Pages

27 Kasım 2012 Salı

Diş Beyazlatma ve Merak Edilenler

GOOGLE REKLAMLARI
Güzel bir gülüşe sahip olmak, bireylerin insan ilişkilerini ve kendilerine duydukları özgüveni direk olarak etkilemektedir.  Hastaların diş hekimine başvurma sebepleri içinde,  ağrılı durumlarının giderilmesi kadar, estetik bir görünüme kavuşma arzusu da üst sıralarda yer almaktadır. Estetik, günümüz dişhekimliğinin en başlıca konusudur.
 Dr. Neslihan Güleryüz
Ağız ve Diş Sağlığı Uzm.
Beyazlatma tedavisi, öncelikle kişiye sağlıklı bir gülüş kazandırmaktadır. Sağlıklı ve beyaz dişlere kavuşmanın en kısa ve en güvenli yollarından biridir. Uzman hekimler tarafından, doğru ürünler kullanılarak yapılan beyazlatma tedavisi, hastalarında gerekli şartlara uyması durumunda uzun süre devamlılığını korumaktadır.
Dişler Neden Renklenir?
Dış renklenme,  boya veren gıdaların alınımı, sigara, çay ve kahvenin aşırı tüketimine bağlı olarak diş yüzeyinde meydana gelen renklenmedir. Bu renklenmeler düzenli diş fırçalamaya rağmen oluşmaya devam ediyorsa, diş taşı temizliği ve bunu takiben polisaj ( dişi parlatma) işlemi ile lekelerden kurtulmak mümkündür.İç renklenmeler ise, yaşa, kullanılan bazı ilaçlara, yapılan diş tedavilerine bağlı içsel renklenmelerdir. Bu renklenmelerden kurtulmak basit temizlik işlemleri ile mümkün değildir. Hem bu renklenmeleri gidermek, hem de dişimizin doğuştan gelen sarı tona daha yakın olan rengini ağartmak için beyazlatma (bleaching) işlemi yapılmaktadır.
Beyazlatma Tipleri Nelerdir?
Beyazlatma tedavisi; hastanın evde kendi uygulayarak ya da ofiste hekim tarafından uygulanarak tamamlanır. Ev tipi uygulamada,  hekim tarafından basit bir ölçü ile oluşturulan kalıpların içine, yan etkinin daha az görülmesinden ötürü düşük konsantrasyonlu jel hasta tarafından yerleştirilir. Hekim tarafından bildirilen sürelerde günlük uygulanır ve yine hekim tarafından belirtilen zamanda tedavi sonlandırılır. Çok ciddi renklenme olmayan bireylerde tek başına tercih edilebilir. Rutinde ofis tip beyazlatmayı takiben uygulanır. Ancak, bu tip beyazlatmayı,  hastaların herhangi bir yerden kendi başına temin ettikleri, dental uygulamalarda yeri olmayan,  gerek diş parlatma  ürünleri gerekse diş beyazlatma jelleri olarak marketlerde sunulan ürünlerle yapılan beyazlatmayla karıştırmamak gerekmektedir. Beyazlatma işlemi bir tedavidir ve sadece diş hekimleri tarafından uygulandığı takdirde zararsız, güvenli bir uygulama olur.Ofis tip beyazlatma ise, önceden diştaşı temizliği yapılımış, dişetlerinin sağlıklı olduğu dişlerde 30-45 dk gibi kısa bir sürede optimum beyazlığa ulaşılabilen bir beyazlatma tipidir. Daha etkin ve konsantrasyonu yüksek bir jel ve tercihen U.V ışığı veren bir beyazlatma cihazı ile etkili beyazlatma yapmak mümkündür.
Diş Beyazlatmanın Herhangi Bir Zararı Var Mıdır?
Yapılan çalışmalar beyazlatma tedavisinin dişlerde kalıcı hasar ve minede tahribata yol açmadığını göstermektedir. Beyazlatma tedavisindeki asıl hasar, tedavinin daha da beyaz dişlere ulaşma arzusu ile çok uzun sürelerde uygulanmasıdır. Çünkü her dişin ulaşabileceği bir beyazlık söz konusudur. Bu noktaya doygunluk noktası da denir. Hekimler dişte hasar oluşturmamak için bu noktayı çok iyi yakalamalı, hastalar da hekim kontrolü olmadan kendi temin ettikleri ürünleri bilinçsizce kullanmamalıdırlar.Diş beyazlatma işleminin yan etkisi olarak, bazı bireylerde 24-48 saat süren hassasiyetler görülebilmektedir. Ancak hekiminizin uygulayacağı hassasiyet giderici jeller, florürür ve tavsiye edeceği hassasiyet giderici macunlarla bu durum azaltılmaya çalışılır. Hastalarımızdan aldığımız geri dönüşlere bağlı olarak da, bu tarz uygulamaların anlamlı olduğunu söylemekteyiz.
Beyazlatma işleminden sonra nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?
Beyazlatma işleminden sonra 1-2 hafta süre ile dişe renk verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Kahve, çay ve sigaranın yoğun kullanımı elde edilen rengin uzun dönem korunmasını tamamen engellemektedir. Bu alışkanlıkların bırakılamadığı durumlarda hem diştaşı temizliğinin, hem de beyazlatma işleminin yılda iki kere tekrarlanması uygun görülmektedir.
Beyazlatma işlemi ne kadar süre etkisini korur?
Tamamen kişinin ağız, diş bakımına bağlı olarak 2 yıldan az olmayacak sürede beyazlık korunacaktır.  Yine kişinin düzenli fırçalama alışkanlığı olması, ve her 6 ayda bir dişhekimi kontrolüne gitmesi bu süreyi daha yukarılara çekecektir. Beyazlatma işlemi pahalı bir işlem midir?
Kişinin tüm görünüşünün olumlu yönde değişmesine ve kendini iyi hissetmesine yardımcı olacak ve bu kadar kısa sürede etkisini görebileceği başka bir estetik girişimin yanında yüksek kalmayacak bir ücrete sahip olan beyazlatma tedavisinin çeşitliliği ve fiyat farklılıkları konusunda sizleri en iyi bilgilendirecek kişi tabi ki diş hekiminizdir.

Bitkilerle güzelleşmek Bitkilerdeki mucize

GOOGLE REKLAMLARI
Evet sağlıklı yaşam için bitkilerden de yararlanmak gerekiyor ve bitkiler güzelliğinde sırlarını mevcudiyetlerinde barındırıyorlar. Güzelleşmek için kullanılabilecek bitkileri sizler için toparladık işte güzelleşmenize katkıda bulunabilecek bitkiler..
•Papatya sivilce ve egzamalar için yararlı bir bitki..
•Lavanta: Kompres için kullanılır ve losyon olarakda kullanıldığında yaraların, çıban olarak bilinen ağrılı sivilcelerin iyileşmesinde kullanılır.
•Ebegümeci: Deri kızarmalarına, vücütta kaşıntılara, deride döküntü ve deri hastalıklarına iyi geldiği için kullanılır.
•Isırgan otu: Cildi rahatlatır ve canlandırır, egzamanaya ve sedefe iyi gelmektedir. Saç dökülmeside bir çeşit deri hastalığıdır, saç dökülmelerinde de kullanıldığını bilmekteyiz.
•Kekik otu: Haricen kullanıldığında, ağrıları azaltır. Vücuda kuvvet verir, vücuttaki yara ve ezilmelere iyi gelir.
•Ihlamur: Cildinizi yumuşatır, cit temizlemede kullanırılır ve saç dökülmelerini önler. Cildde oluşan kızarmalara iyi gelir.
•Semiz otu: Saçın hızlı uzamasını sağlar, Mikrop öldürücü özelliği vardır ve iyi bir nemlendiricidir. Semizotu yemeği ve semizoto salatası olarak tüketilebilmektedir.
Sitemizde bitkilerle ilgili daha geniş bir arşiv oluşturmaya gayret göstereceğiz. Hepinize sağlıklı mutlu bir yaşam dileriz.

27 Kasım Tv Yayın Akışları

GOOGLE REKLAMLARI
ATV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
CNBCE 27 Kasım Tv Yayın Akışı
CNNTURK 27 Kasım Tv Yayın Akışı
Flash TV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
FOX TV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
HABERTURK 27 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL 7 27 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL D 27 Kasım Tv Yayın Akışı
KANALTURK 27 Kasım Tv Yayın Akışı
NTV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
SHOW TV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
SKY Türk 27 Kasım Tv Yayın Akışı
STV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
STAR TV 27 Kasım Tv Yayın Akışı
TRT 1 27 Kasım Tv Yayın Akışı
TV 8 27 Kasım Tv Yayın Akışı

Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray Balıkesirspor 27 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray zorlu maç trafiğinin ardından kupada 2. lig ekiplerinden Balıkesirspor'u ile nispeten kolay bir maç oynayacak. Balıkesirspor, kendi liginde ikinci sırada ve PTT 1. Lig hayallleri var. Galatasaray karşısında mucize peşindeler. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Balıkesirspor maçında lig ve Avrupa'da daha az süre alan isimler forma verecek. Yedek kalan isimler de Terim'in gözüne girebilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapacaktır. Karşılaşma için fazla söylenecek bir şeye gerek yok. Galatasaray'a verilen 2 handikap var ve sarı-kırmızılıların 3 farklı kazanması gerekiyor. Bana göre 3 farklı galibiyeti rahat bir şekilde alacaklardır.
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 27 Kasım Salı günü Balıkesirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bu sabah yaptığı antrenmanla başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleşen antrenmanda, Sanica Boru Elazığspor'a karşı forma giyen oyuncular, rejenerasyon çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise 5'e 2 top kapma çalışmasının ardından dar alanda yapılan çift kale maç ile antrenmanı tamamladı.
Sarı - kırmızılılar, Balıkesirspor karşılaşmasının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanın ardından tesislerde kampa girecek.

21 Kasım 2012 Çarşamba

Sağlıklı yaşam İçin Bize Düşen Görevler

GOOGLE REKLAMLARI
İnsanların Yaşı İlerledikçe her geçen gün arada sırada fiziksel sorunlarımız ortaya çıkmaktadır, hepimizde ufaktan boy göstermiştirmiş bu sorunlar. ve biz biliyoruz ki ileride daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalacağız işte bir kaç ufak önlemle ileriki yaşlarımızda çekeceğimiz sıkıntıları bir nebzede olsun azaltabiliriz. Araştırıp derlediğim bilgileri sağlıklı yaşamın sırları sitemde sizler ile paylaşmak istiyorum. Profesyonel uzmanlarımız uzun, huzurlu mutlu ve sağlık dolu bir yaşam geçirmek için belirlenen bir çok öneriye uyulması gerektiğini bildiriyor. Alkolün çok zararlı olduğu ve kesinlikle alkol kullanılmaması gerektiğini, sağlık durumumuzu kesinlikle ihmal etmeyip kontrol ettirmeyi, sağlıklı beslenmeyi, uyuşturucudan ve tütünden uzak durmayı, güvenlik almayı, egzersiz yapmayı, iyi uyumayı, stresi uzaklaştırmayı ve kilonuzu kontrol etmeyi tavsiye eden sağlık uzmanları, sağlıklı bir yaşam kazandıracak ve yapılması gereken programı şöyle açıklıyor:

İçki Alkol Ağzınıza Sürmeyin
Güzel, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmek için ilk şartlardan biri alkol kullanmamak. Alkol içmeyi seçmişseniz, sağlıklı bir yaşam tarzının anahtarı, ölçülü kalmaktır. İçkili araba kullanmayın. Alkol karar verme yeteneğini, kas kontrolünü ve görüşü zayıflatır. İçki içtiğinizde ya arabanızı başkasına bırakın ya da başka ulaşım taşıtlarını kullanın. Hiçbir zaman içkili bir sürücünün arabasına binmeyin. Hamileyseniz içki içmeyin. Alkol cenine zarar verir.

Sağlık durumunuzu her fırsatta mutlaka kontrol ettirinBedensel Sağlık problemleriniz ortaya çıkmadan farkında olmanız, güzel mutlu huzurlu ve uzun yaşamak açısından önemli bir stratejidir. Düzenli genel sağlık kontrolü yaptırın. Yaşınıza, sağlık geçmişinize ve doktor tavsiyesine göre düzenli aralıklarla sağlık kontrolü yaptırmak önemlidir.

Sağlığınız için Aşı yaptırmayı alışkanlık edinin

Bütün tatlı şirin güzel bebekler ve çocuklar difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, grip. kızamık, kabakulak, kızamıkçık, suçiçeği ve Hepatit B gibi hastalıklara karşı aşılanmalıdır. Çocuk sahibi olmayı planlayan kadınlar hamilelik öncesinde aşılarını gözden geçirmelidir. Yaşınız 65'i geçtiyse ya da kronik bir hastalığınız varsa, grip ve zatürree aşısı olmalısınız. Yurtdışı seyahatine çıkanlar ülkelerinden ayrılmadan önce gerekli bütün aşıları olmalıdır.

Sağlığınız İçin Dengeli Beslenin

Cazip güzel bir dengeli bir beslenme hem sizi sıkıntınızı hemde hastalığı önler hem de başgösteren hastalığın iyileşmesini hızlandırır. Önemli besleyici maddeler içeren yiyecekleri seçin. Doğru oranlarda çeşitli yiyecekler yiyerek kemikleriniz, dokularınız ve organlarınızın çalışması için gerekli olan farklı maddeleri sağlarsınız.
- Gündelik hayatta minimum 8 ile 9 bardak su içmenizde fayda görülecektir buna kendinizi alıştırmalısınız: Yağ ve kolesterole dikkat edin. Tereyağı gibi doymuş yağlar yerine, oda ısısında sıvı halde olan mısır, soya veya ayçiçeği gibi doymamış yağlar kullanın. Takviye vitamin ya da mineral almadan önce sağlık uzmanına danışın.

Beyni uyuşturan hap, kimyasal maddelerden uyuşturucudan Uzak Durun

Her türlü uyuşturucu alışkanlık yapma tehlikesini içerir. Esrar, kokain ve eroin gibi uyuşturucular vücuda ve beyne zarar verdikleri ve alışkanlık yarattıkları için tehlikelidir. Reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçlar bile kötüye kullanılabilir. Sağlıklı kalmak açısından anahtar stratejilerden birisi de uyuşturucu kullanımından uzak durmak ve bütün ilaçları dozunda kullanmaktır. Prospektüsleri dikkatle uygulayın. Verilen dozu zamanında alın. Bir dozu almayı unuttuğunuzda sağlık uzmanına danışın, ilaç kullanırken alkol içmeyin. Kullanım tarihleri geçmiş ilaçları tuvalete atıp sifonu çekin. Başkasına verilmiş bir ilacı hiçbir zaman kullanmayın.

