Pages

19 Ekim 2012 Cuma

Erol Günaydın’a hüzünlü veda

GOOGLE REKLAMLARI
Rasim Öztekin, ‘Konservatuvarımı kaybettim’ derken Ferhan Şensoy’un ‘Teşekkürler ustam’ sözü törendeki herkesi ağlattı.
Geçen pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğinden yaşamını yitiren usta tiyatrocu Erol Günaydın için ilk tören Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda yapıldı. Törene kızları Ayşe, Günfer, Fatoş Günaydın ile sanatçı dostları ve sevenleri katıldı. Günaydın’ın sahneyedeki tabutunun üzerine çok sevdiği şapkaları ve Galatasaray bayrağı konuldu. Törende Erol Günaydın’ın ‘Ben bir tanıdığım. Ben öldüğümde bir tanış aramızdan ayrıldığında ne deniyorsa, o densin. ‘Çok meşhur bir adamdı’ denilmesini istemem’ sözleri uzun süre alkışlandı.
Sahneye ilk, uzun yıllar birlikte oynadığı Tuncel Kurtiz geldi. ‘Perde kapanıyor galiba bundan sonra bizi hayal perdesinde izleyecekler. İsterdik ki çırakları olsun. Saygı ve sevgiyle eğiliyorum önünde. En çok kavga ettiğim, en çok barıştığım iyi arkadaşlarımdan biriydi’ dedi.
DEĞERİ GERÇEKTEN BİLİNDİ Mİ?
Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Derya Baykal, ‘Kavuye’sini bana hediye etmişti. Güzel bir şey yazmıştı. Emanetini buraya getirdim. Umarım bu kavuk nesilden nesile Erol Günaydın’ı temsil eder’ diye konuştu. Ali Poyrazoğlu ise konuşmasında ‘Şimdi ‘nasıl bilirdiniz’ diye soracaklar, herkes ‘iyi bilirdik’ diyecek. Acaba gerçekten değeri biliniyor muydu? Yaşarken o insanların değeri bilinsin isterim’ dedi.
Konuşmaların ardından arkadaşları, yakınları Günaydın’ın cenazesi önünde saygı geçişi yaptı ve kızlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Günaydın’ın tabutu eller üzerinde tiyatrodan çıkarılıp İstiklal Caddesi’nde bekleyen cenaze aracına bindirilirken dakikalarca alkışlandı. Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Günaydın’ın cenazesi Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
ŞENSOY TABUTU ÖPTÜ
Ferhan Şensoy da ‘Ustayla 1976′da tanıştım. Fransa’daki ustamı, oyunları, hayalimi anlattım. ‘Senin anlattığın 25 deli işi. Türk tiyatrosunda 25 deli yok’ dedi. Orta Oyuncuları’nı kurduk. ‘Usta deliler hazır’ dedim. Koşarak geldi, bize katıldı. 17 yıl birlikte çalıştık. Teşekkürler ustam’ dedi ve Günaydın’ın tabutunu öptü. Şensoy’un bu hareketi uzun süre alkışlandı.
Rasim Öztekin ‘Ben ağabeyimi, babamı, en önemlisi konservatuvarımı kaybettim’ derken, Demet Akbağ da ‘O yaşı olmayan büyük ustaydı’ diye konuştu. Beraber sahneye çıktığı tiyatrocu Haldun Dormen, Günaydın’ın tiyatrosunun efsane olmasındaki büyük katkısından söz ederken ‘Bence kendisi bir efsane zaten’ dedi.

21 ekim Beşiktaş Trabzonspor

GOOGLE REKLAMLARI
Beşiktaş, Trabzonspor ile 21 Ekim Pazar günü sahasında oynayacağı Spor Toto Süper Lig 8. hafta maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.
 Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, siyah-beyazlı futbolcuların kondisyon ve taktik çalışmalar yaptıkları bildirildi. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana milli takımlarda bulunan oyuncular ile tedavilerine devam edilen Mustafa Pektemek, Mehmet Akgün ve Muhammed Demirci'nin katılmadığı, İsmail Köybaşı'nın ise takımdan ayrı çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Beşiktaş, bu akşam yapacağı antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

