Pages

30 Aralık 2012 Pazar

Galaxy S3 güncellemesi yayınlandı

GOOGLE REKLAMLARI
Galaxy S3 kullanıcılarının merakla beklediği Android 4.1.2 güncellemesi İlk olarak Polonya'da başladı ve tahminen 1 ay gibi bir süre zarfında Türkiyeye gelmesi bekleniyor. Galaxy S3 kullanıcılarının merakla beklediği Android 4.1.2 güncellemesi İlk olarak Polonya'da başladı ve tahminen 1 ay gibi bir süre zarfında Türkiyeye gelmesi bekleniyor.
Galaxy Note II'deki gibi aynı ekranda iki farklı pencerede uygulama çalıştırmanıza olanak tanıyan Multi-Windows özelliği,
kişiselleştirilebilen bildirim paneli
Note II modelindeki Page Buddy özelliği. Bu özellik S-Pen, kulaklık, Roaming ve dock aktiviteleri esnasında ekranın sağ üst köşesine bir kulakçık ekliyor ve kısayollarla işlemleri daha kolay halletmenize yardımcı oluyor.
Smart Rotation özelliği : Bu özellik ile ayarlar kısmında bir aktivasyon yapmanıza gerek kalmadan ön kamera bakış açınıza göre ekranı dikey-yatay olarak ayarlıyor.
Swype benzeri klavye uygulaması
Note II modelinde de yer alan Paper Artist çizim uygulaması
Note II modelindeki yeni resim galerisi uygulaması.
Bildirim panelindeki parlaklık ayar menüsünün kaldırılabilmesi

Fazla Tuz tüketimi insan vücüduna çok zararlı

GOOGLE REKLAMLARI
Pek çok insan tarafından çok sevilen Tuz Ne yazıkkş doktorlar tarafından fazla tüketildiğinde tasvip edilmiyor. Prof. Dr. Mustafa Cirit Tuzun sadece tansiyonu yükselttiği şeklinde bir algı bulunduğunu belirten Cirit, zararlarının bununla sınırlı olmadığını söyledi.Pek çok insan tarafından çok sevilen Tuz Ne yazıkkş doktorlar tarafından fazla tüketildiğinde tasvip edilmiyor. Prof. Dr. Mustafa Cirit Tuzun sadece tansiyonu yükselttiği şeklinde bir algı bulunduğunu belirten Cirit, zararlarının bununla sınırlı olmadığını söyledi.

Tuzun sadece tansiyonu yükselttiği şeklinde bir algı bulunduğunu belirten Cirit, zararlarının bununla sınırlı olmadığını söyledi. İştah açarak dolaylı yolla obeziteye de sebep olduğunu, kalp kasını büyüttüğü ve yüksek tansiyona yol açtığını, buna bağlı olarak beyin kanaması ve inme görülebildiğini anlattı. Fazla tuzun ayrıca astım krizlerini sıklaştırdığını, mide kanseri riskini yükselttiğini ve kemik erimesine sebep olduğunu söyledi.

Bütün bu zararları dolayısıyla sağlık camiasında tuzun "sessiz katil" olarak tanımlandığını belirterek, "Türkiye'de kişi başına düşen günlük tuz tüketimi ortalama 19 gram. Standart sapmalar dikkate alındığında bu, kimileri için 27 grama kadar çıkıyor. Oysa tüketilebilir tuz miktarı, günlük 6 gram kadardır. Sofraya gelen bu tuzu sadece yetişkinler değil, 3 yaşındaki, 10 yaşındaki, 15 yaşındaki çocuklarımız da yiyor." diye konuştu. Davetlerde ikram edilen tuzlu bir yiyeceğin kişinin tuz dengesini bozduğunu da vurgulayan Mustafa Cirit, vücudun fazla tuzu ancak beş altı günde atabildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın büyük mücadeleler sonucu tuz oranını aşağı çekmesine rağmen ekmekteki oranın hâlâ çok yüksek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cirit, "Ekmekteki tuz çok önemli. Tuzsuz ekmek üreten fırınların sayısını arttırmamız lazım. Ambalajlı gıdalarda, ambalaj üzerinde tuz miktarını yazan firmaları tercih edelim. Mümkünse tuzsuz ekmek alalım, çünkü 1 litre deniz suyunda 1 gram tuz varken bizim ekmekte 1,5 gram var. Araştırmalar gösteriyor ki İngiltere'de tuz tüketimi düşürülerek inmeler yüzde 22, kalp krizleri yüzde 16 azaltılabilmiştir. Bugün Türkiye olarak tuz tüketimimiz, bazı Avrupa ülkelerinin iki katı düzeyinde. O yüzden ülkemizde anjiyo olan hasta yaşı düşüyor. Bu hastalıklar çocukluktan geliyor. 0-6 yaş arası çocuklarımız, günde en fazla 1 gram tuz almalı. 11 ve üstü çocukların ise günlük tuz tüketimi 6 gramı aşmamalı. Sofralarımızda kesinlikle tuzluk olmamalı. Kendimizi düşünmüyorsak, çocuklarımızı düşünelim." dedi.

Tuzun kan basıncı üzerindeki olumsuz etkisi konusunda dünyada yapılan bilimsel araştırmalardan örnekler de veren Prof. Dr. Mustafa Cirit, çocukluğunda tuzlu beslenen kişilerin, bir süre sonra azaltsa dahi etkisinden yıllarca kurtulamadığını söyledi. Tuzun doğrudan kan basıncı üzerinde etkili olduğunu, kan basıncına bağlı hastalıklarınsa dünyadaki ölümlerin birinci sebebi olduğunu vurgulayan Cirit, şunları kaydetti:

"Tuz kısıtlaması, kan basıncının kontrol altına alınmasında ilaç kullanımı kadar önemlidir. 2009 Dünya Hipertansiyon Günü'nün sloganı, 'Hipertansiyon ve Tuz: Sessiz İki Katil' şeklindeydi.

Kaynak:HABERTURK

Milli Piyango Çekilişi Sonuçları 31 Aralık Şanslı İllerimiz

GOOGLE REKLAMLARI
Milli piyango yılbaşı özel çekilişi 31 aralık 2012 de çekilecektir mpi idaresi nin bu sene ki çekilişi trt ekranlarından bir ilk olarak yayınlanmayabilir yılbaşı özel çekilişi her zamanki gibi milyonlar dağıtmaya devam ediyor.
Bu sene yılbaşı büyük ikramiyesi hangi ilimize gidecek merakla beklenmekte 1 ocak 2013 sabahı hangi şanslı veya şanslılar yeni yıla milyoner olarak girecek
Milli piyango idaresinin yurt genelinde satışa sunduğu biletlerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmekte yılbaşı özel çekilişi saat 20 ila 22 arası çekiliş yapılacaktır büyük ikramiye ise saat 22 ila 24 arası çekilecektir.
Yılbaşı özel çekilişi 1 ocak 2013 sabahı çekiliş sonuçları tam sıralı şekilde kamudanhaber sitemizde yer alacaktır
Milli piyango bu yıl ki bilet fiyatları ise şu şekildedir tam bilet 40 tl , yarım bilet 20 tl, çeyrek bilet ise 10 tl den satışa sunulmuştur. Her zaman ki gibi nimet abla bilet bayii önünde bilet kuyrukları oluşmuştur. Büyük ikramiye 45 milyon olunca hayallerde milyonluk oluyor. 31 aralık 2012 tarihi çekilecek olan milli piyango yılbaşı özel çekilişi büyük ikramiye ve amorti sonuçlarına kadar ve hangi illerimize ikramiyelerin gittiği sitemizde yer alacaktır. Mutlu seneler bol şanslar

2013 Milli piyango sonuçları için milyonlarca kişi heyecanla bekliyor.Milli Piyango idaresince noter huzurunda çekilişi yapılacak olan Yılbaşı Milli Piyango 2013 Özel çekilişi biletler satışa sunuldu... 2013 Yılbaşı Bilet Fiyatları Ne Kadar? Yılbaşı Büyük ikramiyesi ne kadar bilgisi web sayfamızda. Yılbaşı Milli Piyango 2013 Çekilişi Sonuçları sıralı tam liste eş zamanlı bu sayda bulabilirsiniz.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Recep Biçer, 31 Aralık 2012'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olarak 1 adet 45 milyon lira verileceğini açıkladı. Piyangonun 2010'daki büyük ikramiyesinin 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira olduğunu hatırlatan Biçer, "Bu yıl da büyük ikramiyede 5 milyon liralık bir artışa gittik ve 45 milyon lira olarak belirledik" dedi. Biçer, çekilişle ilgili ayrıntıları ise şöyle açıkladı:
ARALIK ÇEKİLİŞSİZ "
Yılbaşı özel çekiliş biletleri, 29 Kasım Perşembe günü satışa sunulacak. 9 ve 19 Aralık çekilişleri kaldırılacak ve Milli Piyango'nun 31 Aralık'a kadar başka piyango çekilişi olmayacak. Geçen yıl yüzde 99'luk bir satış rakamımız olmuştu. Bu yıl da satışlarda aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Yılbaşı biletleri bayilere partiler halinde gönderilecek ve 1 aylık bir kampanya dönemimiz olacak. Büyük ikramiye 45 milyon lira olacak. Bunun dışında bir adet 5 milyon lira, 1 adet 2 milyon lira ve 1 adet de 1 milyon lira dağıtılacak." Biçer, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeye paralel bilet fiyatlarının da artacağını ifade etti. Geçen yılbaşı özel çekilişinde 36 liradan satılan tam biletin bu yıl 40 lira olacağını bildiren Biçer, bu çerçevede yarım biletim 20 liradan, çeyrek biletin de 10 liradan satılacağını söyledi..
GÜNDE 8.8 BİN
Milli Piyangonun yılbaşı büyük ikramiyesi, bugünkü kurlarla döviz bazında yaklaşık 25 milyon dolara ulaşıyor. Bu rakam son 20 yılın döviz bazında da en yüksek ikramiyesi olacak. 45 milyon liralık yılbaşı özel çekilişi, talihlileri faiziyle bile zengin edecek. İkramiyenin yüzde 8,50 faiz üzerinden yıllık net getirisi 3 milyon 242 bin 366 lira. Bunun günlük faizi de 8 bin 883 lirayı bulacak.1 aylık mevduata yatırılması durumunda da (yüzde 8,50 faiz üzerinden) 284 bin 262 lira aylık net faiz elde edilecek. Talihli yaklaşık 66 bin 176 adet tam altın da alabilecek.

Milli Piyango İdaresi"nin yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesini 45 milyon lira olarak belirlemesinin ardından 29 Kasım 2012 tarihinde satışa sunulan yılbaşı biletleri herkesin hayalini süslemeye başladı.
Milli Piyango idaresince yılbaşı gecesi çekilişi yapılacak olan Yılbaşı Özel çekilişi bilet fiyatları Milli Piyango İdaresi tarafından açıklandı.
2013 Yılbaşı Milli Piyango Çekiliş Detayları Detayları İçin Tıklayınız!

1 Ocak Milli Piyango Büyük İkramiyesi Ne Kadar Detaylı Bigi İçin Tıklayın!

2013 Milli Piyango Yılbaşı Bilet Fiyatları ne kadar? Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!
Milli Piyango İdaresi tarafından her yılbaşında geleneksel olarak gerçekleştirilen Yılbaşı Özel Çekilişi, bu yıl 31 Aralık Pazartesi akşamı yapılacak. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi Ankara stüdyolarında gerçekleştirilecek olup TRT 1 ekranlarında da canlı olarak yayımlanacak.


Milli Piyango 31 Aralık 2012 Pazartesi tarihli 2013 Yılbaşı Özel Çekilişi Çekilişi Hakkında :
Mili piyango idaresi tarafından düzenlenen 2013 Yılbaşı özel çekilişi her insanın hayallerini süslüyor.

Bu yıl 2013 Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 45 milyon TL olarak belirlendi.

Milli piyango idaresinin 31 Aralık 2012 (2013 Yılbaşı) Özel Çekilişi, Ankara Beşevler'de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

1 Milyon, 2 Milyon ve 5 Milyon TL'lik ikramiyeler saat 22:00 - 22:30 sıralarında, amortiler ile 45 Milyon TL. tutarındaki büyük ikramiye'nin çekilişi ise saat 23:30 - 24:00 arasında yapılacaktır.

O Ses Türkiye 31 Aralık 2012 Yılbaşı Gecesi Programı

GOOGLE REKLAMLARI

O Ses Türkiye programında Acun 31 Aralık 2012 yılbaşı gecesi sahnede 8 ünlü olacağını fakat bunların şarkıcı olmadığını açıkladı. Peki bu ünlüler kim?

Progr. katılacak ünlüler : Oktay Kaynarca, Büşra Pekin, Pascal Nouma, Bay J, Özge Ulusoy, Eser Yenenler, Burcu Esmersoy, Alp Kırşan, Yavuz Seçkin ve

31 Aralık 2012  yılbaşı o ses türkiye sahne alacak  ünlüler izle hangi ünlüler katılacak, 31 Aralık 2012 O Ses Türkiye hangi ünlüler katılacak, 31 Aralık 2012 O Ses Türkiye ünlüler kimler olacak, o ses türkiye 31 aralık 2012 o ses türkiye ünlüler izle acun hülya avşar musafa sandal murat boz.

Türkiye’nin en çok izlenilen yarışma programlarına imza atan Acun Ilıcalı, yaptığı yarışmalardan biri olan O Ses Türkiye ses yarışması 31 Aralık 2012 tarihinde yani yılbaşı akşamında özel program ile Star TV ekranlarında olacak. Şimdiden herkesin merakla beklediği O Ses Türkiye yarışması yılbaşı akşamı özel konuğu kim olacak? Daha öncede gündeme gelen Acun’un Gangnam Style parçasını seslendiren PSY’yi Türkiye’ye getirmeyi planladığı haberi aklımıza geldikçe, O Ses Türkiye Yarışmasının yılbaşı özel konuğunun PSY olacak.
O Ses Türkiye programında Acun 31 Aralık 2012 yılbaşı gecesi sahnede 8 ünlü olacağını fakat bunların şarkıcı olmadığını açıkladı. Peki bu ünlüler kim?

O Ses Türkiye 31 Aralık 2012 Yılbaşı Gecesi Programı

Beni Affet 276-277. Bölüm 31 Aralık-1 ocak

GOOGLE REKLAMLARI
Feride’nin Cüneyt’e olan öfkesi ve Cüneyt’in çaresizliğine karşın yeni yıla saatler kala iki aşık yine yan yanadır. Feride ve Cüneyt arasındaki bu hesaplaşmada neler yaşanacaktır? Yeni yıl Feride ve Cüneyt aşkının kaderini değiştirebilecek midir?
Kozanlarda, Kemal ve Bahar’ın eve dönüşüyle başlayan mutluluk Kemal’in Bahar’a yaptığı sürpriz teklifle doruğa ulaşır. Yeni yıl gecesi Kemal ve Bahar aşkının dönüm noktası olacaktır.
Bütün parasını kumar masasında kaybeden Berat’ın tek çaresi Şahin’dir. Şahin ailesini kazanmak için girdiği yolda Berat’ı kullanarak başarıya ulaşır. Şahin Sevgi’nin ve çocuklarının yaşadığı eve girmiştir artık.