 Jimnastik aerobik egzersiz Yapın

Düzenlik Jimnastik, aerobik egzersiz yapmanın sağlıklı yaşam tarzının vazgeçilmez unsurudur. Kasları dirileştirip kuvvetlendirir, dayanıklılığı artırır, kalbi güçlendirir, dolaşımı iyileştirir, tansiyonu düşürür, sindirimi kolaylaştırır, fazla kalorileri yakar, uykuyu düzenler, hastalıklara karşı direnci artırır ve hastalıkları atlatma yeteneğini güçlendirir. Fiziksel yararlarının yanı sıra egzersiz ruh halini iyileştirir, stresi atar ve zihinsel uyanıklığı artırır. Dış görünümünüzü değiştirerek özgüven ve özsaygınızı da güçlendirir.

Stresle Mücadele Etmek Ve Uykunun Önemini Bilmek

Jimnastik aerobik egzersiz programına başlamadan sağlık uzmanına danışın

Kalbinden rahatsız olanlar ve bu rahatsızlıktan kurtulmak için egzersiz yapma yeteneğinizi etkileyecek bir hastalığınızın olup olmadığını öğrenmelisiniz. Sağlık uzmanlarından ilgi alanlarınıza, ihtiyaçlarınıza ve genel sağlık durumunuza en uygun egzersizleri önermelerini isteyin.

Hertürlü Yaralanmalar için Güvenlik Önlemi Alın

Dünyanın binbir türlü hali vardır başımıza hertürlü kaza ve hastalık gelebilir hastalığı önleme çoğu kez sağduyuya dayanır. Kayakçıların başlığa, dizliğe ve dirsekliğe ihtiyacı vardır. Bisiklete ve motosiklete binenlerin başlık kullanması gerekir. Raket kullanılan sporlarda gözler korunmalıdır. Güneşte çok kalmayın. Deri kanseri riskini azaltmak için koruyucu faktörü 15'in üzerinde kremler kullanın. Gözlerinizi korumak için şapka ve güneş gözlüğü takın. Evde düşmeyi ve kazaları önleyin.- Yangın çıkması durumunda kendinize acil durum provası yapın: Doktor, Polis ve İtfaiye gibi telefon numaraları evinizdeki her telefon cihazını yanında olmalıdır canımız herşeyimiz olan çocuklarınız bile yardım isteme konusunda eğitilmelidir.

Düzenli Güzel Bir Uyku İyi Gelicektir

Uyumak gözleri dinlendiri bedeni dinamik, güçlü, zekayı açar zihni uyanık tutar. Pek çok insan kronik uykusuzluk çeker ve bu nedenle fiziksel rahatsızlıklarla, zihinsel sorunlarla, yaralanma ve kazalarla karşı karşıya kalır. İhtiyaç duyduğunuz dinlenmeyi sağlamak için egzersiz yapın ve doğru yiyecekleri yiyin. Hindi ve süt ürünleri gibi bazı gıdalar triptofan içerdikleri için uyku getirir. Kafein almaya sınır koyun. Kahve, çay, kola, çikolata, soğuk ve sıcak içeceklerin pek çoğu ve Diyet ürünleri sizi ayık tutacak kafein içerir. Kafeinsiz içeceklere yönelin ve akşamları kafein almaktan kaçının.
 
Yattığınız odanızın mutlaka sessiz olmasına özen gösterin ve aydınlık olmaması gerekir


Dışarıdan gelen gürültülere karşı kulaklık kullanın. Odanın serin ve nemli olması gerekir. Bol ve rahat gece kıyafetleri giyin. Yatma ve kalkma saatleri her akşam aynı saatte yatıp her sabah aynı saatte kalkın. Gündüz uykularından kaçının. Yatmadan önce ağır yemek yemeyin ve yoğun egzersiz yapmayın. Soğuk duş yerine ılık suyla yıkanın.

Stresizini Atın

Stres, aşırı taleplere, alışılmış düzendeki sık değişiklere ya da hayati önemdeki konulara vücudun fiziksel tepkisidir. Bunaltı ise strese karşı duygusal tepkidir. Bağışıklığın azalması, kalp rahatsızlıkları, sindirim bozuklukları, kasların yorulması ve gerilmesi, deri problemleri, nefes alma sorunları gibi birçok hastalığa neden olabilir. Stres ve bunaltıyla baş edebildiğiniz ya da stresin aşırı derecede önem kazanmasını önleyebildiğiniz, ölçüde sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Tütün sigara uyuşturucu maddelerden Uzak Durun

Tütün ürünleri kullanımı önlenebilir hastalıklara ve erken ölümlere yol açar. Tütün ürünleri kullanmayın ve kullanıyorsanız, derhal bırakın. Sigara tehlikeli bir bağımlılığa sebeb olurşiddetli baş ağrısı ve baş dönmesi sıkıntısı yaşar. Bırakmaya karar verin: İlk önce motivasyon gerekir. Bu alışkanlıktan kurtulmaya kesinlikle karar verin. İçtiğiniz sigara sayısını azaltmak nihai hedefiniz olmamalıdır. Evinizi sigaradan arındırılmış bölge ilan edin.
 Fazla kilo almamaya dikkat edin (obezlik kötü bir hastalıktır) dengeli beslenin
Fazla kilolar sağlığı pek çok şekilde tehdit eder. Kalbe yük bindirir ve dolaşımı yavaşlatır, kemik ve kaslarda stres oluşturur, nefes almayı zorlaştırır. Şeker, kanser ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara yakalanma riskini artırır. kilo vermek istediğinizde daha az yemek yiyin ve fiziksel faaliyetinizi artırın. Aşırı zayıf olmanın da kadınlarda aybaşı atlaması, sindirim sorunları, hormon dengesizlikleri, cinsel istek ve doğurganlık kaybı ve düzensiz kalp atışları gibi sağlığa yönelik riskleri vardır. Aerobik metabolizmayı hızlandırır ve vücudunuzun enerjiyi daha etkin kullanmasını sağlar.

C vitamini deposu Bitkiler Portakal Maydanoz

GOOGLE REKLAMLARI
Çocuğun bağışıklık sisteminin kuvvetli olması için öncelikle iyi beslenmesi ve aldığı gıdalarla vitamin ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Yapılan en büyük yanlışlardan biri, C vitaminin çocuk hastalandığında verilmesi. Halbuki bu dönemde alınan C vitaminin herhangi bir iyileştirici etkisi yok. Günde bir adet portakal, çocukların C vitamini ihtiyacını karşılıyor ve ekstra bir takviye almasına gerek duyulmaz. Ayrıca yeşil sebzeler, kivi ve maydanozda C vitamini bakımından zengindir.

22 Kasım Uefa Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Anzhi Makhachkala - Udinese Saat 19:00  Neftchi Baku - Partizan Belgrade Saat 19:00
Rubin Kazan - İnter Saat 19:00
Fenerbahçe - Olympija Ljubliana Saat 20:00
Basel - Sporting Lisbon Saat 20:00
Hannover - Twente Saat 20:00 
Helsingborg - Levante Saat 20:00
Lazio - Tottenham Saat 20:00
Metalist Kharkiv - Leverkusen Saat 20:00
Panathinaikos - Maribor Saat 20:00
Rosenborg - Rapid Vienna Saat 20:00
Sparta Prague - Lyon Saat 20:00
Videoton - Genk Saat 20:00
Olympiakos - Anadolu Efes Saat 21:45
Academica - Viktoria Plzen Saat 22:05
Aik Stockholm - Napoli Saat 22:05
Atl. Madrid - Hapoel Tel Aviv Saat 22:05
Club Brugge - Bordeaux Saat 22:05
M. Gladbach - Ae Limassol Saat 22:05
Liverpool - Young Boys Saat 22:05
Marsilya - Fenerbahçe Saat 22:05
Molde - Fc Copenhagen Saat 22:05
Newcastle - Maritimo Saat 22:05
Psv Eindhoven - Dnjepr Saat 22:05
Steaua Bükreş - Stuttgart Saat 22:05

Marsilya - Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi mücadelesi

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Marsilya maçı öncesinde yaptığı açıklamada Eskişehirspor karşılaşmasında 10 kişi kaldıktan sonra maçı kazanmak için ekstra enerji harcadıklarını belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve milli futbolcu Gökhan Gönül, Olympique Marsilya ile yapacakları UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta maçı öncesinde basın toplantısı düzenlediler
Karşılaşmanın oynanacağı Velodrome Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak söz alan Gökhan Gönül, Marsilya maçında galip gelerek turu garantilemek istediklerini belirterek, şunları söyledi
"Grubumuzda ikinci veya üçüncü sıradaki takımlara 5'er puan fark atmamıza rağmen hala kazanılmış bir şey yok. Bunun farkındayız. Üst tura çıkmak için elimizde bir fırsat var, bunu değerlendirmek istiyoruz. Galibiyet alarak turu garantilemek istiyoruz.
Maçlarda sık sık ileri çıkması konusunda ise Gökhan, "Dünya futbolu bunu gerektiriyor. Beklerin çıkması gerekiyor. Hocam da bundan memnun olacak ki, bu yönümü tercih ediyor ki, beni oynatıyor" şeklinde konuştu.

Muhteşem yüzyıl 21 kasım Çarşamba Konusu

GOOGLE REKLAMLARI
Hatice Sultan ve İbrahim Paşa, Nigar’ın kızıyla sarayda kalmak zorunda kalıyor. Firuze Hatun, Süleyman’dan habersiz payitahttan gönderilirken bir sürprizle karşılaşıyor.Süleyman ve Hürrem, Şehzade Mustafa’nın oğlunu görmek üzere Manisa’ya gitmek için hazırlıklara başlıyor.

Hatice Sultan, İbrahim Paşa’nın Nigar’dan olma çocuğuyla karşı karşıya gelir. İbrahim’den çocuğu evden göndermesini ister. İbrahim, her ne kadar bu durumu kabul edip çocuğu evden uzaklaştırsa da ikilinin arası yeniden açılır.

Hürrem, Manisa’ya gitmek üzere hazırlanırken, İbrahim’in oyunuyla şaşkına döner. Anlaşılan o ki Firuze’den kurtulması o kadar kolay değildir. İbrahim Paşa’ya karşı öfke duyan Hürrem, Rüstem Ağa’ya ölümcül bir emir verir.
Süleyman, Manisa’ya doğru yola çıkarken, İbrahim Paşa da Fransız elçileriyle görüşmeye devam eder.Görüşme sırasında öyle laflar eder ki İbrahim’in gelecekteki varlığını tehlikeye sokar.
Süleyman’ın Manisa’ya varmasıyla sarayda büyük bir sevinç yaşanır.  Mihrimah ve Taşlıcalı Yahya, Hürrem’den gizli yeniden buluşma fırsatı yakalar. Süleyman, Mustafa’nın nikah kıymak istediğini hiç beklemediği birinden öğrenince hayal kırıklığına uğrar.

Öte yanda Rüstem Ağa, Hürrem’in giderken verdiği emri yerine getirmek üzereyken, Firuze’yle alakalı büyük bir sırrın farkına varır.. Bu sır ortaya çıktığında herkesi derinden sarsacaktır.
Aralarında taht gerilimi yaşanan Mustafa ve Mehmet ormanda dolaşır. Bu gezinti sırasında başlarına öyle bir şey gelir ki Mehmet’in hayatı tehlikeye girer...

Rüstem Ağa’nın öğrendiği sır ne? Hatice Sultan, İbrahim’in kızından kurtulabilecek mi? Süleyman’ın Manisa günleri hanedanın kaderini değiştirecek mi? Şehzade Mehmet, ölüm tehlikesinden kurtulabilecek mi?

19 Kasım 2012 Pazartesi

Galatasaray Manchester United maçı kadroları 20 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Şampiyonlar ligi H Grubu ilk maçında Galatasaray Manchester United ile Türk Telekom Arena stadında karşılaşacak. Galatasaray Manchester United Maçı hangi kanalda ve Manchester United-Galatasaray Maçını yayınlayan kanallar gibi detaylara göz atabilirsiniz.
En büyük oragizasyon UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasasaray (H) Grubu’ndaki maçında 20 Kasım 2012 Salı günü İngiliz devi Manchester United ile karşılaşıyor. TT Arena Stadı’nda oyananacak Manchester United Galatasaray maçı 20 Kasım 2012 Salı günü Türkiye saati ile 21.45′te başlayacak. Bu önemli mücadeleyi Alman hakem Wolfgang Stark yönetecek.

Galatasaray, Manchester ile oynayacağı maç ile Avrupa kupaları tarihindeki 242. maçına çıkacak. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray, şu ana kadar oynadığı 237 maçta 90 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 62 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip ağlara toplam 334 gol göndermeyi başaran Cim Bom, kalesinde ise 337 gol gördü. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupa’yı müzesinde bulunduran tek Türk takımı. Manchester United maçında Galatasaray 764, teknik direktör Fatih Terim ise sarı-kırmızılı takımın başında 3 bin 196 gün sonra ilk kez Avrupa kupası maçına çıkacak.Hazırlıkların 19 Kasım akşamı Florya Metin Oktay Tesisleri’nde tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, maç saatini beklemeye başladı.
Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugün deplasmanda Manchester United ile yapacağı karşılaşma, Türk ekiplerinin İngiliz takımlarıyla Avrupa kupalarındaki 61. maçı olacak.
Türk ve İngiliz futbol takımları arasında bugüne dek yapılan 59 maçın 16′sını Türk, 28′ini ise İngiliz ekipleri kazanırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Türk takımları, attıkları 55 gole karşılık kalelerinde toplam 96 gol gördü.

