Eşya taşırken, yük kaldırırken, yükü iki kola dağıtmak gerekiyor. Taşınan yükü yerden alış sırasında örneğin 10 kg taşınıyorsa beşer beşer iki kola paylaştırmak önemli. Bunu yaparken de dizleri büküp, dimdik durup yükü aniden yerden almamak önem taşıyor"
"Uzun süre ayakta durmada, iki ayak arasını açmak veya bir ayağın altına küçük bir yükselti koyup, zaman zaman ayakları değiştirmek gerekiyor"
"Yüksekten bir şey almak istenildiğinde uzanarak kolu ve omurgayı zorlamak yerine, yükselti veya merdiven kullanmak daha faydalıdır"
"Sigara alışkanlığı da omurlar arasındaki yastığın kılıf dediğimiz yapısındaki (annulus fibrozisindeki) maddelerin azalmasını sağlayarak kılıfı zayıflatıyor"
BEL FITIĞI EN ÇOK ERKEKLERDE GÖRÜNÜYOR

Bel fıtığının yaşam şartlarının ağırlığına daha fazla maruz kalan erkeklerde daha sık görüldüğünü ifade eden Aksoy, bayanlarda çocuk doğurmanın bel fıtığının ilerlemesine yol açtığını söyledi. Aksoy, "Hamilelikte rahimde taşınan bebeğin ve alınan kiloların ölçülü veya ölçüsüz omurgaya binen yükü, hamilelik sırasında egzersiz yapılarak giderilebilir. Tabi ki bu egzersizler hamilelik öncesi hiç yapılmayıp sadece hamilelikte yapılacak anlamında değildir. Doğum sonrası beslenme, yürüyüş, yüzme, jimnastikle tekrar vücut normal hale getirilebilir.
Lohusalarda 3,5-4 kg diyerek önce hafife alınan bebek ağırlığının giderek arttığını akıldan çıkarmamak gerekiyor. Bu nedenle günlük yaşamda bebek bakımında ani hareketlerden kaçınmak önemli. Bebek doğduktan sonra, özellikle bebeğin bezini değiştirirken alt değiştirme sehpasının annenin düz eğilmeden işlemi yapacağı seviyede, yıkama küvetinin ise öne eğilmeyi gerektirmeyecek şekilde olması lazım. Fazla ağlamasın diye anne veya babanın aniden seğirtmesi, sıçraması, uzanması, anne ve babaların bel problemleri ile mağdur olmalarına neden olabiliyor.
Yenidoğan çocuğun taşınması anne babanın ortaklaşa yaptıkları bir eylem olmalıdır. Ana kucağı, diğer taşıyıcılar genişlikleri itibariyle anne veya babanın bacağından uzakta konuşlandığından, ana kucağı taşınırken kol alabildiğince yana açılarak taşıma sırasında bele yük binebiliyor" dedi.
HANGİ HASTALARA MUTLAKA AMELİYAT OLMALISINIZ DENİLİYOR?
Bel fıtığının hemen ameliyat edilmesinin yanlış bir teşhis olacağını belirten Aksoy, "Bel fıtığı ve bel kayması sonucunda bel ağrısı ile birlikte sinirlere basıya bağlı bacaklarda güçsüzlük ve duyu kaybı oluştuysa, istemli idrar ve gaita yapamama yakınmaları varsa, omurgada anormal hareketlilik ortaya çıktıysa, kuvvet kaybı gibi nörolojik bulgular olmamasına rağmen, uzun süren ve medikal ya da başka tedavilere yanıt vermeyen ağrı ve hastaların yaşam kalitelerini etkileyen ağrı var ise ameliyat gereklidir, kuvvet kusuru yanı sıra ağrı çok şiddetli ise ve idrar-gaita kaçırması başlamış ise mutlak ameliyat lazımdır" dedi.
"SICAK TUĞLAYI HAVLUYA SARMAK, BARDAK, ŞİŞE ÇEKTİRMEK GİBİ YÖNTEMLER YANLIŞ UYGULAMA"
Bel ağrılarını azaltmaya yönelik bele çiğnenmiş ekmek, dövülmüş siyahlaşmış et, balık bağlamak, şiş sokmak, pis kan akıtmak, bardak çekmek gibi birçok yöntemlerin denendiğine dikkat çeken Aksoy, "Hepsinde ana amaç kastaki spazmı yenebilmek, kastaki gerilimin doğurduğu ağrıyı azaltmaktır. Modern tıpta ağrı kesici, kas gevşetici enflamasyonu azaltıcı ilaçlar (analjezik-antienflamatuar-myorölakson ilaçlar) kullanılmalı. Eğer ağrı daha ağır analjeziklerle de geçmiyorsa omurilikten çıkan sinire büyük bası var demektir, bu nedenle sözkonusu basıyı kaldırmak gerekir. Hiçbir ilaç ve hiçbir tedavi, halk arasındaki tabirle fırlamış fıtığı içeri itemez veya yok edemez.
Bazı halk arası kullanılan ilaçlar ciltte problemlerden, enfeksiyonlara kadar yanlış neticeler de doğurabiliyor. Ayrıca bir diğer müdahale de manipulasyonlardır. Bilinçsiz ellerde beli çekme tehlikeli bir manevradır. Beldeki patolojiyi bilmeden kuvvetle beli çekmek bilimsel, çağdaş olmayan bir yöntemdir. Manipulasyon yapılacaksa, bunun da bilimsel yönü vardır. Fizik tedavi tarafından uygulanabilmektedir" dedi.

kaynak:sabah

Uykusuzluk 700 genin işlevini etkiliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Bilim adamları, uykusuzluğun insan bedeni ve sağlığı üzerinde şimdiye kadar bilinenlerin çok ötesinde bir etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı."Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre bir hafta boyunca günde 6 saatten az uyuyan kişilerde yüzlerce genin işlevi değişime uğruyor.
Surrey Üniversitesi'nde yapılan araştırma sırasında katılımcılar iki gruba ayrıldı. Gruplardan biri bir hafta boyunca günde en az 10 saat uyurken ikinci gruptan günde 6 saatten az uyumaları istendi.
Bir hafta sonunda her iki gruptan alınan kan örnekleri karşılaştırıldığında günde 6 saatten az uyuyan katılımcılarda 700'den fazla genin işlevinde değişikler meydana geldiği belirlendi.
Araştırmayı yöneten Prof. Colin Smith, farklı genlerin işlevlerindeki değişimlerin vücut kimyasının da değişmesine yol açtığını belirtti. Bazı genlerin işlevinin gün içinde doğal olarak azalıp çoğaldığını ifade eden Prof. Smith, uykusuzluğun genlerin doğal ritmini bozarak ya çok az ya da aşırı çalışmasına neden olduğuna dikkati çekti.
Prof. Smith, kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve beyin işlevlerinin bozulması ile ilişkilendirilen uykusuzluğun hücre yenilenmesini sekteye uğratarak en çok bağışıklık sistemini etkilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:sabah

Fenerbahçe - 1461 Trabzon Türkiye Kupası 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 6. ve son hafta maçında yarın 1461 Trabzon ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde, Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla tamamladı.
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde başlayan ve 1 saat 15 dakika süren antrenman basına kapalı gerçekleştirildi. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasının ardından antrenmanı taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamladı. Kasımpaşa maçının ilk on birinde yer alan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasından sonra dinlenmeye yönelik çalışmalarla antrenmanı tamamladı.
Dirk Kuyt, çalışmalarını salonda kendisine uygulanan özel program dahilinde sürdürürken özel işleri nedeniyle günü izinli geçiren Moussa Sow, Joseph Yobo ve Egemen Korkmaz antrenmana katılmadı.
1461 Trabzon maçının hazırlıklarını tamamlayan sarı - lacivertli ekibin oyuncuları yarın tesislerde saat 14.00'te verilecek öğle yemeğinde bir araya gelmek üzere tesislerden ayrıldı.

Trabzonspor - Antalyaspor Türkiye Kupası 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 1-0 yenerek kötü gidişatına son veren Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu'ndaki son maçında sahasında Medical Park Antalyaspor'u konuk edecek.
Grupta 9 puanlı takımlardan ikinci sırada yer alan Medical Park Antalyaspor ve üçüncü sıradaki Eskişehirspor'un önünde 12 puan ile lider durumda bulunan bordo-mavili takım, grubu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükselmeyi hedefliyor.
Kulüp Asbaşkanı Nevzat Şakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdman Yurdu maçıyla başladıkları çıkışı Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor karşısında da sürdürmek istediklerini söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası hedefinin bu yıl kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Şakar, 'Türkiye Kupası'nı kazanma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda gruptan lider çıkmak istiyoruz. Grupta üç takımın da iddiası var. Ama biz hiçbir hesabı yapmadan rakibimizi yenerek gruptan lider çıkmak amacındayız' dedi.
-En golcü Adrian-
Trabzonspor'un geçen hafta Mersin İdman Yurdu ile oynadığı maçın kadrosuna alınmayan, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki en golcü oyuncusu Adrian'ın yarınki maçta forma giymesi bekleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası'nda 5 golü bulunan Polonyalı oyuncu, bu sezon özellikle kupada attığı gollerle takımına hayat verdi. Bordo-mavili futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan ve bordo-mavili takımın 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmanın 88. dakikasında attığı golle skoru 1-1 yaparak maçın uzatmalara gitmesini sağlamıştı. Daha sonra seri penaltı atışlarında rakibini eleyen Karadeniz ekibi, gruplara kalmıştı.
Polonyalı oyuncu, bordo-mavili takımın grupta 2-0 galip geldiği Eskişehirspor maçında 1 gol, 3-2 kazanılan Medical Park Antalyaspor maçında 2 gol, 3-0 kazanılan Mersin İdmayurdu maçında da 1 gol attı.
Grupta 9 puanlı takımlardan ikinci sırada yer alan Medical Park Antalyaspor ve üçüncü sıradaki Eskişehirspor'un önünde 12 puan ile lider durumda bulunan bordo-mavili takım, grubu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükselmeyi hedefliyor.
Kulüp Asbaşkanı Nevzat Şakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin İdman Yurdu maçıyla başladıkları çıkışı Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor karşısında da sürdürmek istediklerini söyledi.
Ziraat Türkiye Kupası hedefinin bu yıl kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Şakar, 'Türkiye Kupası'nı kazanma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda gruptan lider çıkmak istiyoruz. Grupta üç takımın da iddiası var. Ama biz hiçbir hesabı yapmadan rakibimizi yenerek gruptan lider çıkmak amacındayız' dedi.
-En golcü Adrian-
Trabzonspor'un geçen hafta Mersin İdman Yurdu ile oynadığı maçın kadrosuna alınmayan, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki en golcü oyuncusu Adrian'ın yarınki maçta forma giymesi bekleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası'nda 5 golü bulunan Polonyalı oyuncu, bu sezon özellikle kupada attığı gollerle takımına hayat verdi. Bordo-mavili futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile deplasmanda oynanan ve bordo-mavili takımın 1-0 yenik götürdüğü karşılaşmanın 88. dakikasında attığı golle skoru 1-1 yaparak maçın uzatmalara gitmesini sağlamıştı. Daha sonra seri penaltı atışlarında rakibini eleyen Karadeniz ekibi, gruplara kalmıştı.

Mersin İdman Yurdu - Eskişehirspor Türkiye Kupası 27 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Ziraat Türkiye Kupası grup 6. maçında Çarşamba günü evinde Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu, sabah yaptığı idmanla bu maçın hazırlıklarına başladı.
Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarında Eskişehirspor ile son maçını oynayacak olan Mersin İdmanyurdu, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yaptığı sabah idmanı ile bu maçın hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Giray Bulak yönetiminde yapılan idman 1 saat 10 dakika sürdü.
İdman sonrası açıklamalarda bulunan teknik direktör Giray Bulak, bütün maçları kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, “Eskişehir maçı da bunlardan biri olacak. Ama kupada genelde kaybeden bir ekibiz. Yine bu maçta da ligde görev almayan oyuncularımıza yer vereceğim. Ama bu sefer daha farklı bir sonuç alacağımız umuyorum. İnşallah kazanacağız” diye konuştu.
Hafta sonu ligde oynayacakları Kayserispor maçı ile ilgili de konuşan Bulak, “Maalesef kötü oyun değil ama kötü sonuçlarımız var. Şu son 3 haftaya batığımızda 1-0’lık ve 3-1’lik mağlubiyetler var. Belki Gençlerbirliği maçı hariç çok gol yemiyoruz ama gol atmakta zorlanıyoruz. Kayserispor iyi ve güçlü bir takım. Ama bu ligde herkes herkesi yeniyor. Yenebilecek gücümüz var. Kazanmak için oynayacağız ve kazanacağımızı umuyorum” dedi.
“BU TAKIMA KİMSENİN ZARAR VERME HAKKI YOK”
Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ise Trabzonspor maçının beklemedikleri bir sonuçla bittiğini vurgulayarak, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Kötü de oynamadık. İyi mücadele ettik ve iyi oynadık. Ama tabii ki top biraz şanstır. Şans bizden yana değildi. Özellikle hakemlerle ilgili bugüne kadar basında hiçbir zaman yüksek sesle konuşmadık, bağırmadık, çağırmadık. Birinci devreye döndüğümüzde hakemlerin yaptığı bellidir. Özellikle Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçında hakemlerin bize yapmış olduğu hatalardan dolayı biz kaybettik. Ama burada 29 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’e çıkan bir takım var. Bu takıma kimsenin zarar verme hakkı yok. Biz çok şartlarda buralara kadar geldik” açıklamasında bulundu.

“MERSİN İDMANYURDU İNANIYORUM Kİ BU LİGDE KALACAKTIR”
Mersin İdmanyurdu’nun önümüzdeki maçlarda alacağı iyi sonuçlarla birlikte ligde kalacağını belirten Kahramanlı, “Hiç kimsenin bunda şüphesi olmasın. Burada net olarak söylüyorum. Tabi şu an birlik ve beraberlik gün ve zamanıdır. Bu şehirde bir sürü yatırımcı, bir sürü para kazanan insanlar var. Bugün böyle bir dönemde herkesin sahada olması gerekiyor. Çünkü bu sadece benim sorunum değil, bu kentin sorunu. Bu şehirde, takımda bizim. Çünkü biz burada yaşıyoruz. Bu takımın ligde kalması gerekiyor. Mersin’e bu lazım. Çünkü Mersin takımı ile bütünleşti, birleşti ve bir araya geldi. Onun için bundan sonra 11 maçımız var. Her şey bitmiş değil. Bizim üstümüzde olan şu an bizimle birlikte 10 takım var. Herkes daha düşme riskini taşıyor. 3 tane maç aldığımız takdirde bizde yukarılarda yer alacağız” ifadelerini kullandı.
Mersinli taraftarlara da seslenen Kahramanlı, “Biz herkesten destek istiyoruz. Bugün bir takım sahaya çıkmadan takımınızı protesto ediyorsanız, yönetimi istifaya çağırıyorsanız, siz küfür ediyorsanız bu yanlıştır. Bunları hak etmiyoruz. Bugün benim taraftarım benim zor gününde benim yanımda değilse, bugün ortada hiçbir şey yokken takım sahaya çıkmadan bir protesto ile karşı karşıya geliyorsanız bu doğru değildir. Bunun sorumlusu ben değilim. Bu şehirdir. Eğer bu takım düşerse bunun sebebi ben değilim” şeklinde konuştu.