Yer Gök Aşk dizisi 102. Bölüm 31 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Sevda ve Ali Ömer"in ilişkisini öğrenen Hamiyet deliye dönmüştür. Bu ilişkiye bir son vermek için hemen harekete geçer. Sevda"dan derhal evi terk etmesini ister. Bu Sevda için bebeğinden ayrılmak demektir..
Celal Bade"yi evlatlıktan reddeder. Bade yıkılır ama onu yeni bir sürpriz beklemektedir… Hancıoğullarının da Bade ve Mehmet"in sırlarını öğrenme vakti gelmiştir artık…
Münevver"in tek hayali bir an önce Yiğit"e kavuşmaktır. Bu yolda aldığı karar herkesi şoka uğratacaktır. Yiğit"le arası açılan Sultan Reşit"le dertleşir. Ancak Reşit sadece bir dost değil, bir hayat arkadaşı aramaktadır. Hamiyet"in büyük planı yürümeye başlamıştır bile ancak Ali Ömer herkesi şoke edecektir…
Yer Gök Aşk'ın bir önceki bölümünde Sultan, oğlu için konağa kız istemeye gitmiş ancak Hamiyet ise Münevver'i asla vermeyeceğini söylemişti. Münevver ise büyük bir yıkıma uğramış ancak Yiğit'ten vazgeçmeme kararı almıştı. Celal, kendisi ve Mehmet arasında kalan kızına öfkesinden dolayı silahı ateşlemişti. Sevda'nın konakta olduğunu öğrenen babası ve abisi, oraya gitmişler ama Ali Ömer Sevda'yı onlara vermemişti.

Karadayı 13. Bölüm 31 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Karadayı dizisi her hafta pazartesi günleri heyecanla beklenmektedir. Her hafta yeni bölümleri için herkes internet başında karadayı yeni bölüm fragmanı’nı aramaktadır. Karadayı dizisi bu hafta yılbaşı var diye pas geçip geçmediği ise merak konusu. Kurtlar vadisi pusu ve bir çok dizi yeni bölümlerini yayınlamazken karadayı dizisi bu hafta yeni bölüm ile izleyenlerine güzel bir akşam yaşatacak mı?

Karadayı dizisi her hafta pazartesi günleri atv ekranlarında heyecanla bekleniyor. Karadayı 13.bölüm fragmanı atv ekranlarda henüz çıkmadı. Fakat Karadayı yayınlanacağı tarihte kim 500 milyar ister yılbaşı özel bölümü yayıınlanacağından dolayı karadayı 13.yeni bölüm olmayacak gibi gözüküyor. karadayı dizisi yeni bölüm olmaması nedeni ile karadayı hayranları üzülmüş durumda. Karadayı yeni bölüm heyecanı her geçen gün artıyor.


Karadayı dizisi bu hafta yayınlanmayacak. Yılbaşı olduğu için atv kanalında karadayı yeni bölüm yerine kim 500 milyar istemezki programı yayınlanacak. Karadayı yeni bölüm bir sonraki haftaya kaldı diyebiliriz.

Karadayı son bölüm özetinde neler yaşanmıştı


Karadayı son bölüm ’de Feride’yi bu davanın savcısı olmaktan alıkoyacağını söyleyen Feride şimdi ne yapacak? Turgut gerçekten Feride’den vazgeçecekmi? Bütün hepsi bu haftanın en çok beklenen dizisi olan Karadayı 12. Bölümünde. Turgut oldukça kararlı Feride’yi Nazif Kara davasından almaya. Bu oldukça ağır gelir Feride’ye ve Feride eğer davadan el çektirilirse mesleği bırakmaya karar verir. Mahir sebep olduğu bu durum yüzünden çok kızgındır.


karadayı dizisinde Ayten ve Mahir artık büyük bir çıkmaza girmiştir. Mahir her fırsatta Ayten’den vazgeçtiğini söyler. Ayten yalvarır Mahir’e ancak sonları bellidir. Mahir yine olmayacağını açık açık söyler ve vazgeçer.


Aslında bütün olayların içinde olan Feride’nin babası Turgut ile iş birliği yaparak Nazif Kara davasından çekilmesini ve hatta mesleği bırakmasını ister. Ancak buna izin vermeyecek olan tek isim ise Mahir’dir. Olanlardan büyük pişmanlık duyan Mahir, Feride ile buluşur. Neler olduğunu sorar ancak pek cevap alamaz. Mahir’in yine gerçek ailesini ve evini göremeyen Feride büyük merak içindedir.


Komiser ise kötü bir sürpriz ile karşılaşır. Songül’ün Nazif Kara’nın kızı olduğunu öğrenir. Şimdi neler olacaktır? Ama Songül’ün aşkı karşısında kayıtsız kalamaz. Ve olan her şey karşısında bir kez daha aşık olur Songül’e.

29 Aralık 2012 Cumartesi

Lale Devri 95. Bölüm 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Çınar vurulmuştur! Toprak yardım bulmak için canını dişine takar. Ancak bu kolay olmayacaktır. Toprak çaresizliğe sürüklenirken Çınar için zaman daralmaktadır! Saldırıyı haber alan aileyi korku sarmıştır. Herkes bu korkunç olayın arkasında kimin olduğunu merak ederken Zümrüt, Haluk’un peşine düşecektir. Bu sırada Haluk, Çınar ve Toprak’ı öldürmek için fırsat kollamaya devam eder! Zümrüt’ün hareketlerinden şüphelenen Çınar, onu takibe alır. İpuçlarını takip eden Zümrüt ise Haluk’un evine ulaşmıştır! Ancak burada karşılaşacağı manzara onu şoke edecektir! Plan yapan Zümrüt ve Azra, Toprak’a iş teklifinde bulunurlar. Çınar’ın moralini yerine getirecek bir sürpriz yapmak isteyen Toprak teklifi kabul eder. Tüm hazırlıklar yapılır. Sürpriz günü gelip çattığında Toprak nefesini tutup Çınar’ı tepkisini bekler. Sonuç onu çok şaşırtacaktır!

Bir Erkek Bir Kadın 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Zeynep dansözlü, sazlı sözlü bir eğlence düzenler. Bu sefer sessiz, sakin, baş başa bir yılbaşı geçirmeyi uman Ozan, Zeynep'in işgüzarlığı yüzünden kalabalık bir yılbaşı partisi hazırlığı içinde bulur kendini. Süslemeydi, hindiydi derken bir heves girilen geceye Ayla'yla Adalet'in didişmesi damgasını vurur. Mahir'in emrivaki olarak dansöz getirmesi her şeyin üstüne tüy diker.

Yetenek Sizsiniz Türkiye 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Ekranların sevilen yarışması yeni bölümleriyle her Cumartesi ve Pazar Star’da ekrana geliyor. Sahne arkasında Alp Kırşan.Yepyeni yetenekleri ve sahne arkasında Alp Kırşan'ın sunumuyla "Yetenek Sizsiniz Türkiye" bu hafta da birbirinden ilginç yetenekleri ekrana getiriyor. Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın jüri koltuğunda.Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın Türkiye’nin yeteneklerini aramak üzere yine bu yıl birçok şehri gezecek. Türkiye'nin yetenekleri ise jüriden evet alıp Türkiye'nin en yeteneklisi olduklarını kanıtlamak için kıyasıya yarışacak.

Ben Bilmem Eşim Bilir 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Yılbaşı özel programında oyunlar sonunda birinci olan çift, 100 bin TL değerindeki, sıfır kilometre otomobilin de sahibi olacak. Yılbaşı özel programında; Zeynep – Sezer Aydoğan, Selen – Fatih Atmaca, Armağan – Alper Elmas Ve Özge – Erdem Kıyıcı çiftleri yarışacak. Yılbaşı özel programında kadınlar ve erkekler sırasıyla yarışacaklar.

Şanslı Masa 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Sinan Çalışkanoğlu ve Orçun Kaptan’ın moderatörlüğünü yaptıkları programda; bir mekânda, şanslı masayı seçip kameralarını gizleyen ekip, partneriyle birlikte yarışmacıyı belirliyor.Yarışmacılar bazen karşısındakine yalanlar söylüyor, bazen de restoranın içinde şarkılar söylüyor. Karşısındakinin tahammül sınırlarını zorlayan yarışmacılar, etapları tamamlayıp büyük ödüle ulaşmaya çalışıyor.

Alev Alev 14.Bölüm 29 Aralık 2012

GOOGLE REKLAMLARI
Murat'ın izini süren Yakut Kaptan onu İzmir'de bulur. Murat'ı gizlice Sığacık'a götüren Yakut, diğer yakınlarının da yardımıyla ona hafızasını geri kazandırmak için çalışmaya başlar. Alev ise Demir tarafından bırakıldığı Salim'in evinde sefalet içinde esir hayatı yaşamaya devam etmektedir. Alev'in uyuşturucu bağımlılığı da tehlikeli bir noktaya ulaşmak üzeredir. Ayrıca Salim'in Alev için çok daha kötü planları vardır. Olayların peşini bırakmamaya kararlı olan Mehmet Komiser, bilgi alabilmek için Ümran'la yakınlık kurarak misafir gibi köşke girmeyi başarır. İyileşmeye başlayan Murat'ın aklında sadece iki konu vardır: Alev'i bulabilmek ve Demir ile Ümran'dan yaşananların hesabını sormak. Murat bu amaçla İstanbul'a gelir.

28 Aralık 2012 Cuma

Behzat Ç 83. Bölüm 28 Aralık Cuma

GOOGLE REKLAMLARI
Çünkü Behzat Ç. yazılı adalete karşı çıkıyor. Kanun onun umurunda değil! Onun için varsa yoksa vicdan. Özel hayatında yaşadığı travmalar iş hayatını doğrudan etkiliyor.O yüzden belki de bu kadar tutarsız.Hayatta hiç kimseye özellikle kadınlara güvenmiyor.Tek güvendiği insan kızı Berna

Huzur Sokağı 16. Bölüm 28 Aralık Cuma Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk

GOOGLE REKLAMLARI
Huzur Sokağı 16. Bölüm 28 Aralık Cuma Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk.Bambaşka dünyaların insanları olan Feyza ve Bilal'in ölümsüz aşkını anlatacak olan dizide Feyza'yı Selin Demiratar, Bilal'i ise Kutsi canlandırıyor.Huzur Sokağı cuma akşamlarının en çok izlenen dizisi olmaya devam ediyor. Feyza ve Bilal'in aşkı umutsuzluğa doğru gidiyor. Rezzan kurtuldu ama bu durum Feyza'yı umutsuzluğa sürükledi.
Kerim'in hain planı Bilal'in canını acıtmayı başardı. Kerim intikamına kan bulaştırcı. Biran önce Bilal'den kurtulmaya çalışan Kerim kiralık katil ile bu işi temizleyeceğini düşündü. Kiralık katil Bilal yerine Rezzan'ı vurunca işler karıştı. Rezzan kanlar içinde hastaneye kaldırıldı. Bilal perişan kardeşinin bu durumundan kendini suçlu hisseder. Neyse ki Rezzan zor da olsa hayatta kalmayı başardı. Başarılı geçen amaliyatın ardından gözlerini açan Rezzan sevdiklerine derin bir nefes aldırdı.
Bu gergin bekleyişde Feyza ve Şükran Bilal'i yalnız bırakmadı. Şükran ise artık tavırlı ve kararlı Bilal'i gönlünden çıkaracak ama bu durum Şükran için çok zor olacak.
Hastaneye ifade için gelen polislerin Bilal'e yöneltiği sorular Feyza'nın babasına olan kinini arttırır. Bu silahlı saldırıyı babasının yaptırdığını düşünen Feyza babası hakkında savcılığa suç duyrusunda bulunur. Bütün cesaretini toplayarak Rezzan'ı ziyarete giden Feyza'yı Kevser kovmaktan beter eder. Bu durumdan çok kötü etkilenen Feyza artık Bilal'i hayatından çıkarma kararı alır.
Feyza, Selim ile sarmaş dolaş görününce Bilal'in kendisinden vazgeçeceğini düşünerek hayatının hatasını yapar. Feyza'yı bu durumda gören Bilal'in dünyası kararır ve artık Feyza'yı hayatından çıkarır.

Dila Hanım 15. Bölüm 28 Aralık Cuma Dila Hanım'ın işi bu sefer çok zor!

GOOGLE REKLAMLARI
Sarıgöl’de yaşayan iki büyük aile Barazoğulları ve Selamoğulları’nın kaderleri Barazoğlu İhsan ve eşi Dila’nın kasabaya yerleşmeleri ile yeniden kesişiyor.Barazoğullarının reisi Seyit Bey, arsasını Selamoğlu Ailesi'nin dürüst ve saygıdeğer ismi Rıza’ya satmak için anlaşınca ailenin küçük oğlu Azer kavga çıkartır. Senelerdir Rıza’ya kin besleyen Azer’in silah çekmesi ile kavga başka bir boyuta taşınırken araya giren İhsan vurulur. İhsan, arkasında seven bir kadın ve düşmanlık bırakarak bu dünyadan ayrılır. İhsan Bey'in eşi Dila Hanım, silahlı kavgada eşini vuran Karadağlı Rıza'yı öldürmeye yemin eder. Dila, bir rastlantı neticesi, hiç tanımadığı Rıza'yla tanışır. Ona eşinin katili olduğunu bilmeden büyük bir aşk ile bağlanır. Rıza da Dila Hanım'a büyük bir aşk beslemektedir. Rıza, Dila’nın kim olduğunu öğrendiğinde kimliğini gizleme yolunu seçer. Rıza bir taraftan İhsan’ın ölümünden dolayı vicdan azabı çekerken diğer taraftan giderek aşık olduğu Dila’nın intikam hırsı ile karşı karşıyadır. Dila’dan gerçek kimliğini gizlemiş olması ve aralarında günden güne büyüyen aşk, olayı daha da içinden çıkılmaz bir hale sokacaktır.
Mağrur ve güçlü Dila Hanım, gururlu ve kendisine güvenen Karadağlı Rıza'ya karşı aşkının mı peşinden gidecektir yoksa kinin mi? Sevgi, kin ve düşmanlığa, Azer ve Kahya Canip’in entrikalarına, geleneklerin, törelerin baskılarına rağmen bu aşk yeşerebilecek midir?