Galatasaray 2000 yılındaki UEFA Kupası final maçında bir diğer İngiliz devi Arsenal ile karşılaşmış, normal süre ve uzatma bölümü golsüz eşitlikle tamamlanırken, sarı-kırmızılılar penaltı atışları sonucunda 4-1′lik sonuçla kupayı İngilizlerin elinden almıştı.
Galatasaray‘ın Şampiyonlar Ligi için UEFA’ya bildirdiği 25 kişilik oyuncu listesinde yer alan 14 futbolcu daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti. Sarı-kırmızılı takımda Cris, Emmanuel Eboue, Hamit Altıntop, Milan Baros, Sabri Sarıoğlu, Felipe Melo, Burak Yılmaz, Albert Riera, Johan Elmander, Sercan Yıldırım, Gökhan Zan, Nordin Amrabat, Aydın Yılmaz ile Hakan Kadir Balta daha önce Şampiyonlar Ligi’nde oynayan isimler oldu.
GALATASARAY: FERNANDO MUSLERA, HAKAN BALTA, CRİS GOMEZ, SEMİH KAYA, EMMANUEL EBOUE HAMİT ALTINTOP, SELÇUK İNAN, FELİPE MELO, NORDİN AMRABAT (BURAK YILMAZ), JOHAN ELMANDER, UMUT BULUT
MANCHESTER UNITED: DAVİD DE GEA, RAFAEL DA SİLVA, PATRİCE EVRA, RİO FERDİNAND, NEMANJA VİDİC, LUİS LENCİA, MİCHAEL CARRİCK, TOM CLEVERLEY, SHİNJİ KAGAWA, DANNY WELBECK, VAN PERSIE

2012 Amerikan Müzik Ödülleri verildi Sonuçları

GOOGLE REKLAMLARI
2012 yılının en prestijli müzik ödüllerinden biri olan Amerikan Müzik Ödülleri Kazananları belli oldu. 2012 yılı Amerikan Müzik Ödülleri muhteşem şovlara ve görkemli bir geceye sahne oldu. Bu yıl en çok ödül alan sanatçı unvanını Justin Bieber aldı. Yazımızın devamında diğer ödül alan dünyaca ünlü starların isimlerini görebilirsiniz.

2012 Amerikan Müzik Ödülleri sonuçları belli oldu ve ödüller sahiplerini buldu. İsmi daha kalın yazanlar kategorinin kazanan isimleridir.

2012 Amerikan Müzik Ödülleri Kazananları


Yılın Sanatçısı

Justin Bieber
Drake
Maroon 5
Katy Perry
Rihanna

Yılın Yeni Sanatçısı

J. Cole
fun.
Gotye
Carly Rae Jepsen
One Direction

En iyi Erkek Pop / Rock Sanatçısı

Justin Bieber
Flo Rida
Pitbull
Usher

En İyi Kadın Pop / Rock Sanatçısı

Kelly Clarkson
Nicki Minaj
Katy Perry
Rihanna

En İyi Grup

fun.
Maroon 5
One Direction
The Wanted

En İyi Albüm Pop / Rock

Justin Bieber, ‘Believe’
Maroon 5, ‘Overexposed’
Nicki Minaj, ‘Pink Friday: Roman Reloaded’
One Direction, ‘Up All Night’

En iyi R&B

Drake
Nicki Minaj
Tyga

En İyi R&B Albüm

J. Cole, ‘Cole World: The Sideline Story’
Drake, ‘Take Care’
Nicki Minaj, ‘Pink Friday: Roman Reloaded’

En İyi Erkek Soul & RB

Chris Brown
Trey Songz
Usher

En İyi Kadın Soul & RB

Beyoncé
Mary J. Blige
Rihanna

En İyi Albüm Soul & RB

Chris Brown, ‘Fortune’
Rihanna, ‘Talk That Talk’
Usher, ‘Looking 4 Myself’

En İyi Yetişkin Çağdaş Müzisyen

Adele
Kelly Clarkson
Train

En İyi Latin Müziği

Don Omar
Pitbull
Shakira

En İyi Elektronik Müzik

David Guetta
Calvin Harris
Skrillex

En İyi Country Sanatçısı

Miranda Lambert
Taylor Swift
Carrie Underwood

24 Kasım Öğretmenler Günü Şiirleri

GOOGLE REKLAMLARI
Öğretmenler Günü ile ilgili Şiirler Bildiğiniz üzere bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumartesi gününe denk geliyor. Öğretmenlerinize erkenden hediye etmeniz için en güzel Öğretmenler Günü ile ilgili şiirleri sizler için hazırlıyoruz. Yeni nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz için en güzel şiirleri bulduk. 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlerimize sevgimizi ve saygımızı göstermemiz için en güzel gündür. Bizde bu günde öğretmenlerimizi mutlu etmek için onlara şiir armağan edebiliriz. Yazımızın devamında kolay ezberlemeniz için kısa öğretmenler günü şiirleri ve daha uzun 24 kasım ile ilgili şiirler bulunmaktadır. Öğretmenler Günü ile ilgili şiirleri aşağıda düzenli şekilde bulabilirsiniz. Şiir ve hemen altında şiiri yazan kişinin ismi olarak düzenlenmiştir.

24 Kasım Öğretmenler Günü
Öğretmenlerim bilirmisiniz
Sizleri nasıl sevdiğimi
Deseniz ki nerde sevgi
Bende kalbim derim.

Tüm gönüllere sultan, dertlerin devası
Siz öğrettikçe mutlu oluyor insan
Bu güzel yurdu sevmeyi
Siz öğrettiniz öğretmenim.

Bizde emeğiniz çok
Hayatımız olmuş sizin eseriniz
Öğreniyoruz mesleğimizi öğretmenim
fidanlar büyüdükçe sevginiz artar.
Satırlara sığmıyor sizi anlatmak
Nasıl unutulur anılar
Yapraklar döküldükçe eseriniz artar.

Yazar: Mesut Şener

Öğretmenler Günü Şiiri


Alnımızda bilgilerden bir çelenk,
Nura doğru can atan Türk genciyiz.
Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk’e denk;
Korku bilmez soyumuz.
Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.
Candan açtık cehle karşı bir savaş,
Ey bu yolda ant içen genç arkadaş!
Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş;
Durma durma koş.
Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;
Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.

Yazar: İsmail Hikmet ERTAYLAN


ATATÜRK VE ÖĞRETMENİM


Sevgili öğretmenim
Heyecanla beklerdik seni her sabah
“GÜNAYDIN” derdin, seslerin en güzeliyle,
“BUGÜNKÜ KONUMUZ” diye, başlardın söze
Kara tahta Önünde akbilgilerle
Çırpınırdın, birşeyler öğretmek için bize.
“BAYRAK” derdin öğretmenim
Heyecandan dalgalanırdı sesin BAYRAK gibi
“ATATÜRK” deyince coşardın sen
Yatağına sığmayan IRMAK gibi.
“ATATÜRK” deyince öğretmenim
Nefes almaz seni dinlerdik
Anlatırdın hayatını devrimlerini
Cepheden-cepheye koşardın sen
Daha bir büyürdün gözümüzde
Sanki ATATÜRK’Ü yaşardın sen.
Ellerinden öperim öğretmenim.
En güzel duygularla en güzel bilgilerle
Yetiştirdin bizi
Şimdi içimizde inanç başımızda BAYRAK
Bu Yurt sevincimiz tasamız bizim
ATATÜRK ilkeleri en büyük yasamız bizim
ATATÜRK yolundan dönmeyiz biz
MEŞ'ALEMİZ ATATÜRK sönmeyiz biz…

Yazar: Özkan GÖNLÜM

24 Kasım Şiirleri


Bilgi demetleri sun, yine bana,
Yine yalçın dağlar ötesinden gel…
Işık saç, erdem ver, sisli dünyama,
Yine altın çağlar ötesinden gel…

Aydınlığa giden sonsuz yollardan,
Tomurcuklar açan yeşil dallardan,
Bahçedeki taze, solmaz güllerden,
Baharlarla bağlar ötesinden gel…

Fecri müjdeleyen yıldızdan, aydan,
Uzat maviliği şeffaf saraydan
Buketler dererek bize uzaydan,
Göklerden al tuğlar ötesinden gel.

Milletime doğan şafaklarla şen,
Şehitler yatağı topraklarla sen,
Irkıma şen veren bayraklarla sen
Tarihler, otağlar ötesinden gel….

Yazar: Süleyman ÖZBEK


Öğretmen


Ana baba gibi emeği vardır
Ağızdır, lisandır, dildir öğretmen
Sevgisi, şefkati insana yardır
Vücuttur kanattır koldur öğretmen

Talebe okulun yeşil fidanı
Yanan bir ocağın sönmez dumanı
Öğretmendir yaraların dermanı
Arıdır, kovandır, baldır öğretmen

Öğretmendir bize gösteren yolu
Odur talebenin kanadı kolu
Öğretmen hazinedir, doludur dolu
Yapraktır, ağaçtır, daldır öğretmen

Öğretmendir fabrikanın temeli
Öğretmendir bütün dünyanın dili
Bütün insanlara uzanır eli
Bize ışık tutan yoldur öğretmen

Öğretmendir ışık veren dünyaya
Öğretmendir bizi götüren aya
Öğretmenin ilmi benzer deryaya
Irmaktır denizdir göldür öğretmen

Sende yetişmiştir nice paşalar
Öğretmensiz açılır mı kapılar
Temelinden sağlam olan yapılar
Çobanoğlu der ki güldür öğretmen

Yazan: Murat Çobanoğlu

Galatasaray - Manchester United Maçı Koreografi (20 Kasım 2012)

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray ultrAslan ekibi yapacakları zorlu Manchester United maçı öncesi büyük bir koreografi hazırlığına girdiğiler. 20 Kasım 2012 Salı günü oynanacak olan Galatasaray – Manchester United UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu maçı öncesinde tüm dünyaya sunulacak olan koreografi merak konusu oldu.
Haftalardır süren ve yapımı tamamlanan koreografi M.United’ı bekliyor. Aslanlar grupta bütün maçlarını kazanan Manchester United karşısında mutlak galibiyet arayacaklar.
Maçın öncesine sergilenecek olan koreografi gösterisi Star TV ekranlarından yayınlanacak

20 Kasım 2012 Salı Tv Yayın Akışı

GOOGLE REKLAMLARI
ATV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
CNBCE 20 Kasım Tv Yayın Akışı
CNNTURK 20 Kasım Tv Yayın Akışı
Flash TV 20 Kasım Tv Yayın AkışıFOX TV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
HABERTURK 20 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL 7 20 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL D 20 Kasım Tv Yayın Akışı
KANALTURK 20 Kasım Tv Yayın Akışı
NTV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
SHOW TV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
SKY Türk 20 Kasım Tv Yayın Akışı
STV 20 Kasım Tv Yayın AkışıSTAR TV 20 Kasım Tv Yayın Akışı
TRT 1 20 Kasım Tv Yayın Akışı
TV 8 20 Kasım Tv Yayın Akışı

18 Kasım 2012 Pazar

Basketbol da 12 Dev Adam'ın rakipleri belli oldu!

GOOGLE REKLAMLARI
Slovenya'nın ev sahipliği yapacağı 2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye; Rusya, Yunanistan, İtalya, Finlandiya ve İsveç ile eşleşti. Slovenya'da, 4-22 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak şampiyonanın kura çekimi, ülkenin turistik mekanlarından Postonja Mağarası'nda gerçekleştirildi.
Kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Erkek Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Takım Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic ve TBF-FIBA Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Emir Turam katıldı. Eski Milli basketbolcu İbrahim Kutluay da kura çekiminde görev aldı.
Kura çekimine 5. torbadan katılan Türkiye, D Grubu'nda, Rusya, Yunanistan, İtalya, Finlandiya ve İsveç ile mücadele edecek. 12 Dev Adam, maçlarını ülkenin Adriyatik kıyısındaki en büyük kenti Koper'de oynayacak. A Milli Takım, şampiyonanın elemelerinde mücadele ettiği İtalya ile aynı gruba düştü.
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gruplar şöyle oluştu:
A Grubu: Ukrayna, İngiltere, Fransa, Almanya, İsrail, Belçika
B Grubu: Bosna Hersek, Litvanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Letonya
C Grubu: Polonya, Slovenya, İspanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan
D Grubu: Finlandiya, Yunanistan, Rusya, İtalya, İsveç, Türkiye
Karşılaşmaları Koper şehrinde oynayacak olan D Grubu'nun maç programı şöyle:
4 Eylül 2013
İsveç - Yunanistan
Rusya - İtalya
Türkiye - Finlandiya
5 Eylül 2013
Finlandiya - İsveç
İtalya - Türkiye
Yunanistan - Rusya
7 Eylül 2013
İtalya - Finlandiya
Rusya - İsveç
Türkiye - Yunanistan
8 Eylül 2013
Finlandiya - Rusya
Yunanistan - İtalya
İsveç - Türkiye
9 Eylül 2013
Yunanistan - Finlandiya
Türkiye - Rusya
İtalya - İsveç

O Ses Türkiye 19 Kasım Performansları

GOOGLE REKLAMLARI
Yepyeni sesler ve muhteşem jüri...
Hadise, Murat Boz, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar en iyi sesi bulmaya çalışacak.
Yarışmacıların her hafta sesleri ile müzik dünyasının starlarını etkilediği yarışmada hangi sesin büyük ödüle layık olduğuna izleyiciler karar veriyor.
Hadise, Murat Boz, Mustafa Sandal ve Hülya Avşar’ın koçluğundaki  yarışmacılar  Türkiye’nin en iyi sesi olmak için her hafta  kıyasıya mücadele veriyor.

Yayın Günü:  19 Kasım Pazartesi
Yayın Saati:  20.00

19 Kasım Tv Yayın Akışları

GOOGLE REKLAMLARI
ATV 19 Kasım Tv Yayın Akışı
CNBCE 19 Kasım Tv Yayın Akışı
CNNTURK 19 Kasım Tv Yayın Akışı
FOX TV 19 Kasım Tv Yayın Akışı
HABERTURK 19 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL 7 19 Kasım Tv Yayın Akışı
KANAL D 19 Kasım Tv Yayın Akışı
KANALTURK 19 Kasım Tv Yayın Akışı
NTV 19 Kasım Tv Yayın Akışı
SHOW TV 19 Kasım Tv Yayın Akışı
STAR TV 19 Kasım Tv Yayın Akışı
TRT 1 19 Kasım Tv Yayın Akışı
TV 8 19 Kasım Tv Yayın Akışı

Beyaz Show 19 Kasım Konukları kimler

GOOGLE REKLAMLARI
Beyaz Show’un sevilen sunucusu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı talk show programında 16 Kasım 2012 cuma akşamı yeni sezonda Jennifer Lopez, 16.11.2012 cuma akşamı Buğra Gülsoy, Hazar Ergüçlü, Murat Dalkılıç, Lokman Dağ ve Kolpa Grubu bu gece “Beyaz Show”da olacak.