Kaynak:haberx.com

24 Şubat 2013 Pazar

Bel fıtığı tedavisinde geç kalınmaması gerekiyor

GOOGLE REKLAMLARI
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Melih Çekinmez, bel fıtığında 'Cauda Equina Sendromu'na rastlanıldığında ilaç ya da fizik tedavinin yetersiz kalabileceğini belirterek, etkisiz tedavi girişimiyle kaybedilecek zamanın, cerrahiden alınacak sonucu da olumsuz etkileyeceğini söyledi.Hastaya uygun tedavi yönteminin seçilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Çekinmez, bel fıtığının ileri formu olarak öne çıkan; 'Cauda Equina Sendromu'nun, fıtığın omurilikten çıkan sinirleri tamamen sıkıştırmasına bağlı olarak hastayı felç edebileceğini vurguladı. Çekinmez, bu süreçte hastada sadece kuvvet ve duyu kaybı değil, eş zamanlı olarak cinsel fonksiyon bozuklukları, idrar ve gaita kaçırma gibi sorunların da ortaya çıkabileceğini anlattı.

Bu durumda ameliyat yapılması gerektiğini vurgulayan Çekinmez, fizik tedavi ya da ilaç tedavisi ile kaybedilecek zamanın, cerrahiden alınacak sonucu da olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu. Çekinmez, 'Hasta, mümkün olan en kısa sürede ameliyata alınıp, var olan sinir basısı ortadan kaldırılmalı. Böylelikle sinirin kendisini toparlaması ve buna bağlı olarak semptomların gerilemesi daha hızlı ve net bir şekilde sağlanmalı' dedi.

'Cauda Equina Sendromu' hastalarında cerrahi müdahalede bulunulsa dahi hastalığın bazı durumlarda tam bir iyileşme göstermediğini kaydeden Çekinmez, uygun zamanda ve doğru bir ameliyat süreci geçirmesine rağmen, idrar kaçırma, kuvvet ve duyu kaybı gibi sorunların kalıcı olabileceğini ifade etti. Çekinmez, burada cerrahi zamanlamaya karar verilirken dikkat edilmesi gerekenin; hastanın kalan yaşantısında yaşayabileceği en kaliteli ve uzun zamanı sağlayabilmek olduğunu belirtti. Çekinmez, 'Bel fıtığında en fazla yapılan hatanın, hastanın filmlerinin negatoskopa koyup; 'fıtık var ameliyata ihtiyaç var' veya 'fıtık var ama ameliyata gerek yok' şeklinde karar verilmesi. Bu çok yanlış. Öncelikle iyi bir öykü alınmalı, nörolojik muayene ile radyolojik görüntüler birlikte değerlendirilmeli. Öncelikle hastanın şikayeti iyi dinlenmeli, buna göre nörolojik muayene yapılıp, gerekli tetkikler ile çözüm için en iyi yöntem seçilmeli' dedi.

Hastanın belirgin bir kuvvet ve duyu kaybının olup olmadığı, aynı şekilde refleks kaybının olup olmadığının titizlikle değerlendirilip, çekilen veya çekilecek olan bir lomber MR ile birlikte genel bir gözlem yapılması gerektiğini anlatan Çekinmez, sonrasında da cerrahinin hastaya sağlayabileceği fayda ve bu süreçteki risklerin en iyi şekilde belirtilerek, olayın çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:sabah

Galatasaray Orduspor Karşılaşması 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper Lig Lideri Galatasaray Orduspor'u konuk ediyor.25 Şubat Pazartesi günü TT Arena'da saat 20:00 da başalayacak.
Hafta içi kendi sahasında ağırladığı Schalke 04 karşısında berabere kalan Galatasaray lig de kayıp yaşamak istemiyor.Takipçileri ile arasında olan puan farkının kapanmamasını isteyen lider Galatasaray Orduspor engelini aşma peşinde.Galatasaray da cezası henüz bitmeyen Melo cezalı. Geçtiğimiz sezonun flaş takımı Orduspor ise geçen sezonu arıyor.İlerleyen haftalarda korkulu rüya görmek istemeyen Orduspor TT Arena'da puan ve puanlar almak istiyor.
Galatasaray Spor Toto Süper lig de 43 puanla lider durumda Ordsspor ise 26 puanla 14.sırada
Karşılaşmanın hakemi ise Serkan Çınar.
Spor toto süper ligin 23. haftasında Galatasaray kendi sahasında Orduspor ile karşı karşıya gelecek... Galatasaray Orduspor Maçı 25 Şubat 2013 Pazartesi akşamı saat 20:00'dan itibaren lig tv ekranlarından naklen yayınlanacak...
Galatasaray tekrar lige dönüyor. En yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde rahat bir konumda bulunan lider, sahasındaHector Cuper'in Orduspor'unu konuk ediyor.
Didier Drogba ve Wesley Senijder'in gelişiyle ciddi bir hava yakalayan, bunun yanında hücum hattının oldukça güçlerinden sarı-kırmızılılar, Karadeniz ekibi karşısında herhangi bir sürpriz yaşamak istemiyor. Ligin ilk yarısında namağlup gittiği Orduspor deplasmanında şok bir mağlubiyet alan Fatih Terim'in öğrencileri bu kez çok daha dikkatli olacaktır.
Rakip Orduspor ise uzun süre kötü performans sergilediği ligde son haftalarda çok daha dengeli bir futbol oynuyor. Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında galibiyeti son anda kaçıran ancak puan almayı başaran Orduspor, alt sıralardan az da olsa uzaklaşmış durumda. Onlar için bu maçtaki hedef ilk maçta olduğu gibi bir sürprizin altına imza atarak daha da fazla rahatlamak olacaktır.Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı yapılan antrenmanı futbolcuların, ısınma bölümünün ardından pas ve taktik çalışmalarıyla tamamladıkları belirtildi. Sarı-kırmızılı takımda, mide rahatsızlığı bulunan Çağlar Birinci’ye Ulus Liv Hospital’da muayenesinin ardından endoskopi yapıldığı, oyuncunun günü istirahatle geçirdiği aktarıldı. Çağlar’ın yarınki antrenmana katılabileceği ifade edildi.Bu arada, Galatasaray’ın geçen sezon Türk Telekom Arena’da Fenerbahçe ile oynadığı Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçının devre arasında geçirdiği kalp krizi sonucu 25 yaşında hayatını kaybeden sarı-kırmızılı taraftar Fatih Çalışkan’ın babasının da antrenmanı izlediği bildirildi.
Baba Ramiz Çalışkan’ın, antrenmanı takip edip, teknik direktör Fatih Terim ve yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak’la bir araya geldiği belirtildi. Terim’in, imzaladığı Galatasaray formasını Çalışkan’a hediye ettiği kaydedildi.

Yalan Dünya 42. Bölüm 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Deniz ile Servet arasında el öpme krizi yaşanıyor
Deniz 'e çok bozuk olan Servet, Deniz 'in elini öpüp, özür dilemesi şartı ile onunla barışabileceğini söylüyor. Annesinin barış şartlarını Deniz 'e ileten Rıza ise arada kalıyor. Zira, Deniz bu şarta hiç sıcak bakmıyor. Deniz 'lerin seyirciye farklı deneyimler yaşatan tiyatro gösterisi, aile içinde büyük karışıklığa neden olur.
Oyuncular ile seyirciler arasında kontrolsüz yaşanan olaylarda Rıza 'nın itirafı, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açar. Bavullarını toplayan Nurhayat, Kocabaşlar 'ın evinden ayrılır. Ancak bu sessiz sedasız bir gidiş değildir.
Gidişinin, muhteşem bir dönüşü olacağı konusunda Nurhayat, Deniz 'e meydan okur. Bu duruma en çok Gülistan üzülür. Nurhayat 'ın gönlünü alıp dostluklarının bozulmaması için gereksiz yere kendini hırpalar. Servet ise Deniz 'e çok bozuktur.
Eğer onun suratına bakmasını istiyor ise, elini öpüp özür dilemesini şart koşar. Annesinin barış şartlarını Deniz 'e ileten Rıza ise arada kalır. Çünkü Deniz annesinin elini öpmeye bir türlü yanaşmaz. Bünyamin 'lerin çalıştığı şirkete CEO gelir.
CEO, başta Bünyamin olmak üzere, Orçun ve Bora 'yı da fena hizaya sokar. Fırat 'ın Yazgısı 'nda şans yüzüne gülen Tülay 'ın bu kez de başı kendisini kaçıran Zorbey ile başı derttedir. Çalıştığı pavyonun koruma olarak tuttuğu Zorbey, Tülay 'ı kaçırmak değil de korumak için peşindedir.
İşini öyle abartır ki, dizi çekimlerine de gelir ve bakışları ile Çağatay 'ı fena korkutur. Çantasını bina girişinde unutan Bora ise bütün mahallelinin korku dolu anlar yaşamasına neden olur.

Kayıp Şehir 23.Bölüm 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Kanal D’nin başrollerini; Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun, Elifcan Ongurlar, Tugay Mercan, Taner Ölmez, Şebnem Hassanisoughi, İhsan Berk Aydın ve Ahmet Mekin’in paylaştıkları sevilen dizisi “Kayıp Şehir” bu hafta da heyecan dolu bir bölümle ekrana geliyor. İlgiyle izlenen dizinin bu bölümünde; Kadir ve Zehra yıldırım nikahı ile evlilik kararı alıyor. Bunu Kadir ile buluşmaya giderken hiç beklemediği bir şekilde öğrenen Aysel ise, tam anlamı ile yıkılıyor.
Kayıp Şehir 23. bölümü hakkında Kanal D'nin resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi.
Zehra’nın planı işe yaramış, Kadir, nişanlısının Selma ile kurdukları tuzağa düşmüştür. Ancak Kadir, çok pişmandır ve bunu her halinden belli eder. Zehra ile ayrılmak isterken evliliğe giden yolda dönüşü olmayan bir çıkmaza düşmüştür. Ve şimdi nasıl kurtulacağını da bilmemektedir. Kadir ve Zehra’nın yıldırım nikahı haberi bomba etkisi yaratır. Hiçbir hazırlık yapmayan iki aile de, önce karşı çıkarlar. Ancak Zehra’nın Kadir ile arasında geçenleri annesine belli etmesi bu kez de hepsini telaşa düşürür. Bir an önce eksikleri tamamlamaya çalışırlar. Bunu Kadir ile buluşmaya giderken hiç beklemediği bir şekilde öğrenen Aysel, tam anlamı ile yıkılır. Aysel’e destek hiç beklemediği birinden Ethem’den gelir. Kadir ile Zehra’nın apar topar evleneceğini öğrenen Ethem, zehrini akıtmadan duramaz ve İrfan’ın nikah öncesi aklını karıştırır. Kadir ile Aysel arasında bir şeyler olup olmadığı konusunda iyice kafası karışan İrfan, çiftte büyük bir evlilik hediyesi hazırlar. Meryem’lere ise memleketten bir misafir gelir. Bu kişi ailenin yanına yerleşir ve hemen hayatlarına girer. Özellikle de İrfan ile çok ilgilidir. Abisinin Zehra ile evleneceğini öğrenen Seher, onu bu karardan vazgeçirmek için eve konuşmaya gelir.Aysel körkütük aşık oldu Kadir'e ama bu aşk çok kişinin canını yakacaktı o yüzden vazgeçmesi gerekiyordu. Mantığı bunları söylerken kalbi Kadir için atıyordu. Zehra büyük tehlikeyi fark etti ve hemen atağa geçti. Baştan aşağı kendini yenileyen Zehra Kadir'i baştan çıkarmayı başardı. Kadir ile Zehra birlikte olurlar. Bu durum Zehra için evlilğin anahtarı.. Zehra Aysel'i kırmadan yaşadıklarını anlatır. Aysel için bu bir yıkımdı. Aysel aşık olduğu adamın başkasıyla evlenmesi üzerine dağılır. Zor durumda olan Aysel sığınmak için Ethem'in omzunu tercih eder.

Leyla İle Mecnun 87. bölüm 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
TRT Ekranlarının sevilen dizisi Leyla ile Mecnun yine bomba gibi bir bölümle ekranlara gelecek. Leyla ile Mecnun 87. Bölüm 25 Şubat Pazartesi akşamaı ekrana gelecek dizi izleyenlerinin ilgisini şimdiden çekmeye başladı bile..
Mahallede cinayet var! Melül ölmüştür. Olay mahali Erdal Bakkal 2'nin önüdür. Melül otopsi için hastaneye götürülür. Katilin kim olduğu belli değildir. Ancak herkes Kaan'dan şüphelenmektedir. Kaan ise ortada yoktur.
Bu sırada Niğde'den dönmüş olan Leyla, Mecnun'a karşı güvensizlik yaşamaktadır. Leyla kendisine inanmadığı için Mecnun da zamanla çevresindeki herkesin kötü olduğundan şüphelenmeye başlar.
Melül ölmüştür. Olay mahali Erdal Bakkal 2'nin önüdür. Melül otopsi için hastaneye götürülmüştür. Katilin kim olduğu belli değildir. Ancak herkes Kaan'dan şüphelenmektedir. Kaan ise ortada yoktur. Mecnun, Yavuz ve İsmail, Melül'ün gerçek katilini bulmayı kafalarına koyarlar. Erdal da her yerde Kaan'ı aramaktadır . Çünkü Çiçekçi, oğlunun katilini bulana ödül para verecektir. Bu sırada Niğde'den dönmüş olan Leyla, Mecnun'a karşı güvensizlik yaşamaktadır. Leyla kendisine inanmadığı için Mecnun da zamanla çevresindeki herkesin kötü olduğundan şüphelenmeye başlar.Bir süredir Leyla'ya ulaşamayan Mecnun, Yavuz ve İsmail'le dertleşir. Mecnun Leyla'nın nereye gittiğini kendi kendine bulmaya çalışır önce. Leyla'yı bulamayan Mecnun çareyi Hidayet'e danışmakta bulur. Ancak Hidayet'in söylediklerine inanmaz. Leyla ile Ömer ise Niğde'nin bir köyünde organik tarım yapmaktadırlar. Mecnun Leyla'yı bulmak için çeşitli yollar denedikten sonra, sonunda astral seyahatle gitmeye karar verir. Mahallede çoğu kişinin bir süredir astral seyahat yapmakta olduğu ortaya çıkar. Erdal geceleri bakkalda astral satış yapmaktadır. Bakkaldaki satışları arttırmak için bir de ceo işe alır. Mecnun ise önce astral seyahatle Niğde'ye gider ancak mışıl mışıl uyumakta olan Leyla'yı uyandıramadan geri döner. Mecnun en sonunda gerçekten Niğde'ye Leyla'nın yanına gitmeye karar verir.