20 ekim Bursaspor Fenerbahçe

GOOGLE REKLAMLARI
Portekiz Milli Takımı kampında sakatlanan Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in 4 ile 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Sezon başında Chelsea'den transfer edilen tecrübeli futbolcunun sol diz dış yan bağlarında yırtık, menisküsünde kısmi yırtık, ön çapraz bağlarında esneme olduğu belirtildi. Portekizli futbolcu 4 ile 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Öte yandan sarı lacivertlilerde sakatlığı süren Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Yobo'nun tedavilerine devam ediliyor. Ligin 8. haftasında 20 Ekim Cumartesi günü deplasmanda Bursaspor ile mücadele edecek. Fenerbahçe'de Meireles ile birlikte Mehmet Topal forma giyemeyecek.

19 ekim Gençlerbirliği Galatasaray

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında 19 Ekim Cuma günü Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana, ısınma ve açma-germe hareketleriyle başlayan sarı-kırmızılıların daha sonra 5'e 2 top kapma çalışması yaptığı bildirildi.

Milli takımlarda bulunan oyuncuların yer almadığı antrenmanın ana bölümünde dar alanda çift kale maç oynandığı kaydedildi. Sakatlıkları bulunan Albert Riera, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın tedavilerinin ardından salonda çalıştığı belirtildi.

Sarı-kırmızılı takım, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.

Kaynak:AA

17 Ekim 2012 Çarşamba

Muhteşem Yüzyıl'ın 69. Bölümü 17 ekim

GOOGLE REKLAMLARI
Muhteşem Yüzyıl'ın 69. Bölümünden itibaren Mihrimah Sultan'ı Pelin Karahan, Şehzade Mehmet'i ise Gürbey İleri canlandıracak!

Muhteşem Yüzyıl’da zaman ilerledi ve Mihrimah Sultan'la Şehzade Mehmet büyüdü. 69. Bölümden itibaren Pelin Karahan'ı Mihrimah Sultan, Gürbey İleri'yi ise Şehzade Mehmet olarak izleyeceğiz. Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın güzelliği, hırsı, zekası dillere destan kızları Mihrimah'ı canlandıran Karahan; 'Mihrimah Sultan Osmanlı döneminin en önemli kadın karakterlerinden biri. Etkisi haremin dışına kadar taşmış. Annesinin izinden giderek belli bir mertebeye ulaşmış, siyasete bile yön vermiş. Onun canlandırmak çok heyecan verici' diyor.

İşte Muhteşem Yüzyıl'ın 69. Bölümünde yaşanacaklar;

Hatice Sultan’ı ölümden kurtaran kişi kim? İbrahim Paşa Hatice Sultan’ın kalbini yeniden kazanabilecek mi? Yemin töreni, Şehzade Mehmet ve Şehzade Mustafa’nın arasını açacak mı? Hürrem Sultan giderek yakınlaştığı Firuze’nin kim olduğunu öğrenebilecek mi?

Hürrem Sultan’ın oyununa gelen Gülşah, Hatice Sultan’ı öldürmeye teşebbüs ediyor. Sultan Süleyman ve İbrahim Paşa çıktıkları Doğu seferinden payitahta dönüyor. Saltanat vekilliği yapan Mustafa, Mahidevran’la birlikte Manisa’ya dönüş hazırlığı yapıyor. Şehzade Mehmet, görkemli bir yemin töreniyle yeniçeri ocağına kabul ediliyor.

Hatice Sultan’ı öldürmek isteyen Gülşah, tehlikeli bir oyunun kurbanı olur. Mahidevran, Gülşah’ın tek başına Hatice’yi öldürmeye teşebbüs edebileceğine inanmaz. Ancak Hürrem, bu belayı def etmek için her şeyi düşünmüştür.

Hürrem, Firuze’nin aradığı kadın olduğunu bilmeden onu yakınında tutmaya devam eder. Nigar ise gerçeği bilmesine rağmen susmayı tercih eder!

Süleyman ve İbrahim’in doğu seferinden dönüşü ise sarayı sevince boğar. Aradan geçen zaman herkesi değiştirmiştir. Süleyman, evlatlarının büyüdüğünü görmekten memnundur. Süleyman’ın döner dönmez kimi çağıracağı ise merak konusudur. Hürrem mi yoksa Firuze mi?