Kanal D’nin sunuculuğunu Beyazıt Öztürk’ün yaptığı sevilen talk- show programı “Beyaz Show”a bu hafta, “Kuzey Güney” dizisinin Güney’i Buğra Gülsoy ve Simay’ı Hazar Ergüçlü, pop müziğin başarılı isimlerinden Murat Dalkılıç, muhabirlik dünyasının dinamosu, kitaplar aleminin taze kanı Lokman Dağ ile muhteşem performanslarıyla Kolpa Grubu konuk oluyor

19 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
 Krylya Sovietov - Lokomotiv Moskova Saat 15:45
 Krasnodar - Terek Saat 17:45
Türk Telekom - Anadolu Efes Saat 18:30
 Boleslav - Dukla Prague Saat 19:00
 Pandurii Tg. Jiu - Concordia Chiajna Saat 19:00
 Asteras Tripolis - Atromitos Saat 19:30
 Pogon - Ruch Chorzow Saat 19:30
 Randers - Odense Saat 20:00
 Otelul Galati - F.C. Vaslui Saat 20:00
 Orduspor - Trabzonspor Saat 20:00
 Konyaspor - Erciyesspor Saat 20:00
 Cambuur - De Graafschap Saat 21:00
 Hertha - St Pauli Saat 21:15
 Rapid Bükreş - Gaz Metan Medias Saat 21:30
 Roma - Torino Saat 21:45
 West Ham - Stoke Saat 22:00
 Belgrano - Lanus Saat 22:10
 Sociedad - Vallecano Saat 22:30

16 Kasım 2012 Cuma

Yeni bir aşı artık aşı takviminde

GOOGLE REKLAMLARI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eylül 2012 itibarıyla Türkiye'de çocuk aşılama oranlarının yüzde 97 ile dünyanın en yüksek aşılama oranları arasında yer aldığını bildirdi.

Hepatit A aşısının çocukluk dönemi aşı takvimine eklenmesi nedeniyle Sheraton Otel'de tanıtım toplantısı düzenlendi. sağlık bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, burada yaptığı konuşmada, 2005 yılına kadar Türkiye'de 7 hastalığa karşı bağışıklama sağlandığını söyledi. “Bundan 6-7 sene öncesinde, Hepatit A'nın aşı takvimine konulduğunu rüyamızda bile göremezdik” diyen Ceyhan, Türkiye'nin bugün aşılamada birçok ülkenin önünde olduğunu ifade etti. Hepatit A'nın basit hastalık olduğu inancının aksine ölüme bile yol açabildiğini kaydeden Ceyhan, Türkiye'nin ABD, Arjantin, İsrail, Katar, Panama, Suudi Arabistan ve Uruguay'dan sonra bu aşıyı ulusal aşı takvimine ekleyen 8. ülke olduğunu bildirdi. Bakan Akdağ ise konuşmasında, bugün çok sevindirici, güzel bir birliktelik yaşandığını, çocuklar için hayırlı bir başlangıcın bütün ülkeye duyurulması için bir araya gelindiğini ifade etti. 1984'te Karabük'te devlet hizmetine başladığında, 24 yaşında olduğunu anlatan Akdağ, o dönem çocuk hastalıklarının teşhis ve tedavisine ilişkin bir rehber kitaptan çok yararlandığını, üzerindeki şiirin de kendisini çok etkilediğini ifade etti. “Bir çocuk, ölünce boğmacadan ya da kızamıktan/Gökte bulut olunca/Yağmur olup düşünce yere/Can vermek için çiçeklere/Sorar vururdu camlara takır takır/Gerekeni yaptınız mı?/Yaptınız mı gerekeni?” dizelerini okuyan Akdağ, “Nedendir bilmem ama 30 yıl geçmiş olmasına rağmen bu şiiri her okuduğumda duygulanıyorum. Çünkü aslında büyük milletin çocukları olarak biz çocuklarımızı koruyacak güce geçmişte de sahiptik. Bütün mesele o güzel canlara ne kadar değer veriyoruz, onları neyin önünde tutuyoruz, neyin gerisinde bırakıyoruz, bunun vizyonunu oluşturmaktır, bunun kararını vermektir” diye konuştu.

"BU KARAR SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜKÜNÜ ARTIRIYOR" “10 yılda Türkiye'de çocuklar adına sağlıkta inanılmaz şeyler değişti, sadece aşılama değil” diyen Akdağ, bundan 10 yıl önce Türkiye'de doğan her 1000 çocuktan 30'u hayatını kaybederken, bu oranın şu anda binde 8'in altına düştüğünü, 2015 yılında ise binde yedinin altına indirileceğine inandığını kaydetti. Hükümetinin sağlığa çok büyük önem verdiğini ve büyük bir dönüşüm için kollarını sıvayarak sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdiğini anlatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Hükümet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak bir karar aldığımızda bu karar, çoğu zaman sağlık çalışanlarının yükünü biraz daha artırıyor. Siz 7 antijenle belirli bir sayıda aşı yaparken, bunu 13 antijene çıkarırsanız, birçok aşı birkaç kere yapılıyor, 13 antijenin uygulanması için çok daha fazla emek gerekiyor. Bu sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü, sahadaki yükü daha da artırıyor ama bu yeni yapılanmayla bunun üstesinden gelebildik. Aile hekimliğiyle, kırsaldaki gezici hizmetlerle...” Akdağ, Türkiye'nin bugün aşılamada dünyanın en iyi birkaç ülkesi arasına girdiğini, bunun hem aşı türleri hem kalite hem çocuklara kolay uygulanabilirlik açısından böyle olduğunu söyledi. "AŞI ÜRETİMİNİ DE GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİZ" Yüksek aşılama yüzdelerine sağlık çalışanları sayesinde eriştiklerini dile getiren Akdağ, “2002'de görev geldiğimde Diyarbakır'da çocuk aşılama oranı yüzde 49, Hakkari'de yüzde 44, Şırnak'ta yüzde 37. Bugün bu şehirlerimizde de dahil olmak üzere ülke bütün bölgelerinde toplamda aşılama oranlarımız yüzde 96-97'nin üzerine çıktı. 2002'de Türkiye ortalaması maalesef yüzde 70'lerdeydi. Eylül 2012 itibarıyla çocuk aşılama oranlarımız yüzde 97 ile dünyanın en yüksek aşılama oranları arasında” diye konuştu. Zatürre aşısının formülasyonu, enjektöre dolumu ve paketleme işlemlerinin Türkiye'de yapıldığını belirten Akdağ, “Şu anda belki antijenleri üretilmiyor ama ben inanıyorum ki Türkiye'de yakın gelecekte, bunların da çalışmalarını yapıyoruz, sıfır noktasından başlayarak aşı üretimini de gerçekleştirebileceğiz” dedi. Aşılama bütçesinin 2002'ye göre 40 kat arttığını bildiren Akdağ, bunun Başbakan Erdoğan'ın sağlığa verdiği büyük önem ve ekonomi yönetiminin sağlık için para harcamanın önemini anlamalarından kaynaklandığını söyledi. Akdağ, “Burada ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarının önemi var. Tabii ki kolay değil, aşıya 20 milyon liranın altında bir para harcarken 10. yılda bunu 400 milyon liraya çıkarmış olmak” değerlendirmesinde bulundu. sağlıklı yaşam için para ve vakit harcamaktan da, mesai sarf etmekten de kaçınmadıklarını dile getiren Akdağ, Türkiye'nin bu konuda her geçen gün bir adım daha ileriye gittiğini kaydetti. Akdağ, Hepatit A aşısının ulusal aşı takvimine dahil edilmesinde emeği geçen herkese “Türk milletinin çocukları adına” şükranlarını sundu. Bu arada toplantıda, “aşıyla hastalıkları aşıyoruz” sloganın kullanıldığı kamu spotu filmi de izlendi. Toplantının ardından, spotta rol alan çocuklar Bakan Akdağ'a çiçek sundu. Akdağ da çocuklara hediye verdi ve fotoğraf çektirdi. HEPATiT A Türkiye, Hepatit A enfeksiyonu açısından 2000'li yılların başında hastalığın yüksek düzeyde yaygın görüldüğü ülkeler grubunda yer alırken, son yıllarda özellikle temiz içme ve kullanma suyu teminindeki gelişmelere paralel olarak hastalığın görülme sıklığı azalmaya başladı. Ülkede enfeksiyon etkeniyle karşılaşmada yaş grubu ileri yaşa doğru kayma eğilimi içine girdi. Hepatit A enfeksiyonu erken yaşlarda daha hafif seyrederken ileri yaşlarda daha ağır seyrediyor ve karaciğer yetmezliğine kadar varan klinik tablolara yol açabiliyor. Hastalığın ileri yaşlara kayma eğilimi dikkate alındığında vatandaşların çocukluk döneminden başlamak üzere bir an önce korunması önem arz ediyor. Hepatit A aşısı çocuklara 18. ayda ve 24. ayda olmak üzere iki doz uygulanacak. Aşı uygulaması sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapılacak.

AA

AB'den B tipi menenjit aşısına onay verildi.

GOOGLE REKLAMLARI
AB'nin en önemli ilaç denetim kuruluşu olan Avrupa İlaçlar Kurumu, Avrupa Komisyonu'na ilaç şirketi Novartis'in B tipi menenjit için geliştirdiği aşının onaylanması tavsiyesinde bulundu.

Novartis şirketi yetkilisi Andrin Oswald onaylama kararı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şirketinin “Bexsero” adı verilen aşıyı geliştirmek konusunda kaydettiği büyük ilerlemeden gurur duyduğunu belirtti. Çoğunlukla bebekler ve yürüme çağına gelmemiş çocuklarda görülen bakteriyel menenjit hastalığının 5 tipi bulunuyor. Diğer 4 tipe karşı koruma sağlayan aşılar bulunmuş olmasına karşın, Avrupa'da en yaygın olarak görülen B tipi menenjit hastalığı için daha önce geliştirilmiş bir aşı bulunmuyordu. Hastalığa yakalananların yüzde 8'inde ölümle sonuçlanan menenjit, diğerlerinde ise beyin hasarı gibi hayat boyu sürecek sağlık sorunlarına neden oluyor. Novartis ilaç şirketi, geliştirdiği aşıyı Avrupa'dan sonra ABD'de de test etmeyi amaçlıyor.

AA

Orduspor Trabzonspor maçı 19 kasım Derbisi

GOOGLE REKLAMLARI
Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçı da kazanamayan Trabzonspor, ilk deplasman galibiyetini Ordu'da almak istiyor. Bordo-mavili kulübün genel sekreteri Hasan Yener, ligin 12. haftasında 19 Kasım Pazartesi günü Orduspor ile oynayacakları maçta ilk deplasman galibiyetlerini almak istediklerini söyledi. Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, ligde bu hafta Karadeniz derbisinde Orduspor ile karşılaşacaklarını hatırlattı. Bölgenin iki kulübü arasında iyi bir dostluk bulunduğunu kaydeden Hasan Yener, sahada ise iki takımın da kazanmak için mücadele edeceğini ifade etti. Rakiplerinin iyi bir kadrosu olduğunu ve bu sezon ligde iyi işler yaptıklarına değinen Yener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son derece zevkli ve çekişmeli bir maç olacak. Ama biz özellikle sezonun ilk deplasman galibiyetini Ordu'da almak istiyoruz. Çünkü artık hem içeride hem dışarıda kazanmaya ihtiyacımız var. Ordu'dan 3 puanla döneceğimize inanıyorum.” Sezon başında yaşanan talihsiz sakatlıkların geçmesiyle ideal kadroyu yakaladıklarını dile getiren Genel Sekreter, bunun Trabzonspor için bir avantaj olduğuna değindi. Ligde her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğuna işaret eden Yener, yarışta daha çok şey değişebileceğini söyledi. Şike süreciyle ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine başvurma konusunda da çalışmalarının sürdüğünü belirten Genel Sekreter Yener, hakettikleri 2010-2011 sezonun şampiyonluk kupasını’ müzesine getirene kadar bu mücadelelerinin süreceğini vurguladı. TROBZONZSPOR’UN DEPLASMAN KARNESİ Ligde 11 hafta sonunda 16 puan ile 9'uncu sırada bulunan Trabzonspor, bu sezon deplasmanda maç kazanamadı. Bordo-mavililer, dış sahada oynadığı 5 maçta sahadan 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle ayrılarak 3 puan toplayabildi. Karadeniz ekibi, deplasmanda Kardemir Karabükspor ve Beşiktaş ile 1-1, Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalmış, Gaziantepspor'a 1-0, Medical Park Antalyaspor'a ise 2-1 mağlup olmuştu. Trabzonspor, kendi sahasında oynadığı 6 maçta ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan topladı. Bordo-mavililer, Avni Aker’de Sanica Boru Elazığspor'u 2-0, Sivasspor ve Kasımpaşa'yı 1-0, Akhisar Belediyespor'u ise 3-1 yenmişti. Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalan bordo-mavili ekip, sahasındaki tek yenilgiyi ise 1-0’lık skorla Bursaspor'dan aldı.