Yer Gök Aşk 109. Bölüm 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Sevda çok kararlı olmasına rağmen, Ali Ömer’e oğlundan bahsedemez. Ali Ömer’în  ise Hamiyet’le  ilgili sürpriz bir haberi vardır. Sezer evden kaçmıştır, ne yazık ki aklı yerinde değildir. Annesini perişan halde bulan Bade, onu kendi evine getirir. Celal bunu hiç ummadığı birinden öğrenecektir…Sevda , Hamiyet’le konuşur. Ona yapacağı teklif hem Hamiyet’i, hem Ali Ömer’i çok şaşırtacaktır.  Münevver annesine çok kızsa, acı çekse de taviz vermemeye kararlıdır. Sultan bu haline çok üzülür, Hamiyet’le konuşmanın zamanı gelmiştir…Hamiyet, Yılmaz ve Münevver’i konağa dönmeleri için ikna etmeyi başarır. Ne var ki, davetsiz iki misafir Hamiyet’i şoke edecektir...Sevda çok kararlı olmasına rağmen, Ali Ömer"e oğlundan bahsedemez. Ali Ömer"în ise Hamiyet"le ilgili sürpriz bir haberi vardır. Sezer evden kaçmıştır, ne yazık ki aklı yerinde değildir. Annesini perişan halde bulan Bade, onu kendi evine getirir. Celal bunu hiç ummadığı birinden öğrenecektir…Sezer evden kaçmıştır, ne yazık ki aklı yerinde değildir. Annesini perişan halde bulan Bade, onu kendi evine getirir. Celal bunu hiç ummadığı birinden öğrenecektir…
Sevda, Hamiyet’le konuşur. Ona yapacağı teklif hem Hamiyet’i, hem Ali Ömer’i çok şaşırtacaktır.
Münevver annesine çok kızsa, acı çekse de taviz vermemeye kararlıdır. Sultan bu haline çok üzülür, Hamiyet’le konuşmanın zamanı gelmiştir…
Hamiyet, Yılmaz ve Münevver’i konağa dönmeleri için ikna etmeyi başarır. Ne var ki, davetsiz iki misafir Hamiyet’i şoke edecektir…
Hayatta kalma savaşı veren bir kadın… Sevdadan umudunu kesmiş bir adam… Ve her şeye rağmen doludizgin yaşanacak aşkın öyküsü. 25 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.45’de,

Karadayı 20. Bölüm 25 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Bazıları kahraman doğar bazıları sonradan kahraman olur. Mahir her ikisi...1970'lerde Beyazıt'ta mutlu bir aile... Bir nişan günü her şey değişti... İşlemediği bir cinayet yüzünden Kara ailesinin babası, Nazif idam hükmü aldı... Mahir o gün vazgeçti kendinden, hayatından, sevdalarından, yarınlarından... Tek yolu vardı artık. Gerçek katili bulup, adaleti sağlamak ve babasını darağacından kurtarmak. Darağacına giden bu yolda önünde bir de imkansız bir aşk var.
Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'ın kaleme aldığı, Uluç Bayraktar ve Cem Karcı'nın yönetmenliğini üstlendiği Karadayı atv ekranlarında kabadayılık felsefesini izleyici ile buluştururken 70'li yıllarda yaşanan imkansız bir aşk hikayesi ile de izleyiciyi geçmişe geri götürüyor...
Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor'un başrollerini paylaştığı dizide Rıza Kocaoğlu, Yurdaer Okur ,Civan Canova, Melike İpek Yalova, Erkan Avcı, Şebnem Dilligil, Leyla Lydia Tuğutlu ve daha bir çok usta isim kabadayılığın tarihini yazacak bu serüven için biraraya geldiler. Aşk dolu saatler...
Mahir’in Feride’ye aşkını ilan etmesi, özel bir gecenin de başlangıcıdır. Turgut ise Feride ve Mahir’in yaşadığı aşk dolu anlara şahit olur. Turgut, bütün öfkesini Mahir’den çıkarmak ister.
Yasin, Serra’yla ilgili sürpriz bilgilere ulaşır. Mahir ve Feride, Serra’nın bir suç ortağı olduğundan şüphelenirler.
Turgut’un Feride’ye olan aşkından emin olan Serra, onunla ilgili konuşmak için Feride’nin karşısına çıkar.
Karadayı yeni bölümü ile 25 Şubat Pazartesi akşamı izleyenleri ekranlara kitleyecek. Feride ve Mahir'in aşkında sular durulmuyor.
Feride, Ayten'in gelişinden sonra Mahir'le arasına duvar örer. Mahir ilk kez Feride'yi kaybetmekten korkar ve duygularını dillendirmek ister.
Mahir, Yasin'den davanın seyrini değiştirebilecek bir bilgi edinir. Yasin, Serra'nın ilk ifadesinin değiştiğini görmüştür. Mahir bu bilgiyi araştırırken Turgut da Nazif'in ilk cinayet dosyasının peşine düşer.

20 Şubat 2013 Çarşamba

Galatasaray Schalke 04 Müsabakası 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray Schalke Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Galatasaray Schalke maçı bu akşamı saat 21:45'te başlıyor. Galatasaray - Schalke maçı hangi kanalda yayınlanacağı belli oldu. Galatasaray Schalke maçı D-Smart'tan canlı yayınlanacak. Galatasaray Schalke Maçını 4 kanaldan da şifresiz izleyebilirsiniz. Galatasaray Schalke maçı TT Arena oynanacak. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Almanya'nın Schalke takımını Türk Telekom Arena'da konuk ediyor. Saat 21:45'te başlayacak mücadelede Aslan'ın tek hedefi, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında bu akşam Almanya'nın Schalke 04 takımı ile İstanbul'da karşılaşacak. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında bu akşam Almanya'nın Schalke 04 takımı ile İstanbul'da karşılaşacak. Devler Ligi'nde çeyrek finale çıkmak isteyen, devre arasında yaptığı Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi önemli transferlerle kadrosunu güçlendiren Sarı-kırmızılı takım, rövanş maçı öncesi Alman ekibi karşısında avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor. Galatasaray ile Schalke 04 arasında Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Galatasaray Schalke 04 maçını BeyazGazete.com'da canlı takip edebilirsiniz. İki ekip arasındaki rövanş maçı ise 12 Mart Salı günü Almanya'da oynanacak. ALMAN EKİPLERİYLE 25. RANDEVU UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında bugün Schalke 04 takımını konuk edecek Galatasaray, Alman ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 25. maçını oynayacak. Federal Almanya ve Doğu Almanya ekipleri dahil Alman kulüpleriyle Avrupa kupalarında 12 kez eşleyen sarı-kırmızılı ekip, Schalke 04'le ise ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek. Alman takımlarına karşı geride kalan 24 maçında Galatasaray, 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Rakip fileleri 26 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kendi ağlarında 33 gol gördü. GALATASARAY 4 KEZ ELEDİ, 5 KEZ ELENDİ Sarı-kırmızılıların Alman ekipleriyle bugüne kadarki 12 eşleşmesinin 9'u elemeli turlarda gerçekleşti. Elemeli turlarda Alman takımlarına karşı 9 eşleşmesinin 4'ünde bir üst tura yükselen taraf olan Cim Bom, 5'inde ise turu rakiplerine kaptırdı. Tarihinde bir Alman takımıyla ilk kez 1964-65 sezonu Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Aufbau Magdeburg'a karşı sahaya çıkan Galatasaray, bu takımla deplasmanda, kendi evinde ve tarafsız saha olarak Viyana'da yaptığı 3 maçı da 1-1'lik sonuçlarla tamamladı. Sarı-kırmızılılar kura çekimi sonrası bir üst tura yükselen taraf oldu.

Kuzey Güney 62.Bölüm 20 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Kuzey tekrardan cezaevine girmişti ve 61. bölüm orada sona ermişti. Kuzey Güney'in 62. bölümünde Kuzey cezaevinde haksızlığa uğrayan bir çocuga yardım edecek. Fakat bu tabi Deli Kanlı Kuzey'e yine canı yanacak şekilde geri dönecek. Kuzey Güney dizisinin 62. bölümünün en büyük süprizi ise Ferhat'ın kızı Deniz'in tekrar diziye dönmesi olacak. 2 bölüm oynadıktan sonra Kuzey Güney dizisinden ayrılan Deniz ( Nihan Okutucu ) tekrar diziye dahil oluyor. Nihan Okutucu'nun diziye tekrardan dahil olmasıyla Ferhat'ın cinayeti artık tam anlamıyla çözülmüş olacak. Bakalım katil Güney olduğunu anlayabilecekler mi Kuzey Güney 62. bölümünde olaylar iyice karışıyor. Güney ile Melda aşklarına full gaz devam ediyor. Yol ortasında öpüşen ve kol kola giren Melda ile Güney'i Burak Çatalcalı görüyor. Kuzey Güney'in yakışıklı oyuncusu Burak Çatalcalı bu bölümde ölecek mi ? Burak Çatalcalı'yı Barış asansör de sıkıştırıp asansörün kaplosunu çekiyor. Böylece Kuzey Güney'in 62. bölümünde Burak Çatalcalı hızlı bir şekilde yere yapışıyor. Peki Burak Çatalcalı kurtulucak mı? Ölecekse gerçekten bu sefer Barış mı öldürmek istedi yoksa yeniden Güney Tekinoğlu mu devreye girdi.Çünkü Melda ile Güney'in aşkını gören tek kişi Burak'dı. Kuzey Güney son bölüm fragmanında gördüğümüz kadarıyla Sami Tekinoğlu ve Handan Tekinoğlu oğullarını cezaevinde görmek için yanlarına gittiğinde karşılaşıyor. Bakalım 35 yıllık evli çift tekrardan karşılaşınca neler olacak. Aynı şekilde Zeynep ile Cemre'de Kuzey'i cezaevinde ziyaret etmek için karşılaşıyorlar. Bütün bu soruların cevapları Kuzey Güney'in 62. bölümünde belli olacak.Kuzey Güney dizisi 62. bölümüyle 20 şubat 2013 çarşamba günü kendi kanalında. Kuzey Güney 61. bölümde neler yaşanmıştı ? Barış, Kuzey’i savcılığa şikayet ediyor. Ve Kuzey, bir kez daha demirparmaklıklar ardına giriyor. Şeref, Kuzey’e göre, Ali’nin emanetine göz dikmiş, bunu da sinsi sinsi yapmıştır. Kuzey Şeref’i affetmeyecektir. Sami’nin Aynur’la yüzük taktığı gün, Kuzey, Şeref’in başka şeyler de sakladığını öğrendiğinde, kontrolünü tamamen kaybeder. Öte yandan Güney’in etkisiyle, Cemre’nin düşmanlarıyla iş birliği yaptığını düşünen Barış, Cemre’yle aralarındaki anlaşmayı bozar ve Kuzey’i savcılığa şikayet eder. Cemre evi terk eder, annesinin evine yerleştiğinde ise bir eksiklik hisseder. Pusula kolyesini Barış’ın evinde unutmuştur. Cemre, Kuzey’i Ali’nin mezarında bulur. Kuzey yine güvendiği insanlardan darbe yemiş, tek dostuna sığınmıştır. Cemre’yi karşısında gördüğünde, ondan vazgeçemeyeceğini bir kez daha anlar. Cemre, Kuzey’i kaçması için ikna etmeye çalışır.Kuzey, Barış’ın Cemre’ye tehditlerini öğrenince, yapması gerekeni yapar, polise teslim olur. Öte yandan kendisini öldürmek isteyen birilerinin olduğundan şüphelenen Burak Çatalcalı, şüphelerinden kısa zamanda emin olur. Burak’ın peşindeki kişi, Ferhat cinayetinin bilinmeyenlerine bir yenisini daha ekleyecektir. Demirparmaklıklar, bir kez daha Cemre ile Kuzey’i ayırdığında, Cemre pusulasının peşindedir. Kuzey Güney Nihat Okutucu geri dönüyor Kanal D'nin sevilen dizisi "Kuzey Güney"e Nihan Okutucu geri dönüyor.Ay Yapım'ın yapımcılığını yaptığı Kuzey Güney'in bu hafta yayınlanacak olan bölümünde uzun süredir dizide gözükmeyen Nihan Okutucu dahil oluyor. Kuzey'in düşmanı Ferhat'ın kızı Deniz rolünü canlandıran güzel oyuncu, 62. bölüm ile birlikte yeniden ekranlara konuk olacak. Deniz karakterinin diziye dönmesi ile birlikte Ferhat'ın ölümündeki sır perdesi aralanacak.

19 Şubat 2013 Salı

Porto - Malaga 19 Şubat Şampiyonlar Ligi Karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon hiç yenilgi almadan yoluna devam eden Malaga, bu serisini Porto karşısında da sürdürmek istiyor. Teknik direktör Manuel Pellegrini bu maçta iki as beki Eliseu ve Jesus Gamez'den yoksun olarak takımını sahaya sürecek. Athletic Bilbao maçında oynamayan Martin Demichelis'in de bu maçta yerini alması bekleniyor.Portekiz temsilcisi ligdeki son maçını 4 gün önce yaptı ve bu bakımdan son maçından 3 gün sonra sahaya çıkacak olan rakibinden 1 gün fazla dinlenme şansı buldu. Hücumdaki etkili silahlardan James Rodriguez'in ilk 11'deki yerini alması beklenirken Vitor Pereira'nın geri dörtlüyü her zaman olduğu gibi Danilo, Otamendi, Mangala ve Alex Sandro ile kurması bekleniyor.* Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Malaga, turnuvada yoluna namağlup devam ediyor.
* Malaga, Avrupa arenasında deplasmanda oynadığı toplam 12 maçtan sadece 1'ini kaybetti.
* Malaga'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 3 karşılaşma da berabere bitti.
* Malaga, Avrupa arenasında oynadığı toplam 24 maçtan sadece 1'ini kaybetti.
* Malaga, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde maçların ilk yarılarında hiç gol yemeyen tek takım.
* Porto, Avrupa Kupaları'nda İspanyol rakiplerle oynadığı toplam 37 maçtan 12'sini kazanırken, 5 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı. Portekiz'deki maçlarda ise 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.
* Porto, Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol rakiplerle oynadığı son 7 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
* Porto, Şampiyonlar Ligi'nde elemeli turlarda evinde oynadığı 11 maçtan sadece 1'ini kaybetti.
* Porto, Avrupa arenasında evinde oynadığı son 10 maçtan 7'sini kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon hiç yenilgi almadan yoluna devam eden Malaga, bu serisini Porto karşısında da sürdürmek istiyor. Teknik direktör Manuel Pellegrini bu maçta iki as beki Eliseu ve Jesus Gamez'den yoksun olarak takımını sahaya sürecek. Athletic Bilbao maçında oynamayan Martin Demichelis'in de bu maçta yerini alması bekleniyor.
Portekiz temsilcisi ligdeki son maçını 4 gün önce yaptı ve bu bakımdan son maçından 3 gün sonra sahaya çıkacak olan rakibinden 1 gün fazla dinlenme şansı buldu. Hücumdaki etkili silahlardan James Rodriguez'in ilk 11'deki yerini alması beklenirken Vitor Pereira'nın geri dörtlüyü her zaman olduğu gibi Danilo, Otamendi, Mangala ve Alex Sandro ile kurması bekleniyor.