20 Aralık 2012 Perşembe

Her gün Mutlaka 2 litre su ve 1 bardak soda için

GOOGLE REKLAMLARI
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Günhan Erdem, küresel ısınma nedeniyle artması beklenen sıcaklıkla havadaki nem oranının da daha fazla olacağı uyarısında bulunarak, “Havadaki nem oranına ve sıcaklığa bağlı olarak bazı zorluklar ortaya çıkıyor. Bu nedenle mümkün olduğunca sıvı alımının artması gerekiyor. En önemli şeylerin başında su geliyor” dedi.
Vücudun terlemeyle birlikte su, tuz ve diğer mineralleri de kaybettiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, vücudun elektrolit dengesinin sıvı alarak korunması gerektiğini kaydetti.

Yaz sıcaklığına maruz kalınmaması için öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması uyarısında bulunulduğunu anımsatan Prof. Dr. Erdem, “Şimdi artık küresel ısınmanın etkisi, ozon tabakasının incelmesi gibi nedenlerle yaz aylarında gün içerisinde 11.00’den 16.00’ya kadar güneşte dolaşılmamalı. Dışarı çıkılmışsa mutlaka bir şemsiye altında durulmalı” diye konuştu.

Vücudun hava sirkülasyonunun sağlanması için açık renkli, bol ve pamuklu kıyafetler giyilmesi gerektiğine de dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, rahat ayakkabı kullanmanın kişiyi yormaması için önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Erdem, yaşlı ve hamilelerin yaz sıcaklarında daha dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

kaynak:ntvmsnbc-saglik

Az Yemek yiyen uzun yaşıyor

GOOGLE REKLAMLARI
Bilim adamları az yemek yemenin ömrün uzamasına fayda sağladığını ortaya koyan bir gen belirlediler. Araştırma sonuçları, hayvanlarda olumlu sonuç verdiği gözlenen kalori azaltma yönteminin, insanlarda da işe yarayabileceğini gösteriyor.

1930’lu yıllarda yapılan deneyler, günlük kalori alımı azaltılan laboratuvar hayvanlarında kanser, diyabet, ve kalp hastalığı riskinin azaldığını gösteriyordu ama bugüne dek yapılan araştırmalarda, kalori alımını azaltmanın ömrü uzattığına ilişkin yeterli kanıt bulunamamıştı.

Uzmanlara göre, ömrün uzamasının avantajlarından yararlanılabilmesi için, günlük kalori alımının yüzde 60 kadar daha azıyla sınırlanması gerekiyor.

Ancak bulgular, insanların beslenme düzenlerini değiştirmelerine gerek kalmadan az yemenin getirilerinden faydalanmalarını sağlayacak haplar geliştirilmesine de olanak sağlayabilir.

kaynak:ntvmsnbc-saglik

HEPATİT C İNFEKSİYONUNDA TANI ve TEDAVİ YÖNTEMLERİ

GOOGLE REKLAMLARI
Hepatit C infeksiyonunun tanısında kullanılan testler nelerdir?

 Anti-HCV: Tarama testi olarak kullanılır. Rutin olarak anti-HCV taranmasına gerek yoktur. Bu test tanımlanmış risk faktörü saptanan olgularda yapılmalıdır. “Enzyme Immunoassay” (EIA) ile anti-HCV testi yapılması önerilenler:
     

    1996 yılından önce kan ve  kan ürünü transfüzyonu yapılanlar
    Kan ve kan ürünlerini sürekli kullanan hastalar (hemofili gibi)

    “Human immunodeficiency virus” (HIV) ve hepatit B virus (HBV) infeksiyonu olanlar
    Hemodiyaliz hastaları
    Kan, organ veya doku vericileri
    Organ transplantasyonu yapılanlar

    Başka bir nedenle açıklanamayan transaminaz yüksekliği olanlar
    İntravenöz ilaç kullanma alışkanlığı olanlar
    Hepatit C virusu (HCV) ile infekte anneden doğan bebekler (doğumdan 18 ay sonra)
    HCV pozitif kan ile perkütan veya mukozal teması olan sağlık çalışanları

Anti-HCV testi virüs alındıktan sonra ilk 4-10 hafta süresince ve immün sistemi baskılanmış olanlarda  negatif bulunabilir.


Nükleik asit testleri:Tarama testleri ile anti-HCV pozitif bulunan hastalarda vireminin gösterilmesi gerekir. Bu amaçla HCV-RNA’nın serumda gösterilmesi esastır. HCV-RNA genellikle virus alındıktan sonra 1-2 hafta içinde saptanır. Kalitatif RNA testleri  viremiyi göstermek için yeterli  olmakla birlikte, tedavi planlanan hastalarda ve tedavi takibinde HCV-RNA kantitatif olarak belirlenmelidir. Kalitatif HCV-RNA testleri için alt sınır 50 IU/mL olmalıdır.

Viral genotip tayini:Hepatit C infeksiyonunda tedavi süresini ve tedaviye yanıt olasılığını belirlemek için tedavi öncesi dönemde mümkünse genotip tayini yapılmalıdır. Genotip tayini maliyet-etkindir.

Biyokimyasal testler:Tanıda biyokimyasal yöntemlerle karaciğer hasarının gösterilmesi önemlidir.
Serum transaminazlarının yüksek olması genellikle inflamasyon ve fibrozis  ile uyumlu olmakla birlikte, normal olması karaciğer hasarının olmadığını göstermez.
Karaciğer biyopsisi:

Biyopsi karaciğer patolojilerinin diğer nedenlerinin dışlanması, nekroz ile inflamasyonun derecelendirilmesi ve fibrozisin evrelendirilmesi için gereklidir. Transaminaz düzeyleri dikkate alınmaksızın başlangıçta karaciğer biyopsisi yapılması tedaviye karar vermek için yol göstericidir.

Kronik hepatit C (KHC) infeksiyonunda tedavinin hedefleri nelerdir? Primer amaç HCV’nin eradikasyonudur.



Sekonder amaçlar:
     

    Hepatik inflamasyonu azaltmak
    Kronik hepatitten siroza ilerlemeyi geciktirmek
    Hepatosellüler kanser (HSK) gelişme riskini azaltmak
    Karaciğer transplantasyonu gereksinimini azaltmak
    Ekstrahepatik belirtileri azaltmak
    Bulaşı engellemek

KHC infeksiyonunda tedaviye alınma kriterleri nelerdir?

Tedavinin uygun olduğu grup
     

    En az 18 yaş
    Yüksek alanin aminotransferaz (ALT) düzeyi
    Karaciğer biyopsisinde fibrozisin gösterilmesi
    Kompanse karaciğer hastalığı (total serum bilirubini < 1.5 g/dL, INR < 1.5, albumin > 3.4 g/dL, trombosit sayısı > 75.000/mm3, hepatik ensefalopati veya asit kanıtlarının olmaması)
    Kabul edilebilir hematolojik ve biyokimyasal bulgular (hemoglobin  değeri erkekler için > 13 g/dL, bayanlar için > 12 g/dL, nötrofil sayısı > 1500/mm3, kreatinin < 1.5 mg/dL)
    Daha önce hepatit C infeksiyonu nedeniyle tedavi
    Depresyon tanısı alan, ancak hastalığı kontrol altında olan olgular
    Tedaviye gönüllü olmak ve tedavinin gerektirdiklerini yerine getirmek

Hasta temelinde karar verilecek durumlar
     

    ALT düzeyinin sürekli normal olması
    Daha önceki tedavilere (klasik interferon alfa veya klasik interferon alfa ile ribavirin kombinasyonu veya pegile interferon alfa) yanıtsız veya relaps gelişen olgular
    Alışkanlık bırakma programlarına istekli olan intravenöz ilaç ve alkol bağımlıları
    Karaciğer biyopsisinde fibrozisin olmaması
    Akut hepatit C (AHC) infeksiyonu
    HIV ile koinfeksiyon
    18 yaş altı
    Hemodiyalize bağımlı veya bağımsız kronik böbrek hastalığı
    Dekompanse siroz
    Karaciğer transplant alıcıları



KHC infeksiyonunda kalıcı virolojik yanıtı olumlu etkileyen faktörler nelerdir?

Tedavi öncesi dönem
     

    40 yaş altı
    Vücut ağırlığının 75 kg’dan az olması
    Karaciğer biyopsisinde fibrozisin olmaması
    HLA klas I B44
    Genotip 2 veya 3 infeksiyonu
    HCV-RNA  düzeyi 2 milyon kopya/mL veya 800.000 IU/mL’nin altında olması

Tedavi dönemi
     

    Erken virolojik yanıt alınması
    Hastanın tedaviye uyumlu olması



KHC infeksiyonunda tedavi yanıtı nasıl  değerlendirilir?



Tedavi sonu yanıt: ALT düzeylerinin normal olması biyokimyasal yanıt, HCV-RNA’nın negatifleşmesi virolojik yanıt olarak tanımlanır.
Kalıcı virolojik yanıt: Hem tedavi sonu, hem de tedaviden sonraki 24 haftalık izlem sonunda HCV-RNA’nın negatif olmasıdır.
Erken virolojik yanıt: Tedavinin onikinci haftasında HCV-RNA düzeyinde en az iki logaritmalık azalma olması veya HCV-RNA’nın kaybolmasıdır.
Yanıtsızlık: Tedavi sonunda HCV-RNA’nın pozitif kalmasıdır.
Relaps: Tedavi sonu virolojik yanıt alınıp tedavi kesildikten sonra HCV-RNA’nın yeniden pozitifleşmesidir.

KHC infeksiyonu olan naiv hastalar nasıl tedavi edilmelidir? Bu hastalara kontrendikasyon yoksa pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyonu verilmelidir. Tedavi süresi viral genotipe bağlıdır.
Genotip 1 ile infekte hastalar: Pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyonu 48 hafta süreyle verilmelidir. Pegile interferon alfa subkutan yolla, haftada bir kez (peginterferon alfa-2a: 180 mg veya peginterferon alfa-2b: 1,5 mg/kg) ve ribavirin oral yolla, günde iki doz şeklinde  (75 kg veya altında olanlarda toplam günlük doz 1000 mg, 75 kg’dan fazla olanlarda ise 1200 mg) verilir. Tedavinin onikinci haftasında erken virolojik yanıt alınamazsa tedavi sonlandırılır.
Genotip 2 veya 3 ile infekte olgular: Pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyonu ile tedavi süresi 24 haftadır. Pegile interferon alfa dozları genotip 1 ile infekte hastalara uygulandığı gibidir. Ribavirinin toplam günlük dozu 800 mg’dır ve iki doz şeklinde verilir.

Tedaviye yanıtsız veya relaps olan KHC infeksiyonlu hastalar nasıl tedavi edilmelidir?Tedaviye yanıtsızlarda veya relaps görülen hastalarda yeniden tedavi yaklaşımı için viral genotip, önceki tedaviye yanıt tipi, tedavide uygulanan ilaçlar, tedaviye uyum ve ilaç yan etkileri gibi faktörler göz önüne alınmalıdır.

Klasik interferon alfa monoterapisine yanıtsız hastalar: Bu hastalarda yeniden tedavi ile yanıt olasılığı düşüktür. Bununla birlikte pegile interferon alfa ile ribavirin  kombinasyonu verilebilir.
Klasik interferon alfa monoterapisi sonrası relaps görülen hastalar: Pegile interferon alfa ile ribavirin kombinasyonu verilmelidir. Bu hastalara tekrar klasik interferon alfa tedavisi verilmesine gerek yoktur.
Klasik interferon alfa ile ribavirin kombinasyonuna yanıtsız hastalar: Seçeneklerden biri hastanın izlenmesi diğeri ise pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyonu ile tedavi yapılmasıdır. Bu olgularda tedaviye yanıt olasılığı düşüktür. Tedavi verilmesi planlanan olgularda tedavi 48 hafta sürdürülmelidir.
Klasik interferon alfa ile ribavirin kombinasyonu sonrası relaps gelişen hastalar: Pegile interferon alfa ve ribavirin tedavisi yapılabilir.  Tedavi süresi 48 hafta olmalıdır.
Pegile interferon alfa ile ribavirin kombinasyonuna yanıtsız veya relaps gelişen hastalar:
Özellikle relaps gelişen olgularda daha önce HCV-RNA düzeyinde iki logaritma veya daha fazla düşme görülmüşse veya tedaviye yanıt kriterleri göz önüne alındığında HCV-RNA negatifleşme olasılığı olan grupta yer alıyor ise uzun süreli pegile interferon alfa tedavisi yararlı olabilir. Uzun süreli tedavi komplike siroz, hiç virolojik yanıt gelişmemiş olgular ile, hafif histolojik değişiklik gösteren yanıtsız olgularda uygulanmamalıdır. Pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyon tedavisine yanıt alınamayan olgularda tekrar aynı kombinasyon tedavisinin verilmesi önerilmez.

ALT düzeyi normal olan hastalar tedavi edilmeli midir?KHC infeksiyonlu hastalarının yaklaşık %30’unda ALT düzeyi sürekli normal bulunmaktadır. Bu hastaların ortalama %25’inin karaciğer biyopsisinde ileri fibrozis bulguları saptanmaktadır. Fibrozis saptanan hastalar ALT düzeyi yüksek hastalarda olduğu gibi tedavi edilebilir. Tedavi kararı için karaciğer biyopsi sonuçlarına ek olarak viral genotip, hastanın yaşı, semptomlar, hepatite eşlik eden durumlar, tedavinin olası yan etkileri ve hastanın motivasyonu gibi faktörler de dikkate alınmalıdır.

Karaciğer hastalığı hafif olan hastalar tedavi edilmeli midir?Sürekli ALT yüksekliğine karşın karaciğer biyopsisinde hafif nekroinflamatuvar aktivitesi olan,  ancak fibrozisi olmayan olgular tedavi verilmeden periyodik olarak izlenmelidir.

Sirozlu hastalar nasıl tedavi edilmelidir?

Kompanse sirozlu hastalarda HCV-RNA pozitif ise önerilen tedavi şeması sirozu bulunmayan KHC infeksiyonlu hastalar ile aynıdır. Dekompanse sirozlu hastalar organ transplantasyon merkezlerine yönlendirilmelidir. Bu hastalarda antiviral tedavi klinik araştırma protokolleri içinde ve bu konuda deneyimli transplantasyon üniteleri ile yakın işbirliği içinde yapılabilir.

HIV ile koinfekte hastalar nasıl tedavi edilmelidir?Bu hastalarda hepatit C infeksiyonu hızlı ilerler. Kontrendikasyon yoksa pegile interferon alfa ve ribavirin kombinasyonu 48 hafta süreyle verilmelidir. İnterferon alfa içeren tedavi protokollerinde genellikle tedaviye başlamadan önce antiretroviral ilaçlarla immün sistemin desteklenmesi önerilmektedir. Bu hastalar ilaç yan etkileri ve ilaç etkileşimleri açısından çok yakın izlem altında tutulmalıdır.