Antalya Beşiktaş 18 kasım maçı ,karşılaşması

GOOGLE REKLAMLARI
Medical Park Antalyaspor, Süper Lig'in 12.haftasında sahasında karşılaşacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını, yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Medical Park Antalyaspor, Süper Lig'in 12. haftasında sahasında karşılaşacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını, yaptığı antrenmanla sürdürdü. Hasan Subaşı Tesisleri'nde teknik direktör Mehmet yönetiminde gerçekleştirilen antrenman öncesinde futbolcular, kendi aralarında çeşitli oyunlar oynadı. Oyunlarda başarısız olan futbolculara takım arkadaşları tarafından ceza verildi. Ceza alan oyuncuların üzerine doğru takım arkadaşlarının sert şutlar çekmesi, neşeli anlar yaşanmasını sağladı. Teknik direktör Mehmet Özdilek, takımı sahanın ortasında toplayarak yaklaşık 10 dakikalık bir konuşma yaptı. Özdilek'in konuşmasının ardından futbolcular dar alanda pas çalışması yaptı. Kalecilerin ayrı çalıştığı antrenmana ülkesinin milli takımında bulunan Minev katılmadı. Medical Park Antalyaspor'da bu sezon gösterdiği performans ile dikkat çeken İsmail Aissati, gazetecilere yaptığı açıklamada, lig ikincisi olduklarını, bu nedenle işlerinin daha da zorlaştığını söyledi. Herkesin yenmek istediği bir takım haline geldiklerini belirten Aissati, Kasımpaşa karşısında alınan 1 puanın talihsizlik olduğunu dile getirdi. Kaliteli oyunculara sahip bir takım olduklarını ifade eden Aissati, "Sahada herkes arkadaşı için savaşıyor. Bu, takım olmak için gerekli bir olaydır. Ligdeki sıralamamız mutluluk verici, ancak bizi baskı altına alıyor. Bu baskıyı kişisel olarak çok seviyorum. Baskı altında oynamak beni daha da hırslı yapıyor. Beşiktaş'ı yenerek evimizdeki yenilmezliğimizi sürdürmek istiyoruz. 3 puan almak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Antalya'da kendisini evinde gibi hissettiğini kaydeden Aissati, kentte yabancılık çekmediğini, kente ve takıma uyum sorununu kısa sürede atlattığını söyledi. Gazetecilerin "Türkiye ligini nasıl buldun-" sorusu üzerine Aissati, şöyle konuştu: "Hücum oyuncuları için zor bir lig. Saha içerisinde çok fazla kavga, mücadele var. Hollanda'da bazı maçlar çok farklı skorlarla biter, ama bunu Türkiye'de fazla göremiyoruz. Çok fazla hücum varyasyonu göremedim. Hollanda'daki taraftar kitlesi olaya güzel futbol olarak bakıyor. Orada iyi futbol oynuyorsanız netice çok irdelenmiyor. Burada ise her şey 3 puana odaklı. 3 puan alırsanız doğru, alamazsanız yanlışsınız." Gazetecilerin, "İyi performansınız dikkat çekiyor. Mutlaka transfer teklifleri gelecektir. Ne düşünürsünüz-" şeklindeki sorusuna ise Aissati, şöyle yanıt verdi: "Her oyuncu büyük takımda, büyük atmosferde oynamak ister. Ben oynadığım atmosferden, kulüpten son derece memnunum. Benim uzun vadedeki hedefim bir sonraki haftadır. Yani benim hedefim Beşiktaş maçı. Beşiktaş maçından sonra da Mersin maçı. Hafta hafta düşünüyorum. Yarın bir gün teklif olursa hocamız ve başkanımız 'İsmail bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Seninle birlikte çalışmak istemiyoruz' derlerse başka seçenekleri düşünürüm." Aissati, Galatasaray ve Fenerbahçe kadar kadro derinliğine sahip olmadıklarını, ancak özveriyle çalışmaları halinde ligdeki konumlarını koruyabileceklerini vurguladı. Sahi içinde Tita ile iyi anlaştığının altını çizen Aissati, topu alınca gülümsediğine dair yorumların doğru olduğunu, topu çok sevdiğini ve meşin yuvarlağın kendisinde olduğunda yüzünde bir gülümseme oluştuğunu belirtti. Aissati, Hollanda'da da bu tür yorumlar aldığını belirtti.

ANTALYA (Anadolu Ajansı)

Hasan Subaşı Tesisleri’nde teknik direktör Mehmet Özdilek yönetimdeki antrenmana Bulgaristan Milli Takım kampına giden Pedro ile Türkiye Ümit Milli Takım kampında bulunan Emrah Başsan katılmadı. Kırmızı-beyazlı futbolcular düz koşu, ısınma hareketleri, dar alanda top kapma çalışmasının ardından sahada onarlı iki gruba ayrıldı. Bir grup teknik direktör Özdilek, diğer grup ise yardımcı antrenör Şenol Fidan nezaretinde dayanıklılık ve taktik ağırlıklı çalıştı. Teknik direktör Özdilek, antrenman sırasında zaman zaman müdahale ederek oyuncularını uyardı. Antrenmanı Medical Park Antalyaspor Futbol Direktörü Sedat Karabük de takip etti. Ligde son 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik alan kırmızı-beyazlı oyuncuların antrenmanda neşeli tavırları dikkat çekti. Akdeniz temsilcisi, Beşiktaş maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. (AA)

Eskişehirspor Fenerbahçe 17 Kasım müsabakası

GOOGLE REKLAMLARI
Süper Lig'in 12. haftasının kritik müsabakalarından olan, Eskişehirspor - Fenerbahçe maçı 17 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'da karşılaşacak... Fenerbahçe 2008-09 Sezonunda Beri Eskişehirspor Deplasmanında 1 Galibiyet Aldı. 2008-09 sezonunda yeniden Süper Lig’e yükselen Eskişehirspor geride kalan dönemde Fenerbahçe ile sahasında 4 lig maçı oynadı. Oynanan bu 4 maçta Fenerbahçe sadece 1 kez kazandı. 2008-09 sezonunda 2-2 berabere biten maçın ardından 2009-10 sezonunda Eskişehirspor sahadan 2-1 galip ayrılmış, 2010-11 sezonunda Fenerbahçe 3-1 kazanmış geçen sezon ise ev sahibi Eskişehirspor 2-1 galip gelmişti. İki takım arasında Eskişehirspor’un ev sahibi olduğu 26 maç oynanırken Fenerbahçe 6 kez, Eskişehirspor 12 kez kazandı 8 maç ise berabere sona erdi.

Eskişehirspor Sahasında Oynadığı Son 4 Maçı Kazandı. ( 4 Maçta 14 Gol Attı ) Eskişehirspor sahasında oynadığı son 4 maçta 4 galibiyet aldı. Evinde ligin ilk haftası Akhisar Belediyespor’a 1-0 kaybeden Eskişehirspor daha sonra oynadığı 4 iç saha maçını da kazandı. Eskişehirspor sırasıyla Gençlerbirliği karşısında 4-2, İ.B.Belediyespor karşısında 1-0, Karabüskpor karşısında 5-2 ve Gaziantepspor karşısında 4-0 galip geldi. Eskişehirspor Ligin Gollerinde En Çok Asist Yapılan Takım. ( 21 Golünün 17 Tanesinde Asist Yapıldı) Eskişehirspor bu sezon Süper Lig’de 21 gol atarken bu gollerin 17 tanesinde asist yapan oyuncu oldu. Eskişehirspor böylece bu alanda ligin en başarılı ekibi. Rodrigo Tello 6 asistle hem takımının hem de ligin en çok asist yapan oyuncusu olurken Necati 4 kez, Alper ve Erkan Zengin 2’şer kez, Burhan, Mehmet ve Kamara 1’er kez asist yaptı. Fenerbahçe takımında ise 15 golün 11 tanesinde asist yapıldı. Kuyt 3 asist, Cristian 2 asist, Caner, M.Topuz, Hasan Ali, Selçuk, Gökhan ve Krasic ise 1’er asist yaptı. Fenerbahçe Geçen Sezonun Ortalamalarına Yaklaşıyor. Geçen sezon ligi 2.sırada bitiren Fenerbahçe takımı bir çok istatistik başlığında ilk sıralarda yer almıştı. Geçen sezon 40 maçta 1,75 gol ortalaması ve 5,30 gol pozisyonu ortalaması yakalayan Fenerbahçe %33 oranında girdiği pozisyonları değerlendirmiş %44 isabet yüzdesi ile kaleyi bulmuş ve maç başına 5,40 korner kullanmıştı. Bu sezon ise 11 hafta sonunda gol ortalaması 1,36 ve gol pozisyonu ortalaması 5,0 olan Fenerbahçe gol pozisyonunun değerlendirme oranında %27, kaleye isabet oranında %40’a ulaştı. Son haftalarda performansı artan ve ortalamalarını yükselten Fenerbahçe geçen sezonki değerlerine yaklaşmaya başladı. Son 2 haftada 9 gol pozisyonunda 4 gol atıp %44 değerlendirme oranı yakalayan Fenerbahçe 20 şutla geçen hafta ligin en çok şut atan takımı olmuştu.

SON MAÇ 'ESES'İN

Eskişehirspor, 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ile yaptığı ilk maçı 2-1 kazandı. Bu maçta kırmızı-siyahlıların gollerini, Adem Sarı attı. Bu sezonun Türkiye Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademe A Grubu'nda Eskişehirspor, rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 yenilirken gol Alex'ten geldi. Eskişehirspor, sezonun ikinci maçında da rakibine 2-0 mağlup oldu. Bu maçta da goller Alex ve Özer Hurmacı'dan geldi. 2010-2011 futbol sezonunun ilk yarısında, Eskişehirspor'un Fenerbahçe'ye 4-2 yenildiği maçta, sarı kanaryaların gollerini Alex, Semih (2) ve Gökhan Gönül atarken, Es-Es'in golleri Sezer Öztürk ve Serdar Özbayraktar'dan geldi. Aynı sezon, Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 yenildi. Bu maçta Batuhan Karadeniz Eskişehirspor adına, Caner Erkin, Niang ve Semih Şentürk de Fenerbahçe adına gol attı. Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonunun ilk maçında Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1-0 yenerken maçtaki golü Bienvenu attı. Sezonun ikinci maçında da Es-Es'ler, sarı kanaryaları 2-1 yendi. Bu maçta, kırmızı şimşeklerin golleri Bülent Ertuğrul ve Kamara'dan, Fenerbahçe'nin golü Sow'dan geldi.

Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen, Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak olan Fenerbahçe maçı bilet fiyatlarının yönetim kurulu tarafından belirlendiğini söyledi. Birsen, buna göre, açık tribünün 50 TL, misafir ve kapalı tribünün 100 TL, VIP A 200 TL, VIP B 150 TL ve VIP C' nin ise 125 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Birsen, Eskişehirspor'un sıralamadaki yerini daha iyi bir yere getirebilmek, hedeflerini devam edebilmesi ve mutlaka kazanması gereken bu maçta, her zaman takımının yanında yer alan taraftarı mutlaka tiribünlere beklediklerini belirtti. Bu maçtaki en önemli kriterin taraftarın desteği olduğuna inandıklarını dile getiren Birsen, "Zorlu geçecek olan bu maçın biletleri Perşembe gününden itibaren Aktif AŞ gişelerinden satışa sunulacak. Yoğun talep beklediğimiz bu maçta karaborsayı engellemek için her kişiye sadece bir bilet satılacak." dedi.

17 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Volga - Spartak Moskova Saat 11:30
Dinamo Moskova - Zenit Saat 14:00
Aberdeen - Celtic Saat 14:00
Büyükşehir Bld.Spor - Elazığspor Saat 14:00
Tavşanlı Linyitspor - Bucaspor Saat 14:00
Arsenal - Tottenham Saat 14:45
Hacettepe Univer. - Mersin Bşb Saat 15:45
Antalya Bşb. - Erdemir Saat 16:00
Galatasaray - Ted Kolejliler Saat 16:00
Gaziantep Bşb - Karşıyaka Saat 16:00
Göztepe - Ankaragücü Saat 16:00
Dortmund - Greuther Furth Saat 16:30
Eintracht Frankfurt - Augsburg Saat 16:30
M. Gladbach - Stuttgart Saat 16:30
Hamburg - Mainz Saat 16:30
Hannover - Freiburg Saat 16:30
Nürnberg - Bayern Münih Saat 16:30
Alaniya - Rubin Kazan Saat 16:30
Liverpool - Wigan Saat 17:00
Manchester City - Aston Villa Saat 17:00
Newcastle - Swansea Saat 17:00
Qpr - Southampton Saat 17:00
Reading - Everton Saat 17:00
West Brom - Chelsea Saat 17:00
Dundee - Hibernian Saat 17:00
Hearts - St Mirren Saat 17:00
St Johnstone - Ross County Saat 17:00
Osasuna - Malaga Saat 17:00
Santander - Villarreal Saat 17:00
Sonderjyske - Silkeborg Saat 18:00
Paris St Germain - Rennes Saat 18:00
Juventus - Lazio Saat 19:00
Valencia - Espanyol Saat 19:00
Eskişehirspor - Fenerbahçe Saat 19:00
Gençlerbirliği - Sivasspor Saat 19:00
Adana Demirspor - 1461 Trabzon Saat 19:00
Norwich - Manchester Utd Saat 19:30
Leverkusen - Schalke Saat 19:30
Den Haag - Psv Eindhoven Saat 19:45
Las Palmas - Xerez Saat 20:00
Ajax - Vvv Venlo Saat 20:45
Heerenveen - Waalwijk Saat 20:45
Zwolle - Breda Saat 20:45
Lausanne - Thun Saat 20:45
Zurich - Luzern Saat 20:45
Cercle Brugge - Genk Saat 21:00
Charleroi - Mechelen Saat 21:00
Lierse - Gent Saat 21:00
Oh Leuven - Mons Saat 21:00
Waasland-Beveren - Club Brugge Saat 21:00
Ajaccio - Sochaux Saat 21:00
Brest - Bastia Saat 21:00
Evian Tg - St Etienne Saat 21:00
Troyes - Nancy Saat 21:00
Valenciennes - Montpellier Saat 21:00
Barcelona - Zaragoza Saat 21:00
Gröningen - Alkmaar Saat 21:45
Napoli - Ac Milan Saat 21:45
Nacional Madeira - Porto Saat 22:15
Real Madrid - Athletic Bilbao Saat 23:00

14 Kasım 2012 Çarşamba

14 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Gürcistan - Mısır Saat 16:00
Rusya - Abd Saat 17:00
Ermenistan - Litvanya Saat 17:00
Unics Kazan - Oostende Saat 17:00
Lokomotiv Kuban - Trefl Sopot Saat 17:30
Triumph Moscow R. - Artland Saat 17:30
Spartak St. Petersburg - Cholet Saat 18:00
Azovmash Mariupol - Valencia Saat 18:00
Galatasaray (B) - Mondeville Saat 18:00
Bulgaristan - Ukrayna Saat 18:00
Çek Cumhuriyeti - Slovakya Saat 18:30
Banvit - Wurzburg Saat 19:00
Budivelnik - Prienai Saat 19:00
Panionios - Zielona Gora Saat 19:00
Hapoel Jerusalem - Nymburk Saat 19:00
Cezayir - Bosna Hersek Saat 19:00
Kıbrıs Rum Kesimi - Finlandiya Saat 19:00
Makedonya - Slovenya Saat 19:00
Suudi Arabistan - Arjantin Saat 19:00
Almanya (U21) - Türkiye (U21) Saat 19:00
Portekiz (U21) - İskoçya (U21) Saat 19:00
Karadağ - San Marino Saat 19:00
Tunus - İsviçre Saat 19:15
Gfco Ajaccio - Chamois Niortais Saat 19:30
Fenerbahçe (B) - Sopron Saat 20:00
Andorra - İzlanda Saat 20:00
Liechtenstein - Malta Saat 20:00
İsrail - Belarus Saat 20:35
Galatasaray - Donetsk Saat 21:00
Ulm - Cibona Saat 21:00
Tarbes (B) - Mersin Bşb Saat 21:00
Kape Verde - Gana Saat 21:00
Şili - Sırbistan Saat 21:00
Romanya - Belçika Saat 21:00
Türkiye - Danimarka Saat 21:00
Lüksemburg - İskoçya Saat 21:15
Avusturya - Fildişi Sahili Saat 21:30
Buducnost - Academic Saat 21:30
Orleans - Sassari Saat 21:30
Sevilla - Kızıl Yıldız Saat 21:30
Gabon - Portekiz Saat 21:30
Hollanda - Almanya Saat 21:30
Macaristan - Norveç Saat 21:30
İsveç - İngiltere Saat 21:30
Polonya - Uruguay Saat 21:45
İrlanda Cumhuriyeti - Yunanistan Saat 21:45
K.İrlanda - Azerbaycan Saat 21:45
Arnavutluk - Kamerun Saat 21:45
İtalya - Fransa Saat 21:50
All Boys - Colon Santa Fe Saat 22:00
Panama - İspanya Saat 23:30

13 Kasım 2012 Salı

İşler Güçler 20.Bölüm 13 Kasım 2012

GOOGLE REKLAMLARI
KAYIP’ın  prime time için düşünüldüğünü öğrenen Şenol, kesenin ağzına açıyor, yönetmenin en pahalısını bulmanın peşine düşünüyor.