Arsenal - Bayern Münih Şampiyonlar Ligi 19 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Şampiyonlar Ligi'nde heyecan yeniden başlıyor... Gecenin en dikkat çekici maçında Arsenal ile Bayern Münih, Londra'da karşı karşıya gelecek. İngiltere Federasyon Kupası’na da veda eden Arsenal zor günler geçiriyor. Bundesliga'da 15 puan farkla liderliğini sürdüren Bayern Münih ise formda ve moralli.
Arsenal Bayern Münih maçı canlı yayın bilgileri
Arsenal Bayern Münih maçı stat:Emirates Stadium
Arsenal Bayern Münih maçı hakem:S. Moen
Arsenal Bayern Münih maçı saat:21:45
Arsenal Bayern Münih maçı canlı yayın:NTV
Şampiyonlar Ligi 2. Tur'unda Arsenal ve son Devler Ligi finalisti Bayern Münih ilk etap mücadelesinde Emirates Stadium'da karşı karşıya gelecekler. Devler Ligi'nde Arsenal Bayern Münih maçı bu gece saat 21:45'ten itibaren NTV'den canlı olarak ekrana gelecek.Bir tarafta Premier Lig'de şampiyonluk ümitlerini çoktan tüketmiş, federasyon kupasına evinde Blackburn karşısında aldığı yenilgiyle veda eden, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılması tehdit altındaki Arsenal. Diğer tarafta Bundesliga'da en yakın rakibi Dortmund'un 15 puan önünde dolu dizgin şampiyonluğa koşan Bayern Münih. Blackburn maçında taraftarın yoğun şekilde protesto ettiği menajer Arsene Wenger, takımının ayağa kalkacağına inanıyor.
Bayern Münih ise kulüp tarihinin en etkileyici dönemlerinden birini geçiriyor. Bundesliga'da en yakın rakibi borussia dortmund'un 15 puan önünde bulunan Bayern, 14 Aralık'tan bu yana bir başka deyişle son 6 maçta kalesinde gol görmedi. Bir ara rakipleri toplam 240 dakika Bayern'in kalesini tutan şut dahi çekemedi. Üstelik çok akıcı bir oyun sergileyen Alman ekibinde Arjen Robben ve Mario Gomez gibi oyuncular yedek kulübesinde oturuyor. Bu yüzden teknik direktör Jupp Heynckes'in takımına güveni tam.
Bayern Münih ile evinde zorlu bir mücadeleye girecek olan Arsenal'ın en zayıf noktası sol bek mevkisi olacak. Andre Santos'u Gremio'ya kiralayan Londra ekibi, bu bölgeye ocak ayında transfer ettiği Nacho Monreal'den de Malaga'da iken Şampiyonlar Ligi listesinde kayıtlı olduğundan faydalanamayacak. Eli zayıf olan Arsene Wenger'in bu bölgede Thomas Vermaelen'i oynatması bekleniyor. Öte yandan sakatlıktan tam olarak dönüş yapamayan Mikel Arteta'nın bu maçta yerini alması bekleniyor.
Arsenal Bayern Münih maçından notlar
* Arsenal ve Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi tarihinde 4 kez karşı karşıya geldi. Bunların sadece 1'inde Arsenal galip geldi. Almanya temsilcisi bu maçların 2'sini kazanırken 1 maç da berabere bitti.
* Arsenal'da Oliver Giroud, Şampiyonlar Ligi'nde 5 asistli Zlatan Ibrahimovic'ten sonra 4 asistle İsveçli'yi seyrediyor.
* Lukas Podolski'nin kaleyi bulan 3 şut da gol oldu.
* Bayern Münih'te Devler Ligi'nde 9 farklı futbolcu fileleri sarstı.
* Bayern Münih 2. tura gelindiğinde kalesinde en az şut gören takım oldu.
* Mario Gomez 26 Şampiyonlar Ligi maçında 25 gol kaydederek takımının en büyük gol silahı durumunda.
Arsenal Bayern Münih maçı muhtemel 11'ler

ARSENAL
Szczesny
Sagna
Koscielny
Mertesacker
Vermaelen
Arteta
Ramsey
Wilshere
Walcott
Podolski
Cazorla

BAYERN MÜNİH
Neuer
Lahm
Van Buyten
Dante
Alaba
Martinez
Schweinsteiger
Müller
Kroos
Ribery
Mandzukic

Benim İçin Üzülme 16. bölüm 19 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Benim İçin Üzülme yeni bölüm ile 19 Şubat akşamı Atv ekranlarında yerini alacak. Davut ve Buke yeni bir hayat kuruyorlar ama geçmişleri onları rahat bırakmıyor. Buke nerde Harun orda...
Sinan ve Şahin ölümle burun buruna gelmiştir. İki adamın yaşadığı tehlike beklenmeyen olayların gelişmesine sebep olacaktır. Buke'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Niyazi, Enver'e söz verdiği gibi sağ salim eve dönebilecek midir? Davut ve Buke her şeyi geride bırakarak yeni ve zorlu bir hayata başlayacaktır. Ancak Harun'un da Buke'ye olan aşkından vazgeçmeye niyeti yoktur.Birbirinden farklı hikayeleri, güçlü ve renkli karakterleriyle, apayrı coğrafyalarda, farklı dillerde anlatan dizi; İstanbul' dan Batum' a, Kars' tan Artvin Hopa' ya kadar uzanan bir aşk masalı yüreğinize dokunacak.
Karadeniz' in iki köklü ailesinin oğulları kankardeşler Niyazi ve Harun, babasıyla birlikte Karadeniz'e mevsimlik işçi olarak gelmiş olan dünyalar güzeli doğulu kız, Buke' ye aşık olurlar… Bu aşk, iki aileyi de sonu gelmez acılara sürükleyecek, geri dönülmez bir çatışmanın fitilini ateşleyecektir. Diğer yandan, Avcıoğlu ailesinin yıllardır evinden uzak kalan başarılı, zeki ve yakışıklı oğlu Sinan, onu öz oğlu gibi seven maden kralı ŞahinYılmaz'ın genç ve güzel eşi Kılıçoğlu'larından Bahar'la tanışacaktır...

16 Şubat 2013 Cumartesi

Fazla doğum bel fıtığı sebebi

GOOGLE REKLAMLARI
Diyarbakır'da Özel Bağlar Hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Serdıl Büyükkaya Yüzer, bölgede kadınların fazla doğum yapmasının bel ağrılarının oluşmasında çok büyük etken olduğunu söyledi.Polikliniklerinde dörtte bir hastada bel ağrısı şikayeti ile karşılaştıklarını belirten Yüzer, "Bunun nedenleri ne? En sık nedeni kötü kullanım. Kötü kullanımında çeşitli boyutları var. İnsanlarımız ağır iş yapmaktalar, ağır yük kaldırmaktalar. Uzun süre ayakta durmaktalar.

Ya da oturan insan grubu var. Uzun süre oturmakta bel ağrısına neden olmaktadır. Uzun süre oturmak uzun süre ayakta kalmaktan daha ciddi bir bel ağrısı nedenidir. Eğilerek çalışma, dönerek çalışma, fazla kilo obezite ciddi bir sorun. Kadınlarımız için fazla doğum yapmış olmak. Çünkü doğum kadınlarımızın vücudunda en başta belli bir yıpranmaya neden oluyor. Üst üste araya zaman koymadan işte iki yılda bir doğum yapmak. Doğum sonrasında alınan kiloların verilememesi gibi etkenler bel ağrılarının başında gelen nedenler" dedi.

Kadınların çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiren Dr. Yüzer, kadınların istirahatlarını çok yapamadıklarını söyledi. Yüzer, "Ev işlerinde kötü bir biçimde ev işi yapılarak vücut kullanılabiliyor. Zaman ilerledikçe, özellikle kadınlarımızda menopoz sonrasında kemik erimesine bağlı olarak boyda kısalma, ya da kemiklerde yaşanan çökme kırıklarına bağlı, hem boyda kısalma, kamburlaşmada artma gibi bel problemlerini görebilmekteyiz. Masa başında çalışmak, bel ağrısında ciddi bir risk faktörü.

Çünkü, oturduğumuz zaman belli kaslarda uzama, belli kaslarda kısalma meydana geliyor. Vücudun doğal halini bozmuş oluyoruz. Bu nedenle, bürolarda çalışan insanlar kalkıp biraz yürümeli, oturduğu yerde yapabileceği birtakım egzersizler var, bunları hayatına katmalı. Bölgede hastalarımız kilolu. Bölgede ağır iş yapan grup çok fazla. Kadınlarımız için sık doğum ciddi bir sıkıntı. Kilo alışı var, vücudun denge bozukluğu var. Sık yapılan doğumun kiloda meydana getirdiği kronik artışlar, bölgede bel fıtığı ve bel ağrılarının yaşanmasının en önde gelen nedenleri" diye konuştu.

Kaynak:sabah

Çocuklara antibiyotik vermeyin

GOOGLE REKLAMLARI
Dr. Ömer Coşkun, çocuklara verilen antibiyotiğin bağırsaktaki probiyotik bakterileri yok ettiğini belirterek, 'Bakterilerin yok olması ile çocuklarda çeşitli hastalık görülmeye başlanır' dedi.Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, probiyotikler içinde bulunduğu sindirim sistemine yararlı etkiler yapan mikroorganizmalar olduğunu belirterek, "Yani bunlar vücudumuzda bulunup bizim için çalışan küçük dostlardır. Antibiyotikler bağırsaktaki probiyotik bakterileri yok eder. Sonucunda ise çocuklarda çeşitli hastalık görülmeye başlanır' diye konuştu.

Çocukların bağışıklık sisteminin güçsüz olması durumunda zencefilli macun, çingevenli çay, adaçayı, Mersin suyu gibi bitkileri kullanmasını tavsiye eden Coşkun, 'Bu bitkiler sayesinde doğal ve yan etkisiz bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendirebiliriz' tavsiyesinde bulundu.

Kaynak:Sabah

Yetenek Sizsiniz Türkiye 16-17 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Ekranların sevilen yarışması Yetenek Sizsiniz Türkiye’de farklı yeteneklerin eğlence ve heyecan dolu performansları devam ediyor.Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın jüri koltuğunda…Seyirci oyları yarı finali belirliyor
İlk turda jüriden geçer not alarak finale kalan yarışmacılar, yeni performanslarıyla seyircileri etkileyip, puanları toplamaya çalışacak.
Alp Kırşan’la sahne arkası heyecanı…
Birbirinden iddialı shovları ve Alp Kırşan’ın sunumuyla “Yetenek Sizsiniz Türkiye” Perşembe, Cumartesi ve Pazar Star’da.Star TV ekranlarında yayınlanan Acun Ilıcalı'nın hazırlayı sunduğu 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışmasında yine birbirinden ilginç yarışmacılar geceye renk kattı.
Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın jüri üyleiğini yaptığı 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışması ilginç yetenekleri keşfetmeye devam ediyor.
Yaser Koçak sergilediği illüzyon gösterilerisi ile Yetenek Sizsiniz Türkiye'de salondaki seyircilerden yüzde 31 oy alarak yarışmadan elendi. Yetenek Sizsiniz Türkiye programı star tv ekranlarında haftada 3 kez yayınlanıyor bildiğiniz gibi. Bu hafta göze batan olay ise hülya avşarın bateri şovuydu.
Bir anda Yarışmacı Erdal Erdoğan performansı öncesi sahneye fırlayan Hülya Avşar baterinin başına geçince salonu kahkahalara boğdu adeta.
İlk turda jüriden geçer not alarak finale kalan yarışmacılar, yeni performanslarıyla seyircileri etkileyip, puanları toplamaya çalışıyor.
Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın jüri koltuğunda olduğu Yetenek Sizsiniz, Türkiye'nin ilginç yeteneklerini keşfediyor.
Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye'nin yeteneklerini aramak üzere birçok şehri geziyor. Türkiye'nin yetenekleri ise, Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışıyor.
Sahne arkasında ise Alp Kırşan yer alıyor.
Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin e birbirinden eğlenceli yarışmacıları geceye renk kattı.

Şefkat Tepe 98.Bölüm 16 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Salih veAkif örgüt yandaşları tarafından rehin alınır. Ekip ise başkanı korumak üzere alana dağılır. Şevki bu işi ailesi için bitirmesi gerektiğini düşünür ancak amatörlüğü nedeniyle yakalanır. Zanlıyı yakaladıklarını düşünen ekip, asıl tehlike olan Yalçın’ın silahlı olarak mekanda olduğundan habersizdir.
Ziya’nın adamları tarafından dövülen Doktor Murat ise, son nefesinde gerçekleri anlatmaya çalışır. Murat’ın evine gelen Akif ve İlker kendilerine kurulan tuzağı bilmez. Ekip, ayrıca çocukları kaçırıp dilendiren bir çetenin peşine düşer.
Hastanede Elif'in doktorunu rehin alan Cavit ve adamları, Ekip 1 çatışmaya girer. Yaşanan çatışmada doktor yaralanır. Ameliyat masasında zamanla yarışan Elif'in durumu ise Akif'i endişelendirir. Elif’in durumunu gören İlker, farklı bir çözüm yolu bulur. Ameliyat çıkışı doktoru takip eden Akif ise, aradığı sorulara cevap bulabilecek mi? Diğer yandan Yasemin öfke krizine girip evi terk eder. Eve gelen Salih, kızı Nazlı'yı paramparça olmuş bir aynanın yanında baygın halde yatarken bulunca deliye döner. Bir bürokrata suikast yapılacağı haberini alan Salih ve Akif’i büyük bir tuzak bekler
Kızları fuhuş batağına sürükleyen mafyanın konuşlandığı bir köşke baskın düzenleyen Ekip1 üyeleri, hap aldığı için her türlü çılgınlığı yapma ihtimali olan Tolga’yı görünce şaşkınlık yaşar. Kendisiyle uzlaşmaya çalışan Elif’i rehin alan Tolga, kızların üstüne benzin dökerek çakmağını çakar.
Diğer yandan Salih ise evindeki huzursuzluk artarken Özel Harekatta ara bulucu olabilmek için kursa başlar. Beyin kanaması geçiren babasını hastaneye kaldıran bir aşiret üyesi de, adamlarıyla birlikte ameliyathaneyi basarak doktoru rehin alır. Elif ise masada kalır ve geçen her saniye aleyhine işler.