HCV ile ilişkili ekstrahepatik durumlarda tedavi  uygulanmalı mıdır?Ekstrahepatik klinik tablolardan semptomatik kriyoglobulinemi, membranoproliferatif glomerülonefrit ve vaskülitlerde hastalığa yönelik tedavilerin yanısıra hepatit C infeksiyonuna yönelik tedaviler de verilebilir.

AHC infeksiyonu nasıl tedavi edilmelidir?Semptomatik AHC infeksiyonlu olgularda olası spontan virüs klirensi nedeniyle 2-4 ay süreyle beklenmelidir. HCV-RNA’sı negatifleşmeyen olgular ile asemptomatik olgular en az 24 hafta süreyle klasik interferon alfa veya pegile interferon alfa ile tedavi edilmelidir.

Tedavi verilen hastalarda izlem nasıl olmalıdır?

Tedavi öncesi eşlik eden durumlara ilişkin yapılması gereken tetkikler:
     

    HAV serolojisi
    HBV serolojisi
    HIV serolojisi

    Tiroid fonksiyon testleri
    ANA, anti-SMA ve anti-LKM1
    Serum kreatinini ve proteinüri
    Kan şekeri ve lipit profili
    Ferritin ve transferin satürasyonu
    Kadın hastalar için gebelik testi
    Kalp hastası olan ve 50 yaş üzerindeki hastalar için oftalmolojik muayene
    Psikiyatrik değerlendirme

Biyokimyasal izlem: Tedavi boyunca her ay, tedaviden sonra ilk altı ay süresince iki ayda bir, daha sonra yılda bir ya da iki kez transaminazlara bakılmalıdır.
Virolojik izlem:
Genotip 1 ile infekte hastalarda başlangıçta kantitatif HCV-RNA düzeyi tespit edildikten sonra, onikinci haftada, tedavi sonunda ve tedavi bittikten sonraki yirmidördüncü haftada tekrar HCV-RNA bakılmalıdır. Genotip 2 veya 3 ile infekte olgularda ise tedavinin başında, tedavi bittikten sonra ve tedavi kesildikten sonraki yirmidördüncü haftada HCV-RNA testi yapılmalıdır.
Tedaviye ilişkin yan etkilerin izlemi: Tiroid fonksiyon testlerine üç ayda bir, eğer daha önce fonksiyon bozukluğu saptanmışsa ayda bir bakılmalıdır. Hematolojik yan etkiler için ilk ay her hafta, daha sonra ayda bir tam kan sayımı yapılmalıdır. Tedavi alan kadın ve erkeklerin tedavi süresince ve tedavi bittikten altı ay sonrasına kadar güvenli bir gebelikten korunma yöntemine mutlaka uymaları konusunda uyarılmaları gereklidir.

Tedavi verilmeyen hastalarda izlem nasıl olmalıdır?Tedavi verilen hastalardaki tedavi öncesi değerlendirmelerin tümü bu hastalar için de geçerlidir. Her altı ayda bir tam kan sayımı, eritrosit sedimantasyon hızı ve transaminaz düzeylerine bakılmalıdır. İzlemin sıklığı ve şekli tanıda saptanan hepatitin şiddetine bağlıdır. ALT düzeyinde herhangi bir yükselme durumunda diğer potansiyel nedenler araştırılmalıdır. Daha önceki biyopside fibrozis bulguları olmayan hastalarda karaciğer biyopsisi hastalığın takibinde kullanılabilir. Böyle hastalarda ALT düzeyinde yükselme veya fibrozise eğilimi artıran başka bir faktör yoksa beş yıldan önce karaciğer biyopsisi yapılması önerilmez. Transaminaz düzeyi normal ve karaciğer biyopsisi yapılmayan  olgularda transaminaz düzeyleri artarsa, özellikle de tedavi düşünülüyorsa biyopsi yapılmalıdır. Karaciğer biyopsisi ile doğrulanmış veya doğrulanmamış sirozu olanlarda dekompansasyon veya HSK açısından mutlaka izlem yapılmalıdır. Bu açıdan belirlenmiş bir protokol olmamakla birlikte, 3-6 ayda bir abdominal ultrasonografi yapılmalı ve  alfafetoprotein düzeyi saptanmalıdır. Ayrıca her 1-4 yılda bir üst gastrointestinal sistem endoskopisi yapılması önerilmektedir.

Hepatit C infeksiyonundan korunmak için neler yapılmalıdır?
     

    İnfekte olanlar etkenin bulaş yolları başta olmak üzere hastalık hakkında bilgilendirilmelidir.
    HCV ile infekte kişiyle aynı evde kalanlar hastanın traş malzemeleri, diş fırçası gibi kanla kontamine olma riski olan kişisel malzemelerini kullanmama konusunda uyarılmalıdır.
    HCV’nin cinsel ilişki ile bulaşma oranı düşük olduğu için heteroseksüel tek eşlilerde kondom gibi bariyer önlemlerinin kullanılması gerekli değildir. Poligamik kişilerde ise bariyer önlemleri kullanılmalıdır.
    İntravenöz ilaç kullanma alışkanlığı olanlar ortak iğne ve enjektör paylaşımı gibi etkenin olası bulaş yolları ve korunma yöntemleri hakkında eğitilmelidir.
    Sağlık çalışanları bütün tıbbi girişimlerde evrensel infeksiyon kontrol önlemlerini uygulamalıdır.
    HCV ile infekte olan kadınlarda gebelik kontrendike değildir. İnfekte gebeden virusun bebeğe bulaşma oranı sezeryan veya vajinal yol gibi doğum şekli ile ilişkili bulunmamıştır. Bununla beraber virusun bebeğe bulaş oranını azaltmak için fötal skalp monitörizasyonuna ve membran rüptüründen sonra travayın uzamasına izin verilmemelidir. İnfekte annelerin bebeklerinde anti-HCV testi doğumdan 18 ay sonra bakılmalıdır. Daha erken dönemde tanı koyulması isteniyorsa HCV-RNA testi yapılabilir. Emzirme ile virus bebeğe bulaşmaz.
    Kan, doku ve organ vericilerinde EIA ile anti-HCV taraması yapılmalıdır.
    HCV ile infekte olanlar A ve B hepatitine karşı bağışık değillerse aşılanmaları önerilmelidir.

Trabzonspor Galatasaray Derbi Karşılaşması 23 aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve koşunun ardından yapılan top kapma çalışmasıyla başladı. Antrenmanın ana bölümünde 3 gruba ayrılan futbolcular, dar alanda çift kale maç oynadı.

Sakatlığı bulunan kaleci Fernando Muslera’nın katılmadığı ve salonda çalıştığı, hafif sakatlığı bulunan Felipe Melo ile 1461 Trabzon ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kasığından sakatlanan Sercan Yıldırım’ın ise takımdan ayrı salon ve saha çalışması yaptığı antrenmanda futbolcuların neşeli halleri dikkati çekti.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube’nin hayata geçirdiği ”Güvenli hayat ve güvenli gelecek için çocuk ve gençler sosyal koruma ve destek programı” kapsamında Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan liselerden 80 öğrenci antrenmanı izledi.

Antrenman boyunca oyunculara destek veren öğrenciler, çalışma sonunda Fatih Terim ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.
Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta programı dün akşam açıklandı. Son haftadaki Trabzonspor, Galatasaray maçı 23 Aralık pazar günü 19.00'da oynanacak. Beşiktaş-Kayserispor mücadelesi 21 Aralık saat 20.00'de, Fenerbahçe- Kardemir Karabük karşılaşması ise 22 Aralık cumartesi saat 19.00'da start alacak ve takımlar devre arası tatiline girecek.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Aralık Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçında Yunus Yıldırım düdük çalacak.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında görev yapacak hakemler şunlar:

21 Aralık Cuma:
20.00 Akhisar Belediyespor-Orduspor: Hüseyin Göçek
20.00 Beşiktaş-Kayserispor: Halis Özkahya

22 Aralık Cumartesi:
15.00 Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Volkan Bayarslan
19.00 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor: Bülent Yıldırım

23 Aralık Pazar:
13.00 Sivasspor-Sanica Boru Elazığspor: Fırat Aydınus
16.00 Bursaspor-Gençlerbirliği: Tolga Özkalfa
16.00 Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu: Mustafa Öğretmenoğlu
19.00 Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor: Cüneyt Çakır
19.00 Trabzonspor-Galatasaray: Yunus Yıldırım


Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 8 puan kaybeden Trabzonspor bir fırsat haftasını daha değerlendiremezken, ligin ilk yarısında ise hedeflediği puanın altında kaldı.

Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor kayıplarda. Galatasaray-Fenerbahçe derbi haftasının yanı sıra, üst sıralardaki diğer rakiplerinin de yaşadığı puan kayıplarını değerlendirmek isteyen bordo-mavili takım, rakibine yenilince bir fırsat haftasını daha elinin tersiyle iterek değerlendiremedi. Karadeniz ekibi son 4 haftalık bölümde deplasmanda sadece Gençlerbirliğini 4-0 mağlup ederken, sahasında Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olurken, Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo Mavililer, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilerek son 4 haftada 8 puan kaybederek zirve yarışında büyük bir yara aldı ve düşüşünü sürdürdü.



KAYBETTİĞİ PUANLAR KAZANDIĞINDAN DAHA ÇOK

Trabzonspor, 16 hafta sonunda 23 puan toplarken, ligin ilk yarısının bitimine 1. hafta kala puan kaybı 25 oldu. Bordo-mavililerin kaybettiği puanlar kazandığından çok olurken, zirvede yer alma şansını iyi kullanamayarak camiasında hayal kırıklığı yaşadı.

Karadeniz ekibi iç sahada oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederken, attığı 9 gole karşılık kalesinde 7 gol görerek 14 puan topladı. Avni Aker'de 10 puan kaybeden, Bordo-mavili takım iç saha sıralamasında ise 6. sırada yer aldı.

Bordo-mavili takım dış sahada ise oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3'er beraberlik ve mağlubiyet alırken, attığı 10 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü ve 10 puan topladı. Dış sahada 15 puan kaybeden Trabzonspor deplasmanda sıralamasında ise 7. sırada yer aldı.



HEDEF TUTMADI

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısında hedeflediği puanını tutturamadı. Sezon başlarında Avrupa’da mücadele etmeyen bir takımın ligdeki puan durumuna bakıldığında teknik direktör Şenol Güneş'in en az 35 puan ve üzerine planlarken, ilk yarıda son 3 haftaya girildiğinde de puan hedefi tutmadı. İlk yarının bitimine son 3 hafta kala Kayesirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Galatasaray maçlarından 9 puan hedefleyen Trabzonspor, son iki maçta ise sadece 1 puan hanesine yazdırabildi.



SAVUNMAYA NAZAR DEĞDİ.

Trabzonspor savunması son haftalarda yediği hatalı gollerle dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi Kayserispor, Ziraat Türkye Kupası'nda Kasımpaşaspor ve son olarak İstanbul Büyükşehir Beylediyespor maçlarında yediği hataları gollerle ön plana çıkmayı başladı. Spor Toto Süper Lig'in 15 golle en az golünü yiyen bordo-mavili takımın son haftalarda yediği hatalı goller başta teknik direktör Şenol Güneş'in canını sıkmaya başladı. Duran topların bordo-mavili takımın savunmasında etkili olması ligin en az golünü yiyen takım üzerinde olumsuz etki yapıyor. Karadeniz ekibi son 4 haftada kalesinde 6 gol gördü.



FIRSAT HAFTALARINI DEĞERLENDİREMEDİ

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de yakaladığı fırsat haftalarını iyi değerlendiremedi. Takımların birbirine yakın puanlar elde ettiği ligde bordo-mavili takım zirveyi yakalama şansını iyi kullanamayarak lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı. 3. hafta deplasmanda Gaziantepspor 1-0 mağlup olan bordo-mavililer söz konusu haftada kazansaydı puanı 7 olacaktı ve Galatasaray ile aynı puanları paylaşarak 2. sırada yer alacaktı. Söz konusu haftada 10. sırada yer aldı. 6. haftada Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada eline geçen fırsatı yine kullanamadı. 8. haftada ise Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi yine Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftayı iyi kullanamadı ve sarı-kırmızılı takım ile puanlarını eşitleyecek fırsatı yakaladığı haftada 13 puan ile 8. sırada yer aldı. Bordo-mavili takım 9. haftada ise evinde ağırladığı Bursaspor'a 1-0 mağlup olarak zirvede kendisine yer bulma şansını yitirerek 9. sırada yer aldı. 13. Haftada evinde Eskişehirspor'a 3-0 mağlup olan Trabzonspor söz konusu maçı kazansaydı 19 olan puanın 22 yapacaktı ve 4. sıraya yerleşecekti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup olan bordo-mavili takım rakibini yenmiş olsaydı puanını 26 yapacaktı ve üst sıralardaki takımlarla puan farkını kapatıp zirve ile arasındaki puan farkı koruyacaktı.

Kaynak: Trabzonspor'da Düşüş Sürüyor haberi 17 Aralık 2012 Pazartesi haberleri http://www.medya73.com/trabzonsporda-dusus-suruyor-haberi-1138717.html#ixzz2FdlxOH9h
<a title='haber' href='http://www.medya73.com/'>Haber</a>

Fenerbahçe - Karabükspor Müsabakası 22 aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 22 Aralık Cumartesi günü kendi evinde Kardemir Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdiği antrenman ile başladı.
Ligde haftayı G.Saray yenilgisi ile kapatan F.Bahçe, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki ilk maçında bugün Sivas' ağırlayacak. Şükra Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve 20.30'da başlayacak mücadeleyi ATV naklen yayınlayacak. Aykut Kocaman'ın, cezalı Meireles, sakat Kuyt'ın forma giyemeyeceği maçta kaleci Volkan, Bekir ve Mehmet Topal'ı da dinlendirmesi bekleniyor.
Can Bartu Tesisleri'nde sportif direktör ve teknik sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde, yoğun kar yağışı altında gerçekleşen antrenmanda, dünkü Sivasspor maçının on birinden başlayan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde yaptıkları 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdürdü. Antrenman, dar alanda yapılan çift kale maçla noktalandı.

EGEMEN KORKMAZ TABURCU EDİLDİ

Sivasspor maçında, rakibiyle girdiği bir ikili mücadele sonrası kafa travmasına bağlı kısa süreli hafıza kaybı yaşayan, ardından kaldırıldığı Göztepe Medical Park Hastanesi'nde çekilen beyin tomografisinde ciddi bir bulguya rastlanmayan, ancak tedbir amaçlı olarak geceyi hastanede geçiren Egemen Korkmaz, bugün taburcu edildi. Bir süre dinlendirilecek olan Egemen ile tedavisine devam edilen Dirk Kuyt antrenmanda yer almadı.

Fenerbahçe, Karabükspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayacak.


Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında, Fenerbahçe ile Kardemir D. Ç Karabükspor arasında 22 Aralık Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçın biletleri satışa çıktı.