Hatice, İbrahim’le uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelir. Bu karşılaşma, ikili arasındaki buzların kolay kolay erimeyeceğini gösterir. Nigar’ın saraydaki varlığı, yeni fırtınalara gebedir..
Öte yandan, şehzade Mehmet’in yeniçeri ocağına kabul merasimi için hazırlıklar sürer. Bu durum Mehmet’i tahta bir adım daha yakınlaştırdığı için Hürrem ve Mahidevran arasında gerilim artar.

Referandumu veto etti

GOOGLE REKLAMLARI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili düzenlemeyi TBMM’ye iade etti. Gül iade gerekçesi olarak mevsim şartları ve maddi külfeti gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada 6355 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanması uygun bulunmayan 6355 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunö, bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın 104 ve 175 inci maddeleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geri gönderilmiştir.
Söz konusu Kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geri gönderilmesinin gerekçeleri aşağıda sunulmaktadır:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca 12/10/2012 tarihinde kabul edilen 6355 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunö incelenmiştir.
İncelenen Kanun ile, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına geçici bir madde eklenerek, Anayasanın 127 nci maddesi ile 18/1/1984 tarihli ve 2972 sayılı Kanunun 8 inci maddesi gereğince 2014 yılının Mart ayında yapılması gereken mahalli idareler genel seçiminin 2013 yılının Ekim ayının son Pazar günü yapılması öngörülmektedir.
Kanunun gerekçesinde, mahalli idareler seçimlerinin yapılacağı dönemin zorlu kış şartlarına denk gelmesi sebebiyle seçim çalışmalarında ve vatandaşlarımızın seçimlere katılımında zorluklar yaşandığı belirtilerek, bu olumsuzlukları asgari seviyeye indirebilecek bir tarihte seçimleri yapmak gerektiği ifade edilmektedir.
Kanunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda tümünün gizli oylaması sonucu 360 milletvekilinin oyu ile kabul edildiği anlaşılmaktadır.
Anayasanın 175 inci maddesinin dördüncü fıkrası, “Meclisce üye tamsayısının beşte üçü ile veya üçte ikisinden az oyla kabul edilen Anayasa değişikliği hakkındaki Kanun, Cumhurbaşkanı tarafından Meclise iade edilmediği takdirde halkoyuna sunulmak üzere Resmî Gazetede yayımlandı; 23/5/1987 tarihli ve 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanunun 2 nci maddesi ise, “Anayasa değişikliğinin halkoylaması, ilgili Anayasa değişikliği Kanununun Resmi Gazetede yayımını takip eden altmışıncı günden sonraki ilk pazar günü yapılırö hükmünü içermektedir.
İncelenen Kanunun yayımlanması halinde, değişiklik gerekçesinde belirtilen amacın aksine, söz konusu hükümler doğrultusunda, bu defa da kış aylarında halkoylaması yapılması zorunlu hale gelecektir. Bu durumda ise, karşılaşılması muhtemel mevsim şartlarının halkoylaması çalışmalarını ve vatandaşlarımızın halkoylamasına katılımını olumsuz yönde etkileyebileceği ve ortaya çıkan bu sonucun değişiklik gerekçesiyle de çelişeceği görülmektedir.
Diğer taraftan, temel konularda yapılan halkoylamalarının halkın katılımını sağladığı ölçüde demokrasiyi güçlendireceği açık olmakla birlikte, başkaca bir içeriği ve amacı olmaksızın sadece mahalli idareler genel seçiminin beş ay erkene alınması amacıyla yapılan mezkûr Anayasa değişikliği için Anayasanın 175 inci maddesinin dördüncü fıkrasının gereği olarak halkoylamasına gidilmesinin, başta bütçe olmak üzere Devlete ve vatandaşlarımıza getireceği külfet ve ekonomik istikrara yönelik zarar riski de gözardı edilemez.
Bu sebeplerle, incelenen Kanunun belirtilen hususlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesinde yarar görülmektedir.
Yayımlanması yukarıda açıklanan gerekçelerle uygun görülmeyen 6355 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunö Türkiye Büyük Millet Meclisince bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın 104 ve 175 inci maddeleri uyarınca ilişikte geri gönderilmiştir.