16 Şubat Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
1461 Trabzon - Karşıyaka
Ankaragücü - Ş.Urfaspor
Aalen - Hertha
Union Berlin - Ingolstadt
Samsunspor - Rizespor
Luton - Millwall
Cardiff - Bristol City
Guingamp - Nantes
Ascoli - Pro Vercelli
Bari - Crotone
Brescia - Vicenza
Cittadella - Cesena
Grosseto - Virtus Lanciano
Reggina - Padova
Sassuolo - Spezia
Ternana - Empoli
Varese - Juve Stabia
Eskişehirspor - Kayserispor
Fortuna Dusseldorf - Greuther Furth
Hamburg - M. Gladbach
Leverkusen - Augsburg
Mainz - Schalke
Werder Bremen - Freiburg
Ried - Wacker Innsbruck
Arsenal - Blackburn
Milton Keynes Dons - Barnsley
Celtic - Dundee Utd
Hearts - Kilmarnock
Motherwell - Inverness Ct
Ross County - St Johnstone
St Mirren - Hibernian
Getafe - Celta
Kerkyra - Panionios
Pas Giannina - Panthrakikos
Marsilya - Valenciennes
Cercle Brugge - Standard Liege
Chievo - Palermo
Livorno - Modena
Malaga - Athletic Bilbao
Dep. Guadalajara - Almeria
Ponferradina - Barcelona Atletic
Antalyaspor - Karabükspor
Beşiktaş - Gaziantepspor
Göztepe - Denizlispor
Admira Wm - Wiener Neustadt
Mattersburg - Sturm Graz
Dortmund - Eintracht Frankfurt
Aek - Paok
Twente - Willem
Oldham - Everton
Breda - Heracles
Roda - Alkmaar
Grasshoppers - Young Boys
Sion - St Gallen
Lierse - Mechelen
Mons - Gent
Oh Leuven - Beerschot
Zulte Waregem - Waasland-Beveren
Uniao Barbarense - Mogi Mirim
Xv De Piracicaba - Guarani
Bastia - Nice
Brest - Ajaccio
Lorient - Evian Tg
Montpellier - Nancy
Toulouse - Troyes
Granada - Barcelona
Sabadell - Real Madrid B
Psv Eindhoven - Utrecht
Roma - Juventus
Gil Vicente - Sporting Lisbon
Osasuna - Zaragoza

15 Şubat 2013 Cuma

Anne adayları kan şekerine dikkat edin

GOOGLE REKLAMLARI
Kan şekerindeki ani değişimler, anne karnında bebek ölümlerine neden olabilir.Anne adaylarının hamilelik süreci boyunca karşılaşabilecekleri önemli rahatsızlıklardan biri diyabet. Anne kadar bebek için de tehlikeli bir durum olan hamilelik diyabeti hakkında uzmanlar uyarıyor: "Kan şekerindeki ani değişimler anne karnında bebek ölümlerine neden olabilir. Bu nedenle hamilelik döneminde uygulanan beslenme programı çok önemli."
GEBELİKTE DİYABET, BESLENME VE TARAMA TESTLERİYLE KONTROL ALTINDA TUTULMALI

Gebelikte en sık görülen medikal hastalıkların başında Gebelik Diyabeti geliyor. Gebelik Diyabeti, insülin eksikliği, insülin direnci veya her ikisi sonucu gelişen glikozun kan düzeyindeki artışı ile (hiperglisemisi) kendini gösteriyor. Gebelerin yaklaşık yüzde 2'sinde, üreme çağındaki kadınların ise yaklaşık yüzde 1'inde diyabet gözlemleniyor.

Çeşitli sebeplerle kan şekeri seviyesinin ayarlanamadığı bir hastalık olan şeker hastalığı (Diabetes Mellitus)'na, bazen kandaki şekeri dengeleyen insülin hormonunun yetersizliği bazen de yokluğu neden olur. Ortaya çıkış nedenleri değişse de belirtileri, çok yemek yeme, sık idrara çıkma, çok su içmedir. Central Hospital'dan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aslı Alay Uğur: "Şeker hastalığı bazen ilk kez gebelikte ortaya çıkar. Buna gestasyonel diyabet yani gebelik şekeri denir. İster önceden şeker hastası olsun ister hamilelikte şeker tanısı konsun, gebelikte beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kan şekerindeki ani değişimler anne karnında bebek ölümlerine neden olabilir. Bu nedenle hamilelik döneminde uygulanan beslenme programı çok önemlidir." diyerek gebelikte beslenmenin önemini vurguluyor.

Opr. Dr. Aslı Alay Uğur, tarama testlerinin önemine dikkat çekerek anne adaylarının hamilelik sürecinde tarama testi yaptırması gerektiğini belirtiyor ve ekliyor: "Diyabetik gebelerde ayrıntılı ultrasonografi ve ayrıntılı fetal kalp incelemesi yapılmalı. Bebeklerde nöral tüp defekti yani sinir sistemi gelişim problemleri sıklığı artacağı için gebelerin tarama testlerini (ikili, dörtlü ) mutlaka yaptırmaları gerekiyor."
SADECE ÇAY ŞEKERİ DEĞİL, KARBONHİDRATLI BESİNLER DE ŞEKERE DÖNÜŞÜR

Anne adayının kan şekerinin dengede kalabilmesi için yediği besinlerin şeker miktarının önemli olduğunu dile getiren Central Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak ise: "Sadece çay şekeri olarak bildiğimiz şeker değil; ekmek, pilav, makarna gibi karbonhidratlı besinler de parçalanıp şekere dönerler. Bu nedenle yemek seçimlerine dikkat edilmelidir." diyor.

Dyt. Deniz Şafak, şeker hastalığı olan anne adaylarının beslenme şekillerinin nasıl olması gerektiği konusunda şunları söylüyor: "Diyabette ana öğünlerin dışında ara öğünler de önem taşır, kan şekerini dengeler. Ara öğünlerde seçtiğimiz besinlerin içeriği tek başına karbonhidrat olmamalı, yanında mutlaka proteinli bir besin de almak gerekir. Proteinli yiyecekler karbonhidratın kana geçmesini yavaşlattır. Ekmeğin yanında peynir, meyvenin yanında süt, pilav-makarnanın yanına ayran veya yoğurt uygun olur. Bu şekilde kan şekerini kontrol etmek daha kolay olacaktır. Diyabet hastaları, karbonhidratların türüne dikkat etmeli. Beyaz ekmek, pirinç, makarna gibi kan şekerini hızlı yükseltecek besinler yerine kepekli ekmekler, tam tahıllı ekmekler, kepekli pirinç veya makarna, bulgur daha uygun besinler. Bunlar ayrıca lifli–posalı oldukları için kana geçişleri yavaştır. Hamilelikte çok sık görülen kabızlık şikayeti için de iyi birer yardımcıdırlar."

Dyt. Deniz Şafak, şeker metabolizmasının yağ ile birebir ilişkili olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: "Fazla yağlı besinleri tüketmemek gerekir. Yalnız hiç yememek de doğru değil. Bu kez yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri vücutta emilemez. Yemekler ayçiçek, soya, mısırözü gibi bitkisel sıvı yağlarla; salatalar zeytinyağı veya fındıkyağı ile hazırlanmalı. Yağlar ne kadar sağlıklı olursa olsun fazlası hem şeker hem de kan kolesterolü için tehlikeli olabilir."

Şeker hastaları için meyve seçiminin önemli olduğunu belirten Dyt. Deniz Şafak, et tüketimiyle ilgili de hastaları uyarıyor: "Muz, şeftali, üzüm, kayısı gibi çok şekerli meyvelerin yerine elma, armut, portakal, mandalina, greyfurt, erik gibi daha az şekerli meyveleri seçmeli ve yanında mutlaka süt- yoğurt ürünü tüketmek gerekir. Şeker hastalarının günlük et tüketimi yaklaşık 150-200 gr. kadar olmalı ve etler yağsız olarak uygun pişirme yöntemi olan ızgara, fırın veya tencere yemeği şeklinde hazırlanmalı." diyor.
MEYVE SUYU TÜKETMEYİN

Diyabet hastalarının sıvı ihtiyaçlarının fazla olduğunu vurgulayan Dyt. Deniz Şafak ekliyor: "Bu ihtiyacı en iyi su karşılayacaktır. Meyve suları tercih edilmemelidir çünkü çoğu şeker içerir. Bitki çaylarının seçimi doğru yapılmalıdır. Ihlamur, kuşburnu gibi çaylar uygundur. Bu çaylara şeker kullanmamak gerekir. Hamilelik döneminde her türlü katkıdan uzak durulduğu için tatlandırıcı kullanmamalıdır."

Piyasada şeker hastalarına uygun birçok diyabetik ürün bulunduğunu belirten Şafak, ürünleri almadan önce etiketleri iyice okumak gerektiğini söylüyor: "Hamileler için uygun katkılar içermeyebilirler. Bu nedenle beslenme uzmanına veya doktora danışmadan bu ürünler kullanılmamalıdır."

Kaynak:Sabah

Baş ağrısında bu 6 ciddi sinyale dikkat edin

GOOGLE REKLAMLARI
Bazı tip baş ağrıları; anevrizma, beyin kanaması veya tümörün ilk belirtisi olabilir. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nebahat Bilici; baş ağrısında dikkat edilmesi gereken altı sinyali anlattı: 1. ŞİDDETLİ AĞRI: Ağrı; başın bir yarısında şiddetli ataklar halinde hissediliyorsa; migrene işaret ediyor olabilir. Kusma ve bulantı da görülür. 2. ANİ AĞRI: Aniden oluşan ve hareket halindeyken artan ağrının nedeni; anevrizma kanaması olabilir. 3. BAYILMA: Başın hep aynı bölgesinde görülen ağrıya, bayılma eşlik ediyorsa; nedeni beyin tümörü olabilir. 4. YÜKSEK ATEŞ: Baş ağrısı sırasında yüksek ateş varsa; altında sinüzit, menenjit veya orta kulak yolu iltihabı gibi mikrobik bir hastalık olabilir. 5. UYUŞMA: Kolbacakta uyuşma, görme bozukluğu ve güç kaybı varsa, beyin kanamasından şüphe edilebilir 6. SABAH AĞRISI: Ağrı ile uyanmak, unutkanlık ve motivasyon kaybı; uyku apnesi belirtisi olabilir.

Kaynak:Sabah

Trabzonspor - Fenerbahçe Derbisi 17 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper lig 22. haftasında Fenerbahçe Trabzonspor ile karşılaşacak. Derbi niteliğinde geçecek maç nefesleri kesecek. Trabzonspor Fenerbahçe maçı bilet fiyatları ne kadar. Trabzonspor Fenerbahçe'yi avni akerde konuk edecek. Fenerbahçe Trabzonspor maçına ilgi büyük. Trabzonspor Fenerbahçe maçı bilet fiyatları. Ligde kötü günler geçiren Fenerbahçe Trabzonspor karşısına galibiyet için çıkacak. Trabzonspor'da teknik direktör değişikliğinden sonra yenilgilere devam etti. Trabzonspor Fenerbahçe maçı bilet fiyatları. Fenerbahçe'de Trabzonspor'da kazanamakl istiyor kazanan kim olacak? Nefesleri kesecek maç heyecanla bekleniyor. Trabzonspor Fenerbahçe maçı bilet fiyatları ne kadar?Trabzonspor'da, teknik heyet ve oyuncuların aileleriyle birlikte yemekte bir araya geldiği bildirildi.
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'deki yemekte Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın takıma yönelik konuşma yaptığı bildirildi.
Kafkas'ın konuşmasında başarıda bir bütün olmanın büyük önem taşıdığına işaret ettiği belirterek, "Biz büyük bir aileyiz. Birbirimize vereceğimiz destekle bu aile havasını güçlendireceğiz. Sık sık böyle bir araya geleceğiz. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız" ifadelerini kullandığı kaydedildi.
Yemekte oyuncular ve ailelerin birbirleriyle sohbet ederek, kaynaştıkları ifade edildi.Bu haber 14 Şubat 2013,
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, hafta sonunda Fenerbahçe ile yapacakları maçın belirleyeninin taraftarlar olacağını söyledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, Fenerbahçe ile ligde 34 maçtan birini oynayacaklarını belirterek, "Son dönemlerde iki kulüp arasında çıkan faktörler nedeniyle çok daha değişik  boyutlara varan bir Fenerbahçe maçı olacak. Özelikle ilk yarıda Saraçoğlu Stadı'nda oynadığımız maçı düşündüğünüzde çok üstün, rahat kazanabileceğimiz maçı orada berabere bitirmiştik. Umuyorum bu kez Avni Aker'de Fenerbahçe'yi  istediğimiz sonuçla yener, 3 puan alan taraf oluruz" dedi.
Trabzonspor olarak, teknik kadro, Tolunay Hocaya ve takıma güvendiklerini kaydeden Yener, "Bunlardan çok daha önemlisi maçın belirleyeni seyirci olacak. Çünkü özellikle Avni Aker'de beli tempo yaptığınızda, rakibi sıkıştırdığınızda, baskı altına aldığınızda oyunun durması her zaman rakibe avantaj sağlar. Oyun akışını  engelleyecek hiçbir müdahalede bulunmasınlar. Bir yabancı cisim atmasınlar, meşale yakmasınlar. Ama elleri patlayıncaya, boğazları yırtılıncaya kadar takımımızı teşvik etsinler. Onlarla birlikte olsunlar, onları motive etsinler. Ben bir yerde bu maçı taraftarımızın bütün lig boyunca yapacağı en önemli desteğin olacağı bir maç olarak görüyorum. Umuyorum her şey istediğimiz şekilde olur" şeklinde konuştu.
"DİLEĞİMİZ İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ"
Yener, bir soru üzerine de "Dileğimiz iki kulüp arasındaki ilişkilerin normalleşmesi" diyerek, "Mutlaka futbolda büyük kulüpler arasında rekabet olacak. Bizim Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, diğer Anadolu takımları ile rekabetimiz her zaman olacak. Çünkü diğer takımlar varsa Trabzonspor da vardır. Çünkü yarışacağınız takımlar bunlar. O bakımdan mutlaka bu sürecin bir yerde normale dönmesi lazım. Ama düşündüğünüzde bazen bazı olaylarda bu süreçte sorumlu olan kişilerin de bu hassasiyeti göstermesi lazım. Dün enteresan, basında çıkan bir haberde Sayın Federasyon Başkanının 'şike içeride ve dışarıda kapanmıştır' diye bir demecini okuduk, televizyonlarda bunları izledik. Hayretler içinde kaldım. Çünkü biz Trabzonspor Kulübü UEFA'ya yazı yazdık. UEFA da sürecin devam ettiğini, soruşturmanın henüz bitmediğini bildirdi. Futbol Federasyonu Başkanı da dün gazetelerde tamamen farklı bir şey söylüyor. O zaman burada bir kişi herhalde yalan söylüyor. Bu ya UEFA'dır ya Federasyon Başkanıdır. Ama benim isteğim şu, futbolda veya diğer konularda sorumlu yerde olan kişilerin özelikle konuşmalarında çok daha dikkatli olmaları gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Kulübü'nden de "şike süreci kapanmıştır" biçiminde yapılan açıklamalara ilişkin olarak Yener, "Geçen İstanbul'da 'şike çalışmayı' oldu. Trabzonspor Kulübü olarak bu konuda daha önce de bizim bazı katılımlarımızı gerek yurt içinde yurt dışında takip eden Erdem Egemen yapmıştı. FIFA'nın yetkilisiyle görüştü. Sayın Şenes Erzik'in yine bu konuda söylemi var. Sürecin devam ettiğini, sürecin bitmediğin belirtti. Bunlar ortadayken kamuoyunu bu şekilde yanıltmak doğru bir şey değil. Herkes sorumluluğunun bilincinde olmalı ve bu şekilde  konuşmalı" dedi.
"AZİZ YILDIRIM, GELEBİLİR DE GELMEYEBİLİR DE"
Yener, hafta sonundaki maça Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gelip gelmeyeceği konusunda kendilerine bir bilgi ulaşmadığını dile getirerek, "Gelebilir de gelmeyebilir de. Bu tamamen kendi takdiridir. Bir kulübün  başkanıdır. Takımı deplasmana gittiğinde de takımının maçını seyretmek son derece doğal hakkıdır. Buna herkesin saygı göstermesi lazım. Tabi ki bazı şeyleri düşünmek de sorumluluğu olan herkesin dikkat etmesi gereken hususlardan biri. Ama gelirse bizim için bir sorun yok" şeklinde konuştu.
Yener, kendi yönetim kurullarının da bu maçta bulunacağını kaydetti.