Bu satışa çıkan ve sadece kongre üyelerinin satın alabileceği biletler, 20 Aralık Perşembe günü kongre üyeleri ile birlikte Fenerbahçe Taraftar Kart sahipleri ve faturalı Fenercell kullanıcıları için de satışa sunulacak. Biletlerin genel satışına, 21 Aralık Cuma gününden itibaren başlanacak.

Kongre üyeleri 5, Platinium Taraftar Kart ve Premium Kart sahipleri 3, Gold Kart sahipleri 2, Fenercell faturalı hat aboneleri ve Classic Kart sahipleri ise 1 bilet alabilecek.

Bilet fiyatları ise şöyle:

Migros Tribünü: 33,00.-TL
Fenerium Üst Nissan H - I Blok: 77,00.- TL
Fenerium Üst Nissan C - D - F - G Blok: 99,00.-TL
Fenerium Alt G Blok: 125,00.- TL
Fenerium Alt B - F Blok: 175,00.- TL
Fenerium Alt C - E Blok: 215,00.- TL
Fenerium Alt D Blok: 225,

Beşiktaş Kayserispor Süper lig Karşılaşması 21 aralık

GOOGLE REKLAMLARI
 Siyah-beyazlılar, basına kapalı olarak yapılan ve 1.5 saat süren antrenmanda kondisyon ve taktik çalışması yaptı.

İdmana ısınma koşuları ile başlayan Beşiktaş, 5-2 çalışması ve yarım sahada çift kale maç ile antrenmanı sürdürdü. Aybaba’nın öğrencileri, serbest koşular yaparak antrenmanı tamamladı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenmana tedavilerine devam edilen Manuel Fernandes ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra, soğuk algınlığı olan Hugo Almeida ile kaslarında sertleşme olan İbrahim Toraman katılmadı.

Ayrıca, milli takımlarda olan Hasan Türk ve Kadir Arı da çalışmada yer almazken, Mustafa Pektemek ile Mehmet Akgün ise takımdan ayrı saha çalışmalarına başladı.

Beşiktaş, hazırlıklarını yarın saat 11.00'da basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 21 Aralık Cuma günü kendi evinde Kayserispor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma koşularıyla başladı. Daha sonra istasyondan oluşan pas ve şut çalışması yapan oyuncular, yapılan çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Çift kale maçta 2 - 1 galip gelen kırmızı takımda yer alan futbolcular sevinç fotoğrafı çektirdi.

Çalışmaya tedavilerine devam edilen; Fernandes, İsmail, ve milli takıma davet edilen Hasan Türk ile Kadir Arı katılmadı. Holosko ve Sivok ise takımdan ayrı koşu çalışması yaparken; Mustafa Pektemek ile Mehmet Akgün takımdan ayrı saha çalışması yaptılar. Almeida ise takımla birlikte çalıştı.

Beşiktaş, Kayserispor maçı hazırlıklarını yarın akşam yapacağı antrenmanla tamamlayıp kampa girecek.

Ayrıca, siyah - beyazlı oyuncular antrenmanı izleyen taraftarlar ile idman sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlk olarak BJK Bonus Card sahibi taraftarlar için satışa çıkarılan biletlerin genel satışına bugün saat 12.00'den itibaren başlandığı açıklandı.

Siyah - beyazlı taraftarlar biletlerini www.biletix.com sitesinin yanı sıra, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve Biletix standlarından alabilecekler.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında 21 Aralık Cuma günü saat 20.00'de BJK İnönü Stadyumu'nda oynanacak Beşiktaş - Kayserispor maçının bilet fiyatları şöyle:

Vip Üst D: 385 TL
Vip Üst B & E: 250 TL
Vip Üst A & F: 195 TL
Vip Alt C & D: 195 TL
Vip Alt B & E: 180
Vip Alt A & F: 140 TL
Numaralı Orta: 140 TL
Numaralı Kenar: 125 TL
Kapalı Üst: 125 TL
Kapalı Alt: 110 TL
Yeni Açık: 35 TL
Eski Açık: 30 TL
Rakip Takım (Eski açık): 30 TL

21 Aralık Tv Yayın Akışları

GOOGLE REKLAMLARI
ATV 21 Aralık Tv Yayın Akışı
CNBCE 21 Aralık Tv Yayın Akışı
CNNTURK 21 Aralık Tv Yayın Akışı
FOX TV 21 Aralık Tv Yayın Akışı
HABERTURK 21 Aralık Tv Yayın Akışı
KANAL 7 21 Aralık Tv Yayın Akışı
KANAL D 21 Aralık Tv Yayın Akışı
KANALTURK 21 Aralık Tv Yayın Akışı
NTV 21 Aralık Tv Yayın Akışı
SHOW TV 21 Aralık Tv Yayın Akışı
STAR TV 21 Aralık Tv Yayın Akışı
TRT 1 21 Aralık Tv Yayın Akışı
TV 8 21 Aralık Tv Yayın Akışı

Esra Erol'da Evlen Benimle Evlendiriyor işte talipler

GOOGLE REKLAMLARI
ESRA EROL’DA EVLEN BENİMLE, izleyenleri mutluluğa bir adım daha yaklaştırmaya ve eğlendirmeye kaldığı yerden devam ediyor… Yapımcılığını Stil Medya / Ahmet Bayram’ın üstlendiği “Esra Erol’da Evlen Benimle” hafta içi her gün saat 16.00′da ekrana geliyor… Bugüne kadar birçok çifti evlendiren program “Esra Erol’da Evlen Benimle”, evlenmek isteyenleri milyonların gözü önünde tanıştırıyor, buluşturuyor, sözlerini, nişanlarını, nikâhlarını yapıyor. Esra Erol, mutluluğu programında yakalayan ve dünya evine giren çiftlerin nikâh şahidi de oluyor. Aşkı, sevgiyi arayan herkesi stüdyosuna davet eden Esra Erol mutluluk vaat ediyor… 273′e yakın çiftin evlenmesine vesile olan Esra Erol yeni sezonda dekor, içerik ve programına kattığı değişikliklerle 6.sezonda tüm doğallığı, dürüstlüğü ve sempatisi ile ekranda olacak… Evlilik programlarının yaratıcısı Esra Erol ve milyonların şahitliğinde hayatınızın en güzel “evet”i için “Esra Erol’da Evlen Benimle” hafta içi her gün canlı yayınla atv’de…

Müge Anlı ile Tatlı Sert Konusu Konukları

GOOGLE REKLAMLARI
Hafta içi her gün seyirciyi ekran başına kilitleyen Müge Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı cinayet dosyalarını, cinayete kurban giden kişilerin, tüm yaşamını saniye saniye açığa çıkartarak cinayetleri çözüme ulaştırmaya ve kayıpları bulmaya kaldığı yerden devam ediyor.Bugüne kadar birçok cinayetin aydınlatılmasında rol alan “MÜGE ANLI İLE TATLI SERT” yine atv ekranlarında canlı olarak yayınlanacak, konu ve konukları ile çok konuşulup gündem yaratmaya devam edecek.

Sağlık, eğitim gibi hayata dair her konunun, alanında isim yapmış uzmanlarla ele alınacağı programda, ekran başındaki izleyici ve stüdyodaki konuklar her an sürprizlerle karşı karşıya olacaklar. İzleyicilerin ve konukların çok eğleneceği programda, birbirinden değerli hediyeler de dağıtılacak. Pek çok izleyici ev ve araba sahibi olacak

Ele aldığı konularla gündemin nabzını tutmayı hedefleyen program, sanatçıların da kendini dobra dobra ifade ettiği bir arena olacak.
Programda birbirinden farklı faili meçhul dosyalar ele alınacak ve çözüme kavuşturulacak.
Hiç bir programı rakip olarak kabul etmeyen, farklılığıyla yayın dönemine damgasını vuracak olan programda sosyal sorumluluk projelerine de yer verilecek. Kadın sağlığı, çocuklar ve yaşlılar ile ilgili pek çok yardım kampanyasının startı verilecek.

Programda ayrıca, uzman doktor, eğitimci ve hukukçular da yer alacak. Stüdyoda konuklara ve ekran karşısında izleyicilere bol bol hediye dağıtılacak. Müge Anlı ile Tatlı Sert, hafta içi her sabah atv ekranlarında olacak.    

Beni Affet Dizisi Konusu

GOOGLE REKLAMLARI
 Osman KOZAN, yıllar önce Kayseri’den gelmiş ve Ankara’nın sayılı zenginleri arasına girmiş bir iş adamıdır. Siteler’de bir atölye ile başlayan mobilya üretimini, şimdi bir mağazalar zincirine, şirketini de Ortadoğu’ya ihracat yapan büyük bir Holding’e dönüştürmüştür. Katı bir adamdır Osman. Disipline her şeyden çok değer verir. Şirketi ve ailesini adeta ‘demir yumruk’la yönetir. Ancak işte çok iyi işleyen bu yöntem, ailede maalesef işlemez.Çocuklarının ayrı ayrı mutsuzluğuna sebep olur Osman. Tabii Karısı Zühre’nin de.

Ailenin büyük kızı Yıldız, babasının ortaklık kurduğu Doğulu bir ailenin oğlu Ferman ile adeta iş antlaşmasının bir uzantısı olarak evlenir. Her ne kadar kocası kendisine son derece saygılı olsa da, kaynana Sultan ile arası hep biraz mesafeli olur.

Hele bir de çocuk sahibi olamayınca, Sultan hayatını zindana çevirir Yıldız’ın. Ama Yıldız arada babası varken boşanmayı asla göze alamaz. Sürekli doktorlara taşınır durur. Sultanınsa niyeti, oğluna evlat verecek yeni bir gelin bulmaktır.

Yıldız gözlerinin önünde oynanan bu oyunu sadece seyredebilir.

Büyük oğul Cüneyt ailenin bel kemiğidir aslında. Üniversite’yi bitirir bitirmez babasının yanında işe başlamıştır. Babasının bütün sertliklerine uysallıkla karşılık vererek şirketi yönetmektedir. Birkaç yıl önce başından tatsız bir ilişki geçen Cüneyt kadınlara karşı güvensizdir. Ancak eve gelen annesinin uzak akrabası Feride ile her şey değişir.

Cüneyt Feride’de aradığı saflığı ve samimiyeti bulur. Feride de sever onu. Ancak Osman bu ilişkiye asla onay vermez. Feride aileye karşı minnet doludur. Bu yüzden baba ile oğulun arasının bozulmasını istemez ve uzaklaşır Cüneyt’ten.

Tam o sırada da Cüneyt’in hayatına Eylül girer. Osman için ideal gelin adayıdır Eylül. Hırslı, zengin ve alımlı. Oğlunun Eylül’le evlenmesi için her şeyi yapar Osman. Oysa bunun ailesinin felaketini hazırladığından haberdar değildir.Eylül, yıllar önce Osman’ın öldürttüğü ustabaşı’nın kızıdır. Babaları öldüğünde Eylül beş yaşındadır. Kız kardeşi ise iki. Eylül ve kardeşi bir yetimhaneye verilir. Kısa süre sonra Eylül, kardeşinin izini kaybeder. Yıllarca onu arasa da bulamaz. Şimdi tek hedefi kalmıştır: Osman’dan intikam almak ve bu aileyi yok etmek. Bunu isteyen biri daha vardır: Kuzen Tunç.

Tunç’un da yıllar öncesine dayanan bir hesabı vardır dayısı ile. Ve iki gözü dönmüş karakter işbirliği ederek içten yıkmaya başlarlar Kozan ailesini. En önce de Feride’ye ağır bir iftira atarak Cüneyt ile Feride’yi ayırırlar. Feride evden gider, ancak Eylül’ün Feride ile işi bitmez. Cüneyt’in hala onu sevdiğini bildiği için, her gittiği yerde karşısına çıkar, Feride’nin hayatını tam bir cehenneme çevirir.

Eylül Feride’ye son darbeyi indirmeye hazırlanırken, öğrendiği gerçekle şok olur…

Bu arada Cüneyt Eylül’ün geçmişine dair yeni bilgilere ulaşmıştır. Artık onu sevmediğini fark eder. O da gerçek aşkı Feride’nin peşine düşer. Üçlünün karşılaşmaları büyük patlamalara gebedir artık…

Mehmet Kemal ise ailenin en başına buyruk ferdidir.

Babasının katı kurallarına hep karşı çıkmıştır. Avrupa’da tahsilini tamamlayarak eve dönmüştür. Osman artık oğlunun Handan ile evlenmesini beklemektedir. Handan Mehmet Kemal’in hem çocukluk arkadaşı, hem de uzatmalı sözlüsüdür. O da Ankara’nın sayılı zenginlerinden olan bir ailenin kızıdır.

Mehmet Kemal aşık olmasa da sever Handan’ı. Bahar’la karşılaşmasa belki evlenir de. Ama Bahar alt üst eder onun hayatını. Başka bir dünyadan, bambaşka bir kızdır Bahar. Mehmet Kemal, evin emektarlarından Nazire’nin oğlu Berat ile de çocukluk arkadaşıdır. Ve onun çalıştığı minibüs durağına takılmayı çok sever. Yine böyle bir günde karşılaşır Bahar ile. Ve aşık olur. Bahar da sever onu. Ama zengin Mehmet Kemal olarak değil, minibüs şoförü Mehmet Kemal olarak. Ve Mehmet Kemal bir türlü bu gerçeği söyleyemez kıza. Onun yalana karşı ne kadar hassas olduğunu bildiğinden hep erteler gerçekleri söylemeyi. Oysa Osman bir gün takip eder oğlunu.
Ve Bahar’ın karşısına çıkarak tüm gerçeği anlatır. Onun Mehmet Kemal için sadece bir eğlence olduğunu söyler. Gönül rahatlığı ile döner eve Osman. Artık bu hikayeye bitmiş gözüyle bakar.

Oysa onun bilmediği, gönül işlerinin ferman ile çözülemeyeceği, çocuklarının birer çalışanı olmadığı gerçeğidir.

Geçen zamanla bu gerçeği çok acı bir şekilde öğrenecektir Osman


Maya Takvimi Nedir ? Kehanetleri nelerdir ?

GOOGLE REKLAMLARI
Maya takvimi insanların 260 günde dönen ruh haritalarını çıkartarak belirli bir sistematiğe dökmüşlerdir. Bununla beraber belirli periyotlarda dünyanın içersinde bulunacağı sosyal ve ekonomik çöküntüler de tahmin edilmiştir. 21 Aralıkta neler olacak? Şirince'de kıyamet kopacak mı? Son Durum.

Tüm dünya nefesini tuttu ve 21 Aralık'ta yaşanacak olayları bekliyor

Dünyamız oluşum sürecine başladığı günden bu yana farklı evreler geçirmiştir. İnsanlar yaşama ortamları uygun olduktan sonra dünyada var edilmiştir. Her dönemde farklı sosyal yapılara sahip olan insanların aklında ise değişmeyen bazı sorular vardır. Bunların en başında ise dünyanın sonunun nasıl olacağıdır. Kişilerin mensup olduğu dinler bu konulara açıklık getiriyor olsa da yayılan bazı haberler her zaman korkutucu olmuştur.