Erdoğan Ahmedinejad’la görüştü

GOOGLE REKLAMLARI
Azerbaycan’daki “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi”ne katılan Başbakan Erdoğan, İran lideri Ahmedinejad’la bir araya geldi. 40 dakika süren zirvede Suriye konusunun ele alındığı öğrenildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi”ne katıldı.
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geldi. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Suriye konusu ele alındı.
Erdoğan, İran liderine, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından gelen top mermileri ile ölen sivilleri hatırlattı ve “Haklıyız, gerekeni yaparız” mesajı verdi.
Ahmedinejad ise “Akçakale konusunda haklısınız, sizi destekliyoruz” yanıtını verdi.
Sürpriz görüşmede nükleer enerji ve PKK’nın İran kolu olan PJAK’ın da gündeme geldiği tahmin ediliyor. İki lider, en son 6.5 ay önce Başbakan Erdoğan’ın Tahran ziyaretinde görüşmüştü.
MALALA VE FATMA NUR’U ÖRNEK VERDİ
Öte yandan, Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada terör eylemlerinden söz ederken Taliban’ın saldırdığı 14 yaşındaki aktivist Malala Yusufzai’den bahsetti.
İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik’i de hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
“Sevgili kızımız Malala’a yapılan terör eyleminin bağışlanır, affedilir hiçbir yanı yok. Benzer bir olayı, iki gün önce maalesef biz de İstanbul’da, bir üniversiteli kızımızla yaşadık. Maalesef eve giren bir vahşi, hem orada öldürüyor, hem de tecavüzde bulunuyor.
Bu olaylar her geçen gün artıyor. İşte Norveç’te geçen yıl yaşanan olay, bunun başka bir boyutudur. Hem kendi bünyemizde hem de BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi’nde, gerekirse uluslararası kurumlar oluşturmak suretiyle bu işi üzerine gitmeyi hem insani hem de İslami bir görev telakki etmemiz lazım. Bunun üzerine ayrıca ısrarla gitmemiz gerekiyor.”

Galatasaray Fenerbahçe - Bayan basketbol Maç haberi 17 ekim

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Cumhurbaşkanlığı Kupası için Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Ankara Spor Salonu'nda akşam saatlerinde gerçekleştirdiği antrenmanla devam etti.
Baş antrenör Ekrem Memnun, teknik ekipten Derya Özyer ve Emre Vatansever yönetiminde gerçekleştirilen ve daha çok taktik ağırlıklı geçen çalışma yaklaşık olarak iki saat sürdü.
Işıl Alben, Özge Yavaş, Ayşe Cora, Yasemen Saylar, Şebnem Kimyacıoğlu, Şaziye İvegin, Gülşah Gümüşay, Bahar Çağlar, Sylvia Fowles ve Ann Wauters antrenmanda yer aldı. Alba Torrens ise özel program çerçevesinde takıma eşlik edebildi.
Antrenman sonrası görüşlerini aldığımız Ekrem Memnun "Hazırlık döneminde eksiklerimiz oldu, sakatlıklar yaşandı ne yazık ki. WNBA'deki oyuncular kontratlarından dolayı burada olamıyor. Biri final oynuyor, diğeri kontratından özel bir durumdan dolayı ABD vatandaşlığı almak üzere, onun için aramızda değil. Bunlar bir anlam ifade etmiyor, önümüzde kupa var. Çok iyi hazırlandık. Bütün oyunculardan maksimum katkı alacağımı düşünüyorum. Prestijli, önemli bir maç, kupa için oynayacağız. Sezon başı ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. Ezeli rekabet sonuçta, herkes bunun bilincinde. Çalışmalarımızın karşılığını almak istiyoruz. Çok iyi bir mücadele ortaya koymalarını bekliyorum oyuncularından. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kupayı kazanmak için mücadele edeceğiz. Galatasaray takımı sahaya çıkıyorsa herhangi bir bahaneye sığınmaz. Mevcut oyuncular adına da bir fırsat olacak bu maç. Buradaki oyuncuların Galatasaray'da olma sebepleri var. Beklentimiz kalitelerini ortaya koyup burada olmalarını sağlayan özellikleri göstermeleri, Galatasaray'a yakışan mücadeleyi sunmaları, iyi bir basketbol seyrettirmeleri taraftarımıza" sözleriyle takımına olan inancını dile getirdi.
Yasemen Saylar ise kendi performansını değerlendirerek, "Çalışmalara diğer arkadaşlarımdan önce başladım bu yaz. Yaklaşık üç ay kadar idman yaptım diyebilirim. Daha sonra da turnuvalar ve maçlar oynadık. Ben dahil bütün takımın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini düşünüyorum. Bu maça da çok iyi hazırlandık. Ekrem Memnun çok değerli, tecrübeli bir koç. Onun sistemini oturtmaya çalışıyoruz şu an. Güzel bir derbi olacağına inanıyorum. Umarım sonunda kazanan biz oluruz" şeklinde konuştu.
Galatasaray'ın 20. Cumhurbaşkanlığı Kupası için Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşma 17 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşecek. Maç günü saat 10.00'dan itibaren salondaki gişelerden de bilet satışı yapılacak. 