Beşiktaş - Gaziantepspor Karşılaşması 16 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Spor Toto Süper ligin 22. haftasında Beşiktaş Gaziantepspor'u konuk  edecek. Düşme hattına çok yakın bir sırada olan Gaziantepspor Beşiktaş karşısından puan kaybetmek istemiyor. Galatasaray'ın ardından 2. sırada olan Beşiktaş ise aradaki 5 puanlık farkı kapatmak istiyor. Her iki takımda maça tamamen galibiyet için çıkacak .İlk olarak Beşiktaş Bonus Card sahibi taraftar için satışa sunulan Beşiktaş-Gaziantepspor maçı biletleri bugün saat 11.00’den itibaren genel satışa çıktı. Taraftarlar biletlerini ‘www.biletix.com’ sitesinin yanı sıra, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve Biletix standlarından alabilecek.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında 16 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Beşiktaş İnönü Stadyumu’nda oynanacak Beşiktaş-Gaziantepspor maçının bilet fiyatları ise şöyle:
“VIP Üst D 385 TL, VIP Üst B-E 250 TL, VIP Üst A-F 195 TL, VIP Alt C-D 195 TL, VIP Alt B-E 180 TL, VIP Alt A-F 140 TL, numaralı orta 140 TL, numaralı kenar 125 TL, Kapalı Üst 125 TL, Kapalı Alt 110 TL, Yeni Açık 35 TL, Eski Açık 30 TL, Rakip Takım (E.Açık) 30 TL.”
Beşiktaş, Gaziantepspor ile 16 Şubat Cumartesi günü oynayacağı Spor Toto Süper Lig 22. hafta maçının hazırlıklarını basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü.
Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda siyah-beyazlı futbolcuların kondisyon ve taktik çalışmalar yaptıkları bildirildi.
Antrenmana, tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Almeida ve Dentinho'nun katılmadığı, Necip Uysal ve Mustafa Pektemek'in ise özel çalışma programına devam ettiği kaydedildi.
Siyah-beyazlılar, bu akşam yapacakları antrenmanla Gaziantepspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.
-Uğur Boral'ın tedavisi sürüyor-
Beşiktaş'ta geçen ay ön çapraz bağı ameliyatı olan Uğur Boral'ın tedavisi devam ediyor.
Uğur Boral'ın, sezon başı kampına hazır gidebilmek ve gelecek sezon lige tam kapasiteyle başlayabilmek için ameliyatın ardından fizik tedavi ve güçlendirme çalışmalarını Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi'nde sürdürdüğü bildirildi.

Akhisar Bld.Genç - Galatasaray Müsabakası 15 Şubat Cuma

GOOGLE REKLAMLARI
Lig lideri Galatasaray, Schalke maçı öncesinde Akhisar Belediyespor ' a konuk oluyor. Manisa ' da oynanacak karşılaşmanın canlı anlatımını bugün 20.00 ' den itibaren BeyazGazete.com'dan takip edebilirsiniz.
Attığı her adımla dünya çapında manşet olan Didier Drogba, Sarı-Kırmızılı formayı ilk kez bugün giyecek. İzmir'deki müthiş karşılamayla coşan golcü futbolcu, maça ikinci yarıda dahil olacak.
Sarı-Kırmızılı ekibin dünya çapındaki transferi, yeni formasıyla ilk kez bugün sahne alacak. Teknik direktör Fatih Terim, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, lisansının yetişmesi halinde Drogba ' yı Akhisar ' da oynatmayı düşündüğünü söylemişti. Hafta içinde beklenen müjde FIFA ' dan gelince zorlu deplasmanın kadrosuna alınan Fildişi Sahilli futbolcu, mücadeleye yedek kulübesinde başlayacak. Galatasaray Akhisar Belediyespor maçını BeyazGazete.com'dan canlı takip edebilirsiniz..
DROGBA DA MANİSA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Çin'in Shangay Shenhua takımıyla yaşadığı mali sorunların ardından yollarını ayıran ve Galatasaray'a transfer olan Drogba'nın, FIFA'dan geçici lisansı çıkmıştı. Teknik direktör Fatih Terim, Schalke maçı öncesi performansını görmek istediği yıldız futbolcuyu da Akhisar deplasmanına götürdü. Drogba'nın karşılaşmanın son yarım saatinde forma giymesi bekleniyor.

Akhisar galibiyetiyle Schalke maçı öncesi moral bulmak isteyen Galatasaray'da ''cuma sendromu''nun tekrarından korkuluyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon ligde cuma günleri oynadığı 6 lig maçının 5'inde puan kaybı yaşadı ve aldığı 3 yenilginin tamamını da yine bu gündetattı.
Sarı-kırmızılılar cuma günü oynadığı karşılaşmalarda rakip filelere 9 gol atarken kalesinde 12 gol gördü.
Drogbalı Sneijder li Galatasaray Akhisar Belediyespor karşısına çıkacak. Ligde lider durumda bulunan Galatasaray puan kaybetmek istemiyor. Fatih Terim'in Drogbayı ilk 18'e alması taraftarı heyecanlandırdı. Galatasaray Akhisar Belediyespor maçı bu akşam Manisada oynanacak. Maça büyük ilgi var.
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın Akhisar Belediyespor'a konuk olacak lider Galatasaray, rakibini yenerek ligde 3 maç sonra deplasman galibiyeti almayı hedefliyor. Ligin zirvesinde en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde 40 puanla liderliğini sürdüren sarı-kırmızılı ekip, 19 puanla son sırada yer alan Akhisar Belediyespor karşısında da galip gelerek, hem rakiplerinin kendisine yaklaşmasına fırsat vermemek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçı öncesi moral kazanmak istiyor.
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.Sarı-kırmızılı ekipte Akhisar Belediyespor maçı öncesi, tedavisi süren Tomas Ujfalusi'nin dışında, Johan Elmander ve Aykut Erçetin'in hafif sakatlıkları bulunuyor.Öte yandan, Galatasaray'ın Faslı oyuncusu Nordin Amrabat, ligde son yapılan Medical Park Antalyaspor maçında sarı kart görerek ceza sınırına geldi. Toplamda 3 sarı karta ulaşan oyuncu, Akhisar Belediyespor maçında da sarı kart görmesi halinde, 23. haftadaki Orduspor maçında takımdaki yerini alamayacak.
Akhisar Belediyespor ise, 19 puanla ligin en alt sırasında bulunmasına karşın, sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu dirençli futbol ve yeni transferi Yunan oyuncu Gekas'ın performansıyla dikkatleri çekiyor.Ege temsilcisi, geride kalan haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı.
Gözler Drogba'da
Transferiyle Galatasaray taraftarlarına büyük heyecan yaşatan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba, Akhisar Belediyespor karşısında takımıyla ilk maçına çıkabilecek.Çin'in Shangay Shenhua takımıyla yaşadığı mali sorunların ardından yollarını ayıran ve Galatasaray kadrosuna dahil olan Drogba'nın, FIFA'dan geçici oynama lisansının da çıkmasıyla önünde hiçbir engel kalmamış oldu.
Daha önce yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 karşılaşması öncesi Drogba'nın ligde de performansını görmek istediğini kaydeden teknik direktör Fatih Terim'in, yıldız isme Akhisar Belediyespor maçında süre vermesi bekleniyor.
Deplasmanda 3 maçtır kazanamıyor
Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 3 lig karşılaşmasında galibiyet alamadı.Ligdeki son deplasman galibiyetini 15. haftada 3-1'lik skorla Sivasspor'a karşı alan 'Cim Bom', ardından sırasıyla Trabzonspor (0-0), Kasımpaşa (1-2) ve Bursaspor (1-1) deplasmanlarında galip gelemedi. Bu sezon rakip sahalarda 11 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

13 Şubat 2013 Çarşamba

Pazartesi sendromunu masaj yaparak çözüm

GOOGLE REKLAMLARI
Amerika ve Avrupa ülkelerinde ofis çalışanları tarafından sıkça kullanılan yerinde masaj uygulaması, Türk şirketlerin de ilgisini çekiyor.Çalışanların verimini ve iş yeri bağlılığını artırmak isteyen patronlar gün içerisinde strese giren personelin psikolojisini masajla düzeltiyor. Ofis içerisinde giyinik vaziyette uygulanan 15 dakikalık masaj seansları sayesinde iş verimliliği ortalama yüzde 60 artıyor.

Türkiye ekonomisi büyüdükçe şirketlerin personel memnuniyetine daha fazla kaynak ayırdığını anlatan Yerinde Masaj Genel Müdürü Gökmen Günaydın, " Bilgisayar karşısında saatlerce oturmak ruhsal dengemiz kadar, fiziksel görünüşümüzü de bozuyor. Saatlerce aynı pozisyonda beklemek ve uygun olmayan oturma şekilleri baş, boyun, sırt, bel, el bilekleri, omuzlar ve kollarda meydana gelen ağrıları kaçınılmaz kılıyor. Neticede vücutta kalıcı hastalıklar oluşurken, iş verimi de düşüyor. Bunun farkına varan işverenler, çalışanlarının sağlığını koruyabilmek ve iş verimini artırabilmek için çalışanlarına masaj uygulatıyor. Giyinik vaziyette ortopedik sandalyelerde yapılan masaj çalışma temposunu da bozmuyor. En çok talebi pazartesi sendromuna karşı haftanın ilk günleri alıyoruz" diye konuştu.

Genellikle turizm ile anılan masaj artık dev holdinglere, çalışanların ofisine kadar girdi. Personelinin çalışma şartlarını iyileştirmek isteyen firmalar Yerinde Masaj hizmetini satın alıyor. 2006 yılından bu yana kurum çalışanlarına masaj hizmeti verdiklerini anlatan Genel Müdür Gökmen Günaydın, "İlk başlarda sadece Türkiye'deki yabancı şirketler bu hizmeti satın alıyordu. Zamanla personel memnuniyetini önemseyen Türk şirketleri de müşterimiz oldu. Aralarında Türkcel, Avon, Garanti Bankası, Mercedes-Benz, Fiba Holding, İNG Bank, Algida, Avea gibi 200'ün üzerinde kuruma ve 5 bine yakın çalışana hizmet verdik. Genelde haftanın bir günü, masaj uygulayıcılarımız iş yerine giderek çalışan ve yöneticilere ortalama 15 dakika masaj uyguluyor.
Yaptığımız memnuniyet anketlerine göre masaj sonrası mavi yakalılarda yüzde 80 fiziksel, yüzde 50 ruhsal; beyaz yakalılarda yüzde 60 fiziksel, yüzde 30 ruhsal iyileşme gözlemledik. İstanbul Üniversitesi önderliğinde yürüttüğümüz araştırmada ise çalışanların uygulama öncesi stres algısı puanları ortalama değeri 46,86 iken, 4 haftalık süre sonunda 39,66 olarak bulundu. Çalışanların yaşadıkları olumsuz duyguların sıklıklarının da ortalama değeri 21,54 iken, aynı değer 18,48 olarak hesaplandı" diye konuştu.
Son yıllarda İstanbul'un dışında Anadolu illerinden de talepler almaya başladıklarını anlatan Günaydın, "Gaziantep, Denizli, Bursa ve Kayseri'de firmalar bu hizmeti kullanmaya başladı. Talebi karşılamak için bayilikler vermeye hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
PATRONLAR GERGİN TOPLANTILARI MASAJLA AŞIYOR
Çalışanların yanı sıra yöneticilerin de stresle başa çıkmak için masaj hizmeti satın aldığını vurgulayan Günaydın, kritik bütçe görüşmelerinde veya tartışmalı toplantıların öncesinde şirket yöneticilerinin yerinde masaj ile stres attığını ifade ediyor. Özellikle bankaların ve çok ortaklı şirketlerin yılbaşı öncesi düzenledikleri bütçe görüşmelerinde yoğun talep aldıklarını anlatan Günaydın, "Türkiye'nin önde gelen bir bankası 2013 bütçe görüşmeleri öncesi yönetim kadrosu için yerinde masaj hizmeti talep etti. Bize ilk defa bu kadar sakin ve kavgasız bir toplantı yaptıklarını belirterek teşekkür ettiler. Fuar, etkinlik, şenlik, bayi toplantısı gibi organizasyonlardan da ciddi talepler alıyoruz" dedi.

Kaynak:Sabah

Yağmurlu hava eklem ağrılarını tetikliyor

GOOGLE REKLAMLARI
Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, soğuk ve nemli havalarda diz, kalça gibi eklem ağrılarından şikayet edenlerin sayısının giderek arttığını belirterek 'Tedavi edilmeyen eklem ağrıları kişinin yaşam kalitesini azaltıyor' dedi.Medline Aydın Hastanesi'nden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, romatizmayı 'kaslar ve özellikle eklemlerde kendini gösteren ağrılı hastalıkların genel adı' olarak tanımladı.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, 200'den fazla çeşidi olan romatizmanın, vücudun hareketini sağlayan iskelet ve kas sisteminde; şişlik, ağrı ve hareket sınırlamasına, iç organlarında ise; çeşitli rahatsızlıklara neden olan bir hastalık olduğunu söyledi. Özellikle kış aylarında hava basıncının değişmesiyle ağrıların arttığını belirten Bozbaş, şöyle konuştu: "Eklem romatizması olan kişiler, hava basıncı değişikliklerine duyarlı hale gelirler. Bu yüzden soğuk ve yağışlı havalarda, bu hasta grubunun ağrıları artar. Soğuk hava yüzünden kasların kasılması ve kısalması ağrının artması için neden oluşturur.'
ROMATİZMA TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?

Romatizmanın, şeker hastalığı ve hipertansiyon gibi kronik bir hastalık olduğunu, bu nedenle tedavinin belli bir süre değil ömür boyu devam ettiğini kaydeden Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, şunları söyledi: 'Hastalığın şiddetine göre zaman zaman az, zaman zaman çok ilaç tedavisi uygulamak gerekebilir. Hastalığı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da kontrol altına almak mümkün. Bu anlamda planlı fizik tedavinin yeri çok önemlidir.

Fizik tedavi, başlıca hareket sistemini ilgilendiren hastalıkların, vücudun dışından uygulanan ancak eklem ve yumuşak dokuları etkileyebilen aletlerle tedavi etme yöntemidir. Fizik tedavi, eklemlerin hareketliliğin geri kazanmasına yardımcı olur. Fizik tedavi uzmanları fazla güç harcamayacak ve eklemlerin kullanılmasını sağlayacak bazı egzersizler önerebilir.' Dr.Tozbaş, fizik tedavi ile; ağrının azaltılması, kasların gevşetilmesi, dolaşımın olumlu yönde etkilenmesi ve enflamasyonun geriletilmesinin amaçlandığını ifade etti.
SOĞUK HAVALARA DİKKAT

Romatizma rahatsızlığı olanların soğuk havalara dikkat etmesi gerektiğini belirten Uzman Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, sözlerini şöyle tamamladı: 'Soğuk ve nemli havalar şik'yetleri artırdığı için romatizma hastalığı şikayeti olan kişiler, sıcak ortamları tercih etmelidir. Kışın dışarı çıkarken eldiven ve atkı ile el eklemlerini ve boyun omurlarını soğuktan korumak önemlidir. Ayakkabı seçiminde yumuşak tabanlı, ayağın ortopedik kavisini bozmayan ayakkabılar giyilmeli, çok yüksek topuklu ve babet ayakkabılardan kaçınılmalıdır. Kilo kontrol altında tutulmalıdır. Düzenli egzersiz yapılmalıdır.'