Özellikle son dönemde Maya takvimine göre kıyametin kopacağının söyleniyor olması tüm dünyada korku ve telaş yaratıyor. İnsanların ölümden olan korkularından kurtulmak için ise farklı çözüm yolları bulunuyor. Enerjisi yüksek olduğu için İzmir'in Şirince beldesinde kıyametin kopmayacağı iddiası dünya çapında ün yapmış kişileri dahi buraya gelmeye itmiştir.

Mayalar oluştukları sistemleri sayesinde dünyanın her dönemine karşı farklı kehanetlerde bulunmuşlardır. Bunlardan kimileri gerçekleşmiş, kimileri ise gerçeklememiştir. Maya takvimi aslında insanların anlayacağı gibi sıradan bir yapıya sahip değildir. Bu takvimin sıradan güneş ve ay merkezli takvimlerin yanı sıra bir de ruh döngüsü vardır.

Maya takvimi insanların 260 günde dönen ruh haritalarını çıkartarak belirli bir sistematiğe dökmüşlerdir. Bununla beraber belirli periyotlarda dünyanın içersinde bulunacağı sosyal ve ekonomik çöküntüler de tahmin edilmiştir. Günümüze yakın n önemli kehanetleri ise 2008 yılındaki finansal krizdir. Bu krizin ardından dikkatleri üzerine toplayan takvimin ön gördüğü 2011 yılındaki daha deri çöküntü ise gerçekleşmemiştir.

Bu durumda takvimin güvenilirliği konusunda farklı düşünceler ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Medyumlar ve Astroloji konusunda önde gelenlerden olan Mayaların ileri sürdüğü yapıda ise 21 Aralık günü yeni bir dünya düzeninin oluşum sürecine başlayacağı işaret edilmiştir. Dünyayı kasıp kavuran kıyamet söylentilerinin altında yatan sebep ise budur.

Tamamen cehalet örneği sergileyen günümüz dünyası, sosyal paylaşım siteleri ve vurguncuların oyununa gelmektedir. Din liderleri ve önemli bilim merkezleri dünyanın sonunun 21 Aralık 2012 günü olmayacağını açık bir dille ifade etmektedir. Dinlerin kıyamet için belirlediği senaryolar günümüz dünyasından farklılık göstermektedir. Kıyamet için farklı alametlerin henüz yerine gelmediğini belirten din adamları bu durumun kişiler üzerinde oluşturduğu psikolojik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek insanların ölüme her zaman hazırlıklı olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Maya Takvimi Kehanetler bakımından epey geniş bir yer tutmaktadır. Bu alanda gelişimlerini sürdürmüş olan toplumun insanlar üzerindeki ruhsal döngüyü açıklar iken her sonun yeni bir başlangıca işaret ettiğini de unutmamak gerekmektedir. Birbirinden zorlu dönemlerden geçen insanlık bu durumu da kısa süre içerisinde atlatacaktır.

Yapısal olarak değişimini tamamlayan toplumların bilim ve teknolojiye değil de kehanetlere ve uydurma haberlere kendilerini bu kadar kaptırmış olmaları gerçekten vahimdir. Dünyanın sonu teorileri kısa süre içerisinde çürüyecek olsa da bu durumu fırsata çevirenler için yeni bir dünya düzeni çoktan kurulmaya başladı bile.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Pepino Kavunu Nedir? Faydaları Zararları Nelerdir Nerede yetişir

GOOGLE REKLAMLARI
Pepino kavunu hangi hastalıklara iyi gelir, Pepino kavunu meyvesini tadı neye benzer, Pepino kavunu nedir, Pepino kavunu nerelerde yetişir, Pepino kavununun faydaları, Pepino kavununun yararları, Pepino kavunu hakkındaki bilgiler.

Pepino kavunu ismini son zamanlarda sıkça duymaya başladık. Peki pepino nedir biraz tanıyalım. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olarak bilinen pepinonun faydaları nelerdir?

Pepino kavunu nedir faydaları nelerdir?

Pepino kavunu ismini son zamanlarda sıkça duymaya başladık. Peki pepino nedir biraz tanıyalım. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olarak bilinen pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebiliyor.

Dünyada üretimi yapılan başlıca pepino çeşitleri Schmidt, Kawi, Suma, Asca, Lincoln, Gold, Golden Litestipe, Miski, ve Comeraya"dır.Türkiyede üretimi yapılan pepino ise Miski çeşitidir.Doğal ortamda çok yıllık üretim şansına sahip olduğu halde, ekonomik anlamda tek yıllık üretim tercih edilmektedir.Meyve ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar çıkabilmektedir. Genellikle 150-600 gram arasındadır.

Türkiye"de üretimine yeni başlanan pepino kavunu, son zamanlarda eczaneler gibi ilgi gören aktarların da yeni gözdesi oldu. pepinonun tadının kavun, ananas ve muza benziyor.Yeterince olgunlaşmamış olan pepino kavunlarına özellikle diyabet hastalarına iyi gelmektedir.

Yapılan araştırmalara göre görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor. Ayrıca A, B ve C vitaminleri içeriyor, bu özelliğinin kanser ve kalp krizine karşı koruma sağladığı belirtiliyor. Kolesterolü düşürdüğü, hücre yenileyici özelliği olduğu, içerdiği C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığı bilinen diğer yararları. Cinsel isteği uyardığı, uyku düzenini dengede tuttuğu, menopoz döneminde yaşanan gerginliklerin giderilmesinde etkili olduğu kaydediliyor. Bu pepino kavunu bir sağlık iksiri. Pepino kavununun kilosu 10 liradan satılıyor.

Çocuğunuz Çok su içiyor ve hızlı kilo kaybediyorsa

GOOGLE REKLAMLARI
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Tütüncüler, çocuklarda astımdan sonra en sık görülen kronik hastalığın diyabet olduğunu belirterek, ''Çok su içen, çok idrar yapan, kilo kaybeden halsiz çocuklarda aklımıza şeker hastalığını getirmemiz gerekiyor'' dedi.

Tütüncüler, başhekimlikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin, çocuklarda erişkinlerden daha farklı görüldüğünü söyledi.

Çocuklarda görülen ''tip 1'' diyabetin insülin eksikliğine bağımlı, erişkinlerde görülen ''tip 2'' diyabetinin ise şişmanlığa bağlı olduğuna dikkati çeken Tütüncüler, ''Çocuklarda görülen diyabetin, erişkinlerde görülenden farklılığı, insülin eksikliği sonrası gelişen klinik bir durum olması. İnsülin, kan şekerinin normal olmasını sağlayan bir hormon. 'Çocukluk çağı' diyabeti dediğimiz durumda bu insülin beta hücreleri tarafından yapılamıyor. Besinlerle alınan şekeri, insülin yokluğu nedeniyle vücut kullanamıyor ve giderek kan şekeri yükselmeye başlıyor'' diye konuştu.

Belirli bir düzeye çıkan kan şekerinin idrarla vücuttan atıldığını ifade eden Tütüncüler, çocukların çok idrar yaptıkları için çok su içtiklerini, şekeri kullanamayan vücudun yağları yakmaya başlaması nedeniyle zayıfladıklarını bildirdi.

AİLELER DUYARLI OLMALI
Ailelere çocuklarda diyabet hastalığına karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Tütüncüler, ''Çok su içme, çok idrar yapma ve yemek yediği halde zayıflama en önemli 3 belirti. Aile, çocuğunun eskiye göre daha fazla su içmeye başladığını, gece tuvalete kalktığını fark ederse bu çocuk daha hızlı tedavi edilebiliyor'' ifadelerini kullandı.

''Belirtileri, vücut şekeri kullanamadığı için yağları yakmaya başlıyor ve buna karın ağrısı, bulantı yada hızlı solunum eşlik ediyor'' diyen Tütüncüler, belirtiler önemsenmezse çocuğun şuur kaybı yaşayabileceğini ve komaya girebileceğini söyledi.

Tütüncüler, diyabetik komaya giren çocukların tedavi sürecinin uzayabileceğine dikkati çekerek, tedavi sırasında beyinde şişme, ölümcül bir takım sorunlarla karşılaşma riskinin açığa çıkabileceğini vurguladı.

AKTARDAKİ OTTAN MEDET UMMAYIN
''Çok su içen, çok idrar yapan, kilo kaybeden halsiz çocuklarda aklımıza şeker hastalığını getirmemiz gerekiyor'' diyen Tütüncüler, diyabetin bebeklerde nadir görülebileceğini, çocuklarda astımdan sonra en sık görülen kronik hastalığın diyabet olduğunu ifade etti.

Çocuklarda görülen diyabetin insülin dışında tedavisinin bulunmadığını aktaran Tütüncüler, ''İnsülini terk edip meyve, sebze ve aktarlardan alınan otları kaynatıp içiren ve bunlardan medet umanlar olabiliyor. Bu, çocuğa son derece zarar verici bir yöntem. Çünkü insülinin tek bir dozu bile unutulsa çocuk eski tablosuna geri dönebilir. Teşhis konduğu zaman tedavisinde mutlaka insülin kullanılması gerekiyor'' şeklinde konuştu.
kaynak:pirsushaber.com

Kurtlar Vadisi Pusu 175 Bölüm 20 Aralık Polat Diziden Ayrılıyormu

GOOGLE REKLAMLARI
Kurtlar vadisi pusu 174.bölümü ile ekranlara fenomenlerini yine kilitledi.174.Bölümde Polat ve Ekibi Suriye çıkmazında gömülmüş durumda Zülfikar Ağa'yı Esad güçlerinden kurtarmak için planlar yapmakta ve örgütün gerçek lideri olan Kamburu öldürmenin hesabını yapmaktadır.

Polat Alemdar'ın kendisini oyuna getiren lideri ele geçirmek için yeni planı ne olacak? İhtiyarların hükmü üzere Suriye'de ölmeyi göze alan Polat, kendi hükmünün arkasında duracak mı?

Savcı Leyla, akıl hastanesinden çıkmayı başarabilecek mi? Polat'ın yaşadığına dair umudunu kaybetmeyen Leyla, şimdi ne yapacak?

Polat, Zülfikar Ağa'nın esir düştüğünü öğrenebilecek mi? Zülfikar Ağa'nın infaz emrini kim verecek?

Polat Alemdar'ı vuran kurşunu kim ateşleyecek? Kendilerini bir anda pusunun içinde bulan ve Polat'ın vurulduğunu gören Abdülhey ve Cahit'i bekleyen büyük şok ne olacak?

10. Yıl - 175. Bölüm
Yapım: Pana Film
Yapımcı: Raci Şaşmaz
Senaryo: Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener, Cüneyt Aysan
Yönetmen: Alican Gebeş
Oyuncular: Necati Şaşmaz, Kenan Çoban, Ayşe Çiğdem Batur, Erhan Ufak, Emin Olcay, Serpil Tamur, Hakan Boyav, Cahit Kayaoğlu, Recep Cinisli, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, İbrahim Gündoğan, İzzet Çivril, Sema Şimşek, Görkem Sevindik, Pınar Tuncegil, Adnan Erdoğan, Levent Çiçek, Erdoğan Aydemir, Barbaros Binicioğlu, Ferdi Merter, Buminhan Dedecan, Gülçin Çakır, Cansu Kanlıkaya ve Kuzey Vargın.

18 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Dordrecht - Alkmaar Saat 19:45
Karlsruhe - Freiburg Saat 20:00
Schalke - Mainz  Saat 20:00
Maritimo - Sporting Lisbon  Saat 20:15
Chamois Niortais - Sedan  Saat 21:00
Den Bosch - Cambuur Saat 21:00
Eibar - Malaga Saat 21:00
Augsburg - Bayern Münih  Saat 21:30
Offenbach - Fortuna Dusseldorf Saat 21:30
Barrow - Macclesfield  Saat 21:45
Brentford - Bradford Saat 21:45
Notts County - Rotherham  Saat 21:45
Oxford - Accrington Saat 21:45
Brighton - Millwall  Saat 21:45
Bury - Preston Saat 21:45
Alfreton - Cambridge  Saat 21:45
Braintree - Forest Green Saat 21:45
Albion Rovers - Forfar  Saat 21:45
East Fife - Stranraer Saat 21:45
Rangers - Annan Saat 21:45
İnter - Verona  Saat 22:00

Öyle Bir Geçer Zamanki 94. Bölüm 18 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Öyle bir geçer zamanki 94.bölümü ile 18 aralık salı akşamı kanal D'de ekranlarında kaldığı yerden devam edecek.Öyle Bir Geçer Zamanki
18 Aralık salı
Bölüm Özeti:
Öyle bir geçer Zaman ki 94.bölüm Özetin'de parçalanan bir aile dahada çok parçalanmaya devam ediyor.
Halit, Mithat"a ulaşabilmek için Ayça"yı kaçırıyor. Takas için buluşan taraflar arasında çıkan çatışmada, Osman ölümle burun burana geliyor.
İşler iyice karışmıştır. Cemile ve Mete, Osman"ın nerede olduğunu öğrenemezler. Üstelik Neriman"ın Mete"ye, Arif ve annesi ile ilgili söyledikleri de işe yarar. Mete, annesine, pişman olacağı laflar söyler. Ancak Cemile de karşılığını fazlası ile verir. Cemile"nin eve neden geç kaldığını öğrenen Mete, Arif"i görmek ister. Anne- oğlu, Arif"in kapısında gören Neriman iyice meraklanır.

Hakan"dan yüz bulamayan Carolin taktik değiştirir. Ona kendisine iyi davranmaz ise neler yapacağını, Zehra"yı görmek için gelen Berrin ve Cemile"yi eve almayarak gösterir.

Halit, hiçbir yerde bulunamayan Mithat"ı saklandığı yerden çıkartmak için Ayça"yı kaçırır. Osman"a da sağcılara bu bilgiyi paylaşmasını söyler. Osman"ın Ayça"yı kaçırdığını öğrenen Mete ve Cemile, Arif"ten yardım isterler.

Aylin adına okul yaptırmak için bir mimardan teklif alan Soner, görüşmeye Deniz ve Bahar"ı da götürmek zorunda kalır. Ancak Bahar"ı orada hiç hoşlanmayacağı bir sürpriz beklemektedir.

Ayça"nın kaçırıldığını öğrenen Mithat, Şamil ve adamları ile takasın olacağı adrese gelirler. Silahlar patladığı sırada Arif ve Mete de, Osman ve Halit"e yardım etmek için oradadırlar.

Benim İçin Üzülme 7. Bölüm 18 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Buke'ye hayat zehir oldu. Dedenin ısrarı üzerine eve yerleşen Buke ve Niyazi için zor günler başladı. Sadece onlar için değildi zor olan Nermin için de çok zordu herşey. Evladının bir tanesi toprağın altında diğeri ise evladının ölümüne neden olan kıza gönlünü kaptırmış hayatını onunla birleştirmeye kararlı Niyazi..