Yönetmensizliği ciddiye almaya başlayan ekip, elini taşın altına koyuyor. Doktor ise çok hastadır.

Yayın Günü    :  13 Kasım Salı

Yayın Saati    :  22.15

13 Kasım Beni Affet 242.Bölüm ve özeti

GOOGLE REKLAMLARI
Beni Affet hafta içi Star Tv ekranlarında beğeni ile izleniyor.Beni Affet'in 242.bölüm fragmanı ve özeti Adli Tıp Kurumu; 4 kimya mühendisi, 3 kimyager, 1 inşaat mühendisi, 1 makine mühendisi, 1 bilgisayar mühendisi, 1 laborant, 4 sağlık teknikeri, 5 kimya teknikeri ve 3 hizmetli alacaHastaneden taburcu olan Berat’ın hatırladığı tek şey vurulduğu güne dair silah sesidir. Berat neden vurulduğunu sorgulamaya başlarken takip ettiği izler onu nereye götürecektir? Bahar hayatından Kemal’in izlerini silmeye çalışırken Kader Bahar ve Berat’ın geçmişlerine darbe vuran korkunç gerçeğe ulaşır. Kader’in öğrendiği acı gerçek nelerin habercisidir? Cüneyt Tunç ve Feride şirkette karşı karşıya gelirler. Bu karşılaşma Tunç ve Cüneyt arasındaki savaşı körükler. Öte yandan Eylül’ün Tunç için hain bir planı vardır. Umut Yıldız’ı kurtarmak için Coşkun’u bıçaklar. Umut’u içine düştüğü bu beladan kim kurtaracaktır? Öte yandan karısı Yıldız ve Osman Kozan’ın Mine’yle ilgili çevirdikleri oyunu öğrenen Ferman büyük bir karar vermek zorunda kalır. Yayın Günü: 13 Kasım Pazartesi Yayın Saati: 17.00

14 kasım Türkiye Danimarka maçı ne zaman hangi kanalda?

GOOGLE REKLAMLARI
A Milli Futbol Takımı, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında yarın Danimarka ile karşılaşacak. Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak özel karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek.

A Milli Futbol Takımı, 89 yıllık tarihindeki 500. maçında yarın Danimarka ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Mark Borsch ve Stefan Lupp'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marco Fritz. Karşılaşma ATV'den de naklen ekrana gelecek. A Milliler, Danimarka karşılaşması öncesi son antrenmanını bugün BJK İnönü Stadı'nda yapacak. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Ersan Gülüm (Beşiktaş), Alper Potuk (Eskişehirspor), Bekir İrtegün, Caner Erkin, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Volkan Demirel (Fenerbahçe), Burak Yılmaz, Emre Çolak, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Semih Kaya, Umut Bulut (Galatasaray), Aykut Demir (Gençlerbirliği), Onur Kıvrak, Soner Aydoğdu (Trabzonspor), Arda Turan, Emre Belözoğlu (Atletico Madrid), Kerim Frei (Cardiff City), Nuri Şahin (Liverpool FC), Mevlüt Erdinç (Rennes), Gökhan Töre (FC Rubin Kazan). Teknik Direktör Morten Olsen yönetimindeki Danimarka Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Anders Lindegaard (Manchester United), Kasper Schmeichel (Leicester City), Stephan Andersen (Evian), Daniel Wass (Evian), Kevin Conboy (NEC Nijmegen), Lars Jacobsen (FC Kopenhag), Simon Kjaer (Wolfsburg), Daniel Høegh (OB), Kris Stadsgaard (FC Kopenhag), Casper Sloth (AGF), Christian Eriksen (Ajax), Jakob Poulsen (Monaco), Kasper Lorentzen (FC Nordsjælland), Nicolai Stockholm (FC Nordsjælland), William Kvist Jorgensen (Stuttgart), Andreas Cornelius (FC Kopenhag), Emil Larsen (OB), Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo), Nicklas Bendtner (Juventus), Nicklas Helenius (Aalborg).

13 Kasım Benim için üzülme 2.bölüm

GOOGLE REKLAMLARI
Benim için üzülme 1.bölüm ile atv ekranlarında 6 kasım 2012 günü start aldı. Benim için üzülme dizisinde duygusallık ön planda oldu.

Atv ekranlarının sonbahar döneminde başlattığı Benim için üzülme dizisi 1.bölüm ile izleyiciler ile buluştu. 1.bölüm 'de Sinan vatani görevi için askerde bulunuyordu. Film ilk başlangıcında bir askeri birlikte askerler sabah kalkınca komutanımızın bugün son günü diyerek bütün mehmetçikler kalktı ve içtimaya geçti. Bir asker kaldırmak için odasına gidip seslendi. Benim için üzülme 2.bölüm fragmanı ekranlarda yayınlandı. Yeni bölüm haftaya salı günü damgasını vuracak. İlk bölümde Benim için üzülme dizisi salı gecesine damgasını vurmuştu. Benim için üzülme dizisi salı günlerin vazgeçilmez dizisi olacağı gözüküyor.

Son sabah toplantısını yapan sinan askerleri ile duygulu bir konuşma yaparak askerliğini bitererek birlikten ayrıldı.Benim için üzülme dizisi karadeniz bölgesinde ağırlık olarak çekilmekte. Karadeniz'in iki saygın kökenli ailesinden kankardeşler niyazi ve harun kendi aralarında büyük bir çatışma içine girerler. Çünkü doğudan gelen buke hayatlarını değiştirmiştir. Mevsimlik işci olarak karadenize gelmesi ile bir çok kişi buke 'ye hayran kaldı. Hemde öyle bir aşık oldular ki bu iki aile birbiri ile daha çok karşı karşıya gelecekler gibi gözüküyor.maden kralı Şahin Yılmaz askerden gelen Sinan'a kendi iş yerinde çalışma teklif etti. Şahin zaten sinan'ı çok sevmekte olduğu için hatta kendi oğlu gibi sevmektedir. BENİM İÇİN ÜZÜLME dizisi’nin kadrosunda Rana Cabbar, Beyazıd Gülercan, Sacide Taşaner,Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur, Necmeddin Çobanoğlu, Yasemin Büyükağaoğlu, Öykü Çelik, Fulya Zenginer, Selin Şekerci, Tansel Öngel ,Çağlar Ertuğrul gibi birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor. Benim için üzülme dizisi ilk bölüm ile herkes tarafından beğenildi. Şimdiden bir sonraki bölümler sabırsızlıkla beklenecek gibi gözüküyor. Benim için üzülme dizisinin yayınlandığı atv kanalının resmi internet sitesi üzerinden benim için üzülme dizisinin son bölüm'ünü izleyebilirsiniz. Benim için üzülme dizisi salı günü geceye damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Gerek konusu olsun gerek kadrosu olsun Benim için üzülme dizisi ileriki bölümlerde daha fazla izleneceği bell oldu. Mahsun Kırmızıgül imzası dizide olması ayrı bir heyecan katıyor. dizinin hikayesi ise Mahsun Kırmızıgül’e ait. Kırmızıgül aynı zamanda dizinin genel yönetmenliğini de yapıyor. Çekimleri Kars, Batum ve Hopa’da gerçekleşecek olan BENİM İÇİN ÜZÜLME’nin yönetmenliğini ise genç yönetmen Serkan Birinci yapıyor.

13 Kasım Öyle Bir Geçer Zamanki 89.Bölüm

GOOGLE REKLAMLARI
Cemile ve Mete, Arif'le karşı karşıya geliyor 
Osman, kiracıları Arif ile ilgili hiç bilmediği bir gerçeği öğreniyor. Ancak öğrendikleri yüzünden başı polisle belaya girince, Mete hesap sormak için Arif"in karşısına dikiliyor.Ayça, abisinin birden fikir değiştirmesi karşısında şaşırır ancak, kararından vazgeçmeden hemen okula yollanır. Ayça"nın okula geri döndüğünü gören Osman peşine düşer. Mete için ondan bilgi almaya çalışır.

12 Kasım 2012 Pazartesi

12 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Anadolu Efes - Aliağa Petkim Saat 19:30
Kerkyra - Panathinaikos Saat 19:30
Belchatow - Pogon Saat 19:30
Midtjylland - Esbjerg Saat 20:00
Universitatea Cluj - Rapid Bükreş Saat 20:30
St Pauli - Bochum Saat 21:15
Lens - Caen Saat 21:30
Bari - Reggina Saat 21:45
Real Madrid B - Huelva Saat 22:00
Maritimo - Setubal Saat 22:15

10 Kasım 2012 Cumartesi

12.12.2012 Aralık-2012 çılgınlığı

GOOGLE REKLAMLARI
Evlendirme dairelerinin önünde 12.12.2012’de uzun kuyruklar olacak. Dünyanın dört bir yanında çiftler evlenmek için bu özel tarihi seçti. Dünyanın dört bir yanında yüz binlerce kişi 12.12.2012'de sevdiği kadın ya da adam için “evet“ diyecek. Bu özel tarihte evlenmek isteyen çifler resmi kurumlara çoktan başvurularını yaptı. Bu tarihte nikah günü almak için adeta birbirleriyle yarışan çiftler nedeniyle nikah memurlarını zor bir gün bekliyor. Memurlar bir nikahtan diğerine koşturmak zorunda kalacak. 12 Aralık'ın çarşamba gününe denk gelmesi bile genellikle hafta sonu evlenmek isteyen çiftleri engellemedi. Zira “iki“ rakamının benzer şekilde arka arkaya gelmesi için 02.02.2022'ye kadar dokuz yıl beklemek gerekiyor. Özel tarih çılgınlığı geçen yıl da 11.11.2011'de yaşanmıştı.

Sertifikalı amele dönemi başlıyor

GOOGLE REKLAMLARI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, başlattığı “sertifikalı usta” uygulamasının ardından, inşaatçılara yeni standartlar getirmeye hazırlanılıyor. Buna göre ustalar, betoncu, kalıpçı, sıvacı gibi branşlara ayrılarak, sadece uzmanlaştıkları dalda iş yapabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında başlattığı “sertifikalı usta” uygulamasının ardından, inşaatçılara yeni standartlar getirmeye hazırlanıyor. Buna göre ustalar, betoncu, kalıpçı, sıvacı gibi branşlara ayrılarak, sadece uzmanlaştıkları dalda iş yapabilecek. Bu yılın başında inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara yetki belgesi alma zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Bülent Ercan, Bakanlığın kentsel dönüşüm kapsamında başlattığı sertifikalı ustalar modeline rekor başvuru yapıldığını söyledi. Ercan, “Bir yılda 257 bin 688 ustaya toplam 377 bin 553 yetki belgesi verildi” dedi. Ercan, sertifikasız usta çalıştıran müteahhite İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca işçi başına 2 bin lira ceza verildiğini de hatırlattı. Ercan, inşaatta görev alan ustaların, betoncu, kalıpçı, sıvacı gibi diğer inşaat aşamalarında da branşlara ayrılarak, sadece uzmanlaştıkları dalda iş yapabileceklerini dile getirdi. “İnşaatçı ‘beton ustasıyım, her işi yaparım’ diyor. Artık bu, yerini yavaş yavaş özellikli ustalara devredecek” diyen Ercan, branşlaşma, ustaların 5 yılda bir günün koşullarına, değişen ve gelişen teknolojiye göre eğitim alması gibi uygulamalarla, uzunca bir süre daha “emek yoğun” özelliğini sürdürecek inşaatın uzmanlar eliyle yürütülen bir sektör haline geleceğini vurguladı. 2014’te tamamlanır Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Bülent Ercan, standart çalışmalarını Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) yaptığını belirtti. Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim bakanlıkları, meslek odaları, üniversiteler gibi kurumlardan katılımcılarla sektöre ilişkin yönetmelik çalışmalarının sürdüğünü anlatan Ercan, çalışmalar tamamlandıkça Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Bülent Ercan, çalışmaların 2014’e kadar tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe - Orduspor 11 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Fenerbahçe - Orduspor 11 Kasım maçı hangi tv kanalında saat kaçta ? Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11.haftasında kendi sahasında, Orduspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında kendi sahasında, Orduspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Can Bartu Tesisleri'nde Teknik Direktör Aykut Kocaman yönetiminde saat 18.00'de başlayan antrenman, 1 saat 15 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, 3 grup halinde yapılan 5'e 2 top kapma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Sarı-lacivertliler dar alanda yapılan taktik ağırlıklı çift kale maçın ardından, bireysel çalışmalarla antrenmanı tamamladı.