Kaynak:Sabah

Real Madrid - Manchester United Şampiyonlar Ligi Maçı 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Jose Mourinho’nun tabiriyle “Dünya’nın beklediği maç”. Şampiyonlar Ligi gruplarını lider bitiren Man Utd ile Dortmund’un arkasında grubu ikinci tamamlayan Real Madrid erken finalde karşı karşıya geliyor. Gerek Jose Mourinho’nun yeniden Sir Alex Ferguson ile karşılaşması, gerek Cristiano Ronaldo’nun eski takımına rakip olması ve tüm bunlar bir kenara Avrupa’nın iki dev kulübünün karşılaşması, elbette büyük bir heyecan ile bekleniyor.
İlk maç için İspanya’ya gidecek olan Manchester United’ın, Real Madrid’e karşı deplasmanda hiç kazanamamış olması İngilizleri muhakkak tedirgin ediyordur. Real evinde oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet çıkarırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlanmış. Diğer tarafta İngiltere’de ise düdüğü öten taraf Kırmızı Şeytanlar. Man Utd, Old Ttrafford’da oynanan 4 maçın 2’sini kazanırken, 1 maç berabere, 1 maç da deplasman takımının galibiyetiyle sonuçlanmış. Sir Alex Ferguson’un deplasman hedefi galibiyetten çok, iyi bir skor üzerine olacaktır.
Avrupa’nın zirvesinde olmalarına rağmen bu iki ekibin çok da birbirine denk geldiğini söyleyemeyiz aslında. Son olarak 2003 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmişlerdi. İlk maçta Figo ve Raul’un attığı 2 gole, Nistelrooy ile cevap veren Manchester’a ikinci maçta Nistelrooy, Beckham (2) ve Helguera’nın kendi kalesine attığı 4 gol yeterli olmamıştı. Çünkü diğer tarafta Ronaldo hat-trick ile takımını yarı finale çıkarıyordu.
Geride kalan 10 sene, Real Madrid’i daha fazla olmak kaydıyla, iki takımı da çok değiştirdi. Real’in İspanya’daki 11’inden bugüne gelen tek isim Casillas. O da bu maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Diğer tarafta Manchester’da Rio, Giggs ve Scholes hala kırmızı formayı terletiyor. O maçta da ilk 11’de görev alan Rio Ferdinand, muhtemelen bu maçta da 11’de görev alacaktır.
Bu eşleşme geçen sene olmuş olsaydı Real Madrid’in net favori olduğunu söyleyebilirdik. İspanyollar, şampiyon oldukları geçen yılın ardından özellikle motivasyon olarak büyük düşüş yaşadılar. Şampiyonlar Ligi motivasyonu mutlaka farklı olacaktır ama Real’in genel görüntüsü hiç de iç açıcı değil. Özellikle ligdeki puan kayıpları ve takım içi huzursuzluk motivasyon olarak Madrid ekibini etkiliyor.
Diğer taraftan Manchester United ise geçen yılın aksine daha derli toplu. Özellikle Robin van Persie’nin takıma gelişiyle hücumda bambaşka bir takım hüviyeti kazandılar. Ligde rekor puan ile liderler ve Avrupa’da da işler istedikleri gibi gitti. Öyle ki grup son maçlarına formalite icabı çıkmışlardı.
İki takımdan tura yakın görünen Manchester United ancak tek bir soru kafaları karıştırmaya yetiyor. İki ligin kalibresi aynı mı? Real Madrid ile Manchester United’ı kıyaslayabileceğimiz maç hangisi olur? City maçlarında Real etkiliydi ancak o maçlarda City’nin ne denli tutkulu ve motive oynadığı şüpheli. Onlar geçen yılın ardından kafaları rahat bir yıl geçiriyorlar ve bu rahatlık Avrupa kupasında da geçerliydi. Dolayısıyla City çok da doğru bir örnek olmayacaktır. Elimizde bunun dışında somut başka örnek de yok. Dolayısıyla kıyası biraz da sahada göreceğiz.
Manchester United’ın savunma zaafı Real Madrid’in işine yarayabilir. Manchester bu sene savunmada büyük sıkıntı yaşıyor. Bu zayıflık ligdeki konumlarını etkilemedi çünkü istediği zaman gol atabiliyor. Savunmadaki bu zafiyet ibreyi Real’e çevirebilir. Ronaldo, Mesut, Higuain gibi yıldızlar en iyi savunmalara karşı dahi gol atmakta çok zorlanmıyorken, formsuz Manchester savunmasına karşı etkili olabilir.

Real hızlı çıkmayı seven ve seri paslarla rakip kaleye hızlı giden bir takım. Manchester ise 3. Bölgeye girerken çok top çeviren ve araya adam kaçırmayı seven bir takım. Manchester’ın özellikle hücum yaparken top kaybetmemesi kritik. Olası top kayıpları kalelerinde ciddi sorun çıkarabilir.
Manchester’ın aşağı yukarı çıkacağı kadro belli. Kalede de Gea olacak. Rafael, Rio, Vidiç ve Evra ile savunma dörtlüsünü kuracaktır Sir Alex. Önlerindeki ikili değişebilir. Genelde rakipte büyük bir silah varsa Phil Jones kadroda yer buluyor ve adam adama oynuyor. Sir Alex’in, Fellaini’ye karşı da, Bale’e karşı da İngiliz oyuncuyu kullandığı dönemler oldu. Ronaldo için de benzer bir önlem paketi oluşturulabilir. Bu durumda kesik yiyecek adam Cleverley olabilir. Zira Carrick ilk 11 için daha tercih edilesi bir isim görünüyor. Hücumda sağda Valencia olacaktır. Solda Young, Nani ya da Kagawa’yı kullanabilir. Young daha disiplinli olması açısından tercih edilir görünüyor. İleri ikilide de Rooney ve van Persie. Sir Alex’in disiplinli ve mücadeleci bir 11 ile sahaya çıkması bekleniyor. Bu tip bir kadro da en muhtemel 11.
Diğer tarafta Real, kendi bildiği 11’i kuracaktır. Orada da durum çok farklı değil. Sol bek ve forvet haricinde hemen hemen herkesin yeri belli. Real’in kadrosu daha hücumcu, Manchester’ın kadrosu daha mücadeleci olacaktır. Real turu koparmak, Manchester ise Old Trafford’a avantajlı bir skor ile dönmek isteyecektir.
Bu maç için galibiyete yakın taraf elbette ev sahibi Real Madrid’dir. İyi hücum silahları var ve rakibin savunma hattının çok güçlü olduğunu söylemek güç. Özellikle kalede de Gea hala çok güven vermiyor. Diğer tarafta ise daha disiplinli bir Manchester United var. Savunma hattı zayıf olsa da takım savunması muazzam. Rooney’i çizgiden top çıkarırken gördüğümüzde asla şaşırmayız. Valencia bir bekten çok daha fazla savunma yapabiliyor. Bunlar da Fergie’nin elini kuvvetlendiren şeyler. Real kalesi için de çok güvende diyemeyiz üstelik. Savunması da takımın hücum hattının yanında vasat. Maç için avantajlı taraf Real Madrid olsa da tura yakın tarafın Manchester United olduğunu düşünüyorum.

Shakhtar Donetsk - B.dortmund şampiyonlar Ligi Müsabakası 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Ukrayna Premier Lig'de Kasım ayında sona eren ilk devreyi açık ara lider kapatan Mircea Lucescu'nun öğrencileri, oynadığı hazırlık karşılaşmalarının tamamını kazanarak hazır bir durumda olduklarını gösterdiler.Ev sahibi ekip Willian Silvayı ANZHİ'ye sattılar ve onun boşlığunu

METALİST KHARKİV'de forma giyen Taison Freda'yı renklerine bağladılar.Bundesliganın son şampiyonu B.Dortmund ise son hafta evinde Lewandowskinin gol atıp kırmızı kartla oyundan atılgıdı maçta Hamburga 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek taraftarını hayal kırıklığına ugrattı.B maçta ise Nuri şahinde ilk 11 de yer alacak.
Ben Dortmund'un bu maçı alacağı görüşündeyim çünkü hazır bir takımlar fakat Shaktar ekibi ise uzun zamandır güçlü bir takımla resmi maç oynamadı. Bunun handikapını bu maçta yaşayacaklardır.Tahminim bol gollü bir Dortmund galibiyeti izleyeceğimizden yana.Ukrayna Premier Lig'de Kasım ayında sona eren ilk devreyi açık ara lider kapatan Mircea Lucescu'nun öğrencileri, oynadığı hazırlık karşılaşmalarının tamamını kazanarak hazır bir durumda olduklarını gösterdiler.Ev sahibi ekip
Willian Silvayı ANZHİ'ye sattılar ve onun boşlığunu METALİST KHARKİV'de forma giyen Taison Freda'yı renklerine bağladılar.Bundesliganın son şampiyonu B.Dortmund ise son hafta evinde Lewandowskinin gol atıp kırmızı kartla oyundan atılgıdı maçta Hamburga 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek taraftarını hayal kırıklığına ugrattı.
B maçta ise Nuri şahinde ilk 11 de yer alacak.Ben Dortmund'un bu maçı alacağı görüşündeyim çünkü hazır bir takımlar fakat Shaktar ekibi ise uzun zamandır güçlü bir takımla resmi maç oynamadı. Bunun handikapını bu maçta yaşayacaklardır.Tahminim bol gollü bir Dortmund galibiyeti izleyeceğimizden yana.

Pis 7 li 56.Bölüm 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Furkanlar Bayrampaşalı'yı okuldan attırmak için bir fikir bulmuşlardır. Zeki'nin yaptığı yanlışlık sonucunda Bayrampaşalı yerine Ferit okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu sırada olaya dahil olan Nevriye Hoca Ferit'i kurtarmak için herşeyi üstlenir.
Bayrampaşalı'nın kardeşi Gülcan, özel okulların yaptığı sınava katılarak kazanmıştır. Tekirdağ'da özel bir kolejden gelen burslu okuma teklifi ise, Trafo ile aralarının açılmasına sebep olur.
İzmir'den yatay geçişle İstanbul'da okumak için Bayrampaşalı'nın kuzeni Ceyhun gelir. Yeni gelen kuzen ortalığı oldukça karıştıracaktır.
54. Bölüm
Bayrampaşalı, Can'a yatın batmasıyla ilgili gerçeği itiraf etmiştir. Can olayı normal karşılayıp affetmiştir fakat Furkan'a söylediğinde işler değişir. Furkan bu fırsatı kaçırmaz ve Pis Yedili'yi şikayet etmek için Can'ı da ikna eder.
Gece evlerinden alınan Paşa, Orço ve Salça karakola götürülüp nezarethaneye atılırlar.
Esma Sultan, Dizel'i arkadaşlarıyla tanıştırmak ister ve yemeğe çıkarlar.
Mahalledeki lise yanınca, devlet burada okuyan çocukları, civardaki liselere yerleştirir; ancak dördü erkek üçü kız lise öğrencisi açıkta kalırlar. Devlet, onları da özel bir okula yerleştirmek durumunda kalır.
Mahallenin haytaları, zengin ailelerin çocukları ile aynı çatı altında buluşunca çatışma da başlar çünkü okulun 7 yeni öğrencisi tam bir "Pis Yedili" çetesi gibidir. Her birisinin de lakapları vardır. "Bayrampaşalı", "Or. co..", "Kar Beyaz" ve "Trafo" lakaplı erkeklerin yanı sıra sarışınlığı sebebiyle "Cimbom", esmerliği yüzünden "Kara Biber", her işe karışması sebebiyle adı "Salça"ya çıkan kızlar, kısa sürede kolejin altını üzerine getireceklerdir.

Muhteşem Yüzyıl 86.Bölüm 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Sultan Süleyman Ağır Yaralı, Mustafa Tahta Çıkıyor! Muhteşem Yüzyıl 86.yeni bölümde Hürrem Sultan'ın istedikleri olmayınca deliye dönüyor, Muhteşem Yüzyıl Son bölüm özeti,
Muhteşem Yüzyıl 13 Şubat Akşamı Hareketlenecek! Muhteşem Yüzyıl 84.geçen hafta neler yaşandı Muhteşem Yüzyıl son bölümde Süleyman ölecek mi? Muhteşem Yüzyıl 86.bölümde Şehzade Mustafa tahta yürüyecek mi? Muhteşem Yüzyıl'ın Nefeskesen bölümü bu akşam 20.00'de StarTv ekranlarında sizlerle olacak. Bir yanda Şehzade Mustafa'nın tahta yürüdüğü habeleri... diğer yanda Süleyman’ın ağır yaralı olduğu haberi saraya bomba gibi düşüyor, Hürrem Sultan Mustafa' yı durdurmak için harekete geçiyor. Şehzadeleri için endişe duyan Hürrem Sultan'a Şah Sultan Destek Oluyor, Şah Sultan'a güvenmeyen Hürrem, hayati bir karar veriyor. Ancak bu kararla birlikte Hürrem’in hayatı kabusa dönüyor. Ağır bir darbe alan Hürrem, düşmanlarına karşı meydan okuyor!
Saraya gelen haberlerle birlikte saraydaki dengeler aniden değişir. Hürrem bir yandan Süleyman’a ulaşmak isterken bir yandan da Mustafa’yı durdurmak niyetindedir. Hürrem tam anlamıyla kapana kısılmıştır. Bir karar vermek zorundadır. Ya şehzadelerinin kaderini Mustafa'nın ellerine terk edecektir. Ya da kendi oğlunu tahta çıkarıp, kaderlerini kendisi çizecektir.
Şah Sultan ise gelen haberlerle birlikte derhal harekete geçer. Hürrem’in yanında görünse de Mustafa’yı destekleyeceği aşikardır. Hürrem'e, şehzadeleri kendi sarayında saklamayı teklif eder. Hürrem ise ona zerre kadar güvenmiyordur.
Hürrem şehzadelerinin emniyetini sağladığını düşündüğü anda, gelen yeni bir haberle yıkılır. Bayezıd ve Cihangir kaçırılmıştır. Deliye dönen Hürrem, evlatlarının peşine düşer. Karşılaştığı manzarayla neye uğradığını şaşırır.. Ağır bir darbe alan Hürrem derin bir sessizliğe bürünür. Düşmanları zafer kazandıklarını düşünürken, Hürrem onları birbirlerine düşürecek bir sırrı ortaya çıkarır! Hatice,Hürrem’in canını almaya kararlıyken, Süleyman hadiseden onu mesul tutuyor. Hatice hakkında verilen karar, herkesi üzüntüye boğuyor. Sefer hazırlığındaki Süleyman’a suikast düzenleniyor...
Malkoçoğlu buna engel olunca, yeni bir vazife alıyor!Şehzade Mustafa sefere katılmayacağını öğreniyor. Buna çok üzülen Mustafa hayati bir kararın eşiğine geliyor.Süleyman sefere çıkıyor. Süleyman'ın yokluğunda, Hürrem' e giden haber, saraydaki tüm dengeleri alt üst ediyor.
Hatice’nin hareme yolladığı Diana, Hürrem'i öldürmeyi başaramaz,  ancak beklenmeyen bir hamleyle, Hürrem'in takdirini kazanır. Hürrem vakit kaybetmeden her şeyi Süleyman'a anlatır. Süleyman hatice için ne karar verdi?Kanuni'nin saldırıya uğradığı haberi ortalığı karıştırdı. Şehzade Mustafa Halasının gazıyla yola çıkar tahta çıkmak için bunu duyan Hürrem kudurur.
Sarayda işler karıştı. Kanuni Sultan Süleyman çıktığı seferde saldırıya uğradı haberi ortalığı karıştırdı. Manisa Sarayından tahta çıkmak için yola çıkan Mustafa'nın infazı için Hürrem, Ayaz Paşa'ya talimat verir ama bu o kadar da kolay olmayacaktır. Mustafa'nın infazı gerçekleşecek ama bu olaydan sonra mı gerçekleşecek? Mustafa'nın tahta göz koyduğunu öğrenince Sultan Süleyman oğlunu öldürtecek mi?
Kardeş kavgası başlıyor mu?
Hürrem'in yeni planları kimin canını acıtacak?