Nermin kalmaya ikna oldu olmasına ama hayatını odasında geçirmeye kararlı. Yıllardır birlikte oturdukları sofraya bile oturmaz. Senelerdir gelinlik yaptığı kayınvalidesi ve kayınpeterinin yaptıkları çok zoruna gider. Kötü olan Nermin gibi görünür ama bir çok anne anlıyor aslında Nermin'in yaşadığı acıyı. Buke ise kendini kabul ettirmeye çalışsada bu çok zor oluyor. Son olarak bahçedeki mezarın başında gözyaşı döken Buke'yi gören Nermin deliye döner ve elinde odun ile Buke'nin üzerine saldırır. Niyazi tam o sırada gelir. Bir tarafta karısı bir tarafta sevdiği kız Niyazi için çok zor bir an ama mecburdur karısının yanında yer almaya çünkü Buke O'nun aşkı için herşeyi bırakıp geldi. Bakalım Nermin bunun üzerine evi terk edecek mi bu kez?

Şahin Ağa ise şirkete genel müdür olarak Sinan'ı uygun görür ve ona öyle bir oda hazırlatır ki Sinan bu duruma hayır diyemeyecek gibi.. Peki Irmak bu duruma ne diyecek? Sinan'ın şirkete genel müdür olması Bahar ile dah sık görüşmelerine neden olacak böyle giderse büyük bir yasak aşk alev alacağa benziyor.
Benim İçin Üzülme İzle - Benim İçin Üzülme 7. Bölüm Fragmanı ve Özeti. Benim İçin Üzülme dizisi yepyeni bölümü ile 18 Aralık 2012 Salı akşamı ATV ekranlarında olacak.

Benim İçin Üzülme 7. bölümü ile 18 Aralık Salı günü Atv’de kaldığı yerden devam edecek. Benim İçin Üzülme 7. bölüm haberin devamında.

ATV ekranlarında yayınlanan Mahsun Kırmızıgül'ün yeni dizisi Benim İçin Üzülme'nin heyecanla beklenen 7. bölüm fragmanı yayınlandı. Dizinin yayınlanan yeni bölüm fragmanında Niyazi'nin kız kardeşinin Buke'ye söylediği sözler damgasını vuruyor.

15 Aralık 2012 Cumartesi

Galatasaray - Fenerbahçe Derbisi 16 aralık pazar

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe'nin başarılı oyuncusu Sezer Öztürk, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray ile oynayacakları karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.
Sezer ilk olarak, "Şöyle bir gerçek var ne kadar çok idman yaparsanız yapın maçın yerini tutmaz. Sezon öncesinde özel olarak çalıştım. Maç eksiğim var ancak yavaş yavaş bu açığı kapatıyorum. Henüz ligde iki asistim var hedefim takıma çok daha fazla katkıda bulunmak" dedi.
DERBİ YORUMU
Galatasaray derbisi hakkında konuşan Sezer Öztürk, "Türk futbolunun gözbebeği Galatasaray - Fenerbahçe derbisi. Bir gerginlik yok. Herkes üstüne düşüne yapacaktır. Kaybeden kazanının elini sıkmalı. Kavgayla gürültüyle değil başarı yarışında mücadele etmemiz lazım. Galatasaray maçı çok çetin geçecek. Orta sahada yaşanacak bir mücadele olacağını düşünüyorum. Ayakta kalan maçı kazanacak. Gol atarsam bu golü aileme ve orada olamayan 12. adama hediye edeceğim. Taraftara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Yavaş yavaş geri ödemeye başladım. İnşallah maç maç alnımızın akıyla ilerleyip sezon sonunda hedeflediğimiz kupaları kaldıracağız." açıklamasını yaptı.
Frikik konusuna değinen yetenekli futbolcu, "Serbest vuruşta her insanın kendisine ait bir vuruş stili vardır. Herkes Ronaldo gibi vurmaya çalışıyor ama bu doğru değil. Çalışmak ile alakalı bir durum. Ne kadar çok çalışırsa o kadar iyi olur." ifadelerini kullandı.
"HEDEFİM BURASIYDI"
Kendi performansını değerlendiren Sezer, "Kendime ait koyduğum bir hedefim yok, hem gol hem de asist anlamında çift haneli rakamlara ulaşırsam bu iyi bir başlangıç olur. Hedefim Fenerbahçe'de oynamaktı. Şimdi Fenerbahçe'de kupa kaldırmak istiyoruz. Maç maç düşünerek, kendimizi geliştirerek hedeflerimize doğru yürümek istiyoruz." şeklinde konuştu
SPORDA ŞİDDET
"Şiddet olaylarıyla ilgili çok üzülüyorum. Kayseri ve Göztepe maçında otobüsümüz taşlandı. Bunlara ne gerek var! Herkesin ailesi var. Atılan taşlardan birisinin kafası patlasa iyi mi olacak? Bu bizim örf ve adetlerimize uymuyor. Haince davranarak taşlıyorlar. Madem taşlayacaksın stada gelmeyeceksin. Bu delikanlılık değil taş atıp kaçmak..."
Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı ve Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile kendi saha ve seyircilerinin önünde yapacakları derbi maçı kazanacaklarına inandığını söyledi.
Derbi maçla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Arıboğan, karşılaşmanın skoruyla ilgili tahminde bulunmayacağını belirterek, ''Sporculuk hayatımda da yöneticilik hayatımda da skor tahmininde hiç bulunmadım. Ama derbi maçı kazanacağımızı umuyorum. Kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi sahamız ve seyircimizin avantajıyla hiçbir konsantrasyon eksikliğimiz olmadan Fenerbahçe maçını kazanacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Derbi günlerinin Türk sporunun en keyifli günleri olduğunu vurgulayan Lutfi Arıboğan, şöyle devam etti:
''Büyük takımlarımız Türk sporunun lokomotifi olmuş camialar. Spora yüzyılı aşkın süredir hizmet eden camialar bunlar. Aynı zamanda da derbi maçların olduğu günlerin dostluk, barış ve sportmence yaşanan günler olması gerekiyor. Rekabet uğruna, o gün maçı kazanmak uğruna, sporun içinde yer alan hiç kimsenin kişisel olarak da kurumsal olarak da sorumsuzluk yapmaması gerekiyor. Sonradan herkesin üzüleceği vahim sonuçlar çıkabilir.''
-''Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım''-
Arıboğan, Türk sporunun en önemli sorunlardan bir tanesinin sporda dozu her gün artan şiddetle mücadele olduğunu kaydetti.
Bu konuya çözüm bulacak, son derece detaylı hazırlanmış Sporda Şiddetle Mücadele Yasası'nın bulunduğunu dile getiren Lutfi Arıboğan, ''Ben de o çalışmaların içinde yer almıştım. Herkesi sportmen ve centilmen olmaya davet ediyorum. Derbi maçlar Türk sporunun en keyifli yaşandığı günlerdir. O günü keyifle sadece futbolun keyifli tarafların konuşulduğu günler haline getirelim. Suni polemikler, suni gerginlikler yaratmayalım. Sonunda hepimiz spora hizmet ediyoruz. Sportmenlikten uzaklaşan, günü kurtarmak adına suni gerginlik yaratan insanlar, sonradan gerçekten üzülecekleri sonuçlarla yüzleşirler. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli, katıldığı İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nın ardından, Radyo Fenerbahçe’de Fenercell’in sponsorluğunda yayınlanan ve Orkun Yazgan’ın hazırlayıp sunduğu Fenerbahçe Günlüğü isimli programa katıldı. Temelli, pazar günkü derbiyi yönetecek olan hakem Halis Özkahya'yı Galatasaray'ın istediğini iddia etti.
"İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı çok iyi geçti. Toplantının ana gündem konusu deplasman yasaklarıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak deplasman yasaklarının artık kalkması gerektiğini ve tüm takım taraftarlarının rakip takım statlarında takımlarının maçlarını izleyebilmesi gerektiğini söyledik. Bu yasaklar kondu ancak olaylar bitmedi. Olaylar duracak diye bu yasaklar konuldu ancak beklenen olmadı. Bu yasakların zamanında birtakım olaylara önlem olarak alındığını ancak bunların hiçbir şeye önlem ve engel olmadığını ve artık bu yasakların kaldırılması gerektiğini söyledik."
"Kayseri’de takımımızın otobüsü taşlandı, Kayseri’yi bırakın dün Kadıköy’de stadımızın önünde yine takımımızın otobüsü taşlandı. Kısacası bu yasakların hiçbir şeye çözüm olmadığı artık açıkça ortada. Biz, bu konuda İstanbul Valiliği’ne, Türkiye Futbol Federasyonu’na, Kulüpler Birliği’ne gerekli yazılı başvurularda bulunarak artık bu deplasman yasağının kalmasını istediğimizi belirttik. Bugün valilikte yapılan İl Spor Güvenlik Toplantısı’nda da toplantıya katılan Sayın Vali Yardımcısına, Emniyet Teşkilatı’na, Galatasaray Kulübü, Beşiktaş Kulübü yöneticilerine bu yasağın kalkması gerektiğini söyledik. Türkiye’de, İstanbul’da Dünya Şampiyonalarının yapılacağı ülkemizde, bu yasakların olmasının büyük bir ayıp olduğunu söyledik."
"GALATASARAY İSTEMEDİ"
"Galatasaray Kulübü buna itiraz etti, bunu istemediler. ’Yasaklar kalkmasın böyle devam etsin’ dediler. Önümüzdeki sezon için de ’bakarız’ gibi bir anlayış gösterdiler. Sezon başında yapılan deplasman yasağı protokolü zaten bu sezon sonuna kadardı. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak taraftarlarımıza kefil olduğumuzu, her sorumluluğu kabul ettiğimizi söyledik. Ancak tüm bu tekliflerimize rağmen her deplasman yasaklarının kaldırılması girişimimizi kabul etmediler. Taraftarlarımızın, bu yasakların kalkması adına yoğun bir talebi var ancak biz zaten bunu düşünüyorduk. Şunu biliyoruz ki, yasaklarla hiçbir şey olmuyor. Olsa tamam devam edelim. Ama her türlü olay devam ediyor."
"OLAYLAR BAHANE"
"Fenerbahçe’yi ve diğer takımları deplasmanda da seyretmek isteyen geniş taraftar kitleleri var. Taraftarları bu haktan mahrum etmek, bunu yaparken de çıkan olayları bahane göstermek ve bu olayların çözülemeyeceğini ima etmek çözüm değil diye düşünüyorum. Ancak bu yasaklar sezon sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor."
"Hafta sonu Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynayacağı maçın hakemine dair hafta başından itibaren tahminden öte geçen bazı yorumlar ortaya çıktı. Bazı gazeteler maçın hakeminin Halis Özkahya olacağını yazıp çizdiler. Hakemin kim olacağının Galatasaray yönetimi tarafından 24 saat öncesinden de bilindiğine dair bir sürü açıklamalar, haberler ile karşılaştık. Sonuç olarak da derbinin hakemi olarak Halis Özkahya atanmış durumda. Bugün gazetelerde, sosyal medyada çıkan haberler ise ’Galatasaray’da Halis Özkahya paniği’ şeklindeydi. Adeta bir haber bombardımanı vardı. Siz bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?"şeklindeki  soruya Ömer Temelli şu cevabı verdi:
"BUNLAR DIŞARIYA NASIL SIZIYOR"
"Ben şunu söylemek istiyorum; gazetelerde 'Galatasaray, Halis Özkahya’yı istemiyor' diye haberler çıktığı zaman, Galatasaray’ın en çok istediği hakemin Halis Bey olduğunu anlayabiliyoruz. Sadece biz değil artık bunu herkes anlıyor. Burada bizlere garip gelen, enteresan olan şey ise bazı spor yazarlarımızın "6.hislerinin çok kuvvetli olduğu. Bunlar 1, 2 gün hatta 5 gün önceden hakemin kim olacağını bilebiliyorlar. Bunu da Türkiye Futbol Federasyonu’nun sorgulaması gerekiyor. Bu haberler nasıl sızıyor dışarıya. Bu yaşananlar ’tahmin ile olacak şeyler’ değil. Çok emin konuşmalar, yorumlar yapılıyor. Biz, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi olarak, hakem bazında bakmıyoruz olaya. Bizim muhatabımız Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Biz takımımıza da güveniyoruz. Inşallah az hatalı güzel bir maç olacak."
"GÜZEL FUTBOLUMUZ DERBİYE YANSIYACAK"
"Dün güzel bir galibiyet aldık. Bu maçın benim için çok önemli bir tarafı vardı. Recep Niyaz’ın transferinde çok uğraşmıştım. Kendisini kardeşimiz gibi seviyoruz. Onun gol atması bizi çok mutlu etti. Maçtan önce de sen çok güzel adam eksiltiyorsun, güzel şutların var. Gol atacağına eminim demiştim. Recep’in gol atacağı adeta içime doğdu. Krasic’in toplarlandığını gördük. Bu iyi futbol inşallah derbiye de yansıyacak."