Bu çalışmayla Orduspor maçı hazırlıklarını tamamlayan sarı-lacivertli ekip, Can Bartu Tesisleri'nde kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.
kaynak:sondakika.com

Mersin İdman Yurdu - Galatasaray 11 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Süper ligin 10.haftasında Galatasaray Mersin İdman Yurdu Karşı karşıya gelecek.Maç saat:19:00 da oynanacak

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndaki mücadele 11 Kasım 2012 Pazar akşamı saat 17.00’de. Spor Toto Süper Lig’de Lider Galatasaray Süper Lig’de 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 14. haftada Fenerbahçe’yi mağlup ederek yükseldiği birinci sırayı sezonun kalan 27 haftası boyunca muhafaza etmişti. Takımımız, yeni sezonda ise liderlik koltuğunu kazanmak için sadece iki hafta bekledi. Birinci haftada Kasımpaşa’yı 2-1 yenen Terim’in öğrencileri, ikinci maç haftasında Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldıktan sonra Bursaspor’u 3-2 mağlup ederek üçüncü haftada birinci sıraya yükseldi. Galatasaray, üçüncü hafta ile birlikte devam eden yedi haftada pozisyonunu koruyarak son 37 haftanın 35’inde lider kalmayı başardı.
Galatasaray: Yüzde Yetmiş İhtimalle En Az Üç Gol Spor Toto Süper Lig’in lideri Galatasaray, geride kalan 10 haftalık süreçte rakip ağları 25 kez havalandırarak bu alanda da 17 takımın önünde yer aldı. Maç başına ortalama 2,5 gol üreten takımımız, 10 maçın yedisinde ise en az üç gol atarak sahadan puanlarla ayrılmayı başardı. Beşiktaş (ikinci hafta) ve Gençlerbirliği (sekizinci hafta) karşılaşmalarında 3-3’lük skorla birer puan alan Fatih Terim’in öğrencileri, Bursaspor (üçüncü hafta) önünde 3-2 ile sonuca gitti. Akhisar Belediyesi (beşinci hafta) ve Kayserispor’a (dokuzuncu hafta) karşı 3-0’lık skorla kazanan Galatasaray, İstanbul BŞB’yi 10. haftada deplasmandaki maçta 3-1 yendi. Takımımız, en yakın rakibi Antalyaspor’u ise dördüncü haftada 4-0 mağlup etti.
Fatih Terim ile Lider Geçilen Dördüncü 10. Hafta Galatasaray teknik direktörü olarak sekizinci sezonunu yaşayan Fatih Terim, takımının başında daha önce üç kez ligin 10. haftasını lider tamamlamıştı. Dört sezon süren şampiyonluk serisinin son halkasındaki ilk 10 maçından sekiz galibiyet ve bir beraberlik çıkaran Galatasaray, 1996-1997 sezonunun 10. haftasını lider geçerken, aynı dönemde 1997-1998 sezonunda beşinci, 1998-1999 sezonunda ikinci, 1999-2000 sezonunda birinci, 2002-2003 sezonunda birinci, 2003-2004 sezonunda üçüncü sırada yer alıyordu.
Galatasaray, Fatih Terim’in üçüncü kez teknik direktör olarak görev almaya başladığı 2011-2012 sezonunun 10. haftasında 18 puanla üçüncü sırada bulunuyordu. Takımımız, son şampiyonluğunu kazandığı sezonun 10. haftasına göre üç puan ileride bulunuyor.
Burak Yılmaz: Son 100 Maçta 70 Gol, %70 Yaz mevsiminde Trabzonspor’dan transfer edilen Burak Yılmaz, Galatasaray kariyerine oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CFR Cluj ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray adına fileleri üç kez havalandırarak 3-1’lik galibiyete ciddi bir katkıda bulunan golcü oyuncu, Galatasaray’daki 13. resmi maçında 10 gole ulaşmış oldu. Süper Lig’in son gol kralı, Türkiye Milli Takımı’nın da hücum hattındaki en büyük kozlarından biri konumunda. Son dönemde durdurulamaz bir gol makinesine dönüşen Burak Yılmaz; Trabzonspor, A Milli Takım (dostluk maçları dâhil) ve Galatasaray’da forma giydiği son 100 karşılaşmada 70 gol sevinci yaşayarak olağanüstü bir performansın altına imzasını kazıdı. Burak Yılmaz’ın forma giydiği son 100 karşılaşma ve attığı gollerin listesi şu şekilde:
Golcü oyuncu, Süper Lig’in son üç sezonunda ise 73 maçta 58 gol atarak sıradışı bir diğer performans çizgisine ulaştı. Beşiktaş (altı gol), Fenerbahçe (sıfır gol), Manisaspor (dokuz gol) ve Eskişehirspor (bir gol) kariyerinin ardından Trabzonspor’daki yarım sezonunda üç gol atan Burak Yılmaz’ın Spor Toto Süper Lig’de toplam 77 golü bulunuyor.
Yükselen Grafik: Hamit Altıntop & Selçuk İnan Galatasaray’ın orta sahasındaki iki milli oyuncu, son haftalarda skora yansıyan ayırt edici performanslarıyla dikkat çekiyor. Takımımızın beş maçlık aranın ardından yeniden galip gelmeye başladığı Kayserispor maçından itibaren gelişen süreçte Hamit Altıntop ve Selçuk İnan, toplam altı golün asistini aralarında eşit olarak paylaştı. Ayrıca Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki İstanbul BŞB karşılaşmasında Selçuk İnan, bir kez rakip fileleri havalandırdı. Hamit Altıntop’un arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar ise o gün için değerlendirilemedi.
Hamit Altıntop ve Selçuk İnan ikilisi, Galatasaray’ın üçer golle kazandığı üç maçtaki dokuz golün yedisine direkt katkı sağladı. Sadece İstanbul BŞB karşılaşmasındaki ilk golde Umut Bulut, pası Burak Yılmaz’dan aldı. Üçüncü golde ise Emre Çolak rakibi hataya zorladı.
Umut Bulut: Kariyerinin En Skorer Başlangıcı Süper Lig’de sezonun ilk dört haftasında sırasıyla Kasımpaşa (2), Beşiktaş, Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarında rakip ağları toplam beş kez havalandırmayı başaran Umut Bulut, beşinci haftadaki Akhisar Belediyesi karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle şans bulamamıştı. Golcü oyuncu, Orduspor ve Eskişehirspor önünde gol atamadıktan sonra Gençlerbirliği, Kayserispor ve İstanbul BŞB maçlarında art arda birer kez gol sevinci yaşayarak toplamda sekiz gole ulaştı. Ve kariyerinin en hızlı başlangıcını gerçekleştirdi.

11 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Lokomotiv Moskova - Anzhi Makhachkala Saat 11:30
Valladolid - Valencia Saat 13:00
Vitesse - Twente Saat 13:30
Palermo - Sampdoria Saat 13:30
Rubin Kazan - Krylya Sovietov Saat 13:45
Beşiktaş - Gaziantep Bşb Saat 14:00
Gaziantepspor - Gençlerbirliği Saat 14:00
1461 Trabzon - Gaziantep Bld.Spor Saat 14:00
Ankaragücü - Tavşanlı Linyitspor Saat 14:00
Kartalspor - Konyaspor Saat 14:00
Cottbus - Dynamo Dresden Saat 14:30
Fsv Frankfurt - 1860 Münih Saat 14:30
Ingolstadt - Regensburg Saat 14:30
Hibernian - Dundee Utd Saat 14:45
Odense - Sonderjyske Saat 15:00
Marsilya - Nice Saat 15:00
Atromitos - Panionios Saat 15:00
Anderlecht - Club Brugge Saat 15:30
Manchester City - Tottenham Saat 15:30
Feyenoord - Roda Saat 15:30
Zwolle - Ajax Saat 15:30
Banvit - Mersin Bşb Saat 16:00
Karşıyaka - Fenerbahçe Saat 16:00
Chievo - Udinese Saat 16:00
Genoa - Napoli Saat 16:00
Lazio - Roma Saat 16:00
Ac Milan - Fiorentina Saat 16:00
Parma - Siena Saat 16:00
Torino - Bologna Saat 16:00
Volga - Zenit Saat 16:00
Bucaspor - Adana Demirspor Saat 16:00
Manisaspor - Samsunspor Saat 16:00
Wolfsburg - Leverkusen Saat 16:30
Newcastle - West Ham Saat 17:00
Celtic - St Johnstone Saat 17:00
Athletic Bilbao - Sevilla Saat 17:00
Mersin İdman Yurdu - Galatasaray Saat 17:00
Psv Eindhoven - Heerenveen Saat 17:30
Silkeborg - Brondby Saat 18:00
Chelsea - Liverpool Saat 18:00
Lorient - Bordeaux Saat 18:00
Sochaux - Lyon Saat 18:00
Spartak Moskova - Krasnodar Saat 18:15
Greuther Furth - M. Gladbach Saat 18:30
Stuttgart - Hannover Saat 18:30
Mallorca - Barcelona Saat 18:50
Genk - Mons Saat 19:00
Elazığspor - Kayserispor Saat 19:00
Erciyesspor - Denizlispor Saat 19:00
Fc Copenhagen - Aalborg Saat 20:00
Fenerbahçe - Orduspor Saat 20:00
Atl. Madrid - Getafe Saat 20:45
Gremio - Sao Paulo Saat 21:00
Palmeiras - Fluminense Saat 21:00
Vasco Da Gama - Atletico Mg Saat 21:00
Atalanta - İnter Saat 21:45
Montpellier - Paris St Germain Saat 22:00
Sporting Lisbon - Braga Saat 22:15
Levante - Real Madrid Saat 22:30
Cruzeiro - Bahia Saat 23:30
Figueirense - Recife Saat 23:30
Nautico - Flamengo Saat 23:30
Ponte Preta - Internacional Saat 23:30

9 Kasım 2012 Cuma

Trabzonspor - Akhisar Belediyespor 10 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Trabzonspor - Akhisar Belediyespor Maçı 10 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Sezona büyük umutlarla başlayan ancak beklentilere cevap veremeyerek hayal kırıklığı yaşatan Spor Toto Süper Ligi'nin 11. haftasından kendi saha ve seyircisi önünde Akhisar Belediyespor'u konuk edecek olan Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 3 haftalık aranın ardından 3 puanla tanışmak istiyor. Son 3. haftada Beşiktaş, Burasspor ve Medical Park Antalyaspor karşısında 8 puan kaybeden Karadeniz ekibi kötü gidişe "dur" diyerek moral bulmayı hedefliyor.Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligin 11'inci haftasında karşılaşacakları Trabzonspor karşısında, oyun olarak istikrarlı çıkışlarını sürdürmeye çalışacaklarını söyledi.
 Akhisar Belediyespor deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçına tesislerimizde yaptığı son antrenman ile devam etti. Takımımız da Merter Yüce, Severin Brice Bikoko, Güray Vural'ın sakatlıkları sürerken , Serkan Yalçın takımla birlikte çalışmalara katılmaya başladı.Uğur Demirok'un durumu ise maç günü kesinlik kazanacak.

Yeşil mercimekli pirinç salatası

GOOGLE REKLAMLARI
1 Su bardağı yıkanmış haşlanmış pirinç ve aynı miktarda haşlanmış yeşil mercimek, haşlanmış küçük, küçük doğranmış havuç, yine haşlanmış 1 bardak bezelye, yıkanıp ince kıyılmış yarım demet, maydanoz ve dereotu, kabukları soyulmuş küçük, küçük doğranmış 2 adet domates, yıkanıp küçük, küçük doğranmış 2 adet kırmızı ve yeşilbiber isteye bağlı tuz ve 1çay kaşığı, karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık nar ekşisi veya sıkılmış yarım limon hepsi birlikte karıştırılır.

Bir kalıba bastırılıp servis tabağına ters çevrilir ve etrafı istediğiniz şekilde süslenir. Servise sunulur. Afiyet olsun.

E Vitamini ve Faydaları

GOOGLE REKLAMLARI
Yağda eriyen vitaminler grubunun bir üyesi olan E vitamini en iyi antioksidanlardan biridir. Hücrelerimizin yenilenmesini ve daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olan E vitamini ayrıca zehirli bileşiklerden, ilaçlardan, radyasyon etkilerinden hücreleri korur. Yaşlanmaya karşı da etkileri bulunan bu vitamin genellikle yaşlanma ile birlikte görülen hafıza zayıflığını da engelleyici faktörler arasında. Kolestrolü de dengelemede görev yapar, ayrıca deri ve kasların sağlığı için de önemlidir.

Vucüt sağlığı için oldukça önemli olan ve düzenli olarak alınması gereken E vitamini; marul, kereviz, maydanoz, lahana, ıspanak, buğday, mısır, mısırözü yağı, yulaf, gibi besinlerde bulunmaktadır.

10 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Dinamo Moskova - Alaniya Saat 11:30
Inverness Ct - Hearts Saat 14:00
Karşıyaka - Boluspor Saat 14:00
Ş.Urfaspor - Göztepe Saat 14:00
Kasımpaşa - Antalyaspor Saat 16:00
Erdemir - Galatasaray Saat 16:00
Augsburg - Dortmund Saat 16:30
Bayern Münih - Eintracht Frankfurt Saat 16:30
Fortuna Dusseldorf - Hoffenheim Saat 16:30
Freiburg - Hamburg Saat 16:30
Schalke - Werder Bremen Saat 16:30
Kuban - Cska Moskova Saat 16:30
Ted Kolejliler - Hacettepe Univer Saat 17:00
Tofaş - Türk Telekom Saat 17:00
Arsenal - Fulham Saat 17:00
Everton - Sunderland Saat 17:00
Reading - Norwich Saat 17:00
Southampton - Swansea Saat 17:00
Stoke - Qpr Saat 17:00
Wigan - West Brom Saat 17:00
Kilmarnock - Ross County Saat 17:00
Motherwell - Dundee Saat 17:00
St Mirren - Aberdeen Saat 17:00
Vallecano - Celta Saat 17:00
Nordsjaelland - Randers Saat 18:00
Lille - Brest Saat 18:00
Cagliari - Catania Saat 19:00
Espanyol - Osasuna Saat 19:00
Karabükspor - Büyükşehir Bld.Spor Saat 19:00
Trabzonspor - Akhisar Bld.Spor Saat 19:00
Adanaspor - Rizespor Saat 19:00
Aston Villa - Manchester Utd Saat 19:30
Waalwijk - Utrecht Saat 19:45
Den Haag - Alkmaar Saat 20:45
Vvv Venlo - Willem Saat 20:45
Cercle Brugge - Gent Saat 21:00
Lierse - Beerschot Saat 21:00
Oh Leuven - Kortrijk Saat 21:00
Waasland-Beveren - Charleroi Saat 21:00
Zulte Waregem - Mechelen Saat 21:00
Bastia - Valenciennes Saat 21:00
Reims - Evian Tg Saat 21:00
St Etienne - Troyes Saat 21:00
Toulouse - Ajaccio Saat 21:00
Zaragoza - Deportivo La Coruna Saat 21:00
Nijmegen - Heracles Saat 21:45
Pescara - Juventus Saat 21:45
Malaga - Sociedad Saat 23:00