Kuzey Güney 61. bölüm 13 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Barış, Kuzey’i savcılığa şikayet ediyor. Ve Kuzey, bir kez daha demirparmaklıklar ardına giriyor. Şeref, Kuzey’e göre, Ali’nin emanetine göz dikmiş, bunu da sinsi sinsi yapmıştır. Kuzey Şeref’i affetmeyecektir. Sami’nin Aynur’la yüzük taktığı gün, Kuzey, Şeref’in başka şeyler de sakladığını öğrendiğinde, kontrolünü tamamen kaybeder. Öte yandan Güney’in etkisiyle, Cemre’nin düşmanlarıyla iş birliği yaptığını düşünen Barış, Cemre’yle aralarındaki anlaşmayı bozar ve Kuzey’i savcılığa şikayet eder. Cemre evi terk eder, annesinin evine yerleştiğinde ise bir eksiklik hisseder.  Pusula kolyesini Barış’ın evinde unutmuştur. Cemre, Kuzey’i Ali’nin mezarında bulur. Kuzey yine güvendiği insanlardan darbe yemiş, tek dostuna sığınmıştır. Cemre’yi karşısında gördüğünde, ondan vazgeçemeyeceğini bir kez daha anlar. Cemre, Kuzey’i kaçması için ikna etmeye çalışır. Kuzey, Barış’ın Cemre’ye tehditlerini öğrenince, yapması gerekeni yapar, polise teslim olur. Öte yandan kendisini öldürmek isteyen birilerinin olduğundan şüphelenen Burak Çatalcalı, şüphelerinden kısa zamanda emin olur. Burak’ın peşindeki kişi, Ferhat cinayetinin bilinmeyenlerine bir yenisini daha ekleyecektir. Demirparmaklıklar, bir kez daha Cemre ile Kuzey’i ayırdığında, Cemre pusulasının peşindedir.Sami Bey’in Aynur Hanım’la aralarındaki sorunları halletmesinin ardından, yeni ailesiyle Kuzey’i tanıştırma zamanı geliyor. Aile içinde yüzüklerin de takılacağı bugünde, Kuzey en yakınlarının ihanetiyle yaralanıyor. Cemre, evliliğinin bitmesine az bir zaman kala, Barış’ın karanlık yüzüyle karşı karşıya kalır. Barış, Kuzey’i tehlikeye atmamak için Cemre’nin nelerden vazgeçeceğini sınamaktadır. Cemre yaşadığı işkencenin bitmesi için gün sayarken, Kuzey dışında sığınacağı kimse yoktur. Aralarındaki mesafelere rağmen, Kuzey’le bir araya gelmenin bir yolunu bulur. Bu aşk, Güney’den sonra Barış’ın da nefretinin hedefi olur. Öte yandan Zeynep, Kuzey’le karşı karşıya geldiğinde, içinde biriktirdiklerinin hesabını sorar. Zeynep yaşadıklarının intikamını almadan Cemre’yle Kuzey’in arasından çekilmeyecektir. Kuzey’in gerçek katil ortaya çıkana kadar peşinde olacağını anlayan Güney, bütün dikkatleri Barış’ın üstüne çeker. Burak Çatalcalı’nın iddialarını güçlendirmek için planlarını uygular. Simay’ın Şeref’e, Mori Şevki’yi öldürdüğünü söylemesinin ardından, olay yerine giden polisler ilginç bir manzarayla karşılaşır. Öte yandan Şeref Komiser, Simay’ın peşindeki adamların Kuzey’le bağlantısını çözdüğünde, olaylar daha karışık bir hal alır. Kuzey’in başını belaya sokmamak için Şeref Komiser gizlice Simay’ı evinde misafir eder. Bu durum, Şeref’le Demet’in ilişkisinde de beklenmedik bir etki yaratır. Sami Bey’in Aynur Hanım’la aralarındaki sorunları halletmesinin ardından, yeni ailesiyle Kuzey’i tanıştırma zamanı gelir. Aile içinde yüzüklerin de takılacağı bugünde, Kuzey en yakınlarının ihanetiyle yaralanır.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Öğrencilerin Beslenme çantasında neler olmalı?

GOOGLE REKLAMLARI
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, sağlıklı beslenme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirterek, ebeveynlerin çocuklarının beslenme çantası için dikkatli bir alışveriş yapmasını önerdi.Yüz binlerce öğrenci bugün çalan zille ikinci eğitim-öğretim dönemine "merhaba" derken, uzmanlar günün büyük bir bölümünü okulda geçirecek olan öğrencilerin derslerinde başarılı olabilmeleri için aldıkları gıdanın öneminin büyük olduğuna dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, hem bedensel hem de zihinsel enerji için dengeli, sağlıklı bir beslenme planı yapılması gerektiğini söyledi. Kahvaltının günün en önemli besini olduğunu vurgulayan Şenses, sağlıklı beslenme alışkanlığının küçük yaşta aileler tarafından kazandırılması gerektiğine bildirerek, "Çocukların sağlıklı olarak büyümesinde yeterli ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Anneler çocukları okula giderken beslenme çantalarına sağlıklı ara öğünler koyarak sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve bilincinin oluşması konusunda çocuklarına örnek olmalıdırlar" dedi.

Şenses, çocukların beslenme çantasında bulundurulabilecek alternatif yiyecekler hakkında şu bilgileri verdi:

"Taze meyveler: Günlük vitamin mineral ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur.

Kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir vb.): Hem günlük enerji ihtiyacını karşılar, hem de kan yapıcı özelliği nedeniyle sağlıklı gıdalar arasında yer alırlar.

Fındık, badem, ceviz: Omega açısından zengin olan mineral deposu bu yiyecekler aynı zamanda yüksek enerjiye de sahiptirler.

Taze sıkılmış meyve suları veya katkısız meyve suları: Taze meyvelerin tercih edilmesini istemekle beraber alternatif olarak kullanabileceğimiz enerji, vitamin ve mineral ihtiyacımızın karşılanmasını sağlarlar.

Süt veya ayran: Özellikle protein ve kalsiyum içerikleri nedeniyle çocukların büyümelerinde vazgeçilmez bir yere sahipler.

Ev yapımı börekler veya kekler: Ev yapımı peynirli veya ıspanaklı börek veya ince bir dilim kuru meyve, ceviz, fındıkla zenginleştirilmiş kek, günlük enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamasına yardımcı olacak.

Sağlıklı sandviçler: Ton balığı, beyaz peynir veya kaşar peyniriyle hazırlanmış içerisine domates, tatlı biber, marul, salatalık eklenmiş sandviçler yine hem kalsiyum, hem protein hem de vitamin-mineral ihtiyacını karşılayacaktır. Özellikle kepekli veya tam buğday ekmeği tercih edildiğinde tokluk daha uzun süre devam edebilecektir.

Su: Özellikle çocukların suya ihtiyaç duydukları anda hemen tüketebilmeleri ve su içme alışkanlığı edinmeleri adına mutlaka beslenme çantalarında bulundurulmalıdır."

Yeterli ve dengeli beslenmenin, bu alışkanlığı kazanma ve bunu yaşam boyu sürdürmenin çok önemli olduğunu belirten Şenses, "Çünkü sağlıklı yaşamın ilk adımları bu dönemde atılır. Yeterli ve dengeli beslenme konusunda çocuklarımıza ne kadar iyi örnek olursak gelecekte onları birçok kronik hastalıktan korumuş ve sağlıklı olmaları için onlara gerekli ortamı hazırlamış oluruz" dedi.

Kaynak:Sabah

Sırt ağrısı depresyona yol açıyor

GOOGLE REKLAMLARI
Özel Meridien Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Levent kronikleşen sırt ağrısının depresyona yol açabileceğini söyledi. Levent, masaj, fizik tedavi, kuru iğneleme, bantlama ve elle tedavi gibi uygulamaların da hastalığın tedavisinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı.Sırt ağrısı, bir başka ifade ile de 'Miyofasyal Ağrı Sendromu'nun (MAS), kaslarda oluşan gergin bantlardaki tetik noktalardan kaynaklanan bir sendrom olduğunu vurgulayan Levent, MAS'ın özellikle baş, boyun, omuz ve sırt ağrısı ile birlikte bu ağrıya eşlik eden kas spazmı, hassasiyet, eklem hareketlerinde kısıtlılık, tutukluk, yorgunlukta karakterize bir sendrom olarak da öne çıktığını anlattı.
Yapısal nedenler arasında; bir bacağın kısa oluşu, küçük hemipelvis, artmış servikal veya lomber lordoz, kompanse edilemeyen skolyoz, kötü baş pozisyonunun sayılabileceğini belirten Levent, mesleki olarak da özellikle posturu etkileyen işlerin sırt ağrısına neden olabileceğini belirtti. Levent, telefonu baş ve omuz arasında sıkıştırıp uzun süre konuşmada olduğu gibi başı öne eğerek ders çalışmanın da sırt ağrısına neden olabileceğini anlattı.
"MASABAŞI ÇALIŞANLARDA MAS SIK GÖRÜLÜR"
Uzun süre bilgisayar başında oturanlarda, masabaşı iş yapanlarda, ev işlerini yaparken uzun süre kötü pozisyonda kalmaya bağlı ev kadınlarında, sırtında ağır eşya taşıyanlarda MAS'ın daha sık görüldüğünü kaydeden Levent, sistemik şiddetlendiren faktörlere de dikkat çekti. Levent, bu faktörlerin de; vitamin eksikliği, mineral yetersizliği, demir eksikliği anemisi, normal kas fonksiyonu için gerekli olan magnezyum ve kurşun elementlerinin eksikliği, metabolik ve endokrin bozuklukları olduğu bilgisini verdi. Levent, "Ayrıca bakteriyel, viral ve paraziter kronik enfeksiyonların da etkili olabileceği düşünülmektedir. Sıcak havadan soğuk ve nemli havaya geçiş de şiddetlendirici faktörler arasında. MAS'ın sonraki aşamalarında duygu durum değişiklikleri ve stres hastalığa eşlik edebilir. Depresyon ve kronik ağrı arasındaki ilişki iki yönlüdür. Kronik ağrı, depresyona yol açabilir ya da depresif hastalar ağrı yakınması ile başvurabilir" diye konuştu.
"FİZİK TEDAVİ VE EGZERSİZ TEDAVİDE ÖNEMLİ"
Dr. Özlem Levent, fizik tedavi yöntemlerinden ultrason ve sıcak paket gibi derin ve yüzeysel ısıtıcılar, damarlarda genişleme, metabolizmada hızlanma, viskoelastik özelliklerde artma, ağrı ve kas spazmı azaltıcı özelliklerinden dolayı, TENS ise analjezik amaçlı olarak kullanıldığını anlattı. Masaj, egzersiz, çekme ve elle tedavi gibi uygulamaların da hastalığın tedavisinde önemli bir yeri olduğunu belirten Levent, kuru iğneleme ve bantlamaya dikkat çekti.
Kuru iğnelemenin iyileştirici, tedavi edici etkisinin, tetik noktaların mekanik olarak hasarlanmasına bağlı olduğunu vurgulayan Levent, açıklamasını da şöyle sürdürdü:
"Kuru iğnelemede herhangi bir ilaç verilmediğinden doğal olarak da hiçbir ilaç reaksiyonu oluşturmaz. Bu teknik, oldukça basit bir yöntemdir. Paslanmaz çelikten ve oldukça ince akupunktur iğneleri kullanılır. 6-10 seans uygulanır. Bantlama tekniği de son yıllarda myofasyal ağrı tedavisinde kullanılmakta ve başarılı sonuçlar veriyor."

Kaynak:Sabah

Karadayı 18. Bölüm 11 Şubat

GOOGLE REKLAMLARI
Duruşmaya gelen torun Nazif mahkeme salonunda Mahir’i görür ve herkesi şoke eder. Mahir’in sırrını saklaması artık çok zordur.
Duruşmadaki sürpriz gelişmeler Feride’yi iyice çıkmaza sokar. Feride’nin kalemi kırması an meselesidir. Feride’nin verdiği karar sadece Nazif’in değil herkesin kaderini belirler.
Feride duruşmadan sonra Mahir’i yüreğinden silmek için şehir dışına gider. Bunu öğrenen Mahir, Feride’nin aşkını kaybetmek istemez. Turgut ise Feride’nin yaralarını sarmak ister. Her ikisi de Feride’yi kazanmak için harekete geçer.Mahir duygularını dillendirmek için Feride'nin karşısındadır. Öte yandan gerçekleri de saklamak zorundadır. Mahir'in çıkmazı, Feride'nin dönülmez bir karar vermesine sebep olur.
Duruşmaya saatler kala herkes kozlarını oynamaya başlar.
Mahir Serra'nın kaybolan ifadesinin peşine düşer. Turgut ise Nazif'i çapraz ateşe alır. Hapishanede Nazif'e büyük bir komplo kurarken, duruşmaya çağırdığı sürpriz bir tanıkla herkesi şoke eder.
Öte yandan torun Nazif dedesini kurtarmak için Yasin'den yardım ister. Ancak duruşmada dengeler değişmeye başlamıştır. Feride Nazif'in suçlu olduğuna inanmaktadır!
Duruşmaya gelen torun Nazif, mahkeme salonunda Mahir’i görerek herkesi şaşırtır. Mahir’in sırrını saklaması artık imkânsızdır. Duruşmadaki sürpriz gelişmelerin çıkmaza soktuğu Feride’nin kalemi kırması an meselesidir. Feride’nin kararı sadece Nazif’in değil herkesin kaderini belirler.
Duruşmanın ardından Feride, Mahir’i yüreğinden silip atmak için şehir dışına gider. Bunu öğrenen Mahir, Feride’nin aşkını kaybetmemek için harekete geçer. Feride için harekete geçen bir diğer isim ise, Turgut’tur.
Hepsi ve daha fazlası bu akşam Karadayı’nın 18. bölümü ile ekrana gelecek.
17. Bölümde neler yaşanmıştı…
Duygularını dillendirmek isteyen Mahir, Feride’nin karşısındadır. Ancak gerçekleri de saklamak zorundadır. Mahir’in çıkmazı, Feride’nin dönülmez bir karar vermesine neden olur. Duruşmaya sadece saatler kala herkes kozlarını oynamaya başlar. Mahir, Serra’nın kaybolan ifadesinin peşindeyken; Nazif’i çapraz ateşe alan Turgut, hapishanede Nazif’e büyük bir komplo kurar ve duruşmaya çağırdığı sürpriz tanıkla herkesi şaşırtır.
Öte yandan torun Nazif dedesini kurtarmak için Yasin'den yardım ister. Ancak duruşmada dengeler değişmeye başlamıştır. Feride, Nazif'in suçlu olduğuna inanmaktadır.