Kaynak:guloxim.blogspot.com

Gençlerbirliği - Beşiktaş müsabakası 15 Aralık

GOOGLE REKLAMLARI
Beşiktaş-Ankaragücü maçında yaşanan olayların ardından Ankara'da güvenlik had safhada olacak. 3 ayrı noktada barikat olacak ve 1200 çevik kuvvet, 400 de özel güvenlik görev alacak karşılaşmada Ankara Emniyeti ve Halk Sağlığı Ekipleri ortak hareket edecek.
Türkiye Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Beşiktaş-Ankaragücü karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı için özel güvenlik önlemleri alınacak. Ankara'ya gelmesi muhtemel Beşiktaş taraftarları ve Ankara'da karşılaşmayı izlemeye gelecek olan taraftarlar ile Ankaragücü taraftarları arasında herhangi bir olayın yaşanmaması için stadyuma yakın sokaklarda önlem alınacak.
Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında Ankara emniyeti, büyük maçlardaki uygulamasından daha farklı emniyet tedbirleri alacak ve üç ayrı noktada barikatlar olacak. İlk barikattaki kontrollerde biletsiz taraftar içeri alınmayacak ve üst araması yapılacak. İkinci barikatta ise emniyet güçleri tekrar kontrol yapacak. Üçüncü barikat ise stada giriş turnikelerinde olacak. Alkollü ve biletsiz hiçbir taraftar alınmayacak. Ankara emniyeti ise stat dışında 1200 personel ile önlemler alacak. Özel güvenlik ise 400 kişilik bir ekip ile görev yapacak.
Spor Toto Süper Lig 16. haftasında yapılacak Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında bugüne kadar kapalı alanlarda sigara içilmesine uygulanan ceza işlemlerinde Ankara emniyeti ile Ankara Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. 5326 kabahatler kanununun 39. maddesine göre uygulanan kapalı alanlarda tütün yasağına uymayanlar hakkında uygulanan 83 TL'lik ceza uygulamasında Ankara'da oynanan karşılaşmalarda bugüne kadar 10 bin TL civarında ceza kesildi. Kısa bir süre önce Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve iki yöneticiye de bu ceza işlemi uygulanmıştı. Bu hafta ise Ankara Emniyeti ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ekipleri farklı bir uygulama yapacak. Ekipler, taraftarların arasına girerek önce sağlıkla ilgili zararları anlatacak ve emniyet ekipleri ile birlikte, sigara içenlere 83 TL ceza işlemi uygulanacak.
Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olacak Beşiktaş, rakibini mağlup ederek zirveden kopmamayı hedefliyor.
Siyah-beyazlı takım, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin oynanacağı haftada rakibini yenip, haftayı 3 puanla tamamlamayı amaçlıyor.
Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma Cumartesi günü saat 19.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Suat Arslanboğa yönetecek.
-Tek hedef lig-
Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyen Beşiktaş'ın, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'na veda ettikten sonra önündeki tek hedefi lig kaldı. Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı maçı 2-1 yitiren ve elenen ''Kara Kartallar'', Spor Toto Süper Lig'de başarı hedefini kovalayacak.
-Son 8 lig maçında yenilmedi-
Spor Toto Süper Lig'de son dönemde başarılı sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, son 8 maçta yenilmedi. Ligdeki son yenilgisini Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, bu yenilginin ardından yaptığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Son 8 lig maçında 18 puan toplayan ''Kara Kartallar'', zirve yarışındaki rakipleriyle puan farkını da kapadı.
-En büyük kozu Holosko-
Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısında en güvendiği oyuncuların başında Filip Holosko geliyor.  Bu sezonki resmi maçlarda rakip filelere 8 gol bırakan Slovak oyuncu, ligde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda takımının yaptığı son 8 maçta 6 gole imza attı.
-Oğuzhan cezalı-
Siyah-beyazlı takım, Cumartesi günkü karşılaşma öncesi Oğuzhan Özyakup ve Manuel Fernandes'in yokluğunun sıkıntısını yaşıyor. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Fernandes'in yanı sıra, sarı kart cezası bulunan genç oyuncu Oğuzhan da Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.
Siyah-beyazlı ekipte savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm ise cezasını tamamladı. Ligde bu sezonki 4. sarı kartını Orduspor karşısında gören ve cezası nedeniyle Eskişehirspor karşısında forma giymeyen Ersan, yarınki lig karşılaşmasında takımdaki yerini alabilecek.
-3 futbolcu ceza sınırında-
Beşiktaş'ta Gençlerbirliği karşılaşması öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte savunma oyuncuları Tomas Sivok ve Uğur Boral ile golcü Hugo Almeida 3'er sarı kartlı olarak mücadeleye çıkacaklar. Bu oyuncular Gençlerbirliği karşısında kart gördükleri takdirde ilk yarının son haftasındaki Kayserispor maçında forma giyemeyecekler.
-Antalya'dan Ankara'ya geçecekler-
Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor ile oynadığı maç sonrası Antalya'da kalan Beşiktaş, buradan Ankara'ya geçecek.
Siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını Ankara'da gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, uzun zamandır üzdükleri taraftarlarını Beşiktaş karşısında alacakları galibiyetle tekrar sevindirmek istediklerini söyledi.
Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş'ı konuk edecek Gençlerbirliği hazırlıklarını tamamlayarak İlhan Cavcav Tesileri'nde kampa girdi. Günü tek çalışma ile tamamlayan kırmızı-siyahlılarda Fuat Çapa nezaretinde yapılan antrenman yaklaşık bir saat sürdü. Isınma koşusu ve hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması yapan oyuncular daha sonra iki bölüme ayrılarak şut ve kanatlardan orta çalışması yaptı.
Antrenman sonrası Beşiktaş maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan Fuat Çapa, uzun zamandır üzdükleri taraftarlarını sevindirmek istediklerinin söyledi.
Mersin İdman Yurdu'na yenilerek elendikleri kupa maçını bir an önce unutmaları gerektiğini dile getiren Çapa, "Ne kadar üzgün olsak da ligde son iki haftaya mutlu girmek istiyoruz. Çünkü Beşiktaş ve Bursaspor karşısında alacağımız puanlar bizim ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek." diyerek şunları söyledi:
"Bu nedenle Beşiktaş için ne kadar önemli ise bizim içinde bir o kadar önemli bir karşılaşma olacak. İç sahada oynuyoruz. Taraftarımızı tekrar sevindirebilmemiz için gayret göstermeliyiz. Uzun süredir onları üzdük. Bir an önce toparlanıp Beşiktaş maçıyla onları sevindirmek istiyoruz."

Kaynak:guloxim.blogspot.com

15 Aralık Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Newcastle - Manchester City Saat 14:45
Dijon - Istres Saat 15:00
Nantes - Caen Saat 15:00
Mersin İdman Yurdu - Akhisar Bld.Spor Saat 16:00
Denizlispor - Ankaragücü Saat 16:00
Antalya Bşb - Karşıyaka Saat 16:00
Galatasaray - Tofaş Saat 16:00
Fortuna Dusseldorf - Hannover Saat 16:30
Greuther Furth - Augsburg Saat 16:30
Leverkusen - Hamburg Saat 16:30
Mainz - Stuttgart Saat 16:30
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt Saat 16:30
Edirne Olin - Ted Kolejliler Saat 17:00
Ried - Wolfsberger Saat 17:00
Liverpool - Aston Villa Saat 17:00
Manchester Utd - Sunderland Saat 17:00
Norwich - Wigan Saat 17:00
Qpr - Fulham Saat 17:00
Stoke - Everton Saat 17:00
Birmingham - Crystal Palace Saat 17:00
Blackpool - Blackburn Saat 17:00
Bolton - Charlton Saat 17:00
Brighton - Nottingham F Saat 17:00
Bristol City - Derby Saat 17:00
Burnley - Watford Saat 17:00
Cardiff - Peterborough Saat 17:00
Leeds - Ipswich Saat 17:00
Middlesbrough - Wolves Saat 17:00
Millwall - Leicester Saat 17:00
Aberdeen - Kilmarnock Saat 17:00
Celtic - St Mirren Saat 17:00
Dundee Utd - Inverness Ct Saat 17:00
Hibernian - Motherwell Saat 17:00
Ross County - Dundee Saat 17:00
St Johnstone - Hearts Saat 17:00
Getafe - Osasuna Saat 17:00
Kerkyra - Panthrakikos Saat 17:15
Ofi - Asteras Tripolis Saat 17:15
Toulouse - Marsilya Saat 18:00
Beira Mar - Rio Ave Saat 18:00
Olhanense - Gil Vicente Saat 18:00
Mechelen - Standard Liege Saat 19:00
Udinese - Palermo Saat 19:00
Mallorca - Athletic Bilbao Saat 19:00
Alcorcon - Barcelona Atletic Saat 19:00
Huesca - Cordoba Saat 19:00
Elazığspor - Gaziantepspor Saat 19:00
Gençlerbirliği - Beşiktaş Saat 19:00
Erciyesspor - Manisaspor Saat 19:00
Barnsley - Sheffield Wed Saat 19:20
Salzburg - Mattersburg Saat 19:30
Wacker Innsbruck - Admira Wm Saat 19:30
Wiener Neustadt - Rapid Vienna Saat 19:30
Schalke - Freiburg Saat 19:30
Panionios - Olympiakos Saat 19:30
Zwolle - Alkmaar Saat 19:45
Nacional Madeira - Sporting Lisbon Saat 20:00
Gröningen - Vvv Venlo Saat 20:45
Roda - Breda Saat 20:45
Charleroi - Beerschot Saat 21:00
Club Brugge - Mons Saat 21:00
Lierse - Cercle Brugge Saat 21:00
Lokeren - Gent Saat 21:00
Waasland-Beveren - Kortrijk Saat 21:00
Montpellier - Bastia Saat 21:00
Nice - Evian Tg Saat 21:00
Reims - Lille Saat 21:00
Sochaux - Brest Saat 21:00
Troyes - Ajaccio Saat 21:00
Granada - Sociedad Saat 21:00
Girona - Villarreal Saat 21:00
Murcia - Dep. Guadalajara Saat 21:00
Nijmegen - Psv Eindhoven Saat 21:45
Lazio - İnter Saat 21:45
Benfica - Maritimo Saat 22:30
Sevilla - Malaga Saat 23:00

6 Aralık 2012 Perşembe

2013 Yılında Ne Kadar Harç Ödeyeceğiz

GOOGLE REKLAMLARI

Maliye Bakanlığı verilerine göre yeni yılda devlet vatandaştan 9 milyar harç geliri alacak.2013 yılında ne kadar harç vereceğiz? İşte kalem kalem 2013'ün harç ücretleri.

2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve Maliye Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2012 yılı bütçesinde 9 milyar 277 milyon 343 bin lira olarak yer alan harç gelirlerinin, 2013 yılında 23,5 artacağı öngörüldü.

Bu çerçevede devlet, 2013 yılında 11 milyar 465 milyon 141 bin lira harç geliri elde etmeyi hedefledi. Verilere göre, bütçedeki 11 milyar 465 milyon 141 bin liralık harcın yaklaşık yüzde 52"sini gayrimenkul alıp satanlar ödeyecek. Bu çerçevede yeni yılda 5 milyar 944 milyon 315 bin liralık tapu harcı yatırılacak.

Tapu harcı hedefi 2013 yılında da emlak piyasasının canlı olacağını gösteriyor. Bu yıl için 4 milyar 608 milyon 992 bin lira tapu harcı tahsilatı yapılacağı öngörülürken, 2013 yılı beklentisi 5 milyar 944 milyon 315 bin lira olarak tahmin edildi.

2 MİLYARA YAKINI YARGI HARÇLARINDA
Yeni yılda tahsil edilmesi beklenen 11,5 milyar liralık harcın 1 milyar 991 milyon 633 bin lirası da yargı harçlarından elde edilecek.

2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre, ticaret sicil harçlarından 221 milyon 738 bin lira, esnaf sicil harçlarından 23 milyon 37 bin lira, diğer yargı harçlarından da 1 milyar 746 milyon 858 bin lira tahsilat yapılacak.

2013 yılında pasaport alanlar ve vize isteyenler 1 milyar 7 milyon 130 bin lira harç ödeyecek, trafik harçlarından da bütçeye 405 milyon 285 bin lira aktarılacak. Avcılık belgesi alanlar 22 milyon 685 bin lira harç ödemesinde bulunacak, yurt dışına çıkanlardan da 68 milyon 16 bin lira toplanacak.

Önümüzdeki yıl 517 milyon 60 bin lira noter harcı, 1 milyon 444 bin lira vergi yargısı harcı, 16 milyon 9 bin lira gemi ve liman harcı, 56 milyon 723 bin lira eğitime katkı harcı, 23 milyon 881 bin lira özel güvenlik harcı, 8 milyon 330 bin lira da Türk uluslararası gemi sicil kayıt harcı ve yıllık tonaj harcı tahsilatı planlandı.

İŞTE RAKAMLARLA HARÇ GELİRLERİ

Devletin harç gelirleriyle ilgili 2012 yılı gerçekleşme tahmini ve 2013 yılı öngörüleri şöyle:
Harçlar 2012 yılı 2013 yılı (bin TL)   (bin TL)   (Tahmin)
------------------------------ --------- ---------
Yargı harçları 1.538.227 1.991.633
Noter harçları 468.339 517.060
Vergi yargısı harçları 3.654 1.444
Tapu harçları 4.608.992 5.944.315
Pasaport ve kons. harçları 862.600 1.007.130
Gemi ve liman harçları 14.175 16.009
İmtiyazname, ruh. ve dip. harç. 27.549 33.793
Trafik harçları 431.281 405.285

Diğer harçlar 1.322.526 1.548.472
-------------------------------------------------------
TOPLAM: 9.277.343 11.465.141

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılmalı

GOOGLE REKLAMLARI

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarım kürede, gribin, kış aylarında salgınlara yol açtığını hatırlatarak kış girmeden risk altında bulunan hastaların mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini söyledi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ülkemizin de içinde bulunduğu kuzey yarım kürede, gribin, kış aylarında salgınlara yol açtığını hatırlatarak kış girmeden risk altında bulunan hastaların mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini söyledi.
Grip aşısını herkesin değil, sadece risk altındaki kişilerin yaptırmasının daha doğru olacağı ve risk altındakiler dışında, genç, herhangi bir sağlık sorunu olmayanların grip aşısı yaptırmalarının şart olmadığı belirten Özlü, grip salgınları sırasında, özellikle yaşlılar, kalp, akciğer, kan, böbrek ve şeker hastalığı gibi müzmin bir rahatsızlığı olanlar ile gebeler ve huzurevi sakinlerinde hastalığın ağır seyrettiğini ve hatta ölümlere yol açabildiğini kaydetti. Prof. Dr. Özlü “Aşı yapıldıktan sonra bir iki ay içerisinde yeterli bağışıklık gelişebildiğinden, bu kişilerin, her yıl eylül-ekim aylarında bir doz grip aşısı yaptırmalarında yarar var. Ayrıca, bu kişilere bakan yakınları, huzurevi çalışanları, sağlık personeli, sık seyahat edenler ve aspirin almakta olan çocuklara da grip aşısı önerilmektedir. Grip aşısı herkese değil, sadece risk altındaki bu kişilere önerilir. Risk altındakiler dışında, genç, herhangi bir sağlık sorunu olmayanların grip aşısı yaptırmaları şart değildir. Grip aşısını, her yıl tekrarlamak gerekmektedir. Çocuklara ilk kez yapıldığında, bir ay ara ile iki doz halinde yapılması önerilmektedir” dedi.
“39-40 derece yüksek ateşle seyreden bir hastalık geçirmekte olanlara ve yumurta alerjisi olanlara aşı yapılmaz” diyen Özlü “Aşının gribe yakalanmayı ve gripten ölümleri önemli ölçüde azalttığı bilinmektedir. Ancak grip aşısı, nezle, soğuk algınlığı, kulak ve boğaz iltihabı, sinüzit, trakeobronşit gibi daha hafif solunumsal enfeksiyonlardan korumaz. Eğer 65 yaşını geçmişseniz; KOAH, astım, bronşektazi gibi müzmin bir akciğer hastalığınız varsa; şeker, kalp, böbrek hastalığı gibi kronik bir rahatsızlıktan mustaripseniz ya da evinizde bu tür bir hasta varsa; hastanede, huzurevinde çalışıyorsanız; kış veya bahar aylarında doğum yapacak bir gebe iseniz; sık sık seyahat eden, insanlarla yoğun teması olan bir kişiyseniz daha fazla gecikmeden bir doz grip aşısı yaptırın” önerisinde bulundu.