6 Kasım 2012 Salı

7 Kasım Mac Program Listesi

GOOGLE REKLAMLARI
Arsinspor - Gaziantepspor Saat 13:00
Erciyesspor - Sarıyer Saat 13:30
Nadezhda (B)- Fenerbahçe (B) Saat 15:00
Academic - Charleroi Saat 18:00
Brondby - Silkeborg Saat 18:45
Paris St Germain (U19) - Fenerbahce (U19) Saat 19:00
Donetsk - Lokomotiv Kuban Saat 19:00
Cibona - Spartak St. Petersburg Saat 19:00
Nymburk - Budivelnik Saat 19:00
Prienai - Hapoel Jerusalem Saat 19:00
Sochaux - Evian Tg Saat 19:30
Sandnes - Tromso Saat 19:30
Zielona Gora - Unics Kazan Saat 20:00
Polkowice (B) - Galatasaray (B) Saat 20:00
Artland - Riga Ask Saat 21:00
Trefl Sopot - Galatasaray Saat 21:00
Bilbao Basket - Buducnost Saat 21:15
Le Mans - Triumph Moscow Saat 21:30 
Oostende - Panionios Saat 21:30
Sassari - Sevilla Saat 21:45
Bayern Münih - Lille Saat 21:45
Benfica - Spartak Moskova Saat 21:45
Braga - Manchester Utd Saat 21:45
Celtic - Barcelona Saat 21:45
Cfr Cluj - Galatasaray Saat 21:45
Chelsea - Shakhtar Donetsk Saat 21:45
Juventus - Nordsjaelland Saat 21:45
Valencia - Bate Borisov Saat 21:45

5 Kasım 2012 Pazartesi

Van'da en fazla kitap okuyana inek verilecek

GOOGLE REKLAMLARI
Van Erçek Çok Programlı Lisesi edebiyat öğretmeni Zeynep Oral tarafından bir süre önce başlatılan kitap toplama kampanyası, kısa sürede büyük yankı buldu. Çeşitli yayınevleri ve hayırseverler tarafından gönderilen yaklaşık 3 bin 500 kitap ile okulda büyük bir kütüphane oluşturan Oral, idarecilerin de desteği ile beldedeki aileleri de okumaya teşvik etmek amacıyla çalışma başlattı. Toplanan kitapları, okuldaki diğer öğretmenler ve öğrenciler ile kapı kapı dolaşarak velilere dağıtan Oral, ''Veliler okuyor, öğrenciler kazanıyor'' ve ''En fazla kitap okuyan velinin ödülü inek'' adlı projelerle veliler arasında yarışma düzenledi. Erçek beldesinde yaşayan aileleri tek tek ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerin misafir olduğu evde yaşayan Ebru Örkmez de iki çocuğunun lisede okuduğunu kaydederek, ''Yarışmaya ailece katılmaya karar verdik. Fakat ailemizdeki herkesin okuma yazması olmadığı için verilen kitapları ben okuyacağım. Ben de ilkokul mezunuyum. Elimden geldiği kadarıyla çok sayıda kitap okuyarak evimize inek, çocuklarıma not kazandıracağım'' dedi.

Maliye Bakanlığı 400 vergi müfettiş yardımcısı alacak

GOOGLE REKLAMLARI
Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, sınava başvurmak için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya endüstri mühendisliği ile işletme mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak gerekiyor.
Adaylardan 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alma şartının arandığı sınav için başvurular 12-30 Kasım süresince yapılabilecek.
Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, sonra da sözlü olarak düzenlenecek, yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca ilan edilecek.

Schalke - Arsenal Maçı 6 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Grupta şu ana kadar 7 puan topladılar ve gerçekten de iyi işler yaptılar. Arsenal ise 6 puana sahip. En son oynadığı lig maçında M.United’a 2-1 mağlup oldular. Gerçekten de sahada tanınmayacak haldelerdi. Geride olmalarına rağmen rakibin alanı çok iyi daraltmasından dolayı, sadece yan pas ve geri pas yapmaya çalıştılar.

Real Madrid - Dortmund maçı 6 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Madrid’in sahasında karşı karşıya gelecek. 3. maçta Dortmund ev sahipliği avantajını iyi kullanarak Madrid’i devirmeyi başarmıştı. Rakip Real Madrid karşısında oyunun hiçbir bölümünde ezilmeden oynadılar. Çok mücadele edip, akıllıca oynayarak gol pozisyonlarına çok rahat şekilde girmeyi başardılar

Paris St Germain - Dinamo Zagreb Maçı 6 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
PSG grubun 4.karşılaşmasında Zagreb’i ağırlıyor. Zagreb gruptaki tüm maçlarını kaybetti. PSG’nin ise 6 puanı bulunuyor. Grupta avantajlı sayılabilirler. Kaybetseler bile Kiev’in Porto’yu yeneceğini düşünmüyorum. Fakat PSG işini şansa bırakmayıp galip gelerek kendileri için kilit maç olan Kiev maçına rahat çıkmak isteyecektir.

Olympiakos - Montpellier maçı 6 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Yunan temsilcisinin 3 puanı bulunuyor. Montpellier’in ise sadece 1 puanı var. Fransa’da oynanan son maçta Olympiakos gerektiği gibi oynadı ve son dakikada 3 puana uzandı. Bence hak ettikleri bir galibiyetti. Yunanistan liginde de rahat bir konumda bulunan Olympiakos tüm konsantrasyonunu Ş.Ligi’ne vermiş durumda.

Manchester City - Ajax maçı 6 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Manchester City savunmasının iki önemli oyuncusu Micah Richards ve Maicon'un sakatlıkları bulunuyor. Pablo Zabaleta'nın tedavisi tamamlandı. Bu önemli maçta forma giyebilecek. James Milner ve Joleon Lescott'un sakatlıkları devam ediyor. Bunun yanı sıra Jasck Rodwell ve David Silva da sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev alamayacak. Javi Garcia ise oynayabilecek durumda. Ajax teknik heyetinin, Amsterdam Arena'da Manchester City'yi 3-1'lik skorla deviren kadroyu bozması beklenmiyor. Ajax'ın yıldız oyuncusu Christian Eriksen, Sana ve Babel ile beraber Manchester City savunmasını zorlayacaktır. Niklas Moisander cezası nedeniyle Vitesse maçında forma giymemişti. Moisander, Manchester deplasmanında takımdaki yerini alabilecek.


  • Manchester City grupta oynadığı ilk üç maç sonrasında sadece bir puan toplayabildi.
  • Ajax ve Real Madrid ile iç sahada oynayacak olan Manchester City, Borussia Dortmund ile deplasmanda mücadele edecek.
  • Sergio Agüero, grup maçlarında kaleyi bulan 7 şut çekti. Manchester United'dan Nani de aynı sayıya ulaştı. Bu alanda liderliği 16 şutla Cristiano Ronaldo elinde bulunduruyor.
  • Yaya Toure ve Vincent Kompany, geride kalan 3 maçta gördükleri 2 sarı kart nedeniyle ceza sınırında bulunuyor.
  • Ajax, geçtiğimiz sezon Dinamo Zagreb, Lyon ve Real Madrid'in bulunduğu grubu 8 puanla tamamlamış ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazanmıştı.
  • Frank de Boer'in öğrencileri Manchester United'a elenmişti. Ajax, ManU karşısında bir galibiyet almasına rağmen turnuvaya veda etmişti.
  • Niklas Moisander (sağda) Ajax'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu konumunda.
  • Lider PSV'nin 9 puan gerisinde yer alan Ajax, ligde 6. sırada yer alıyor.

Dinamo Kiev - FC Porto maçı 6 Kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uluslararası Etkinlikler Sorumlusu İlker Uğur, UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu’nda Portekiz’in Porto takımıyla, Ukrayna’nın Dinamo Kiev ekipleri arasında, 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak müsabakada UEFA Medya Sorumlusu olarak görev yapacak. TFF’den yapılan açıklamada, UEFA tarafından görevlendirilen Uğur’un, 4 sezondur UEFA Medya Sorumlusu olarak görev aldığı ve Porto-Dinamo Kiev karşılaşmasında medya operasyonunun sorunsuz şekilde gerçekleşmesinden sorumlu olacağı bildirildi.

Anderlecht - Zenit Petersburg maçı 6 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Brezilyalı yıldız Hulk Zenit'in Rostov ile yaptığı maçta uyluğundan sakatlandı. Golcü futbolcu Anderlecht ve Kolombiya maçlarında forma giyemeyecek. Zenit St Petersburg'un Brezilyalı golcüsü Hulk, Rostov maçında geçirdiği uyluk sakatlığından sonra 2 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı, yıldız futbolcu Zenit'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Belçika temsilcisi Anderlecht ile yapacağı maçta yer alamayacak

AC Milan - Malaga maçı 6 kasım

GOOGLE REKLAMLARI
Milan, son olarak Serie A'da aldığı 5-1'lik Chievo galibiyeti ile moral bulmuş durumda ve bunu Malaga karşısında kullanmak isteyeceklerdir. Kevin-Prince Boateng'in sakatlığı devam ediyor ve bu ismin yerine Ambrosini yeniden forma giyecek. Aynı zamanda Abbiati'nin yerine Amelia'nın başlaması bekleniyor.

Malaga'da Eliseu forma giyebilecek duruma geldi ve Nacho Monreal bu kez yedek bekleyecek. Bununla beraber Malaga'nın önemli oyuncularından Toulalan Milan karşısında sahaya çıkamayacak ve Duda bu bolşuğu doldurmaya çalışacak.

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

AC Milan Avrupa Kupalarında bu maça kadar 395 gol atmayı başardı.
  • Daniele Bonera ve Philippe Mexes (sağdaki resimde) bir sarı kart daha görürlerse cezalı duruma düşmüş olacaklar.
  • Milan sahasında en son bir İspanyol ekibini (Barcelona) 2004 yılında yenmeyi başardı. İspanyollarla 22 maç yapan Milan, 11'ini kazandı, 5'i berabere bitti ve 6'sını kaybetti.
  • Manuel Pellegrini, Real Madrid'in başında iken (2009-2010) Milan ile 1-1 berabere kaldı.
  • Malaga şu anda Şampiyonlar Ligi'nde bir gol yiyen tek takım durumunda.
  • Martin Demichelis ve Manuel Iturra,Milan karşısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maçta cezalı duruma düşecekler.

4 Kasım 2012 Pazar

Doğanın mucize ölümsüzlük iksiri

GOOGLE REKLAMLARI
Ölüm her insanın yaşayacağı bir andır ondan kaçış yok ama araştırmalara göre en fazla ölüm nedenleri arasında hastalıklar ilk sırada gelmektedir. Hastalıklardan korunmak ise insanın kendi elinde. Bazı yiyecekler en fazla ölüm nedeni olan belirli hastalıklara karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Beslenme planınızda bu besinlere daha fazla yer vermeye çalışın.

Sarımsak Doğal antibiyotik olarak bildiğimiz sarımsak kötü kolesterol seviyesini azaltıp, damar sağlığını korumaktadır. Günde en az 2-3 diş tüketimi önerilen sarımsak kalp sağlığının yanı sıra kansere karşı da koruyan iksir olarak da değerlendirilen bir sebzedir. Bütünüyle fırında pişirilip tüketildiğinde detoks etkisi yapmaktadır, ağır metal olan civa ve kadmiyumdan vücudu temizler.

Elma En güçlü antioksidanları içeren elma yaşlılık belirtilerini minimuma indiren en etkili meyvedir. Damar sağlığını ve kalp hastalıklarından koruyucu etkisi vardır. Elmayı kabuğuyla yemeğe özen gösterin çalışmalar gösteriyor ki kabuğundaki polifenoller kabuksuz halinden 5 kat daha fazla, ayrıca kabuğuyla birlikte tüketimi lif miktarını da artırmakta. 
Lahana İndol içermesiyle sebzeler arasında farklı bir öneme sahip olan lahana kanser türlerinden koruyan etkili bir sebzedir. Haftada en az 1 kez tüketimi kolon kanseri riskini %66 azaltabilmektedir. Lahana ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirip, zararlı virüs ve bakterilere karşı koruyucudur.
Balık Yağlı balıklar kalp hastalığını önlemeden, kansere karşı korumaya birçok hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Haftada en az 2 kez tüketimi depresyona karşı koruyucudur. Özellikle yağlı balıkların tüketimi; somon ve hamsi gibi, omega-3 yağ asidinden daha zengin beslenmemizi sağlayacaktır.

Yumurta Protein örüntüsü olarak en kaliteli içeriğe sahip olan yumurta vücudumuz için gerekli aminoasitleri içerir. Kolin içermesi nedeniyle kalp ve beyin sağlığını korur.

Mantar Yüzyıllardır doğu kültüründe tedavi amaçlı kullanılan mantar çeşitleri bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Dolayısıyla en başta kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Japonyada yapılan bir çalışma sonucuna göre düzenli tüketilen mantar kolesterol seviyesini %45 düşürebilmektedir.
Avokado İçeriğindeki yağ miktarı oldukça fazla dolayısıyla kalori miktarı da yüksek olan avokado diğer besinlere göre farklı tanımlanmalı. Sağlıklı beslenmeyi ve kilo vermeyi destekleyici olan MUFA , tekli doymamış yağ asidi içermesi tüketim miktarına göre onu biraz daha masumlaştırıyor. MUFA kalp sağlığını koruyan ve şeker hastalığı riskini minimuma indiren bir yağ asididir. Avakado ayrıca göz sağlığını koruyan lutein içerir ve lif bakımından zengindir.
Yabanmersini Göz ve beyin sağlığı için gerekli güçlü antosiyaninler içeren yaşlılığa karşı koruyucu bir meyve olan yabanmersini hafızayı da olumlu etkilemektedir. Enflamasyonu da azaltan yabanmersini Alzheimer, parkinson, artrit, şeker ve kalp hastalığına karşı koruyucudur. Yapılan çalışmalara göre yabanmersini diğer meyvelere göre kansere karşı daha fazla koruyucu özelliğe sahiptir.
Nar Antioksidan değeri oldukça yüksek olan nar kalp damar sağlığını korur, damarda pıhtılaşmayı önlediği için inme riskini minimuma indirir. Düzenli tüketimi yaşlılık belirtilerini azaltır.

Badem ve ketentohumu Lif ve tekli doymamış yağ asidi içeriği yüksek olması nedeniyle en başta kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıkları riskini minimuma indirir. Ketentohumu ayrıca alfalinolenik asit içermesiyle de enflamasyonu azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Diyetisyen Özlem Sert Aydın
www.ozlemsert.com