16 Ekim 2012 Salı

Türkiye-Macaristan maçı 16 Ekim

GOOGLE REKLAMLARI
16 ekim Macaristan-Türkiye maçı hangi kanalda?İşte büyük maçın detayları
A Milli Takım'da Serdar Kurtuluş ve Jem Paul Karacan'ın Macaristan maçı kadrosuna dahil edildiği bildirildi.

Gaziantepspor forması giyen Serdar Kurtuluş şimdiye kadar 4 kez A Milli Takım forması giydi. Futbol yaşantısını İngiltere'de Premier Lig takımlarından Reading FC'de sürdüren Jem Paul Karacan ise ilk kez A Milli Takım'a çağrıldı.
A Milli Futbol Takımı Macaristan'da
A Milli Futbol Takımı, 16 Ekim Salı akşamı Budapeşte'de Macaristan ile oynayacağı FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Grubu Eleme maçı için Macaristan'a geldi. br/br/THY uçağı ile Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Budapeşte'ye ulaşan Milli Takım kafilesini, Türk Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı. Daha sonra Milli Takım kafilesi, 16 Ekim Salı akşamına kadar konaklayacağı Boscolo Otel'e geçti.br/br/A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile bir futbolcunun katılacağı basın toplantısı, yarın saat 18.15'te maçın oynanacağı Ferenc Puskas Stadı'nda düzenlenecek. Toplantının ardından saat 19.00'da antrenman başlayacak.br/br/Milliler, Macaristan maçının hazırlıklarını karşılaşma sabahı saat 11.30'da Ferencvaros Stadı'nda basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
Macaristan-Türkiye maçı hangi kanalda
FIFA 2014 Dünya Kupası grup elemelerindeki Macaristan-Türkiye karşılaşması, 16 Ekim Salı günü saat 20.30’da (TSİ 21.30) Ferenc Puskas Stadı’nda oynanacak. Karşılaşma Star TV’den naklen yayınlanacak. Milli Takım maçtan sonra İstanbul’a dönecek.
Avcı: Macaristan'ı mağlup ederek seri yakalamak istiyoruz
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yarın akşam Macaristan’ı mağlup ederek bir seri yakalamak istediklerini söyledi

G.Saray’dan Santos açıklaması

GOOGLE REKLAMLARI
Galatasaray Kulübü, Fanatik Gazetesi’nde yer alan Lutfi Arıboğan’ın “Evet, Santos listemizde” haberi hakkında açıklamada bulundu.
Bugün bir gaztede yer alan ve Arıboğan’ın ağzından “Evet, Santos listemizde” ifadelerine yer verilmişti.
Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bugün Fanatik Gazetesi’nde M. Ali Sabuncu imzasıyla, “Evet, Santos Listemizde” başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan tarafından Arsenal’in Brezilyalı oyuncusu Andre Santos için kullanıldığı iddia edilen sözler tamamen gerçek dışıdır. Sayın Arıboğan, kulübümüzün transfer tercihleri ve politikasıyla ilgili olarak Fanatik gazetesine hiçbir açıklamada bulunmamıştır.”